< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sony PlayStation 5 Pro özellikleri ortaya çıktı: Büyük yükseltme geliyor (4. sayfa)
-
-
6 ay stok kovaladım alamadım en son kasa topladım xbox controller aldım on numara oldu. gerçi yaş olmuş 28 oyun falan da sarmıyor
-
PS5 PRO 4080-4090 + 20GB VRam ile gelsin Bağdat Caddesinde çırılçıplak koşarım. Öyle imkansız bir ihtimal.
-
Çıksa alırım ama böyle bir cihaza gerek var mı? bence hiç yok. Sony hala bir önceki jenerasyonda kazandığı başarıların sarhoşluğunu yaşıyor. Hala sanki ortada hiçbir problem yokmuş gibi davranıyor. PS kullanıcıları artık PS5 için özel oyunlar çıkmasını istiyor. PS 5 için kaç tane exc oyun çıktı şu zamana kadar.
Sen konsol için oyun çıkartırsan elindeki cihazı da babalar gibi satarsın. Bugün base model PS4 base model sahipleri cihazlarını hala paşalar gibi kullanıyorlar. Çoğunun sıkıntısı yok. Zamanında pro alanlar da zaten çok öyle bir ahım şahım değişiklik olduğu için almadılar.
Sony'nin servis satması lazım, oyun satması lazım, konsol değil. Açıkla Bloodborne 2'yi mesela. Kafadan 10 milyon PS5 satarsın zaten
-
Hocam Ram konusunda yazdığın belki de denkliğini verdiğin ekran kartı epey abartı. O kadar büyük bir farkla gelmez. Hem maliyeti uçurur -dolayısıyla konsolun fiyatını- hem de düz PS5 ile arayı çok açtığı için insanlar düz PS5 almak istemez. O zaman Sony kime satacak bu cihazları? Ya aşırı ucuza satacak ya da Pro epey pahalı olacak. Konsol konsolluktan çıkacak o zaman. Bana pek gerçekçi gelmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4gb artis bisey degil. Urun basina maliyeti 5 dolar falandir.
8K hedefi var. Ps5 ciktiginda biraktim konsolu 3090 bile 8K ya uygun degildi suan hic degiller.
20gb normal oyunlar degil de 8K icin olacak gibi dusunelim
Katilmiyorum size , normal ps5 gayet guclu. 120hz 1440p cod oynaniyor daha ne olsun. Zaten 4K RT yi 1600p 1440p arasi acip upscale yapiyor. FSR 3.0 ile ps5 base surum zaten baya guclencek xbox x de buna dahil. Sony ve MS amd ile anlasma yapmali fsr olayina 3 firma para dokmeli...
700 dolar falan olur ps5 pro , ps5 de slim bu yil sonuna gelir 350 dolarla.
Ps5 pro da ic hafiza da daha yuksek olur. Kimseyi uzmez hocam 8K hedefi var sony'nin . Mevcut donanimda imkansiz bu. Rdna 4.0 ile 4080 4090 gucunde bir ps5 pro bekliyorum 12 15 ay sonra.
2025 q1 de cikar
Hocam 2025 de gelecek cihazin ne gucte cikmasini beklediniz? 2080ti mi?
Rt olarak ve FRAME GEN. Olarak 4080 4090 olmaz
Genel olarak olur gayette
Soyle aciklayim da anlasilsin: 3090ti masaustu 450w cekiyor, 4090 mobil laptop 180w ikisi ayni gucte frame gensiz.
Amd 7900 xt 3090 dan daha guclu cikmadi mi?
7900 xt rdna 3. Ps5 de rdna 2.0 var. Ps5 proda rdna 4 ve fsr 3 ile geldiginde elbette 4080 i yakalar...
Neden sasirdiniz ki? 5090 laptop da 4090 masaustu gucunde olacak.3d v cache ve tile mimari ile geliyor rdna 4.
Rdna 4.0 in rakibi rtx 4000 degil rtx 5000. Ve evet rtx 5090 yine yuzde 30 40 onde olacak.
2025 de cikcak konsolun 2022 de gelen ekran karti ile denk olmasi neden sasirtti? Eskisi gibi laptop konsol yani mobil ile PC arasinda ucurum kalmadi. Zaten konsola da 8K icin 4k icin frame generation fsr ile gelecsktir.
Ayni yastayiz bende hem pa5 hem pc var. Sarmiyor valla. Yasi gecti. Birde arkadssi evi deki hep daha keyifli gelir. Knedi evinde olunca kiymeti kalmiyor sinirsiz erisim cunku.
Bende 2025 orasinda kadar yilli k120tl den aldigim ps plus vardi. 1 odeme ile.extraya upladim. Sonra 1 odeme ile deluxa. Simdi dolar bazinda bedava geldigi icin bana 2029 ortasina kadar deluxe ladim. Genel olarak ps5 suan en ekonomik alet. Steamdeki oyun ucuz olayi bitti coktan
Sadece verimlilik ile performans artisi olmuyor( yani sadece dusuk litograhi ile daha com transistor koyma degil olay)
Ayni zamanda mimari de degisiklikler oluyor. Bu konuda da nvidia 1 numaradir.
Amd de 3d v cache ve tile mimari ile gelecek deniyor rdna 4 de. Ustune fsr 3.0 xbox ve ps e gelecektir.
Nvidia 5000 serrisini cikarttiginda Frame Gen 2.0 cikarsa sasirmam. Derler mi yeni cip koyduk o yuzden frame gen 2.0 rtx 4000 kartlarda calismayacak yeni oyunlarada frame gen 1.0 koymazlar olur biter. Lol .3090 sahibi olarak fsr 3.0 icin baya heyecanliyim. Nvidia hakikaten serefsiz bir firma
Yoksa evet 3nm surece dusup o verimi 1 yilda yakalamak zor. Ama su da var mevcut rtx 4000 ile rx 7000 kartlar 2022 de cikti. 2025 den bahesediyoruz
Bu arada ps5 max guc tuketimi 250 270w diye biliyorum. Bende hic bi oyunda 350w cekmedi. Gerci 1440p ekranda kullaniyorum da bakmak lazim. 350w guc butcesi varsa 4080 4090 hedefi daha da olasi acikcasi.
Oyun icin deli CPU ya gerek yok. 3090li sitemimde 5600x var gayet memnunum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben olsam bu kadar ümitlenmezdim. Sony'nin 8K demesine bakmayın. PS4 Pro'da da güya 4K oyun oynayacaktık. Upscale 30 FPS, 1080p'den başka bir şey görmedik. Üstelik PS4 Pro Ps4'ten TFLOp epey yüksek olmasına rağmen. (Ps4 1.84 TFLop, PS4 Pro 4.2 TFLop) Bunlar gerçek olamayacak kadar abartı söylemler. O 8K da anca basit indie oyunlarda olur. Onları da 8K görsen ne görmesen ne. Yeni nesil AAA bir oyun 8K asla göremezsin. 4K 60 FPS bile eh işte iyimser bir tahmin. Gerçi bu belki olabilir ama yine de her oyunun bunu yapabileceğini sanmıyorum.
700 Dolar çok ciddi bir rakam üstelik BD sürücüsüz olarak satılacak bir ürün için. 350 ve 700 Dolar arasında tam 1 kat fark var tahminlerine göre. Böyle büyğk bir fark olursa fiyat farkı da büyük olabilir. Buna lafım yok.
8K native icin katiliyorum.
Upscale olur fsr frame gen olur 4K yi 8k yapar 30fps i 60 yapar. Baska turlu olmaz
Ama evinde 70 inch 8k oyin oynayan biri ayni oyu ps4 pro veya ps5 pro ole oynadiginda aradaki farjin asiri farkli oalcagina ben sahsen eminim.
Native 1440p yi pcden 4k tv ye verince cok siritmiyor dogrusu. 4k native i de 8kya guzel sekilde uplayip frame boost gelirse fsr ile yaprak ve dal gibi ince yerlerdeki anti alias artifact sorunlari koltukdan 8k dev ekrana bakan oyuncu tarafindan cokta gorulmez.
20cm den pc ekranima bakinca maalesef her kusur ortaya cikiyor.
Benim ps5 prodan beklentim rdna 4.0 insallah yanilmayiz. Almayi dusunuyorum. Dolar enflasyomuna nakinca 700 dolar bisey degil. Ben zaten 600 dolar bayildim ps5 i alirken he icinde kulaklik vardi ama olsun kimse 400 dolara almadi dijital ps5i herkes o paralara kiydi.
Dedim gibi sadece aralikta 2. El 3090 i 700 dolara 12500tl ye aldim suan 450 550 dolarda.
Bu martin olusu 2000 dolardi bi ara. Teknoloji 2005 2014 ler gibi yavas gitmiyor artik coook hizlandi hersey ve eski teknoloji cok hizli ucuzluyor.
24gb vram olan kartin 450 dolar olmasi harila bisey de konsolun kendisi o para.
Ps4 pro donemi benim bahsettigim yavas eski donem. O zaman intel 10 yildir ayni 14nm surecindeydi. 6. 7. 8. Nesiller ayniydi. 9. Da biraz fark oldu sonra fark 12. Nesilde geldi.
Birde oyuni ps4 proya gkre yapmanin cok maliyetli oldugu soyleniyordu. Ps5 pro da pc mantigi olacak. Sadece fsr 3 eklemek maliyet getirebilir. O da pc ye kesin gelecegi icin konsollarda yaygin olacagini dusunuyorum. Yani ps5 fsr 3 ile yine deger kazanacak. Konsol ciktigindan beri cok deger kazandi bu eklemelerle(VR, 1440p, vrr, dolby atmos, ps extra deluxe,)
-
Sohbet başka bir sohbeti açıyor. Hocam teknoloji 2005-2014 gibi yavaş ilerlemiyor dedin. Geçenlerde de "Moore yasası artık işlemiyor" diye haberler yapılmıştı. Moore yasasını biliyorsun. Bu teknoloji bu kadar yavaş ilerliyorsa bu haberi yapanlar bizi mi yedi. Evet Intel teknolojisini rekabet olmadığı için damla damla veriyordu da bir de işin ekran kartı kısmı var, RAM kısmı var. SSD'yi de sayabiliriz. Ayrıca PS4 2013 sonu, Pro'su da 2017'de çıktı. Pro sizin deyiminizle hareketli dönemde çıkmış.
Pro'ya oyun geliştirme neden maliyetliymiş onu da anlamadım. HDR ve sözde 4K upscale etmek maliyet mi arttırıyormuş? PS4 ile birlikte zaten x86 mimarisine geçtiler, PC'leştiler. PS3, PS2, PS1 gibi kendine has bir mimarisi yoktu ki. İlginçmiş.
-
Base ps4 cok dandikti ondan. Suan base ps5 ile ps5 pro cok farkli olmayacaklar. Base gayet yine yetecek ozellikle fsr 3.0 ve vrr ile...
Vr2 ve 8k tv veya 4k rt icin pro lazim. Oyunlar yerinde durmuyor.
2017 zaten bu islerin baslari rtx in dlss in cikisina yakin zamanlardir....
2024 sonu 2025 basi saglam bir cihaz gelir ;)
Tekrar edecegim kendimi.
Laptop rtx 3060 da bulunan cuda core sayisi masaustu 3060dan fazla. Amd mobil kartlarinsa da benzeri durum var
Masaustu 180w cekerken laptop 90w cekiyor arakdaki perf farki biri 100 fps digeri 90
Bunun oldugu donem yoktu diyorum. Ps5 pro baay saglam gelecek. 8k AAA 30fps oyun tecrubeside sunacak. Fsr su bu illa olur nvidia daki dlss de benzer birsey...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 5 Eylül 2023; 16:43:22 >
7900M laptop cikti ve 4080m den yuzde 7 daha hizlim 72 CU ile geldi 180w tuketiyor. Rt de de gucu cok iyi.
7900M suan cikti uretimde.. 2023 kasimdayiz.
2024 kasim arlaikta rdna 4.0 ve 80cu 4 - 5 nm guc 20gb gddr7 ile 4090 gucunde gelecektir ps5.
Teknoloji boyle bisey. 7900m ps5 pro nun ne kadar guclu olacaginin onden Ispati olmus
Eger olurda ps4 pro daki gibi sony tarafindan yapilmis ozel bi donanim ( 4k upscaler) gelirse ps5 pro ya frame generation donanim seviyesinde yapilirsa 8K gaming vaadleri de gerceklesebilir. Cunku native 4K 60fps gaming gelecek ps5 pro ya.
Ayrica zen 3 yuksek cache e sahip cpuda bekliyorum. Rt icin ve 120hz gaming icin cpu cok onemli malum. 4k 120hz modunda da baya oyum gorecegiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 25 Kasım 2023; 12:33:5 >
linki görünce ben de ne oluyoruz dedim yav. ağustostan kalma söylentiymiş. resmi bir açıklama yok hiçbir yerde. çıkarsa 2024 ekim-kasım gibi çıkar. 7900 falan beklemeyin 7700XT-7800XT arasında biyerlerde bir grafik çipi olur. bir de 2tb ssd olabilir
-
Fazla uçup kendinizi kandırmışsınız. Şu an en güvenilir kaynaklardan gelen sızıntılar bile konsolun 60CU 30WGP ve 18.000 MT/s şeklinde geleceğini söylüyor. Bu da aşağı yukarı 7800XT değerinde bir performans gelecek demektir. Ek olarak şu an AMD tarafından en güvenilir sızıntılarda bulunan Kepler de (internetten araştırabilirsiniz) işlemcinin Zen2 mimarisinden çok farklı olmayacağını söylüyor. Son dönemde AMD'nin 3D Cache ile daha çok 5000 serisi işlemcileri getireceğini söylemesi açıklaması sonrası PS5 Pro'nun da biraz daha yüksek frekanslı ve biraz daha yüksek cache değerine sahip bir işlemci ile geleceğini az çok doğruluyor.
Yani RDNA 4.0, 80CU, 4090 gücü vesaire bunlar bu kadar az zamanda uçuk değerler. Üstüne yine Kepler tarafından AMD'nin gelecek nesilde üst seviye kart duyurmayı planlamaması var. Bu düşünüldüğünde PS5 Pro gibi düşük maliyet odaklı pazarı hedefleyen bir sistemin 4090 gibi bir karta kafa tutması bu kadar kısa süreli nesil farkıyla mümkün değil.
PS5 Pro'nun maksimum gelebileceği değerler örnek vermek gerekirse 5800X3D ve 7800XT'li sistem benzeri olur. Bu işlemci ve ekran kartının oyunlarda verdiği performansa bakarak PS5 Pro'nun hem FSR'da hem native olarak testlere baktığınız takdirde vereceği muhtemel performansı az çok anlayabilirsiniz.
Upscale çözümleriyle (FSR veya PS'in kendi üzerinde çalıştığı çözümler) değerlendirme yapıldığında da yeni nesil gelecek oyunlarda FSR Quality modu üzerinden upscale ederek 30 ile 60 fps arası değerlerde gelebileceği düşünülüyor. Ek olarak da sızan 8K upscaled performansı ise tahmini olarak FSR Performance veya FSR Ultra Performance ile 30 fps değeri olacaktır. Bu da tahmini maksimum değerler.
Bunlara ek olarak da PS5'in çıkış yaptığı 7 nm boyutuna göre asıl cpu ve gpu blokları daha küçük yapıda olacağı için genel SOC boyutunda boş kalan yerler olacak. Bu noktalarda da PS tarafının üzerinde çalıştığı verimli RT çekirdekleri ve yapay zeka birimleri eklemeleri yapılabilir. Bununla alakalı patentler PS5'in çıkış sürecinde sızmıştı.
-
Mumukundur yanliz 450w lik masaustu gpulari 1 yil once cikan laptop gpulari 180w da dovuyor. Suan amd nin de 7900m i 3090 ayarinda hocam 350w cekiyor 3090 desktop.
Tekrarliycam ama 6700 ve 6700m, 3060 ve 3060m arasinda cok fark yoktu.
Gddr7 20gb vram hala mumkun cunku memory fiyatlari cok dustu deniyor.
Teknoloji cook hizli gelisiyor daha yeni 8000 serisi 12 ayri chiplet ile cikacak diye haber sizdi.
7800 demek rdna 3 demek. Sony aptal mi rdna 4 cikarke. Rdna 3 lu gpu cikarsin? Laptop gibi de degil hayvan gibi buyuk bir alet bu.
Rdna 2 li ekran kartlari ile cikmadi mi ps5 ? Ps5 de de rdna 2.0 yok mu?
4nm ile gelirse dediginiz gibi ekstra RT + hatta belki custom bir frame gen yapan hardware ile gelebilir. Ps4 prodaki native upscaler donanimi gibi... zaten asil olay RT orda cok geride alet.
Acikcasi 4090 4080 gucunde gelmesi mumkun cunku 5090 o kadar guclu cikacak ki ps5 pro degil 4090 in kendisi bile tirt olacak. 5090M laptoplarda masauatu 4090 gucunde olacak...
Buna inanmamak size kalmis ama 7900M laptop gpusuna bir bakin rt olarak cok kasli. 72CU ve cikti bile. Suan aralik 2023 teyiz. Kasim 2024 leri konusuyoruz sony de bir 8k hedefi var.
8k30 hz ile 120hz 4k tam olarak ayni sey.
36Cu var ps5 de bunun en az tam 2 kati cu ile gelmezse backwards compatibility de sorun olacaktir ben 60CU ya imkansiz diyorum. Dedigim gibi 7900M laptoplara geldi 180w cekiyor ve 72CU
4nm de amd harikalar basarabilir. 3060m deki cua core sayisi 3060 maaaustuden FAZLA.
3060 masaustu 170w cekerken pc de, laptop surumu 90w mi ne cekiyor ve arada yuzde 10 perf farki var. Amd de de durum benzer. Mobil icin ultra verimli cip ureriyorlar. Isler degisti ve ezber bozuldu. 4 5 yil sonra cikacak hand held cihazlar base ps5 gucunde olacak...
Gddr6 ile gelmeyecegine emin gibiyim. Insallah desiginiz gibi ai tabanli bisey cikarda interpolation vs bi hardware engine ile frame gen gelir ps5 pro ya. 4k60hz oyunu 120hzlere cikarir vrr ile tadindan yenmez.
-
Böyle örnekler bugünlerde de var. Genel olarak yeterli bir ölçüt. Çünkü sen 20-30 hatta 50 Tflop'la 80 Tflop 4090'a kafa tutamazsın. Tflop değeri belli olduğunda aşağı yukarı nasıl bir performans bekleyebileceğimiz hakkında yorum yapabiliriz.
-
Ps5 pro nun mimarisi gpu tarafinda ps5 base modelden cok farkli olacak. 3. Nesil rt corelari ve ai corelari olacak.
Ps5 base modelteki 10 CU = değil ps5 pro 10 CU
10 ps5 pro CU = 15 ps5 base CU gibi olur
Fsr 3 acik kaynak oldu suan cyberpunka bi mod geldi 3090 ile deli fps aliniyor..
Fsr in gelecegi parlak. Hardware seviyesinde ai tabanli bir optik engine konabilir daha iyi interpolarasyon icin ps5 pro ya.
4090 in gucu 600w. 600w daki degerine elbette asla 250w duvardan guc ceken soc gelemez. Kayar nokta hesabinda 4090 kac watt tuketiyordu?
Oyunlarda kac watt tuketiyor.? Mesela 600w ile 400w arasinda yuzde kac fps farki oluyor AAA 1440p 4K calisan oyunlarda?
Heh... 4080 ile 4090 arasi bir gucle gelecek. Ciktiginda 2024 kasimda, 4. Yilina girmis 3090 gucunde olmasini mi beklediniz? 4 yil bir gpu icin yaşlanmis 6. Yil ise emeklilik demektir. Zaten konsollarda 7 yilda bir nesil degistirmiyor mu bu sebepten? Ps5 ve xbx x base modelleri zaten cok guclu ciktigi icin 7 yildan uzun omru olabilir yani ps6 2029 da cikabilir. Ayrica fps / gorsel kaliteyi begenmeyen pro modeli alabilecek.
Nvidia son yatirimci toplantisinda bilerek arzi kesicez ki fiyatlar artsin dedim yeni cikan super serisi kartlar base rtx 4000 lerden cokta guclu degil ama nvidia artik 4080 4070 vs utetmeyecek. Sadece super versyonu ile devam edip fiyatlari UÇURACAKLAR.
Nede olsa rekabet yok. Fsr 3.0 in acik kaymak olup rtx 3000 deki basarisi ile tam bir Zen felsefesi uyguladi amd ve Nvidia yi kendi oynunda yendi. Benim 3090 simdi birkac yil daha fazla is gorecek. Intel de benzeri bir acik kaynak teknoloji ile gelecektir.
Simdi bu isi bir modder 5 gunde yapabiliyorsa Allah askina ps5 pro da FSR 3 vb hardware tabanli bir cozum olmayacak mi? Zaten 4nm uretilmesi bekleniyor yani silikon icin ek alan olacak ki bunlara RT ve AI corelari konacagi sizdi.
Rtx 5000 zaten cooook guclu gelecek ve suan 3090 a nasil bakiyorsaniz 4090 ayni konumda kalacaktir. Fiyatlar 2000 dolardan baslar 5090 icin. Rtx 5060 in cikacaginida pek sanmiyorum. 5070 5070ti 5080 5090 fiye gider.
Ps5 pro 5080 5090 gucunde olacak desek evet bu imkansiz. Ama 5080 5090 ciktigi anda 4090 eski teknoloji oluyor neresini anlamak zor.
Suan 2080ti a nasil bakiyorsak ve yeni oyunlarda nasilsa , 3090 da o konuma dusecek. Tabii 24gb vrami ile 2. Bir 1080ti vakasi olur fsr 3 de geldigi icin. Ikinci eli ucuz bir kart 3090 cok mutluyum iyi ki almisim 2. El.
Vrami de hesaba katinca ps5 ciktiginda aslinda 2080ti gucunde cikti 3 asagi 5 yukari. Ve 3090 kraldi. En az x2 fps veriyor 3090 tabii 1200 dolar msrp ile geldi. Ps5 ise 500 usd.
Ornek olarak witcher 3 1440p rt ultra da 60 fps iyi bie cpu ile verirken 3090, ps5 30fps 1440p rt sadece global illm. ile ancak veriyor. Arada da 1440p altina iniyor sanirim cozunurluk.
Simdi 5090 cikiyor. 4090 cikali 2 sene olmus.
Ps5 pro 5090 ile ayni zamanda geliyor hemen hemen. 4090 4080 gucunde gelmesi DOĞAL.
Cunku ps5 base model de o zaman bile hayet high end olan 2080ti gucunde geldi.
Dedigim gibi desktop ve mobil arasindaki o fark git gide azaliyor. Suan iphone 15 de RE 4 remake calisiyor sorunsuz. 5 yila zaten ps5 gucunde hand held konsollar cikacaktir.
4080 4090 gucunde olacak ps5 pro ve vr2 de ona gore daha iyi calisacak. Bunlar ucuk beklentiler degil normal beklentiler. Ps5 i 2080ti dan bir tik geride tutan tek sey RT performansi zayif olmaai cunku 1. Nesil amd rt corelari zayifti. Nvidia ise 1. Nesilden itibaren cok saglam gelmisti.
7900m ve 4080m laptop gpulari incelendiginde dediklerim anlasilacaktir.
Amd radeon 10 yil onceki hali degil. Evet 5090 e rakip bir gpu cikartmayacaklar ama arada oyle yuzde 100 farkta olmayacak. Amd de aptal degil rx 8000 de hardware level frame gen olacaktir ve fsr 3 daha kusursuz calisacak. Ayni zamanda fsr 2 de(upscale, aa)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 21 Aralık 2023; 12:21:34 >
-
Fiyatını yazmamışsınız😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X