gozun gordugu odak mesafesi 35mm formatta 50-58mm arasina denk geliyor. 18-55'in 35mm eslenigi 27-82 mm (sony'de). hem genis aciyi hem normal odagi kapsadigi icin (hafiften de telefoto) uygun.
DP Review'in lens review'lerine bakabilirsin karşılaştırma için. Ben olsam zoom lensini alırdım, o daha başarılı.
arkadaşım hem sony nex5 hem g1 hem gf1 kullanmış biri olarak yorum yazıyorum. Öncelikle samsungu çöpe at . Panasonic'in efsane lx3 compact modelinin görüntü kalitesi samsung nx10dan daha iyi :) nex gf1 olayına. Özellikle yabancı sitelerde okursan sony yıllardır modellerinde ISO100 e yer vermiyor. Bu özellikle HDR çekimlerinde o kadar önemli bir faktörki inanamazsın. Her ne kadar nexler gf1 den biraz daha küçük gözükse bile lensleri gfden çok daha büyük. Ayrıca türkiye'de gf1 kit lens olarak 20mm f1.7 ile geliyor. Ben bu makinayı elime alınca kaç bin kare çektiğimi hatırlamıyorum. Kit lens olarak, bu kadar keskin ve hızlı bir lens daha önce hiç bir makinada görmedim. Daha önce uzunca bir süre Nikon d80 kullanmıştım. Eğer benim gibi amatör isen bu tip makinalar özellikle zoom lensli kulanıyorsan, bir süre sonra hiçbir yere götürmemeye başlıyorsun. O yüzden mirrorless tercihin çok doğru. Eylül ayında Photokina başlıyor ve panasonic hem gf2 hem gh2 modellerini tanıtıcak. G2 çıktığı için g1in fiyatı beyin üstü çakılmış durumda. Hatta gf1inde fiyatı oldukça düştü. Fotoğraf kalitelerine gelince kendi çekimlerimde gördüğüm kadarı ile hem RAW hem JPEGde gf1, ISO 400e kadar NEXlerden çok ama çok daha üstün. Ancak ISO400den sonra nexlerin apsc sensörü noise konusunda avantaj sağlıyor. Ancak benim çetiğim fotografların %90ı ISO200 ve ISO100dür . O yüzden senin yerinde olsam kesinlikle gf1 alırdım.
nikon da bircok sensorunde dogal duyarliligi 200'den baslatir. bu sensorler isiga daha duyarli, iso100 degerini de bir interpolasyon yontemiyle sagliyorlar. yalniz Sony Nikon icin harika sensor uretirken kendisi neden daha iyisini yapamiyor anlamiyorum.
Nex serilerin tasarımı cok guzel 3d panaromik resimler çekebiliyorsunuz diğer ürünler kadar büyük değil fiyatı daha avantajlı
sony lerde renkler pek hoş ve canlı çıkmıyor, açıkçası beni foto kalitesi olarak en çok cezbeden makina gf1 ama videoda olsun deyince bu sefer sony de ön plana çıkıveriyor.
gf1 harika video çekiyor ve yeni çıkan hackler ile 100mbit görüntü kaydedebiliyorsun vimeo da aratırsan, gözlerine inanamayacağın kalitede gf1 100mbit videoları var. özellikle uzay aracının fırlatılışını çekmişler, harika gözüküyor
gerçekten süper videolar çekmiş, bu firmware i firma kendisi yapsada resmi olarak yayınlasa süper olur ..
Şu an bütçem nedeni ile forumdan bir arkadaştan LX 3 alıyorum, ilerde kısmet olur ise Epl-1 yada GF-1 e veya yine bütçe sorunu olur ise LX-5 ile yola devam...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme