Şimdi Ara

Sony'nin akıllı telefon lenslerini inceledik 'Telefonunuzu, kameraya dönüştürün' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iste Sony nin bunlarla gelmesi lazim. Elimizdeki telefonlar zaten cok guclu islemci barindiriyorlar, kullandigimiz baska ozel makinalarin da icinde kendilerine ozel islemci olmasi anlamsiz.

Telefonun islemcisini kullanacak sadece sensor ve lens. Uzun suredir ortada olan bir fikrin son derece guzel bir uygulamasi.

Bu yolda yuru Sony.

• quote:

Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

quote:

Orijinalden alıntı: ps4

Vayy Sony bu tebrik etmek lazim sizleride tebrik ediyoruz elinizden geleni yapiyorsunuz Mesut bey ve Erdi bey sony ayakta alkisliyorum hem diger telefonlari dusunmus hemde bencilik etmemis gercekten japon kulturu bu olsa gerek

Kendi kendinize şirketlere etiketler takıyorsunuz. Kültürle ne ilgisi var? Adamlar sony telefonlara özel yapsa kaç tane satabilecek?

Evet 250/500 dolar uygunmuş diyen arkadaşlar nerelerde? Ben telefonla iyi fotoğraf isteyen Lumşia alsın derken kalitenin bu akdar kötü olacağını tahmin etmemiştim. Sony nin bu yaptığı kendi telefonlarını kötülemekten başka bir şey değil. Bu kadaar iyi ışıklandırılmış bir ortamda bile fotoğraflar herhangi bir üst düzey telefondan farklı değil. Farklı diyende kör olmalı.

Ayrıca aparatların boyutları hiçte küçük değil. Neredeyse compact digital makineler kadar boyutları var. Videoda da görüldüğü gibi fotoğraf çekerken titreşime fazla duyarlı, yani net fotoğraf çekmek zor. Bu aparatı alıp ayrı bir kılıfta taşımak gerektiğini de unutmamak lazım. Pratiklik denen şey sıfır. Şimdi soruyorum iyi bir compact makine almak varken bu neden alınır?

"-" veren arkadaşlar mantıklı cevaplarla gelirse sevinirim

mantıklı cevaplar almak için mantıklı yorumlar yapmalısın.Bir tek sen görüyorsun diğer insanlar kör zaten , iki editör görüntü kalitesi muazzam diyor sen bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim diyorsun , her cümlen ayrı saçmalıklar barındırıyor.Fotoğraf kalitesi düşük ışıkta ve yüksek çözünürlükte anlaşılır diyorsun sonra bu fotoğpraflar yüksek ışıkta çekilmiş cep kamerasından farkı yok diyorsun.Bu kameralar zaten şu anda piyasada ve çok kaliteli çekimler yapabiliyorlar , dslr fotoğrafı deyip millete tavsiye verceğine wx 150 ve rx 100 mk2 bu makinelerin fotoğraflarına ve testlerine bakabilirsin.
    Nokia deyip durmana gene hiç anlam veremiyorum yani 250 dolarlık ürünün pahalılığından yakınıp 700 dolarlık cep telefonu öneriyon bu ne perhiz ne lahana turşusu.
    Bu ürünler deli gibi satıyor şu anda amazonda best sellersda başa çıktılar , heralde körlere yönelik olduğu için olsa gerek çok satıyor.
    http://www.amazon.com/Best-Sellers-Camera-Photo-Digital-Point-Shoot-Cameras/zgbs/photo/330405011/ref=zg_bs_nav_p_1_p

• quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ps4 Vayy Sony bu tebrik etmek lazim sizleride tebrik ediyoruz elinizden geleni yapiyorsunuz Mesut bey ve Erdi bey sony ayakta alkisliyorum hem diger telefonlari dusunmus hemde bencilik etmemis gercekten japon kulturu bu olsa gerek
    Kendi kendinize şirketlere etiketler takıyorsunuz. Kültürle ne ilgisi var? Adamlar sony telefonlara özel yapsa kaç tane satabilecek? Evet 250/500 dolar uygunmuş diyen arkadaşlar nerelerde? Ben telefonla iyi fotoğraf isteyen Lumşia alsın derken kalitenin bu akdar kötü olacağını tahmin etmemiştim. Sony nin bu yaptığı kendi telefonlarını kötülemekten başka bir şey değil. Bu kadaar iyi ışıklandırılmış bir ortamda bile fotoğraflar herhangi bir üst düzey telefondan farklı değil. Farklı diyende kör olmalı. Ayrıca aparatların boyutları hiçte küçük değil. Neredeyse compact digital makineler kadar boyutları var. Videoda da görüldüğü gibi fotoğraf çekerken titreşime fazla duyarlı, yani net fotoğraf çekmek zor. Bu aparatı alıp ayrı bir kılıfta taşımak gerektiğini de unutmamak lazım. Pratiklik denen şey sıfır. Şimdi soruyorum iyi bir compact makine almak varken bu neden alınır? - veren arkadaşlar mantıklı cevaplarla gelirse sevinirim
    mantıklı cevaplar almak için mantıklı yorumlar yapmalısın.Bir tek sen görüyorsun diğer insanlar kör zaten , iki editör görüntü kalitesi muazzam diyor sen bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim diyorsun , her cümlen ayrı saçmalıklar barındırıyor.Fotoğraf kalitesi düşük ışıkta ve yüksek çözünürlükte anlaşılır diyorsun sonra bu fotoğpraflar yüksek ışıkta çekilmiş cep kamerasından farkı yok diyorsun.Bu kameralar zaten şu anda piyasada ve çok kaliteli çekimler yapabiliyorlar , dslr fotoğrafı deyip millete tavsiye verceğine wx 150 ve rx 100 mk2 bu makinelerin fotoğraflarına ve testlerine bakabilirsin. Nokia deyip durmana gene hiç anlam veremiyorum yani 250 dolarlık ürünün pahalılığından yakınıp 700 dolarlık cep telefonu öneriyon bu ne perhiz ne lahana turşusu. Bu ürünler deli gibi satıyor şu anda amazonda best sellersda başa çıktılar , heralde körlere yönelik olduğu için olsa gerek çok satıyor.http://www.amazon.com/Best-Sellers-Camera-Photo-Digital-Point-Shoot-Cameras/zgbs/photo/330405011/ref=zg_bs_nav_p_1_p

Bak hala 700 dolarlık telefon diyor. İnsan bu kadar mı anlayışı kıt olur? Cidden merak ediyorum bu aleti kaç paralık telefonla kullanılacak? Hadi mantıklı aklı başında bir cevap ver. Galaxy mii yle mi kullanılacak? Ayrıca hiç Lumia 820 gibi bir telefon kullandın mı? Bildiğin ekransız compact fotograf makinesini öve öve bitiremiyorsunuz. Acaba kaçınız bu alete 500 lira verecek? 500 lira diyorum 500 dolar olanı hiç söylemiyorum.

Fotoğraf makinesi kalitesi yüzlerce ışığın olduğu bir ortamda anlaşılmaz. Düşük ışıkta netlik ve grain performansıyla anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataykoroglu -- 6 Eylül 2013; 16:47:39 >

• Çok akıllıca bir fikir gerçekten SONY'i tebrik etmek lazım...

• adamlar yapmış helal olsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackzeros

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ps4 Vayy Sony bu tebrik etmek lazim sizleride tebrik ediyoruz elinizden geleni yapiyorsunuz Mesut bey ve Erdi bey sony ayakta alkisliyorum hem diger telefonlari dusunmus hemde bencilik etmemis gercekten japon kulturu bu olsa gerek
    Kendi kendinize şirketlere etiketler takıyorsunuz. Kültürle ne ilgisi var? Adamlar sony telefonlara özel yapsa kaç tane satabilecek? Evet 250/500 dolar uygunmuş diyen arkadaşlar nerelerde? Ben telefonla iyi fotoğraf isteyen Lumşia alsın derken kalitenin bu akdar kötü olacağını tahmin etmemiştim. Sony nin bu yaptığı kendi telefonlarını kötülemekten başka bir şey değil. Bu kadaar iyi ışıklandırılmış bir ortamda bile fotoğraflar herhangi bir üst düzey telefondan farklı değil. Farklı diyende kör olmalı. Ayrıca aparatların boyutları hiçte küçük değil. Neredeyse compact digital makineler kadar boyutları var. Videoda da görüldüğü gibi fotoğraf çekerken titreşime fazla duyarlı, yani net fotoğraf çekmek zor. Bu aparatı alıp ayrı bir kılıfta taşımak gerektiğini de unutmamak lazım. Pratiklik denen şey sıfır. Şimdi soruyorum iyi bir compact makine almak varken bu neden alınır? - veren arkadaşlar mantıklı cevaplarla gelirse sevinirim
    mantıklı cevaplar almak için mantıklı yorumlar yapmalısın.Bir tek sen görüyorsun diğer insanlar kör zaten , iki editör görüntü kalitesi muazzam diyor sen bu kadar kötü olacağını tahmin etmemiştim diyorsun , her cümlen ayrı saçmalıklar barındırıyor.Fotoğraf kalitesi düşük ışıkta ve yüksek çözünürlükte anlaşılır diyorsun sonra bu fotoğpraflar yüksek ışıkta çekilmiş cep kamerasından farkı yok diyorsun.Bu kameralar zaten şu anda piyasada ve çok kaliteli çekimler yapabiliyorlar , dslr fotoğrafı deyip millete tavsiye verceğine wx 150 ve rx 100 mk2 bu makinelerin fotoğraflarına ve testlerine bakabilirsin. Nokia deyip durmana gene hiç anlam veremiyorum yani 250 dolarlık ürünün pahalılığından yakınıp 700 dolarlık cep telefonu öneriyon bu ne perhiz ne lahana turşusu. Bu ürünler deli gibi satıyor şu anda amazonda best sellersda başa çıktılar , heralde körlere yönelik olduğu için olsa gerek çok satıyor.http://www.amazon.com/Best-Sellers-Camera-Photo-Digital-Point-Shoot-Cameras/zgbs/photo/330405011/ref=zg_bs_nav_p_1_p

Bak hala 700 dolarlık telefon diyor. İnsan bu kadar mı anlayışı kıt olur? Cidden merak ediyorum bu aleti kaç paralık telefonla kullanılacak? Hadi mantıklı aklı başında bir cevap ver. Galaxy mii yle mi kullanılacak? Ayrıca hiç Lumia 820 gibi bir telefon kullandın mı? Bildiğin ekransız compact fotograf makinesini öve öve bitiremiyorsunuz. Acaba kaçınız bu alete 500 lira verecek? 500 lira diyorum 500 dolar olanı hiç söylemiyorum.

Fotoğraf makinesi kalitesi yüzlerce ışığın olduğu bir ortamda anlaşılmaz. Düşük ışıkta netlik ve grain performansıyla anlaşılır.

Ben xperia z kullanıyorum ve şuanda 500 liralık bir fotoğraf makinesi alacağıma bu lensi alırım ve daha iyi performans vereceği kesin.

• Mesut bey, Vestel'in yeni akıllı telefonunu inceleseniz güzel olurdu hazır Berlin'deyken.
  • her şey iyi güzel Sony yapmış da xenon flash yok ne anladım ben bundan bi tanede harici flash yapsalar süper olacak ama sadece lensler için değil telefonun kendi kamerası içinde kullanılması lazım
  • Make.Believe
  • Çöp. Pahalı, gereksiz ve çok iyi değil fiyatına göre. Gider Lumia 1020 alırsın o paraya. Aynı fotoğrafı belki daha iyisini çekersin.

Hele bir de DSLR'den iyi diyenler olmuş. Pek fotoğraf çekmekten anlamam ama aşağıdaki fotoğrafı ben çekmiştim. Farkı anlarsınız.

Sony'nin akıllı telefon lenslerini inceledik 'Telefonunuzu, kameraya dönüştürün'
  • Oldukca mantikli ve guzel tasarlanmis bir urun.
    Yine de bir dslr ile kiyaslamak yapi itibari ile armut elma gibi olur. Mtf cozumlerine daha yakin gorunebilir, fakat gercek hayatta mtf ile kiyas da armut elma kategorisine girecektir.
    Butce bakimindan da bu ise baktigimizda soz konusu fiyatlar turkiyede min %35 yurt disi pazarina gore yuksek olacaktir (kdv,gumruk vergisi, lojistik maliyetler ve kar marjlari nedeni ile). Bu nedenle 2. El bir dslr ve kaliteli bir 2. El prime lens(af, mf alternatifler markaya gore cok fazla) ile fotografa meraki olanlar icin cok daha iyi ve ekonomik bir cozum olacaktir diye dusunuyorum.
    Yine de olaya sadece bu goz ile bakmak cok dogru olmaz. Bu urun yukarida da yazdigim uzere dslr ve mtf'lere rakip olmaktan biraz uzak, daha cok kompakt dijital fotograf makinelerine iyi bir alternatif olacaktir(belli bir segmente). Fiyat biraz daha pahali olacak fakat tek cihaz ve tek platformda "imaj kalitesi yuksek", instagram, flickr, facebook vs gibi sosyal paylasim agilari ile tam entegrasyon keyfini meraklilarina sunacaktir.(son gunlerde bu ozelliklere sahip kompakt makineler olsa da bunlar, wifi ihtiyaci, fotograflari arsive, 2. Cihaz tasima vs gibi dezavantajlara sahip)
    Gelecek icin guzel bir gelisme:) hayatimiza girdikce ve tabi ki gelistikce fikirlerimizi de degistirmesi olasi olabilir.
    Dh ekibine incelem icin tesekkurler.
    Edit: imla;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 6 Eylül 2013; 22:21:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Sizden bir ricam olacak, telefon kılıfı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz. Yumuşak silikonmu sert plastik mi? telefona fazla bir ağırlık veya kalınlık katıyormu? Sony internet mağazasından lensle birlikte sipariş verdim ama amerika teslimi ekimin ilk haftası elime geçmesi ekim ortasını bulur ve lensden daha fazla merak ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: farazicosmos

Bu Lensleri Almak Mı Yoksa Gidip Fotoğraf Makinesi Almak Mı Mantıklı Sizce

elbette fotoğraf makinesi almak çok daha mantıklı, sormanız bile hata hocam.

bu arada fiyatı biraz tuzlu ama gerçekten çok güzel düşünmüş sony. ilerde ucuzlarsa falan kesin alırım
  • http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1_is_offered_with_a_free_qx10_lens_in_uk-news-6742.php

İngiltere'de Qx10 Z1 ile ücretsiz olarak verilecek...
    Sony Tr (netcell olur Eurasia olur)bize de bu kıyağı geçseler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çoxperia

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1_is_offered_with_a_free_qx10_lens_in_uk-news-6742.php

işte o zaman iki katı satar
  • Hakikaten muazzam ürün ama tabi ki ürün ne kadar iyi olursa olsun önemli olan fiyat. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: çoxperia

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_z1_is_offered_with_a_free_qx10_lens_in_uk-news-6742.php

qx100 versinler . Telefonu sevmememe rağmen 2000 verip almassam adam değilim

Beni en azından bir slr like masrafından kurtarır

• quote:

Orijinalden alıntı: darkest earth

Çöp. Pahalı, gereksiz ve çok iyi değil fiyatına göre. Gider Lumia 1020 alırsın o paraya. Aynı fotoğrafı belki daha iyisini çekersin.

Hele bir de DSLR'den iyi diyenler olmuş. Pek fotoğraf çekmekten anlamam ama aşağıdaki fotoğrafı ben çekmiştim. Farkı anlarsınız.

Sony'nin akıllı telefon lenslerini inceledik 'Telefonunuzu, kameraya dönüştürün'

Saçma bir yorumda bulunmuşsun .

Lumia 1020 sensör olarak telefon kameraları için çok iyi biryerde . Htc One 1/3.0'' f2.0 sensöre sahipken , Lumia 1/1.5'' sensöre sahip , yani Htc One ' ın 2 katı boyunda fakat f2.2 diyafram açıklığına sahip. Htc One 'dan daha az ışık alıyor .

Bahsi geçen QX100 ise

1'' boyutunda yani neredeyse Lumia'dan 2 kat daha büyük sensöre sahip ayrıca f1.8 diyafram açıklığına sahip . Aynı zamanda optik dengeleme , görüntü işleme gibi konularda daha başarılı. Ekstra olarak optik zoom ' a sahip .

QX10 ise gene Lumia 1020 ' den iyi fotoğraflar çeker. Oda 10x optik zoomuyla öne çıkıyor .

Kısacası 1000 liraya kadar alabileceğin hemen hemen bütün compact makinelerden iyidir QX100 . Böyle bir aparata o para verilirmi , verilmez .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Golden Gate -- 7 Eylül 2013; 0:34:09 >

• QX10 piyasada 100 200 tl ye alacağın bir kompakt makine kadar performans verecektir. Zaten fiyatıda o seviyede, ancak Qx100 cidden denilen gibi RX100 lensi ve sensoru kullanıyor ve işleme algoritması cidden rx100 ile aynı ise o paraya ucuz bile! Bence buradaki tek etken "lag" sorunu... Wifi üzerinden haberleşme de çok lag olacaktır. Canon 6D mesela wifi üzerinden telefonumla kontrol ettiğimde 1sn den fazla gecikme yaşanıyor verdiğiniz komutlarda... Bu da zevk vermiyor. Çok değişik ve guzel bir düşünce ancak çok satmayacaktır... Sırf bu gecikmeli kullanım yüzünden...
  • Illuminn kullanıcısına yanıt
    sormanız hata diyorsunuz ama aynı lensin takılı olduğu fotoğraf makinesi daha pahalı bununla arasıında 250 dolar fark var hem bu daha taşınabilir bir cihaz gibi geldi bana tek sorun flash batarya gibi sorunlar yada farklılıklar diye düşünüyorum örneğin bu lens ile 100 fotoğraf çekebilirken fotoğraf makinesi ile 500 fotoğraf çekebilecez hemde bize flash desteği sunacak ayrıyetten ama bu mu fotoğraf makinesi mi kararsızım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.