s639f tr de yok pek bilinmeyebilir ama x-fi sanırım çokca biliniyor. ses kalitesi çok önemli tabi hafızasıda. x-fi almaya karar verirsem hafıza kartı almam kesinleşecek. daha çok elektronik müzik dinlerim. genel anlamda bu ikisinden hangisini daha çok öneririsiniz.
Bende araştırdım bu iki modeli ve yorumlara bakılırsa ses kaliteleri ikisinin de çok üst düzey. Pil ömürleri de birbirine yakın(sony'nin birkaç saat fazla olabilir ekranı küçük olduğu için). Yanlarında verilen kulaklıklar da yakın kalitede ama sanırım ep-830 biraz daha iyi. Fiyat olarak ise sony daha pahalı. 16 gb olmasından dolayı biraz pahalı olması doğal tabi ama creative için 8gb kart alsan bile daha ucuza gelir. Ayrıca ebay'den alacaksan ben açıkçası güvenilir s639f satıcısı bulamadım. 1-2 tane var onlarda türkiye'ye yollamıyo sanırım. Yollasalar bile 300 lira gibi bir fiyata geliyo. Ben biraz önce ebay'den x-fi siparişi verdim 1-2 haftaya gelir heralde.
yok kardeş ebaydan değil de gittigidiyordan alacam ben bi satıcı buldum ankarada. ondan almayı düşünüyorum. kulaklık benim için önemli değil zaten kulak içi kullanmıyorum benim güzel bir kulaklığım var o yeterince kaliteli. gelecek olan kulaklığı önemsemiyorum pek. genel anlamda cihazın dayanıklılığı yani 4-5 yıl kullanmak istiyorum, kullanım kolaylığı, ses kalitesi vs önemli benim için. bir türlü emin olamıyorum. x-fi de çok tatlı ama sony de benim her zaman favori markamdır kalitesi belli. yorumları bekliyorum bakalım..
yardımcı olacak kimse yok mu, neden kimse bir şey yazmıyor.
Karar Senin... Bence 2'si de Mükemmel... Fakat Sony lerdeki Codec Bağımsız Video Oynatma Bu Üründe Varsa SONY derim... Kim Uğraşıcak Convert ile...?
quote:
Orjinalden alıntı: Nefy
yardımcı olacak kimse yok mu, neden kimse bir şey yazmıyor.
İki modeli de pek kullanan olmadığı için yazmıyorlar sanırım.
zen-xf yi kullanan var ya baya revaçta şu sıralar alınıyor diye biliyorum. bu sony zaten tr de yok ama sony s638f var tr de onu kullananlarda yazabilir. genel anlamda uzun ömür ve kaliteli müzik bu iki konuda kafamda birşeyler oluşturabilecek kadar yorum görsem biraz daha kararıma yaklaşcam ama...
sony genelde uzun ömürlü ürünler üretir ses kalitesi olarakta creativeden geri kalacağını zannetmiyorum :)
ses kalitesi olarak sony nin daha iyi olduğu düşüncesindeyim. creativdeki bass eksikliği x-fi de de varmış bende bassı severim onsuz olmaz. galiba sony alacam ya bu gidişat öyle görünüyor. creative bi risk. sony daha garanti bi marka.
daha fazla araştırmaya gerek yoktu ve sonunda Sony NWZ-S639F 16gb cihazı aldım. bayıldım. cihaz hakikaten müthiş. tavsiye ederim herkese.
quote:
Orjinalden alıntı: Nefy
ses kalitesi olarak sony nin daha iyi olduğu düşüncesindeyim. creativdeki bass eksikliği x-fi de de varmış bende bassı severim onsuz olmaz. galiba sony alacam ya bu gidişat öyle görünüyor. creative bi risk. sony daha garanti bi marka.
bende bi ara düşünüyordum x-fi yi ama gittim inceladim biraz, çok kalın ya kalınlığını gördükten sonra vazgeçtim. şimdi e438f var bunda da clear bass fln yokmuş açıkçacı pişman oldum aldığıma. o kadar da yorumları okumuştum güzel diyorlardı. önceki sansa e250 mi özlüyorum:(:(:(
e serisi kötü gerçekten yani kötü değil kötü demeyelim ama bazı özellikleri eksik. müzik kendisi için önemli olan biri. az çok seslerden anlayabilen biri e serisinden pek haz etmez. aldığım cihaz da sesi harika hale getirebilecek özellikler var. alacaklara öneririm. adreside verebilirim. 16 gb olmasıda ayrıca çok güzel. gittigidiyordan aldım. zaten 1 kişide var. adam çok ilgilendi. isteyuni yönlendirebilirim.
s639f diyorum. ses kalitesinden kesinlikle memnun kalırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Nefy
e serisi kötü gerçekten yani kötü değil kötü demeyelim ama bazı özellikleri eksik. müzik kendisi için önemli olan biri. az çok seslerden anlayabilen biri e serisinden pek haz etmez. aldığım cihaz da sesi harika hale getirebilecek özellikler var. alacaklara öneririm. adreside verebilirim. 16 gb olmasıda ayrıca çok güzel. gittigidiyordan aldım. zaten 1 kişide var. adam çok ilgilendi. isteyuni yönlendirebilirim.
bende almayı düşünüyorum gittigidiyordan yönlendirir misin? aldığın ürün nasıl memnun musun bende Sony NWZ-A826K 4 GB PLAYER BLUETOOTH KULAKLIK ve Sony NWZ-S545 olanlarınıda beğendim bu 3ünden sence hangisini almalıyım yardımcı olursan sevinirim.
yardımcı olacak kimse yok mu s639f son çıkanlara göre nasıl hangisini alacağımı şaşırdım bilgisi olan varsa bekliyorum arkadaşlar?
Ben bu konuya msj atmışım önceden ve x-fi almıştım ama sonradan satıp s639f aldım ve her yönden s639f çok daha önde. Ses kalitesi olarak flat ayarlarda ikisi de çok iyi ama iş ses geliştirmelerine gelince sony acayip fark atıyor. Ayrıca kullanışlılık olarak sony yine çok önde. Şarj süresi olarak da zen x--fi'nin de şarjı iyi dayanmasına rağmen sony'nin meredeyse 2-3 katı gidiyor. Tabi bunda sony'nin aynı cep telefonlarında olduğu gibi standby moduna sahip olması önemli rol oynuyor. Yani standby moduna alınca kendini kapatmıyor ama hemen hemen hiç şarj da yemiyor. Böylece hem anında açılıyor hem de şarjı çok uzun gidiyor. Tartışmasız sony derim ben.
quote:
Orijinalden alıntı: ok1907
Ben bu konuya msj atmışım önceden ve x-fi almıştım ama sonradan satıp s639f aldım ve her yönden s639f çok daha önde. Ses kalitesi olarak flat ayarlarda ikisi de çok iyi ama iş ses geliştirmelerine gelince sony acayip fark atıyor. Ayrıca kullanışlılık olarak sony yine çok önde. Şarj süresi olarak da zen x--fi'nin de şarjı iyi dayanmasına rağmen sony'nin meredeyse 2-3 katı gidiyor. Tabi bunda sony'nin aynı cep telefonlarında olduğu gibi standby moduna sahip olması önemli rol oynuyor. Yani standby moduna alınca kendini kapatmıyor ama hemen hemen hiç şarj da yemiyor. Böylece hem anında açılıyor hem de şarjı çok uzun gidiyor. Tartışmasız sony derim ben.
bende sony almayı düşünüyorum fakat çok şey yazılmış iyice kararsız kaldım bluetoothlu olanları var dışarıya ses veren s545 olanı ve e345 olan modelleride düşündüm onların kulaklıkları s639fninki kadar iyi değil bunlar beni düşündürüyor siz kendinizin mp3ünü tavsiye ediyorsunuz bende sanırım ondan alacağım bi arkadaşımda da var dinlemiştim tşkler...
Valla kendim kullanıyorum diye tavsiye etmiyorum. Denediğim diğer birçok mp3 çalara göre en iyisi bu olduğu için tavsiye ediyorum. Kötü yönü olsa söylüycem ama yok Olsaydı iyi olurdu dediğim tek şey mp3 çalar üzerinde playlist oluşturmak ama o da büyük bir eksiklik değil. Bilgisayar üzerinde oluşturulabilir. Diğer sony modellerini de siz karar vereceksiniz. Sonuçta hepsi sony kalitesinde ama bazı farklarla: Hoparlör vs.
anlıyorum sony olsunda çamurdan olsun :) diyorsunuz yani bende sonyler arasında kararsız kaldım işte bakalım hangisini almak nasip olacak cevap yazdığınız için teşekkürler arkadaşım
quote:
Orijinalden alıntı: Nefy
daha fazla araştırmaya gerek yoktu ve sonunda Sony NWZ-S639F 16gb cihazı aldım. bayıldım. cihaz hakikaten müthiş. tavsiye ederim herkese.
merhaba. bende mp3 almayı düşünüyorum ama benim için ses kayıt özelliği çok önemli. bu aldığın cihazın kayıt özelliği nasıl? hışırtı falan onu yok debiliyo mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme