Şimdi Ara

Sony WH-CH500 vs Plantronics BackBeat 505 Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafaüstü kablosuz kulaklık deyince fiyat olarak uygun ve biraz da kaliteli bir kulaklık istiyorsanız karşınıza bu iki model çıkıyor. Bunlara ek olarak bir de JBL T500BT kulaklığı bu fiyat bandında ama o kulaklığı deneyimleme şansım olmadı. Ben de ilk alacağım zaman bu iki model arasında kalmıştım ve forumlarda bir kaç yazar tarafından Backbeat 500 (ya da 505, bu arada aynı model ikisi) için kafa bandının kopması kronik bir arıza diye söyleniyordu forumlarda o sebeple tercihimi Sony'den yana kullanmıştım.

Yaklaşık 1.5 senedir Sony'nin modelini kullanıyorum ve nişanlım için de yaklaşık bir sene kadar önce Plantronics'in modelini aldım. Forumlarda bahsedilen kafa bandının kopması olayını henüz yaşamadım, belki de yalnızca ilk parti ürünlerde vardı ya da bunu söyleyen kişiler biraz haşin kullandı cihazı. Plantronics'in kulaklığını deneyimleyince ne kadar yanlış bir karar verdiğimi farkettim. Fakat bu konuyu açıp paylaşmak istememin asıl sebebi aşağıdaki 1, 3, 4 ve 5 numaralı konulardaki (ÖZELLİKLE 1 ve 5) rahatsızlıklarımın hat safhaya gelmesi.

0- Tasarım: Bu konu göreceli elbette, fakat benim için Plantronics'in tasarımı gerçekten çok daha şık.

1- Konfor: Plantronics BackBeat 505'in kafa bandının üst kısmında sünger olduğu için uzun kullanımlarda çok rahat oluyor. Örneğin bu kulaklıklar ile uzun yolda müzik dinleme, film izleme hatta günlük olarak bilgisayarda oyun oynamak için kullandığımdan, Sony kulaklığın bandı (özellikle saçlarınız kısa ise) bir süre sonra kafanıza batmaya başlıyor ve gerçekten çok rahatsız ediyor. Bu konuda Plantronics çok iyi bir iş çıkartmış.

2- Ses yalıtımı: konforla bağlantılı olarak, ses yalıtımı konusunda da Plantronics önde. Kulaklıkların süngerleri Sony'de çok daha ince ve konforsuzken, Plantronics'te süngerler daha kalın. Hem dışarıdaki sesi içeri az veriyor hem sizin dinlediğiniz dışarı daha gidiyor. Kulaklığı taktığınızda dış ortamdan izole olduğunuzu hissedebiliyorsunuz. Fakat burada Plantronics'in bir eksisi var. Kulaklığın çapı Sony'de daha geniş ve kulağı daha fazla kaplayabiliyorken Plantronics'te çap daha dar bu sebeple kulağı daha büyük olanlar kullanımda rahatsız olabilir.

3- Kullanım kolaylığı: Sony kulaklık yalnızca kablosuzken, Plantronics hem kablosuz hem de kablolu olarak kullanılabiliyor. Şarjınız bittiğinde kabloyu takıp keyfinize devam edebiliyorsunuz. Ya da uzun otobüs yolculuklarında otobüs ekranındaki tablette es kaza iyi bir film denk gelirse kulaklığınızı kablolu olarak bağlayıp izleyebiliyorsunuz. Sony kulaklığınız var ise bu mümkün olmuyor. Şarj bittiyse siz de bittiniz, internet erişiminiz yoksa uzun yolculuklarda kendi telefonunuzun içindeki içeriklere mahkumsunuz.

4- Batarya: Plantronics kulaklık cihazı her açışınızda ve kullanım boyunca belirli aralıklar ile batarya durumunu size bildiriyor. Yani bir film izlerken bir oyun oynarken ya da müzik dinlerken kafanızda Plantronics varsa ve şarjı azaldıysa bulu bilip ona göre davranabiliyorsunuz. Fakat Sony modelinde böyle bir uyarı ne açılışta var ne kullanımda var, şarj bittiğinde "Please recharge headset" uyarısı ile birlikte cihaz birden kapanıyor.

5- Kullanım süresi: Ürünlerin fabrika verilerini bilmem fakat ben bu kulaklıklar ile günlük ortalama 1-3 saat CS:GO oynuyorum, nişanlım da benzer süreler kendi kulaklığı ile bilgisayar başında vakit geçiriyor. Kendi kulaklığım (Sony) her zaman Plantronics'ten erken kapanıyor. Ben ortalama 4-5 gün kendi kulaklığımı kullanırken Plantronics çok rahat bir hafta dayanıyor. Sony kulaklığı ilk aldığım zamanki kullanım süresi ile şuanki arasında tahmini yüzde 30-40 düşüş var.

6- Ses Rengi: Sony kulaklıkta bass, mid ve tizler daha dengeliyken, Plantronics'te basslar biraz daha ön planda.

7- Ses yüksekliği: Plantronics kulaklığın sesi çok net şekilde Sony'den yüksek çıkıyor.

8- Ek bir arıza: Sony kulaklığı aldıktan yaklaşık bir 6-7 ay sonra şöyle bir sıkıntı yaşamaya başladım ve hiç bir yerde çözümünü bulamadım. Sanırım kulaklıkta 10 ses yüksekliği kademesi var fakat benim kulaklık %70'de maksimum ses verirken %80'de tekrar başa sarıp minimum ses veriyor. Yani kulaklığın üzerindeki ses yükseltme butonuna yedi kere bastığınızda ses maksimuma geliyor, sekizinci tıklamanızda ses minimum oluyor, onuncu tıklamanızda ise "volume maximum" uyarısı veriyor fakat aslında kulağınıza gelen ses %30.

Özetlersek Sony'nin artıları kulaklık çapının az bir miktar geniş olması ve sesleri daha dengeli vermesi. Bir de ek olarak eğer ilginizi çekerse NFC ile sözde "hızlı" eşleşmeyi destekliyor olması, bluetooth ile bağlamak gerçekten çok daha kolay ve hızlı. Bunun dışındaki her konuda Plantronics çok daha iyi bir deneyim sağlıyor.

Buna ek olarak bu iki kulaklığı ve aynı zamanda JBL T500BT modelini kullanan var ise ufak bir karşılaştırma yazabilir aşağıya. O kulaklığı da merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tremturk -- 4 Haziran 2020; 15:9:8 >

• Bende de PLT Backbeat Go 600 vardı, malum sebepten ötürü mefta. Aklınızda olsun eğer sizin de başınıza gelirse direkt Plantronics'in kendisine mail atın. Bu şekilde para iadenizi alabiliyorsunuz. Direkt servise gönderenler kulaklık fiyatı kadar bir ücretle karşılaşmışlar.

Bu arada Plantronics'in ses karakteristiğinde birşey var ki bana bayağı hoş geliyor. Ben başka kulaklıklarda o tadı alamadım. O yüzden kırılınca çok üzülmüştüm ama firma sağolsun iade yaptı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.