Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.452
Cevap
10
Favori
192.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2 aydan beri burayı takip ediyorum ve böyle bir yerin olması gerçekten çok güzel.

Bilgisayarımın modeli eb2s1/bq 3 ay oldu alalı mükemmel bir alet hiç bir sorunu yoktu aldığımda. forumda sony uptade mutlaka yapın deyince bende yaptım bios ta güncelledi fakat tekrar açtığımda fan sesi arttı. sony müşteri hizmetlerine bi mesaj yolladım biosta c3/c6 bölümünü disable yap dediler fkat durum değişmedi. oyuna giresemde sistem boşta olsada ses aynı düzeyde ve akşaları koridordan duyulabiliyor. eski haline nasıl getirebilirim bana yardım edin

şimdiden teşekkürler...
  • Benim kendi Laptopımda farkettiğim birşey, ısınmanın ve fan sesinin önüne geçmek için laptopın sol kısmında 10cm lik bir kısmın boşta kalmasına dikkat ederseniz laptopınız ısınma yapmayacak ve dolayısıyla fan sesi duymayacaksınız. 3 gündür laptopım açık ve dediğim gibi sol taraftan 10cmlik bir kısmı açıkta tutuyorum. Henüz ısınma bile yapmadı ki arada bir NFS hot Pursuit bile oynuyorum.
  • Problemi giderdim arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sayın

Ne formata ne 3. parti programlara gerek yok Windowstan Disk Yönetici ile yapabilirsiniz HDD bölme işlemini.

Ben C : 250 GB / D : 200 GB olarak kullanıyorum.Tam değerler için ;

C:256515 MB / D:205770 MB

Touchpadi Denetim Masası - Vaio Control Centerdan kapatabilirsiniz.

Böldüm ama
    D : 204758 MB
    C : 256515 MB

C:250 GB / D:199 GB oldu.

Tam bölünmüyo galiba ama çok mühim değil tabiki sağol Sayın :)
  • Rica ederim de benim bu rakamlarla tam 250-200 =)

Senin D'ye az kalmış biraz.

Ben hayatta kullanamam öyle 199 Rahatsız olurum

İşin şakası bu ya biraz rakamlarla oynayarak düzeltebilirsin sende benim gibiysen
  • Dediğin gibi biraz daha uğraştım D yi 205000 MB yaptım C kaç oldu hatırlamıyorum ama sonunda 250 ye 200 GB oldu
  • Arkadaşlar attığım mesaja cevap vermediniz sanırım fazla bir bilginiz yok

Şöyle söyleyeyim sizin fan sesi anlayışınızı anlatabilirmisiniz. mesela ben hiç bir işlem yapmadığım zaman
    bilgisayarın başında fan sesini duyabiliyorum sizdede mi öyle yoksa hiç ses gelmiyor mu?
    speed fandan rpm sini öğrenemiyorum da fanlardan bilgisi olan arkadaşalar buraya yazarlarsa çok sevinirim.
  • Bu ses konusu epey göreceli.

Kimine göre seslidir kimine göre sessiz.

Ben bu sektörün içinden konuşuyorum ;

Sesli bir fan değil lakin sessiz bir fanda değil.Daha sessiz olabilirdi.

Bildiğim kadarıyla müdahale edebileceğimiz bir yazılım yok.
  • SONY EB3Z1E/BQ bu modelini nasıl bilirsiniz?
  • Gayet güzel bir makina. Ama çok para bence.
  • Katılıyorum çok güzel bir makina. Ama fiyat olarak F serisine daha yakın bence o paralara f serisinede bir bak derim.
  • aslında ben 3 aydan beri çok memnundum. sonra bios güncelleme vardı yükledim. fan sapıttı.
    sony yetkili servisi getir biz güncelleyelim dedi bende götürdüm güncellemişler ama pek değişen olmadı
    siz yada duyduğunuz böle bir sorunu olan var mı ? gidip fabrika çıkılı bios sürümünü yükletmeyi düşünüyorum.
    bilgisayarı recovery de yaptım değişmedi fan sesi zaten recovery yapınca bios değişmiyor.

aklınıza başka nelerden olabilir
    masaüstünde işlem yapmazsen cpu %59 lara felan cıkıyor düşüyor anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haliloglu89

aslında ben 3 aydan beri çok memnundum. sonra bios güncelleme vardı yükledim. fan sapıttı.
    sony yetkili servisi getir biz güncelleyelim dedi bende götürdüm güncellemişler ama pek değişen olmadı
    siz yada duyduğunuz böle bir sorunu olan var mı ? gidip fabrika çıkılı bios sürümünü yükletmeyi düşünüyorum.
    bilgisayarı recovery de yaptım değişmedi fan sesi zaten recovery yapınca bios değişmiyor.

aklınıza başka nelerden olabilir
    masaüstünde işlem yapmazsen cpu %59 lara felan cıkıyor düşüyor anlamadım.

Görev yöneticine gir, orada işlemlerden cpu kullanımına bak, hangi program %59 a çıkarıyor onu bul. İşlemci %59 da iken fan hızlı çalışır.
    Bazen spy tarzı programlarda bunu yapabiliyor, yada sony vaio nun arka planda çalışan programları tarama yapıyor ondan kaynaklanabilir...

• %59 luk veriyi görev yöneticisinden gördüm işin tuhafı bütün programlar 0 yada 1 cpu kullanırken
    kendiliğinden cıkıyor. virüs dicem daha yeni recovery yaptım. bütün progrmalar taze...
  • merhaba arkadaşlar.
    bugün bu makinanın kullanıcılarına bende eklenmiş bulunmaktayım.
    fakat küçük bir sorum olacak.

-bilgisayar açılırken ses deliklerinin orada duyulur duyulmaz durumda hafif bi ses var.
    bu sorun diğer kullanıcı arkadaşlardada varmı?

bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
    şimdiden teşekkürler.
  • ßluetrojan dediğin ses kulak çınlaması gibi mi ?
  • merhabalar, ben de artık sony vaio ya geçtim.

VPC EB3S1E modelni kullanıyorum, ama ekranın sol üst taraflarında 1 adet ölü piksel var

değiştirme şansım %kaç ?
  • Arkadaşlar Merhaba.

Aranızda
    SONY EB3M1E/BQ modelini kullanan varmı . Bu makineyi almayı düşünüyorum. Vatanda ykb kartına 6 taksit 1.238 TL
    Düşünceleriniz nelerdir. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: overdose

Arkadaşlar Merhaba.

Aranızda
    SONY EB3M1E/BQ modelini kullanan varmı . Bu makineyi almayı düşünüyorum. Vatanda ykb kartına 6 taksit 1.238 TL
    Düşünceleriniz nelerdir. Teşekkürler.

Ben de almayı düşünüyorum arkadaşlar. Kullanan mevcut mu?
  • Kardeşim için bugün Vatan'dan %25 worldcard indiriminden 1504 TL - 6 taksitle SONY EB3S1E/BQ aldık.
    Piyasa fiyatına göre sanırım 250-300 TL avantajlı olduk.
    Kargo ile 1-2 gün içerisinde teslim olacak.
    İlk kullanımda dikkat etmemiz gerekecek birşey var mı veya karşılaşacağımız kronik bir sorun?
    Teşekkürler.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sony-eb3s1ebq-eb3s1ebq-core-i5-460m--2.53ghz-4gb-500gb-dvdrw-1024mb-hd5650-15.5cam-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=48716

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.