artık fotoğraf üreticileri ccd kullanmıyor çünkü mega pikseller yükseliyor cmos kullanarak mega pikselleri yükseltiyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
quote:
artık fotoğraf üreticileri ccd kullanmıyor çünkü mega pikseller yükseliyor cmos kullanarak mega pikselleri yükseltiyorlar
ama gerçek ccd devri bitiyor
Maliyeti düşük olduğu için cmos sürekli geliştiriliyor desek? CCD sensör bitmez, bitemez. Orta format başarımını göstermeye gerek duymuyorum zaten. Megapikselle bağlantı kurdunuzya, orası da ayrı bir olay CCD'nin başarımını yakaladığı zaman görcez elbet, şu an için öyle bişey yok.
@PlutosDaddy ccd yavaş biteceğine firmaların cmos geçeceğini yabancı sitelerde okudum, zaten sony ve panasonic çıkardığı son ürünler bakabilirsin diğer firmalarda bu yolu izleyeceğini düşünüyorum birde cmosun çeşitlerini kullanacaklarını yazıyordu zaten yakındı görürsün yani her taraf mercimek sensörlü cihazlarla dolacak, ama korkma senin nikon'a dokunmazlar
Arkadaşlar WX7 soluk çekmesi hakkında söylenilenler doğru. Ben 3 gündür kullanıyorum aynı açıdan Ixus 105, JV100, Powershot A530 ve WX7 gibi cihazlarla fotoğraf çekip bilgisayara atıp kıyasladım. En canlı ve gerçeğe en yakın Ixus 105 ve Canon Powershot A530 bu iki cihaz %30 fark atarak, özellikle Powershot A530 yani 5 senelik cihaz beni şaşırttı. Sony makineleri araştırın genelinde soluk çekme sıkıntısı çeşitli forumlar da dile getirilmiş. Yani bu WX7 cihaza has bir durum değil. Arkadaşların da belirttiği gibi CMOS sensörün sorunu. CCD kullananlar her zaman daha canlı sonuçlar alıyor. Bunun dışında gayet dört dörtlük bir fotoğraf makinesıdır. Yeni Canon' lar da "HS" sistem dedikleri, arkadan aydınlatmalı CMOS sensör kullanıyorlar. Büyük ihtimalle WX7 gibi soluk resim çekecekler. Ama Digic 5 işlemci kullanacaklar, belki bu fark yaratabilir.
bende fujifilm f200 exr var.. kart postallık resim çekiyorum..ama videosu berbat... sebebi 1/1.6 gibi büyük sensör 12 mp olması ve ayarlarına izin vermesi.. canon s90 geniş manzara cekimlerinde daha iyi cünkü f degeri 1/20 kadar acılıyor..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme