Şimdi Ara

sony ta f590 es yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze selamlar.. yaklaşık 1 ay önce 2
    .el olarak aldım bu amfiyi ve klipsch rf82 hoparlörlerle sürüyorum, sadece cd çalar bağlı olarak kullanıyorum. 3 gün önce usb girişli analog çıkışlı bir DVD player bağladım, usbden 1 kaç parça dinledim. şöyle bi sıkıntı oldu,hiç bir şey açık değilken birden sağ hoparlörden yüksek sesli bir hışırtı çıktı bende hemen amfiyi kapattım geri açtım her şey normale döndü ve akabinde hemen DVD yi sistemden çıkardım. Bu akşam cd playerden müzik dinlerken 2 defa yine sağ hoparlörden 2sn lik hışırtı gelip gitti bu olay 2 saatlik dinlemede oldu diyebiliriz. bunun harici ses gayet güzel hiç bir sıkıntı yok ve bağlantılar normal, sıkıntı ne olabilir. İnşallah kolay halledilecek bi sorundur bu amfiden çok memnunum

• Aynı sıkıntı yeniden peydah oldu biraz önce, bu sefer inceledim biraz. Hoparlörler a kanala bağlı, b ye geçince kesiyor. Amfiyi 2.3 kez kapatıp açtım üçüncüde normale döndü
  • Anfininizin cikis kati ile ilgili olabilir. A kanalini kullanmayin. B ile baglanin. İyi bir hifi elektronikciye danisilmali bence. Bu arada bende 570 es kullaniyorum. Bence cok ustun amfiler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetilc

Aynı sıkıntı yeniden peydah oldu biraz önce, bu sefer inceledim biraz. Hoparlörler a kanala bağlı, b ye geçince kesiyor. Amfiyi 2.3 kez kapatıp açtım üçüncüde normale döndü

"Hoparlörler a kanala bağlı, b ye geçince kesiyor."

A'yı kapatıp B'ye basınca mı ses kesiliyor?
    Böyle ise normal, zira B'ye hoparlör bağlı değil...

Eğer hoparlörleri B'ye bağlayıp B'ye basınca sorun düzeldi ise A switch'i arızalı temassızlık yapıyor demektir. Bu durumda switch contact cleaner ile temizlenmeli.
  • Aldığım arkadaşla görüştüm, çok büyük bir sıkıntı gibi durmuyor dedi. Biraz daha bilgiye sahip olmak adına beklemeyi düşünüyorum biraz, yarın b kanalına bağlayıp dinlemeyi düşünüyorum bakalım bi sıkıntı çıkaracakmı? Bu amfi benim ilk stereo amfim çok memnun edici sesi var detaylı ve güzel, inşallah büyük bir sıkıntısı çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetilc

Aynı sıkıntı yeniden peydah oldu biraz önce, bu sefer inceledim biraz. Hoparlörler a kanala bağlı, b ye geçince kesiyor. Amfiyi 2.3 kez kapatıp açtım üçüncüde normale döndü

"Hoparlörler a kanala bağlı, b ye geçince kesiyor."

A'yı kapatıp B'ye basınca mı ses kesiliyor?
    Böyle ise normal, zira B'ye hoparlör bağlı değil...

Eğer hoparlörleri B'ye bağlayıp B'ye basınca sorun düzeldi ise A switch'i arızalı temassızlık yapıyor demektir. Bu durumda switch contact cleaner ile temizlenmeli.

Şimdi kendi kendime güldüm. Evet b de hoparlör bağlı değil, ama yarın b çıkışına bağlayıp deneyeceğim..

• Bu sabah bağlantıları b çıkışına aldım. Kısık seste biraz çalışsın diye düşünüp açtım,2 dakika geçmeden sağ hoparlör hışırtısı başladı. muting tuşuna bastım bu sefer, hışırtı gitmedi, geri açtım muting tuşunu ve akabinde cd playeri kapadım. Biraz volume potansını çevirdim saga sola, hışırtı düzeyinde oynama yoktu. Amfiyi kapatıp açınca düzeldi. Sanırım tuşlarda bir şey yok bu durumda, kendim elektrikçiyim ama elektronikten pek anlamam, bunu bir tamirciye göstermek gerekiyor. Ankara da işin uzmanı birine göstermek isterim. Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
  • Sıkıntı çözüldü arkadaşlar, amfinin arkasında bulunan adaptör in out girişlerine takılı olan kısa devre aparatı gevşekmiş Bügün öğlen keşfettim,akşama kadar çalıştırdım hiç sıkıntı yok,mutluyum
  • Gozunuz aydin, gecmis olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağolun tyanik acemi sayılırım, böyle böyle bişeyler kapacağız gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.