Herkese iyi forumlar arkadaşlar hangi başlık altına konu açacağımı bilemedim yanlış yer ise modum yönlendirsin konumu.
Ben YouTube'da kanalı olan video çeken birisiyim geçenlerde oyunlarda yaşadığım FPS drop problemi yüzüne format attım ve sorunu çözdüm. Ama sonra fark ettim ki bir videoyu renderlasın diye bırakmıştım 20 dk'lık videonun render'ı 4 saat sonra anca %22 olmuştu.
Sonra aynı videoyu PC boş değilken yani ben internette gezerken renderladım 40 dk'da bitti. Sanırım ben PC'yi boş bırakınca bir nevi uyku moduna falan geçiyor CPU falan kullanılan çekirdekleri düşürüyor diye düşünüyorum. (edit: şunu da fark ettim fare 10 dk hareketsiz kalınca render acayip yavaşlıyor bir iki kere fare ile hareket yapınca render deli gibi hızlanıyor.)
Bu mümkün müdür? Mümkün ise nasıl çözebilirim? Ben dışarı çıkarken PC'de render yapamayacak mıyım? (CPU 8 çekirdekli) PC özellikleri gerekebilir diye düşündüğümden altta yazıyorum. Formattan önce böyle bir sorunum yoktu. Dertsiz başıma dert aldım. Aciliyeti yok ama çözerseniz çok makbule geçer.
PC Specs; Intel Core i7 2670QM (8 CPUs) 2.20 GHz 8,00 GB RAM Nvidia GeForce GT540M Windows 7 Ultimate 64bit