Şimdi Ara

SONY VAIO SR49VT/H Fiyat/Performans Sizce Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forum'da SR49VT/H ile ilgili detaylı bir başlık bulamadım. Z serisi kullanıcılarının başlığını uzunca süre inceledim. SR ve Z serisi arasında kalite farkı olduğu ve birinin çin diğerinin japon üretimi olduğunu belirtmişler.

Aslına bakarsanız Z41 almak istiyordum ama SR49 ile aralarındaki fiyat farkı 2 milyara yakın gibi gözüküyor. Szce bu fiyat farkına değer mi?

SR49 için Ankaradaki bir sony centerdan 2800 ytl fiyat aldım. Ellerinde yok ama yarın getiriyorlar. Vatan, teknosa vs gibi büyük mağazaların hiçbirinde SR serisi laptop göremedim ve inceleme fırsatım dolayısıyla olmadı ve dolayısıyla görmeden almak biraz beni tedirgin ediyor. O yüzden yorumlarınıza ihtiyacım var.

Ayrıca bu sony center bilgisayar gelince kutusunu açamayacaklarını ancak satılan ürünlerin kutusunu açtıklarını söylüyor. Dolayısıyla orda da inceleme şansım olmayacak.

Eğer kullanan arkadaşlar varsa SR49 ile ilgili görüşlerini, fiyat/performans , özellik vs. gibi parametereleri değerlendirebilirse çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infecteddd -- 1 Eylül 2009; 18:23:39 >

• Aslında iyi bir bilgisayar ancak 1-2 ay içerisinde win7 ile Sony yeni modellerini tanıtacak. Aceleniz yoksa yeni modelleri beklemeniz faydanıza olacaktır. Sadece bir tavsiye

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti2004s -- 1 Eylül 2009; 18:03:22 >
  • Ben de aynı modeli almayı düşünüyorum. Hatta şu anda kullandığım MacBook (2,4 GHz) u satıp alacağım.

Vistaya hiç ısınamadığım için diğer tüm PClerde XP yi kullanıyorum. Birçok modelinde olduğu gibi SR modelinde de XP yüklenince sorun yaşayabileceğim söylendi (sony center yetkilisi tarafından).

Off kafam karmakarışık oldu bu yüzden. Vaiolarda XP driverlarında sorun çıkması çok görülüyor mu?

Katkılar için teşekkürler

Not: Z serisine yüklersiniz dediler ama o kadar parayı eşeğe de versem eşeğe de XP yüklenir :-D
  • Artık xp ile ilgili çoğu sorun ortadan kaldırıldı. Ben SZ serisi bilgisayarımda dual boot olarak hem XP hem Win7 kullanıyorum ikisinde de sorun yok. Bizzat denemedim ama duyduklarım kadarıyla SR de de sorun olacağını düşünmüyorum
  • Merhaba,

Ürünü aldıysanız yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Bende aynı ürünle ilgileniyorum.

Teşekkürler.
  • Merhaba,
    SR39 modeli sahibiyim. Performans konusunda birşey demeyeceğim fakat kasa kalitesi son derece kötü.
    Bir yere yavaşçacık dokunsa bile boyası çıkıyor. Hafif hızlı dokunursa kasa yamuluyor.
    Ben alırken 39VN modeline 3500 TL para verdim ve inanın yazık.
    Toshiba U405 imi sadece ekran kalitesi daha iyi diye SR ile değiştirdim ve anlaşılan bir farklılıkta yok.
    Ben parayı sokağa attım.
    İki tane U405 alınan paraya SR39 aldım.
    Bence siz yapmayın.
  • Arkadaşlar merhaba,

Biraz geç oldu ama ürünü (SR49VT) 3 hafta önce ankara da sony center dan aldım. Öncelikli olarak ankara da bu ürünü bulması baya bir zor oldu. Büyük marketlerin hiçbirinde yoktu. Sony center a istanbuldan getirttim. 2800 lira verdim, yanında bir de çanta verdiler. Teknokask sigortası da varmış.

Kesinlikle 13.3" veya civarı bir laptop almayı düşünüyordum. Aslında bu segmentte en yakın dell'in 13.3" lük bir modeli vardı 2200 lira civarı, sony'yi tercih ettim ve ayrıca aradaki fark sadece 600 lira değildi, bunun özellikleri biraz daha iyi (RAM, işlemci ve HD).

Asıl aklımda olan Z serisi almaktı ama 2 katı fiyat farkı karşılığında özellik bakımından aşşağı yukarı aynı bilgisayarı karbon fiber kasalı diye tercih etmedim, zaten o kadar param da yoktu:)

Biraz değerlendirmek istiyorum. İlk olarak olumsuzlardan başlayayım. 10hagi'nin dediği gibi, kasası insana pek güven vermiyor açıkcası. Ekran kısmı oldukça çabuk göçermiş gibi gözüküyor. Bir de ekranla kasa arasında kapak kapalıyken bir boşluk kalıyor ve elinizde taşırken o boşluğun esnediğini hissediyorsunuz ve insan biraz tedirgin oluyor. Tabi Z serisi kadar olmasa da aslında malzeme oldukça kaliteli gözüküyor, zaten bu eğilme bükülme işleri malzeme metal olduğu sürece bu incelikte oldukça dikkat edilmesi gereken birşey. Benim gibi bu kadar para verdim deyip dikkatli davranırsanız pek birşey olmaz. Birkaç kere sağa sola vurdum ama pek bir hasar olmuşmadı. Tabi buna rağmen piyasada inceleme şansı bulduğum (sony Z ve TT serisi hariç) toshiba, acer, asus, hp vs. gibi bütün laptoplardan kesinlikle daha kaliteli duruyor. Dediğim gibi kesinlikle kaliteli gözüküyor, bu incelikte daha sağlamı için Z serisi almalı, e o da braz pahalı:). Diğer bir olumsuz özelliği, pili oynuyor. Elinizde taşırken pil kısmından tutarsanız , kıpraştığını hissediyorsunuz. Benim için kullanım açısından bir sıkıntı değil bu, ama insan keşke bu kalitede bir üründe pil oynamasaydı diyor!

Gelelim olumlu yönlerine. Aslında bu dediklerim dışında herşeyi mükemmel sayılır.

Ekran oldukça güzel, bendeki acer aspire dan sonra tüpü TV'den HD ye geçmiş gibi oldum. Klavyesi bana göre çok kullanışlı, tuşların ayrık olması harika. Ayrıca oldukça estetik duruyor. Adaptörü biraz ağır gibi geldi bana, biraz daha hafif olabilirmiş. Ama sony kullananlar bilirler, laptopun şarj girişi oldukça iyi tasarlanmış. Bu arada kalvyenin üzerinde mode tuşu ve o mode da ki 5 ayrı işlemi tek tuşla halledebileceğiniz bir tuş grubu mevcut. Pek kullanmadım, ama zamanla alıştıkça işlevselleştirilebilir.

Fan gayet sessiz, ara sıra sesi artabiliyor ama hiçbir zaman rahatsız edici bir seviyeye ulaşmıyor. Zaten isterseniz Vaio Centerdan performence değil de silence fan modunu seçip iyice sessizleştirebiliyorsunuz.

Vista ile hiçbir sorun şu ana kadar yaşamadım (klasik ie8 problemleri hariç). Daha yeni olmasına rağmen (vista 1-2 hafta da sakinliyor genelde) performansından pek ödün vermiş sayılmaz. Oldukça ağır Sigmaplot 11 vs mathematica gibi programları kusursuz şekilde kullanabiliyorum, (arkada IE8 ve Google Desktop ve office uygulamaları açıkken). XP kurmak istiyorsanız bence hiç gerek yok, emin olun performans yeterli olunca ve driver sorunu yoksa vista pek problem çıkarmıyor. UAC, indexing vs gibi istemediğiniz özellikleri kapatırsanız, pek problem yok. XP kurmak biraz maceralı olabilir:) ama kuran çok. Kendiliğinden google desktop ve 60 günlük McAfee geldi. Google desktop oldukça rahat çalışıyor. Ama onun da indexingini kapatmak gerekiyor, yoksa ne bulursa durmadan indeksliyor:)

Şarj süresi tam dolu iken, normal brightness da yaklşık 3 saat. Bu biraz daha uzun olabilirdi sanki. Vaio Maximum Battery diye bir güç opsiyonu mevcut ama onunla pil süresini pek test etme şansım olmadı açıkcası, belki o zaman daha da artabilir.

Bu arada parmak okuyucusu mükemmel çalışıyor. Benim gibi bir sürü email kontrol ediyor, iş yerinde sürekli bilgisayarı bırakıp gidip geliyorsanız, dosya vs. yedekliyorsanız gayet kullanışlı, tek seferde sorunsuz çalışıyor.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar, eğer sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplayabilirim.

Almak isteyenlere ben tavsiye ediyorum açıkası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infecteddd -- 25 Eylül 2009; 1:00:50 >

• Pil ve şarj konusunu servisle konuşmuştum. Pilin sallanması konusunu bende servise sordum. Sıcaklıktan genleşen pil oraya otursun diye bu şekilde dediler. Araştırmalarım sonucunda Türkiye dışında satılan ülkelerde böyle bir sorun olmadığını öğrendim. Cihan elektroniğe sordugum da doğru ama burası yaz aylarında daha sıcak olduğundan pil daha çok genleşiyor gibi saçma, insanları salak yerine koyan bir cevap aldım. Sadece güldüm. Call centerı arayınca yarım yamalak türkçe konuşan biri çıkıyor. O da beni az Türkçesiyle kandırmaya çalışıyor. İngilizce konuşalım diyorum yasak diyor. Bilgisayar mühendisiyim kanmam dedim. Haklısın dediler.
    Şarj da asla denildiği kadar gitmiyor. 6 ay sonra yüksek performansta 45 dakikaya kadar iniyor. Tekrar aradım normal dediler.

Dediğim gibi 2-3 aylık U405 imi değiştirip bu ürünü aldım beni kullanmaktan soğuttular. 39 VN U405 in tırnağı olamaz. Bunu çok acı olarak yaşadım.

Sizin memnun olduğunuza çok mutlu oldum.
    Umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsınız. Para kolay kazanılmıyor çünkü ve insan acıyor verilen paraya.

• hakikaten pil sallanması için verdikleri cevap çok komikmiş, bu bariz bir tasarım problemi bence, sanki bir tek bu bilgisayar mı yazın kullanılıyor, diğer laptoplarda oynamıyor da onlar çatlıyor mu:) bakalım ama diğer açılardan şimdilik memnunum, zamanla ne olur iblemiyorum:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.