Şimdi Ara

..SONY SS-F6000 VE QUADRAL QUİNTAS 500 ALDIM...TEST EDİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sürücü yapısı olarak biraz fark var mf 450 ile f6000 de woofer iki adet ve wooferlar farklı birbirinden birtanesi normal woofer bir tanesi mid bas biraz farklı bir tını aldığımı sanıyorummf450 lerden..
  • quote:

Orjinalden alıntı: DART VADER

Midler ve basslar iyidir. Yüksek seste tizler bozulmaya uğruyor.

ss-f6000'leri 2 aydır marantz amfimde kullanıyorum her konuda dört dörtlük sürekli yüksek ses dinlerim son ses dinlediğim çok oldu ama tizlerde en ufak bozulma yok yanlış yönlendirme yapmayalım bilende bilmeyende konuşuyor

saygılar...
  • ve açıklıyorum ss-f6000 ler fiyatına göre çok kaliteliler ses rengi çok iyi akustik müzikte çok iyi kaç gündüe redd grubunun akustic albümünü dinliyorum herkez gönül rahatlığıyla alabilir sonylerii bitmeden stokta bence alın fiyat çok iyi
  • nickelx,
    Z5500 ün hayırlı olsun. sony kolonda var. nasıl bir konfigurasyon peşindesin?
  • valla cantan hocam sence ne yapıyım z-5500 ü daha açmadım seçimim doğrumu.amacım stero anfi almak yamaha 361 ve quadral setimi satıyorum veya anfi olarak sony 2400 es alabilirim..
  • @nickel nasıl mesaj atıyorsun bilmiyorum ama forumda mesajların çıkmıyor .
  • sanırım tüm forumda bir problem var. mesajlar karşı tarafa iletilemiyor.
    nickelx görüşelim talibim quadral lara..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

valla cantan hocam sence ne yapıyım z-5500 ü daha açmadım seçimim doğrumu.amacım stero anfi almak yamaha 361 ve quadral setimi satıyorum veya anfi olarak sony 2400 es alabilirim..

Almayı stereo ampli nasıl bir şey?_

hele bir dur bakalım.
    subwoofer ne vardı sende?
  • yamaha sw-216 sattım logitecin bası yamahadan kat kat üstün
  • sat o zaman elindekileri. z-5500 kullan. iyi!i bir stereo ampli almayacaksan alma; arada kullanırım dersen yamaha amplini elinde bulundurabilirsin.sağa sola kaptırma paranı yığ bir köşeye.
  • nickelx selam,
    Bende F6000 kullanıcısı oldum sana katılıyorum baslar doyurucu tizler zayıf sesi duru çıkıyor,yormuyor.
    Bende H310v de var tizler onda iyi çıkıyor ikisini birden kullanıyorum surround stereo olarak birbirlerini tamamlıyor.Tek şekilde kullanınca bir eksiklik hissediyor insan ikiside ses tarzı olarak birbirlerine üstünlükleri var F6000 varsa suwoofer`a gerek yok kanımca
    bu fiyata sadece s-woofer olarak bile yeterli bence.Birazda pişsin bakalım değişecek mi
    Sana sorum olacak hangi tweeter`ı kullandın ben de deneyebilirim güzel olursa o zaman H310v`leri bir kenara kaldırabilir veya elden çıkarabilirim.(pm de atmıştım ama dönmedin)
    saygılar

quote:

zaten bi tiz çok iyi değil başka bi tiz bağladım ekstradan ses çok iyi oldu bu kolonu alıp tizin yerine daha kaliteli tiz takıcaksın tadından yenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Begonvill -- 29 Aralık 2008; 11:14:07 >

• valla pm baktım göremedim gelmemiş tiz olarak bende araba tizi vardı forex marka mid tiz filtreli onu bağlamıştım üstüne koydum ses çok farketmişti.
  • Nickelx ,Hifi Türk için ne dersin güvenle alışveriş yapılır mı bilgin var mı
  • Bir de mesaj kutun dolu herhalde kabul etmiyor.
  • Arkadaslar SS F7000 ler nasil sizce deneyen oldumu.
  • Bu hoparlörleri yamaha rx v ile kullanan arkadaşlar varmı.Almayı düşünüyorum.Sizce müzikte nasıllar.Aktif subum var fakat müzikte kullanmak istemiyorum hoşuma gitmiyor.Sterio olarak dinleti için alınırmıı.Saygılar.
  • @Oronra

Dostum zamanında F6000 leri nasıl kontrol ediyorsunuz dediğinde tam anlamamıştım.. nasıl yani..
    2 haftadır bu kolonları kullanıyorum. daha önce PureAcoustic SlimDream+SLW10 sub. kullanıyordum. F6000 leri bağladıktan sonra (center: Tannoy MC) SlimDream'e göre daha doygun sesler belirgin mid ler almaya başladım ama Oronra nın dediği kontrolsüzlük deyimini şuan hissetmeye başladım.. şöyle ki filmde baslar bazen coşuyor ve rahatsız edici oluyor, çarpışmalar patlamalar f6000 herşeyde sub etkisi veriyor (SLW10 sub. a ihtiyaç kalmıyor sony lerdeki bas sürücüler yeterli geliyor ) ama kontrol edemiyorum en fazla Yamaha V363 den Bası kısıyorum, ama slimdream set kullanırken Subw. dan Level ve Freq. kısarak basları biraz daha kontrollü kullanabiliyordum. bu konularda halâ giriş seviyesinde takıldığım için bi-wire bağlantı gerekliliğini şimdi daha iyi anlıyorum..
    birde birşey sormak istiyorum Yamaha 363 menü de Crossover seçeneğinde 80hz-200khz seçenekleri var. bu tam olarak ne gibi bir kontrol sağlıyor? yani frontlara göndereceğimiz freq.ı mı belirliyoruz?

Yine de Sony ler fiyatının hakkını verecek kolonlar üstelik bunca aydır Quadral dövize endeksli fiyatı uçmasına rağmen Sony halâ 300tl.
    virüse dirençliydim ama işte bulaşıyor daha güçlü bir AVR bi-wire kolon gereksinimi cebimi dürtüklüyor..

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

quote:

f6000 i nasıl kontrol ediyorsun çok merak ettim açıkcası.bunu anlıyamadım oronra ne demek biraz açarsan. eet dinliyorum şuan quadralların tizleri daha fazla ama sonylerde quadral gibi woofer lar aynı değil wooferın birin farklı qudralda iki wooferda aynı tip sonyde baslar daha yumuşak gibi.

3 yollu hop. lerin c.over yapısı itibariyle iyi olması gerektigini düşünüyorum. Aksi durumlarda kontrolsüz bir müzikalite sunuyorlar. Bende Rear larda MF450 kullanıyorum ve F6000 ile aynı yapıda fakat f6000 4 yollu MF450 3 yollu olduğu halde bana çok kontrolsüz geliyor. Bu sebepten nasıl kontrol ediyorsunuz diye sormuştum. Haklısınız çok anlaşılır bir soru olmamış

Açıkcası MF450 lerinde sürücü yapısını pek begendiğim soylenemez ki... F6000 lerde aynı yapıda sürücü kullanıyor. Quintas ları dinlemedim ama Sony ler müzikaliteden çok uzaklar kanımca. Filmlerde idare ediyorlar o ayrı.

Birde üst frekanslara çok takılmayın derim hop. ü hop. yapan orta frekanslardaki basarısıdır. 20khz üst sınırı olan bir hop. dahi çoğu noktada fazlasıyla iş görür. Ama gelin görünki c.over yapısı ve sürücü kalitesi malzemesi orta seslerde çok önem taşıyor.

• LFE Bass out u nu SUBWOOFER a ayarla arkadaşım.crossover da sub a gönderilecek alt frekanslarla ilgili kesme değerini belirle.bunu film izliyorsan 80 Hz de bırak.fazlaca müzikle haşır neşirsen müzik de bas sesler filmlerdeki gibi çokalt frekanslarda olmadığından mümkün olduğunca yükseğe (mesela 120-160Hz.) ayarlayabilirsin ama zevk senin.buna sen karar ver.
  • şuan Subw. kullanmıyorum çünkü F6000 yeterli geliyor ama biraz kontrolsüz işte..
    Sub-out Front olarak ayarladım. AVR deki Crossover seçeneği bas sesleri kontrol ediyor. Peki freq. i 80hz lere çekmem ne fark edecek zaten kolon içerisindeki crossover devresi bu işi yapmıyor mu? Yoksa bu ayar sadece Subwoofer çıkışa gidecek frekansları mı kontrol ediyor? yani kesme noktasından altındaki freq.ları sub a üzerindekileri de front a gönderiyor. herhalde.. yani AVR deki Crossover seçeneği Sub-out Front modunda iken pek bi anlam ifade etmiyor anladığım kadarıyla..

quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

LFE Bass out u nu SUBWOOFER a ayarla arkadaşım.crossover da sub a gönderilecek alt frekanslarla ilgili kesme değerini belirle.bunu film izliyorsan 80 Hz de bırak.fazlaca müzikle haşır neşirsen müzik de bas sesler filmlerdeki gibi çokalt frekanslarda olmadığından mümkün olduğunca yükseğe (mesela 120-160Hz.) ayarlayabilirsin ama zevk senin.buna sen karar ver.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.