arkadaşlar istanbul bilişimden SONY-VAIO-VGN-FZ490NDB-4-GB- modelini almayı düşünüyorum ama işletim sistemi vista business ingilizce bunu xp ye çevirebilir miym??driverları bulunur mu ya da vistayı türkçeleştiremez miyim??
Arkadaşlar 490neb modeli eco colour dı şimdi hi colour olmuş yanlışmıydı acaba.bu durumda 490 neb daha uygun sanki bluray yazıcı ile...
arkadaşlar 32 bit lik işletim sistemlerinin 4 gb ram i çalıştırmadığı söyleniyor. bu 490 serisindeki vista business 32 bit mi yoksa 64 bit mi acaba.4 gb rami destekliyormu ki. bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ATV
quote:
Orjinalden alıntı: Elessar60
Arkadaşlar 490neb modeli eco colour dı şimdi hi colour olmuş yanlışmıydı acaba.bu durumda 490 neb daha uygun sanki bluray yazıcı ile...
evet ya sanki 490neb modeli daha iyi gözüküyor.490ndb ile bu model arasında kaldım.hangisini önerirsiniz?
Elessar60 ve jöntürk87 bence ikinizinde kararın olan fz490neb modeli daha iyi gözüküyor. Fakat artı eksileri koyarsak 490ndb modelinide düşünmek gerekir şöyle.
Fz490neb modelinin artıları blu-ray yazıcı var ve 250gb olması. Eksileri 250 4200rpm olması (bence çok etkilemiyor performansı) ve hi colour özelliği olup olmadığı. ist bilişimin kendi sitesinde yazanlar doğru olmuyor bazen o yüzden sony`nin kendi sitesine baktım bu model yok bazı yurtdışı alışveriş sitelerinde satılıyor kiminde XBRITE-ECO™ yazıyor yani tek lamba kiminde belirtilmemiş. En iyisi arayıp ist. bilişime sormak ama orada gerçekten bilen birilerine sormak yada bizzat bakmak.
Fz 490ndb modeli ise kesinlikle XBRITE-HiColor™ özelliği var.Blu-ray özelliği olması güzel ama yazma işlemini yapamıyor gerçi kimse kullanmıyor yazma özelliğini okuması yeterli. Eksileri ise 200gb yetersiz bir alan zaten 30gb recovery yiyiyor.
Sonuç olarak 490neb modelini eğer imkanınız varsa orda test edip görün çift lamba özelliği varsa kesinlikle 490neb diyorum. Eğer yoksa 490ndb
bildiğim kadarı ile ultimate hariç diğer 32bit vista sürümleri 4gb çalıştırmıyor 1gb yalan olup 3gb gözküyor.
quote:
Orjinalden alıntı: jöntürk87
arkadaşlar istanbul bilişimden SONY-VAIO-VGN-FZ490NDB-4-GB- modelini almayı düşünüyorum ama işletim sistemi vista business ingilizce bunu xp ye çevirebilir miym??driverları bulunur mu ya da vistayı türkçeleştiremez miyim??
xp yüklemedim ama bütün driverları tam olarak bulabileceğini sanmıyorum. vista kendi lisansıyla türkçeleştirilebiliyor
benim görme imkanım yok istanbul bilişimden online sipariş edecem zaten.gören arkadaşlar var mı?neb modeli hi color mı?sony'nin kenid sayfasında da bu modeli göremedim
Değerli arkadaşlar istanbul bilişimden 490 neb aldım 4 gb ramli olandan . makinanın startup ve sürekli altta çalışan luzumsuzlarını iptal edince tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlandı. Kendi hd filmlerimi mpeg convert ederken aynı zamanda başka işlerlede uğraşabiliyorum. Makinanın sadece pil ömründen memnun değilim . Gerçi optimum performans seçeneğinde güzel . sony hd kameram için aldım cihazı araştırmadım ama aynı özelliklerde daha büyük ekran bulursam bunu satıp almaya kararlıyım. adaptör çok ısınıyor ben oyun oynamadığım için size oyun performansından bahsedemem ancak g4 denilen uçus similatörünü hd lcd ye hdmı dan bağlayıp oynadığım zaman iyi performans alıyorum. bluray kopyalamadım ancak nero dışındaki programlarda double dvd yazmak çok yavaş.
cesaret edebilirsem ve bir büyük ekran almazsam xp atmayı planlıyorum servisle görüştüm ses ve s1 tuşlarında problem oluyormuş .
tüm markaların hd demolarını hdmı dan bağlayıp çift ekran seyrettim takılma yok. birde wlan 5 ghz özelliği var ama ne işe yaradığını nerede kullanıldığını bilmiyorum.
64 bitlik işletim sistemi ile 32 bitlik arasında sadece 5 dolar fark var. koskoca sony 5 dolar için 1 gb rami boşamı çıkarıyor ben anlayamadım.
quote:
Orjinalden alıntı: beyaz7
Değerli arkadaşlar istanbul bilişimden 490 neb aldım 4 gb ramli olandan . makinanın startup ve sürekli altta çalışan luzumsuzlarını iptal edince tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlandı. Kendi hd filmlerimi mpeg convert ederken aynı zamanda başka işlerlede uğraşabiliyorum. Makinanın sadece pil ömründen memnun değilim . Gerçi optimum performans seçeneğinde güzel . sony hd kameram için aldım cihazı araştırmadım ama aynı özelliklerde daha büyük ekran bulursam bunu satıp almaya kararlıyım. adaptör çok ısınıyor ben oyun oynamadığım için size oyun performansından bahsedemem ancak g4 denilen uçus similatörünü hd lcd ye hdmı dan bağlayıp oynadığım zaman iyi performans alıyorum. bluray kopyalamadım ancak nero dışındaki programlarda double dvd yazmak çok yavaş.
cesaret edebilirsem ve bir büyük ekran almazsam xp atmayı planlıyorum servisle görüştüm ses ve s1 tuşlarında problem oluyormuş .
tüm markaların hd demolarını hdmı dan bağlayıp çift ekran seyrettim takılma yok. birde wlan 5 ghz özelliği var ama ne işe yaradığını nerede kullanıldığını bilmiyorum.
öncelikle hayırlı olsun.ekran XBRITE-HiColor?işletim sistemi kaç mb?bi de foto koyabilir misin?istanbul bilişimde 2 farklı resim vardı?amma çok soru sordum yav
Teşekkür ederim . Cihazın dış görünüşü forumun başındaki diğer 490 modeli ile birebir aynı. Ekranın teknik özelliklerine tam bakmadım sanırım kitapçığında yazıyordur bir ara bakarım. açıkçası sadece benim çalıştırdığım programlardaki hızı benim için önemli olduğundan artık aldığım makinalardaki detay teknik özelliklere takılmıyorum . Sadece hd filmlerde ve AVc-hd filmlerde takılma yapmaması ve formatlar arasında dönüşüm konusunda problem yaratmaması bana yeterli . sizin için biraz daha detaylı incelerim , aynısından satınalmak gibi bir niyetiniz varsa Caddebostan da oturuyorum benim için mahsuru yok gelip görebilirsiniz. Yanlış tercih yapıp sonradan pişman olmak ta var.
Saygılarımla
Bu arada arkadaşlar İstanbul bilişimden satın aldım oradaki arkadaşa oradaki makinalar arasında hangisi olduğunu sordum bana siyah bir makina gösterdi . Paketi açtığımda metalik olduğunu gördüm. Sanırım ordaki arkadaşlarda işin biraz ticari kısmına daldığından makinaları detaylı tanımıyorlar. Mesela bluray 25/50 write sorusuna kolay kolay cevap veremiyorlar. Ama daha detaylı bilgileri teknik servisteki arkadaşlar rahat cevaplıyor.
Saygılarımla.
bu modelin üstünde nerede üretildiği yazıyor mu?çin malı falan değildir inş
made in usa .
bu arada 32 bit.
Nasıl olur 32 bit yaw arasında 5 dolar var 64 bitle. 5dolar için 1 gb ram boşa çıkarılırmı eğer öyleyse ve çözüm sunmuyolarsa vazgeçerim vaiodan
ekran kartı paylaşımlı mı?söz bu son soru
Geçtiğimiz hafta 490 NDB satın aldım.
Wireless bağlantı sorunu dışında bir probelmim olmadı ki bu sorun da modem kaynaklıydı (Wep/Wap şifreleme tercihim nedeniyle)
Bazı yerlerde 32 bitlik vistanın sp1 ile 4 gb rami çalıştırdığı sölenmiş. fz490 sahibi arkadaşlar sizde de durum bölemi yoksa 3 gb ram mi kullanıyosunuz.
ATV
İstanbul bilişimle görüştüm onlarda sp1 ile 4gb ram sorunsuz çalışıyo dediler, doğrumu acaba 64 bit için de sorun çıkarıyo dedi eleman...