Şimdi Ara

Sony Vaio VPCEB1M1E/BJ Ürün İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
9.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sony'in bu modelini almayı düşünüyorum.Recovery CD si olmadığını okudum forumdan. Bu sorun yaratır mı. İkincisi ise pil ömrünün kısa olduğunu sorun yapmıyorum. Yazılımsal ve Donanımsal olarak farklı bir sorunları var mı?Alan arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim. İyi aksamlar.
  • Ayrıca bu modele denk olan veya fiyatı bakımından 1800 civarında olan sony modelleri var mı teşekkürler.
  • Şunu belirteyin öncelikle pil ömrü normal aslında ekranı karatınca ekonomik modda 2 saat 45 dakika gibi değerleri gördüm ben şahsen.
    Recovery Dsiklerin olmaması sıkıntı değil 4 DVD alıp kendiniz yazdırıyorsunuz zaten bir de ilk açılışta driver DVDsi yazdırıyor kendisi oyomatik olarak.
    AMa tavsiyem sizlere ne kurarsanız kurun orjinal işletim sisteminin bir recoverysini elinizde bulundurun. Hangi marka bilgisayar olursa olsun.
    Bu arada artık yeni cihazların hiçbirisinde recovery gelmiyor kendin yazdırıyorsun.
    Yazılımsal açıdan olam tek sorun işte o pil süresi ile ilgili olna zaten yani pil ilk açılışta %83 le felan boşalmaya başlıyor ama dediğim gibi süre değerleri normal.
    Onun haricinde üzerinde SONYe ait çok güzel yazılımlar geliyor artık zevkinize bağlı olarak bunları kullanıp kullanmamayı tercih edebilirsiniz. ANcak bilgisayarda biraz fazladan ram kullanımına sebep oluyorlar. Bu programlar açılışta biraz gecikmeye sebep olsalarda onun haricinde bir olumsuz etkileri hissedilmiyor çok fazla.
    Donanımsal olarak sa bis sıkıntısı yok. Ortanın üzerinde denir rahatlıkla hatta sınıfındaki muadil ve fiyat olarak yakın cihazların çoğundan gayet iyi.

• Sıfırdan Win 7 Home Pre x64 kurmuştum fakat orjinal recovery e geri dönmüştüm arkadaşlar..
    İstemediğim programları ilk kurulum sonrası kaldırıp kendi kullandığım şahsi programlarımı kurdum..
    Bilgisayar açılış haricinde performans sorunu yaşatmıyor.. Oyun performansında P8700 + HD4650 li R522 den daha performanslı fakat genel windows ve program kullanımında ona yetişemiyor..

Fakat sade görünüm ve assasin creed II performansı sonrası iyice alıştım makineme (: ki samsunG u ablama vermiş bu makineyi almıştım ikisi kafakafaya diyebilirim bu fiyata i3 falan demeyin oyun performansı tatmin ediyor..
  • arkadaşlar benim aldığım " Sony vaio F11M1E/H " ekranı çok parlıyor ve birkaç sorun daha var.
    Ekrandan kendimi görüyorum. ayna gibi
    acaba geri verip " Sony Vaio VPCEB1M1E/BJ " mi alsam ????
    (tabii bazı özelliklerden feraget etmek gerekecek)

fikirleriniz neler?
    (F11M1E/H ile ilgili açtığım başlık bu )http://forum.donanimhaber.com/m_40030261/tm.htm

• Bugün bende bu cihazdan aldım gayet şık ve kaliteli. Şimdilik çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: injection

Bugün bende bu cihazdan aldım gayet şık ve kaliteli. Şimdilik çok memnunum.

Hayırlı olsun iyi günlerde kullan artık...
    Aramıza katıldın demek sende baya araştırdın uğraştın galiba ama.
  • Ben de bir hafta-on gün önce aldım arkadaşlar. Dizaynını beğendiğim için de seçtim aslında bu modeli. Özellikleri de fazlasıyla iyi Sony kalitesine zaten güveniyorum. Genelde hep evde kullandığım için henüz dışarıda kullanmadım ve bu yüzden şarjı sadece bir kez açtığım gibi şarj edip % 100 dolunca çıkarttım bataryayı (malum bataryanın ömrü uzun olsun) recovery hazırlamadım henüz ama dediğiniz gibi orjinal recovery hazırda tutmak lazım kenarda ama ben yine de recoveryleri kenara koyduktan sonra format atacağım zaman işletim sistemi masa üstünde kullandığım win7 ultimate 64 bit yükleyeceğim, bu bilgisayarı seçmemdeki bi,r başka sebep de maksimum bellek desteğinin 8gb olması, ileride gün gelip 4gb ramli bilgisayarların yavaşlayacağı dönemde (ki çok da ileri bir dönem olmayacaktır) belleği 8 gb a çekip uzun süre daha iş görebilecek olması. Batarya süresi bence de gayet ideal. Kısacası fiyat/performans ve özelliklere göre bu ürün iyi bir seçim tüm alanlar için diyorum. Sadece bluetooth olmaması şaşırttı beni ama malum herşey istediğimiz gibi bir arada olduğunda da fiyatlar değişiyor örneğin fazlasıyla memnunum diskten ama hani 5400 değil de 7200 rpm olsaydı diyor insan yine de içinden ayrıca touchpad de siyah kasa da siyah oldugundan ve o kısımda her hangi bir ısık olmadıgından karanlıkta touchpadi bulamamayı başarabiliyorum tabi hep touchpadi ortada olan bir dizüstü kullanıp da birden touchpadi daha solda olan bu modele gecince onun da bir dezavantajı var ama zamanla alışırım ona sanıyorum ben de şimdilik memnunum

• sony vaio VPCEB1M1E/BJ modelinden alalı bir ay oldu
    1- şarj konusunda sony orjinal sitesinde bir yazı var laptop kapalıyken dahi laptop pilden harcamaya devam ettiğinden daha sonra açılışta pil düzeyinde eksilme olabilir ve laptop açılış sırasında pilin gücünün büyük bir kısmını kullandığı yazılmış.

2-şu anda laptop da oyun larda sorun yaşamadım

3- malzeme kalitesi güzel ama çizilmeye müsait bir yapısı var parlak ve siyah :)

4- ses performansı harman kardon kadar değil malesef filmlerde seslerde bazen boğulma ve çatlamalar oluyor ama bu filmdeki sesin codeclemesinde kaynaklanabilir. ama kulaklıkdan çok ii.
    ses seviyesi % 80 gelene kadar duyulmuyor(kısık kalıyor). % 80 den sonra duyulmaya başlıyor ve % 81 -100 arasında bütün eve dinletirsin ama tiz ses olarak.

5-çooook uzun sürede pil doluyor (daha önce 2 saat 15 dk giden asus x51r vardı bende bu mode hemen hemen 1 saat civarında doluyordu.)
    ama bu laptop 2 ssati geçiyor .

6- win 7 performansı akıcı bir bir şekilde ama ben kurulumdan sonra anti virüs progmanın kaldırdıkdan sonra açılış süresi bayağı kısaldı.

Dikkat beraberinde gelen anti virüs programını kaldırmayanlar için aşağıdaki linkdeki programı kurun hallolur.
    mcafee için (antivirüs programını uninstal yapıpda daha sonra başka antivirüs prog. kurmak istendiğinde laptopda mcafee var diye görünen problem için)
    http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe

7-FullHd 1080p ve 720p film izledim hdmi çıkışından lcd ye bağladım ve kendi ekranında film izledim. Her iki performansıda akışkan bir video sergiledi amaaaa kullandığınız player performansı da çok önemli goom player gayet güzel.

8-Enerji tasarrufunda kullandığımda dahi çok büyük bir yavaşlama yaşamadım.

9- oyun oynarken laptop fanı ekran kartı ve cpu'yu soğutmak için ii iş görüyor. ama altındaki hava yolları KAPANMAYACAK ŞEKİLDE KULLANMANIZI ŞİDDETLE tavsiye ederim. Yoksa cihaz düdüklü tencere gibi ısınır sonuda Allah kerim.

10- dokunmatik mouse çok hassa ama bazen parmağınızı kaldırdırıp tekrar parmağınızı koyduğunuzd atmala yapıyor.

11-klavye çok güzel ve geniş ama tuşların arasına bir şey kaçarsa çıkarmanınız için klavyeyi sökmeniz gerekir.

12-Ekran parlaklığı gerçekten ii ama 3 kademeden sonra orta seviye oluyor.3 den sonra akşam kullanım için çok parlak oluyor gündüz kullanım için 4-6 arasında kullanılması makul.

13- Kendi recovery menüsünden Boş dvd ye recovery yedek mutlaka alın çünkü kendi programları bayağı yer kaplıyor Recovery Menüsünden dvd yarat dediğinde Toplamda 4 adet dvd yapıyor. Kendine ait çok programı var. Netten download derdinden kurtulmak için mutlaka kenarda durması gerekli.

umarım bu bu bilgiler işinize yarar saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silver1978 -- 11 Haziran 2010; 11:28:13 >

• arkadaslar cıhazda ısınma sorunu yasayan varmı? bende almayı dusunuyorum ama acıkcası bana saatlerce acık kalsa bıle ısınma sorunu olmayan bı cıhaz lazım bu urunu almayı dusunuyorum ama ısınma konusunda verıcegını bılgılere ıhtıyacım var
  • ben dün aldım ve yeni forumunuza üye oldum çok memnunum ve assassinsi ve nfs shifti bi kere bile kasmadan oynuorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

arkadaslar cıhazda ısınma sorunu yasayan varmı? bende almayı dusunuyorum ama acıkcası bana saatlerce acık kalsa bıle ısınma sorunu olmayan bı cıhaz lazım bu urunu almayı dusunuyorum ama ısınma konusunda verıcegını bılgılere ıhtıyacım var

Isınma sorunu yok benim makina şu anda akşam 17 den beri felan açık...
    :)
    daha ne olsun...
  • ısınma sorununu ben de yaşamadım ama çok sakınan göze çöp batar derler ya aynen öyle bir durum oldu bende ve ürün şu an serviste
    daha önceki bir yazımda sanırım evde kullandığım süre zarfında belirtmiştim batarya ömrü uzun olsun diye fişte olup bataryayı da çıkararark kullandığımı ancak tabi bu prize düşünmeden birinin müdahalae edebileceğini aklıma getirmedendi şöyle ki bir tanıdığım priz dolu olduğundan o an düşünmeyip, düşünemeyip telefon şarjını vs bir şeyi takmak için prizdeki o kadar şeye ramen her seferinde benim bilgsayarımı denk getirebiliyor ilk çıkardığında tabi ki normal bir şekilde pc direkt kapandı. Güldük geçtik. 2. kez yine aynı şey ve senin bilgisayaraını bozacağım sanırım dedi ve nihayet 3. de artık pc açılmadı. Sony vaio logosu görünür hale geldi hatta windows logosu da çıktı ama bir tülü boot edip oturum açamadı. Neyseki kurtarma dvd si hazırlamıştım dedim kendime ama malesef onlar da kurtaramadı hatta kurtarma konsolundaki neredeyse şeyi denedim G diskindeki bilgilerimden vazgeçip tamamını bile temizlemeyi denedim olmadı. dvd kurtarma da ise ilk dvd de problemsiz gecti ve işleme devam edip 2. dvd yi istedi ama 2. dvd de hata verip işlemi baştan aldırttı. 2. denemede ise 2.dvd yi de sorunsuz geçip bu kez 3.dvd de hata verdi ve bunu 4-5 kez tekrarlamama rağmen 3. dvd yi hiç bir şekilde geçemedi. Kurtarma konsolundaki testelerden de CPU ve memory testi sorunsuz geçerken disk takılınca zaten en baştan da şüphelendiğim gibi harddisk ayvayı yemişti. Diski onarımı seçtim C yi kısa sürede halletti ama D ve E yi halledemedi. Bios ta sadece 500 GB oldugunu gördü ama ekstar en ufak bilgi yoktu yani nereye baksam ne yapsam problemin diskte olduğu gayet belliydi. Son kez dedim XP yüklermiş gibi yapıp bir bakayım neyi görecek kurulum esnasında eğer sorun çıkarmazsa belki oraya kadar gelebilirsem diski oradan temizlerim taktım XP cdsini ve başladım kuruluma kurulum ön dosyalarını gayet güzel yüklerken birden yine hata verdi ve onu da yaptırtmadı ben de daha fazla uğraşmak istemeyip dün servise gönderdim. Sitelerinde 5-6 gün maksimum tamirat süresi yazıyor ya bakalım göreceğiz ne olacak. Yalnız şu batarya konusuna gelince ne olursa olsun tahminimce 3 kerede de hemen böyle büyük bir hata vermemeliydi. Bu yüzden düşündüğüm şeyler:

1) sonuçta elektronik alet ve olmaz olmaz olacağı tuttu yani biraz da şanssızlığıma denk geldi.
    2) bu mantıkla evde bilgisayar kullanıp bataryalarını fazlasıyla uzun ömürlü tutabilip 200-300 TL gibi bir rakam vermekten benim gibi kurtulanlara karşı bir önlem almış olunulabilir. Yani pc yi bataryasız kullanan biri fişi çektiği ya da tak diye elektrik kesildiği takdirde pcsinde hasar meydana getirecek bir şey yapmış olabilirler. Çünkü aynı mantıkla yıllardır bilgisayar kullanana arkadaşlarımdan hiç biri daha böyle birşey yaşamadı Belki abartısız bu durum 100 kere olduğu halde. Gerçi benim hatam değil yani tanıdığım bunu yapmamış olsaydı ben o hatayı asla ypmayacaımdan belki uzun süre sorun yaşamazdım neyse artık yanımda 3 lü priz de gezdirmek zorunda oldugumu ya da fişe bir yazı asıp sakın çekmeyin falan yazmam gerektiğini anladım :D
    3) yalnız şöyle ki bu durum bir tesadüf de olabilir çünkü hiç bir problem yaşamadan önce de diskte periyodik olarak 5-10 saniye aralıklarla bazen tıkır tıkır diye bir ses geliyordu ve zaten diskten bir maraz bkliyordum. Nasip işte 2. el alırsın tık demez yıllarca sıfır alırsın ömrün garantide geçer :D ben görgüsüz gibi bir tarafı çizilmesin bile diye o kadar kollarken dediğim gibi şimdi serviste hayırlısı bakalım

Ayrıca pc yi İzmirde ege bölgesi ne vermek istemiştim ki izmirdeydim o ara ama elden verebilmek nasip olmadı ve manisanın bir ilçesine döndüm. Buradan aradığımda ise bana manisadaki servislerin daha yakın olduğunu bu yüzden izmirdekine yollarsam kargoyu ödemek zorunda olduğumu söyledirler. Ben de durumu anlatmamam rağmen sadece diski kabul etmediklerinden komple koca kutusuyla istediklerinden haybeye 20 lira ödememek için manisaya yolladım karşı ödemeli. Arayıp böyle böyle deyip yolladığımı da belirttim. 5-6 günü bilemiyorum ama 16. gün dedi mi arayıp iş görecek aynı özelliklere sahip ürünüm tamir edilene kadar kullanacagım bir pc hemen gönderecksiniz derim bu bir gerçek. Ayrıca estetiğine ne kadar önem verdiğimi ve bu konuda hassas oldugumu bu yüzden dikkat etelerini özellikle rica ettim sorunu belirten detaylı yazdıgım notta. Umarım bir problem yaşamadan ücretsiz ürün geri gelir sapasağlam. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki orada sıfırını bile yollasalar bu kez de kargo şirketi darma duman halde getirse hiç şaşırmam ben koca metal taş gibi kasayı 8 halde teslim aldığımı bilirim sözde localı taşıma sistemi olan bir kargo şirketinden. Diğer illeri bilmiyorum ama burada sony vaio Fillo kargo ile anlaşmalıymış fillo ile ilk kez gönderim yaptım ve ilk kez gönderi alacağım umarım sorun çıkmaz. size tavsiyem de fazla korumayın malınızı hayatımda ilk kez bir şeyimi koruyayım dedim ilk ayda bozuldu bugüne kadar hiç birseyimi korumadım hepsi sapasaglam taş gibi duruyor ve çalısıyor :D

• Gaffarson dostum her elektirik kesilişinde HDD CPU Ram lerde böyle bir sorun yaşama ihtimalin söz konusu. Umarım bu durumu elektirik kesintisi olarak kabul edip garanti dışında bırakmazlar. Çünkü gerçekten bakarsan bu olay garanti kapsamında olmuyor artık. Böylede bi durum söz konusu.
    Buradan sana geçmiş olsun bol bol umarım cihazına bir an önce kavuşursun sorunsuz bir şekilde. Durumdan bizleride haberdab edersen seviniriz netice ne olursa olsun...

PS: Sen artık genende batarya ile kullanmayı dene bence. ;)
  • Bataryayı çıkarıp kullanmam söz konusu bile değil kesinlikle batarya ile kullanın arkadaşlar.. Ayrıca vaio merakım sona erdi kesinlikle programları makineyi çok yavaşlatıyor..
    Temiz kurulum yaptım ve FN tuşları çalışıyor daha ne istiyeyim Quick Web Access i kullanamıyorum ama olsun..

P8700 + 4GB DDR2 ramli R522 im bu pcden çok daha performanslıydı.. Canavarmış o yaa tabiki ablama verdim onu ve bu saatten sonra almam..

Vaio nun tek artısı kesinlikle klavyesi (:
  • esasında VPCEB1M1E/BJ model sony vaio malzeme olarak çok ii zaten bu tür cihazların satış sonrası destek ne kadar iyiyse o kadar kullanım kolaylığı sağlıyor. sony bu konuda iyi, devamlı programların updatleri çıkıyor. bu bence en büyük artılarından birisi bu updateler.
    cihazda oyunların dışında gayet normla sıcaklıkda eh oyunlar sırasında 1 gb ati iş başındayken oluşan sıcaklıkda kuvvetli fanıyla gayet güzel şekilde dışarı atılıyor.
  • Bataryası seviyesi kapatıp açınca düşen arkadaşlar bluetooth software i güncellemeyi denesin. Bazılarında düzelme olmuş

quote:

Sounds like you got the battery drain issue. Try downloading the bluetooth firmware update from the Sony support site, that fixed it for some people.

http://forum.notebookreview.com/sony-owners-lounge-forum/456538-official-vaio-e-series-owners-thread-118.html#post6462034

• bu laptopun beyaz rengi yokmu varsa hemen bugün almayı düsünüyorum ??
  • İşin aslı beyaz renk resimlerinide eklemiştim vardı en son ancak ekrankartı OB idi o modelin. ATİ HD 5650 bulunduran mdellerde bildiğim kadarıyla yok. Ancak e serisinin diğer modellerinde pek çok renk seçeneği mevcut.
    Sitlerden araştırmanı öneririm. Belki bizim cıhazlarında güncel versiyonlarına beyaz eknelmiş olabilir.
  • Arkadaşlar merhaba. Mayıs ayından beri bende bu ürünü kullanıyorum. Açıkçası bu modelin ilk aldığım bilgisayarı anakart problemi yüzünden iade edildi ve değişim yapıldı. Daha sonra şuan kullandığım geldi. Yalnız havaların ısınmasından mıdır yoksa iki laptop arasında mı fark vardı bilmiyorum ama sorunlu olan bilgisayarda sıfır fan sesi ve sıfır ısınma vardı. şimdi kullandığımda ise ona nazaran fan sesi ve ısınma biraz daha yüksek. bunun dışında ben ses çıkışını pek beğenmedim. çoğu şeyde yetersiz kalıyor, son ses verincede sesi çok bozuyor. bundan dolayı speaker almak kaçınılmaz olmustu. son olarak bu modelle ilgili en büyük problemim bluetooth var mı? alırken netten baktığımda var yazıyordu ancak ben bir türlü bluetooth a dair bişey göremedim. biraz uğraştıktan sonra pekte üstüne düşmedim. eğer varsa nasıl halledeceğime dair yardımda ederseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.