Şimdi Ara

Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
9.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben bir zamanlar SONY TA-F 690 ES sahibiydim. Sanırım sizin belirttiğiniz modelin bir üstü oluyor. Aynı zamanda Pıoneer A-676 referans amfim de vardı. Şunu belirtmek isterim ki A-676 dan sonra ES serisini dinleyemiyordum. ES serisinin sesi daha sertti. Benim beklentimiz gerisinde kalmıştı ve 1 ay kullanıp sattım. Fakat cihazın işçiliğne diyecek söz yok. Müthiş bir kalite ve dayanıklılığa sahip. Dediğim gibi tonlamalar bana çok sert gelmişti. Ozellıkle Referans Pioneer a kıyasla çok sert geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mer_SL

Ben bir zamanlar SONY TA-F 690 ES sahibiydim. Sanırım sizin belirttiğiniz modelin bir üstü oluyor. Aynı zamanda Pıoneer A-676 referans amfim de vardı. Şunu belirtmek isterim ki A-676 dan sonra ES serisini dinleyemiyordum. ES serisinin sesi daha sertti. Benim beklentimiz gerisinde kalmıştı ve 1 ay kullanıp sattım. Fakat cihazın işçiliğne diyecek söz yok. Müthiş bir kalite ve dayanıklılığa sahip. Dediğim gibi tonlamalar bana çok sert gelmişti. Ozellıkle Referans Pioneer a kıyasla çok sert geldi.

İlginc bir tespit. 690 es mosfet donanımlı bir cihaz. Bende gecmiste 590 ve 690 ı kullandım. A-757 yide uzun sure kullandım, ardından 770es e gectim.

Pioneer A serileri tonlama canavarı ekolayzer a hic ihtiyac yok. Bas tiz tonlama yanında birde loud olayı var. O yılların muzigine hitap eden V tonlama süslü karakterine sahip. Bende tam tersi bir izlenim olustu. 757 anormal bas tiz agırlıklı iken sony de min tonlama ile daha yumusak daha uzun sure yormadan dinlenebilir bir ses karakteri var. Sonylerdeki tone kazancı daha dusuktur mesela. Tabi burda speaker uyumuda onemli. 2 farklı speaker bambaska calacaktır.

7xx ve 8xx ES ler daha baska cihazlar. Ozellikle 808es bambaska.

Pioneer A-7xx ve 8xx lere detaylı bakınca tamamen ayrık tasarım sogutuculara kadar, kumandasız olması, giris secicisinin mekanik olması , giris ve cıkıs noktalarının ayrıca kapatılması gibi sadakate daha uygun yapı var. Uzaktan kumanda sistemi ve giris secicisinin motorlu olması ses sinyalini olumsuz etkileyen faktorlerdir aslında. Kolaylık olsada hiend yapıda olmaması gerekir. Ama ES serisinde belkide mosfetten ve pre katından dolayı bu yumusak sound var. A serisinin trafo gucunde bu kadar bonkör davranmalarıda ayrı bir konu. Tam bir guc makinası trafo sayesinde 2 ohm bile surulebiliyor. A-878 de 1000 watt trafo gucu ciddi bir sey. 8 ohmda 120 watt aktarırken 2 Ohmda 350 W aktarıyor. Sony lerde bu yok. 808es 390watt trafo gucunde. Fiyatlara bakınca 808es 2600 dm iken A-878 1600 dm gorunuyor. Pioneer bayagı uygunmus.

Sonuc itibarı ile ses rengini bir yana bırakırsak o yılların pioneer A serisi ile Sony ES serisi gercekten muhendislik harikası cihazlar. Degerini bilmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 3 Aralık 2012; 11:18:45 >

• Bulunsun :)

Sony TA-F 670 ES Anfi hakkında..
  • Geçen sene tam anlamıyla sıfır denecek bir PIONEER A-858 imi sattım ve son zamanlarda ciddi bir pişmanlık yaşıyorum. Kelimeler yetersiz kalır
  • Pioneer A-858, Sony TA-F808 serinin en ustleri bu cihazlar kolay dusmuyor piyasaya. Heleki temiz ise koleksiyonluk oluyorlar. Degerini bilmek lazım. Yazık olmus, insallah degerini bilen birinin eline gecmistir. Boyle cihazlar alakasız insanların eline gecince cok uzuluyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikarahal

Pioneer A-858, Sony TA-F808 serinin en ustleri bu cihazlar kolay dusmuyor piyasaya. Heleki temiz ise koleksiyonluk oluyorlar. Degerini bilmek lazım. Yazık olmus, insallah degerini bilen birinin eline gecmistir. Boyle cihazlar alakasız insanların eline gecince cok uzuluyorum.

Değerini bilen birisine gittiğinden eminim en azından o konuda içim rahat. :) Şimdi Technics SU-V900 peşindeyim.
  • O yılların cihazları hepsi birbirinden kıymetli

http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/su-v900-e.html
  • quote:

O yılların cihazları hepsi birbirinden kıymetli

http://audio-database.com/TechnicsPanasonic/amp/su-v900-e.html

ikarahal. JBL E90 larımla ilgili bir konu açtım yardımcı olabilir misin?

• Sn. İkarahal sony ta f808 es 'in çıkş transistörlerinin model numarası hakkında bir bilginiz varmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan-imp

Sn. İkarahal sony ta f808 es 'in çıkş transistörlerinin model numarası hakkında bir bilginiz varmı acaba?

Asagıdaki SONY TA-F808ES service manual fazlasıyla isinizi gorecektir.

http://diagramas.diagramasde.com/audio/TA-F707ES_F808ES.pdf
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakan-imp

Sn. İkarahal sony ta f808 es 'in çıkş transistörlerinin model numarası hakkında bir bilginiz varmı acaba?

Asagıdaki SONY TA-F808ES service manual fazlasıyla isinizi gorecektir.

http://diagramas.diagramasde.com/audio/TA-F707ES_F808ES.pdf

Teşekkür ederim sadece çıkışları değil bütün transistörlerini öğrenmiş oldum

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.