Şimdi Ara

Sony STR-DA1200ES RECEIVER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
378
Cevap
0
Favori
64.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkürler cevap için ama benim sorum başkaydı

ses iletimi için optik vs. girişler kullanılacak ok. burda problem yok.
    ancak görüntü kablosunu neden amfiye girmek gerekiyor. Direky tv'ye bağlasasak daha uygun olmazmı. Amfiye görüntü girmenin ne anlamı var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio

üstadlar
    belki basit bir soru olacak ama işin içinden çıkamadım.
    Eğer 1200 ES hdmi üzerinden ses iletemiyorsa, üzerindeki hdmi girişlere ne gerek var.
    Mesela dvd playerdan direkt Plazmaya hdmi giriş yapılması daha doğru değilmi?
    Önce receiver'a sonra TV ye iki ayrı kabloyla girmenin ne anlamı (ya da faydası) var ?

Bu AV receiver'daki HDMI çıkışı, kendisine bağlantı yapılan HDMI kaynakların görüntülerinin tv'ye iletilmesi için kullanılır. Yine AV reciever menülerini HDMI üzerinden bağlantı yaparak tv'de onscreen üzerinden görüp, kullanabilirsin.
    quote:

Önce receiver'a sonra TV ye iki ayrı kabloyla girmenin ne anlamı (ya da faydası) var ?

Eğer sadece dvd player bağlantısı yapılacaksa tabi ki böyle bir bağlantının anlamı yok. 1200ES için değil ama HDMI AV receiver'lardan asıl beklenen şudur kantarcio; sahip olduğun tüm cihazları AV receiver'a bağlarsın, AV receiver'dan da tek bir HDMI kablo ile Tv'ye aktarırsın ve hepsini AV reciever üzerinden kumanda edebilirsin. Yani asıl amaç AV reciever'dan tek bir kablo ile tv'ye bağlantı yapabilmektir...

• sn kursad_75
    detaylı açıkılama için teşekkürler
    belki alakasız olacak ama son bir soru

15-20 gün içinde pana 42pv70 + sony 1200es + kolonları alıyorum
    digiturk + lg dv298 dvd player + ps2 kullanacağım

benim durumda, nasıl bağlantı yapmam gerekir
    bildiğim kadarıyla amfide scart girişi yok ancak digiturk kutusundan scartla çıkış yapmam gerekiyor
    keza ps2 için de aynı durum söz konusu

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

quote:

Orjinalden alıntı: kantarcio

üstadlar
    belki basit bir soru olacak ama işin içinden çıkamadım.
    Eğer 1200 ES hdmi üzerinden ses iletemiyorsa, üzerindeki hdmi girişlere ne gerek var.
    Mesela dvd playerdan direkt Plazmaya hdmi giriş yapılması daha doğru değilmi?

Bu AV receiver'daki HDMI çıkışı, kendisine bağlantı yapılan HDMI kaynakların görüntülerinin tv'ye iletilmesi için kullanılır. Yine AV reciever menülerini HDMI üzerinden bağlantı yaparak tv'de onscreen üzerinden görüp, kullanabilirsin.
    quote:

Eğer sadece dvd player bağlantısı yapılacaksa tabi ki böyle bir bağlantının anlamı yok. 1200ES için değil ama HDMI AV receiver'lardan asıl beklenen şudur kantarcio; sahip olduğun tüm cihazları AV receiver'a bağlarsın, AV receiver'dan da tek bir HDMI kablo ile Tv'ye aktarırsın ve hepsini AV reciever üzerinden kumanda edebilirsin. Yani asıl amaç AV reciever'dan tek bir kablo ile tv'ye bağlantı yapabilmektir...

• Öncelikle tv seçimin için seni tebrik ederim, demek ki aramıza bir panasonicli daha katılıyor
    Bağlantılara gelince,
    Dvd playerını netten incelediğim kadarıyla Svideo ve scart mevcut. Eğer yeni upscale bir dvd player almayacaksan-ki almanı tavsiye ederim- görüntü için en iyi bağlantı scart olacaktır. Dvd playerının scart çıkışının altını ya da üstünü kontrol et. Eğer buralarda " RGB" ibaresi varsa ozaman daha kaliteli bir bağlantı olur. Plazmanın RGB destekli olan girişine bağlantı yaparsın. Her scart RGB desteklemez. Senin plazmanda 1 ve 3 nolu scart girişleri RGB destekli yanılmıyorsam.
    Ses için optik ya da coax bağlantı yaparsın.
    Digitürk için yine bildiğim kadarı ile scart bağlantıdan başka tercih yok. Yine RGB destekli ise scart daha iyi olur. Digitürk ses bağlantısı için yine digitürk receiver'ın arkasında analog(kırmızı-beyaz) ses çıkışlarını AV receiver'ın anolog audio in girişlerine bağlantı yap.
    PS2 için ben japonyadan component kablo getirttim. Yakaşık 15 YTL 'ye mal oldu. Sana da tavsiye ederim. Ya da gri scart kablo var 5 YTL satılan ps2 için, bu kablonun da görüntüde bayağı fark yarattığını okumuştum.
    PS2 'den ses almak için optik bağlantı yaparsın AV receiver'a.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kafana takılan hususları yaz, yardımcı olurum. Sistemin şimdiden hayırlı olsun, selamlar...

• çok teşekkürler

dvd player hdmi çıkış var. Kutusunda da hdmi kablo çıkıyor. Ayrıca upscale de yapabiliryor.
    HDMI den bağlantı yapmalıyım...

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110130257&CS_Category=_SBA_724_1662_665_1794&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_DVD_PLAYER724

Herhalde yanlış bir ürünü incelediniz netten.

bendeki ps2 eski kasa (manda kasa ) . Dediğiniz component kablo uyarmı. Nasıl sipariş verebilirim.

quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Öncelikle tv seçimin için seni tebrik ederim, demek ki aramıza bir panasonicli daha katılıyor
    Bağlantılara gelince,
    Dvd playerını netten incelediğim kadarıyla Svideo ve scart mevcut. Eğer yeni upscale bir dvd player almayacaksan-ki almanı tavsiye ederim- görüntü için en iyi bağlantı scart olacaktır. Dvd playerının scart çıkışının altını ya da üstünü kontrol et. Eğer buralarda " RGB" ibaresi varsa ozaman daha kaliteli bir bağlantı olur. Plazmanın RGB destekli olan girişine bağlantı yaparsın. Her scart RGB desteklemez. Senin plazmanda 1 ve 3 nolu scart girişleri RGB destekli yanılmıyorsam.
    Ses için optik ya da coax bağlantı yaparsın.
    Digitürk için yine bildiğim kadarı ile scart bağlantıdan başka tercih yok. Yine RGB destekli ise scart daha iyi olur. Digitürk ses bağlantısı için yine digitürk receiver'ın arkasında analog(kırmızı-beyaz) ses çıkışlarını AV receiver'ın anolog audio in girişlerine bağlantı yap.
    PS2 için ben japonyadan component kablo getirttim. Yakaşık 15 YTL 'ye mal oldu. Sana da tavsiye ederim. Ya da gri scart kablo var 5 YTL satılan ps2 için, bu kablonun da görüntüde bayağı fark yarattığını okumuştum.
    PS2 'den ses almak için optik bağlantı yaparsın AV receiver'a.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kafana takılan hususları yaz, yardımcı olurum. Sistemin şimdiden hayırlı olsun, selamlar...

• Ben yanlış playerı incelemişim haklısın, ozaman HDMI sorunu yok. Bende ki de manda kasa derken PS2 Slim değil demek istiyorsun herhalde Bendeki de manda kasa ozaman. Tabii ki uyar. Uymayacak bir durum yok zaten. Bildiğimiz bir ucu PS2 diğer ucu composite(sar-kırmızı-beyaz) kablonun component olanı. Yani bir ucu yine PS2 diğer ucu yeşil-kırmız-mavi. Tabii bir de kırmızı-beyaz analog ses kısmı var. Ben play-asia.com'dan sipariş vermiştim.
    Yanlız sen şöyle de yapabilirsin kantarcio,
    1200ES composite to Component upconvert yapabilir. Yani ps2 composite kabloyu AV receiver'ın video in kısmına(sacede sarı olanı) bağlarsın, sonra AV receiver'ın component out kısmından bildiğimiz component kablo ile plazmana. Sistemin normalde çalışması lazım. Ama ps2 için üretilmiş component kablo ile elde edeceğin görüntü kalitesi ile aynı olur mu, onu bilemem. Ama yerinde olsam denerdim...

• Bugün Sony STR-DA1200ES RECEIVER ile JAMO S606HCS3 siparişi verdim.Önümüzdeki hafta elimde olacak.İzlenimlerimi yazacağım
  • @sefalanek bakü bir top atımlık mesafede nerde bu amfi?
    1200ES TRUDD, DTS iletemediğini biliyorum onun dışında dijital pcm niye iletmesin?
  • cantan kardeş oraya giden arkadaş temmuz sonunda gelecegi için anfiyide o getirecek beklemedeyiz.
  • Merhaba arkadaşlar,
    forumu başından sonuna kadar okumaya çalıştım, benim başımdan geçen güzel bir av receiver hikayesi var anlatmak istiyorum. Yaklaşık 3 yıl önce bahariyede bir bayiden ikinci el technics sa-dx950 a/v receiver aldım. Evde ayrıca pioneer sa-7800 stereo anfim vardı. Pioneer a göre tabiki tokluk hissi zayıftı technics te ama ne de olsa av receiver. Filmleri izlerken gerçekten keyif alıyordum.

Sonra onu satıp daha iyi bir receiver almaya karar verdim. Çok araştırdım yamaha ları dinledim onkyo ve denona param yetişmedi.

Yamaha nın düşük modellerinde stereo müzik gayet keyifsiz geldi bana. Sonra internette model araştırırken pioneer vsx-915s gözüme çarptı. İnceledim araştırdım özellikleri ve fiyatı oranla cazip bir ürün gibi görünüyordu. Hangi satıcıya sorduysam pioneer ın sony den çok daha iyi olduğunu söylediler (bunu söyleyenler sony de satıyordu. Bu nedenle satmadığı malı kötülüyor düşüncesinde olmadım.)

Sonunda gittim ve technics receiver ı satıp pioneer 915 i aldım. Eve getirdim yamaha ns-555 front kullanıyorum. İlk olarak stereo müzikte denemek istedim. Çok şaşırtıcı bir şekilde yüzeysel ve dolgunluk hissi olmayan kötü bir sesle karşılaştım. Daha sonra technics e alışık olduğumu düşünüp ilerleyen zamanlarda bunada alışırım düşüncesiyle geçti zaman. Neredeyse 7 ay oldu kullanıyorum. Preamp çıkışına entegre stereo anfilerimi bağladım ve o şekilde film izliyorum. İnanın hayatımda pioneer ın bu modeli kadar kötü bir receiver daha görmedim. Özellik derseniz tonlarca özelliği var ama ses tonunda hiç iş yok. Mid ler ön planda ve kulak yoruyor bass lar için ille subwoofer istiyor. Sonunda tehcnics sattığıma her gün pişmanım.

Şimdi bu pioneer ı da satıp sony da1200es almayı düşünüyorum. Sony ve pioneer ın malesef bazı modelleri gerçekten pazara yönelik modeller. sony de serisi ve pioneer vsx serisi bu yöndeki ürünler. Kulağı daha önce stereo müziğe alışmış dinleyiciye hitap edebilecek ürünleri yok malesef.

Bir arkadaşımda technics sa-da10 receiver var ve ben hiç bir markanın onun kalitesinde sinema ve müzik dinleteceğine inanmıyorum. Tek eksiği coaxial digital giriş olmaması.

İnşallah 1200es de de fiyaskoya uğramam. Zaten 5 ay sonra askere gidiyorum, fiyasko olsa da değiştirecek zamanım olmayacak:)

Sizden isteğim kullananlar varsa veya pioneer ve sony arasındaki farkı bilenler varsa lütfen yazın. Teşekkürler.

• slm xmasterx senelerdir söylüyoruz marantz eski marantz değil pioneer eski pioneer değil sony nin 1200 es modelinde cinema iyi ama müzik yok yani senin pioneer dan daha da farklı değil inşallah yamaha dan memnun kalırsın
  • cinema amfilerinde zaten asıl istediğin müzik zevkini alamazsın.ama keşke eski cinema amfini satmasaydın eskile her zaman iyidir:D
    müzikte beklediğini belki marantz da alabilirsin onlara bir bak istersen
  • Cevaplarınız için teşekkürler, elimden geleni yapıcam bu konuda, inşallah aradığımı bulurum:)
  • Tekrar merhaba,

Bahariyedeki toppop elektronikten geçen gün yamaha rx-v661 aldım eve getirdim dinledim, müzik dinlerken tok bir sesi var ama sinemada çok yorucu bir sesle karşılaştım. Ayrıca o hantal cihaz kumandasının ardında çok kullanışsız bir yapı var yamaha yı bu konuda protesto ediyorum. Tuner kontrolüne yer verilmediği gibi kumanda üzerinden diğer cihazları kontrol etmek için biraz kasmanız gerekiyor. Bu nedenle bende ertesi gün yamahayı götürüp yerine onkyo tx-sr604e aldım. Cihazın bağlantılarını yaptım, 604 ünde bazı eksikleri olmasına karşın sesi müzik ve sinemada gayet iyi. Yumuşak tonlu mid ve tiz tonları biraz daha düşük bir ses yapısı var. Sanki bazı sesleri yuvarlatıyor:)

Bana bu cihazları evimde deneme fırsatı veren Bahariye toppop elektroniğe çok teşekkür ediyorum. Sonunda pioneer dan kurtulup sesini keyifle dinleyebileceğim bir cihaza sahip olmamı sağladılar. Tekrar teşekkürler.

• hayırlı uğurlu olsun dostum...yamaha'yı vermekte biraz acele etmişsin gibi geldi bana ama senin kararın tabiki onkyo'da güzel sağlam marka tekrar hayırlı olsun...resimlerini bekliyoruz
  • şu sipariş cihazım gelsede ne kadar iyi ne kadar kötü bir test etsek.iyimi yaptık yoksa kötümü bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 7 Temmuz 2007; 13:30:47 >
  • merkla bekliyorum yorumlarını sefalenk dostum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zart

hayırlı uğurlu olsun dostum...yamaha'yı vermekte biraz acele etmişsin gibi geldi bana ama senin kararın tabiki onkyo'da güzel sağlam marka tekrar hayırlı olsun...resimlerini bekliyoruz

Teşekkür ederim arkadaşım, onkyo nun sesini dinledikten sonra yamahayı verdiğime hiç pişman değilim açıkçası:) Çok akıcı ve hoş bir ses tonu var onkyonun. Preamp çıkışı olmaması bir eksi tabiki. Ayrıca o küçük kumandasına yamaha nın dev kumanda için yapamadığı kullanışlılığı sığdırmayı başarmış onkyo, osd de yamahadan kat kat iyi. Deneyemediğim tek cihaz sony da1200es, çok merak ediyorum sesini. Dinleyenlerin yorumlarını da bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xmasterx

Bir arkadaşımda technics sa-da10 receiver var ve ben hiç bir markanın onun kalitesinde sinema ve müzik dinleteceğine inanmıyorum. Tek eksiği coaxial digital giriş olmaması.

eski veya yeni forumlardatechnics amfimi satıp başka avreceiver almak isteyen herkese karşı çıktım.yapmamasının doğru olacağını ifade ettik. doğru dx950, da9-10 güzel amfiler. kullanması keyiflidir.
    da1200es ile pio.915 den birnebze olsun daha rahat edeceksin yalnız technics sesi sıcaktır sony biraz daha soğuk çalar ama dinamiktir. oradabocalayabilirsin.
    tatildeyim küçük bi mesaj atıp kaçayım dedim.sonra dertleşiriz.

edit:bu arada technics amfi ve kolonların güç dengesi oturduğunda işittiğin ayrıca bir tokluk(zaten sesi de toktur ayrıca) sesini de kolay kolay elde etmen biraz zor.bu da aklında bulunsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 9 Temmuz 2007; 11:15:08 >

• Arkadaşlar memnun olduğum onkyo hakkında bir şikayetimi yazacağım, büyük ihtimalle bu bir arıza, analog girişlerden müzik yada receiver bağladığımda dsp modlarında dinleme yaparken inanılmaz yüksek seviyede zırıltı geliyor. birkaç kere denedim karar veremedim müzik kaynaklarından gelen bir cızırtımı değilmi fakat coax ile bağlı dvd den de bu sesin geldiğini duyunca tamam artık dedim bu cızırtı kesin var. Yine aleti sırtlayıp bahariyeye hadi bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasterx -- 14 Temmuz 2007; 21:13:18 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.