Şimdi Ara

Sony Xperia Z Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Xperia Z kullanıcısıyım.Geçen sene Haziran ayında telefonu havuza suya soktuğumda hiçbirşey olmamıştı.Taaki geçen haftaya kadar lens buharlaştı ve arka kamera kullanılamaz oldu.Buharlar gitmesine rağmen kötü çekiyor.Dün saat 11:30ta mobil veriyi açtım Facebook'ta takıldım.Sonra mobil veriyi kapamadan cebime koydum.30 dkka sonra cebimde bir sıcaklık hissettim telefon 70derece gösteriyordu.Soğusun diye buzluğa koyduk 5 dkka sonra sıcaklığı düşürdüm şarja taktım ve telefonu kapattım.15 dkka sonra telefonun yanına gelince aynı şekilde ısındığını fark ettim..Telefon kapalıydı ve ısınmıştı.Telefonu açınca şarj edilemiyor hatasını aldım gerçektende edilmiyordu Servis olarak nereye verebilirim yardımcı olabilcek birileri var mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RolleR53 -- 11 Temmuz 2014; 10:09:38 >

• RolleR53 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun . Garantiliyse ankara teleservice'e gondermeniz gerekiyor fakat sıvı teması olduğu icin yüksek bir fiyat cikarabilirler. Büyük ihtimalle komple anakart ve lens degistirilecektir.

Bence 2-3 gün telefonu pirinçte bekletin, nemi çekilsin. Eğer hala duzelmezse yaptırın
  • Bu nasil bir sacmaliktir suya dayanikli diye aliyor millet su geciriyor hemen sony iyice eline yuzune bulastirdi
  • Lens için sorun olmaz forumda gördüm şarj sorunu olanları değiştiriyorlarmış benimkinde değiştirirler mi sorusu var aklımda. Evet garantisi var devAm ediyor.Servis buldum oraya yollAyacağım. Önce teleservisten fiyatı soracağım bedava değiştirirlerse kabul ama 600 tl falan isterlerse başka servise gideceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

Bu nasil bir sacmaliktir suya dayanikli diye aliyor millet su geciriyor hemen sony iyice eline yuzune bulastirdi

Dayanıklı diyor geçirmez değil.
    Şahsen z nin suya sokulmasını önermiyorum ama z1 ve sonraki serilerde su geçirme şikayeti duymadım.
    Dayanıklılığı artırılmıştı.
  • Tamire verdim arkadaşlar teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Bu nasil bir sacmaliktir suya dayanikli diye aliyor millet su geciriyor hemen sony iyice eline yuzune bulastirdi

Şahsen z nin suya sokulmasını önermiyorum ama z1 ve sonraki serilerde su geçirme şikayeti duymadım.

Isterseniz diyer konulara bakin hocam sikayetler var ayriyetten dayanikli ama neden 10 dk da su aliyor o zaman :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Isterseniz diyer konulara bakin hocam sikayetler var ayriyetten dayanikli ama neden 10 dk da su aliyor o zaman :)

Zyi savunmayacağım.
    Geçiren var, geçirmeyen var.
    Saatlerce denizde kullanıpta birşey olmayan var, 10sn suya sokup su geçiren var.
    Kapaklarının aşınmasındanmı dersin suyun tuzluluğundanmı dersin uzar gider.

• Su geçirmezlik nasıl sağlanıyor? Arka kapak kasaya silikonla yapıştırılıyor, o da cepte biraz sıcakta az bir basınçta malum metal ya da camla silikonun kardeşliği uzun sürmüyor bir süre sonra silikon bozuluyor ve bingo su geçiren kasa kayması hatta açılması, lens açıklığı flaş kayması. Geçmiş olsun, servis para alacaktır.
  • BerkhanBalta kullanıcısına yanıt
    Egee bu sikayetler olmasaydi hocam inanin bir z1 almak isterdim ama korktugumdan almayi dusunmuyorum
  • quote:

Egee bu sikayetler olmasaydi hocam inanin bir z1 almak isterdim ama korktugumdan almayi dusunmuyorum

Suya sokmazsın
    Oylede olmaz ki hocam dayanamam :D
  • quote:

Oylede olmaz ki hocam dayanamam :D

Z1 ile z nin IP sertifikası bir değil zaten.
    Şahsen z1 i ilk önce musluk ta dene sonra kovaya falan at sıkıntı çıkmaz.
    Fakat sakın kapakçıkları hor kullanma başını ağrıtır.
    Riske gerek yok hocam :D
  • quote:

Riske gerek yok hocam :D

Şöyle bir tavsiyem var telefonun imeisini göster *006*mı neydi sonra tüm kapakların kapalı olduğunu göster sonra suya sok birşey olursa bu videoyu kanıt olarak gösterirsin.
    Olmazsa zaten devam
    Sende fenasin hocam :D
  • quote:

Sende fenasin hocam :D

Şuana kadar kimse kazıklayamadı hayırlısı
    Aman nazar degmesin hocam :)
  • quote:

Aman nazar degmesin hocam :)

Eyvallah
  • Bugün z1 i havuzda yüzdürdüm hiç bir sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRad67 -- 11 Temmuz 2014; 21:21:15 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.