Şimdi Ara

Sony Xperia Z logosu sökülüyormuş? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • o jelation farkedilir bir şey mi? telefon kenarlarını ellesek bir katman hissediliyor mu? muhtemelen hissedilmez. hissediliyorsa çıkarmak zor değildir ve sony hata yapmıştır. ama çerçevenin altına giriyorsa jelatinin uçları hiç bir problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Güren

quote:

Orijinalden alıntı: AsilBerk

Şimdi telefonun kendisinde bir film var birde kutu içeriğinden çıkanlar var bu kutu içeriğinden çıkanı yapıştırdım aceleye geldi pek beğenmedim peki bunu sökersek logoyu elimize alıyormuyuz ?

yok almazsın.
    zaten arkadaşların bahsettiği katmanı sökmek için özel bi çaba gerekir yani ekran jelatini gibi zırt diye çıkartamazsın.

Sakata gelmeyelim şu görüntülerden sonra yemiyor hala benim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

o jelation farkedilir bir şey mi? telefon kenarlarını ellesek bir katman hissediliyor mu? muhtemelen hissedilmez. hissediliyorsa çıkarmak zor değildir ve sony hata yapmıştır. ama çerçevenin altına giriyorsa jelatinin uçları hiç bir problem olmaz.

ben geçen gün inceledim.
    jelatin olayını biliyodum ama inan ki aklıma bile gelmedi telefonu incelerken. 10 dk falan hiç farketmedim.
  • evet soyledıgınız dogru. telefon kutudan cıkınca ekran bandını kaldırıyorsunuz altında fabrıkasyon bır ekran koruyucu bant daha var. bunu ancak dıkkatlı gızler farkedebılır. ben bu tarz korumalara uyuz oldugumdan bunuda bıraz zorda olsa cıkardım. fakat cıkartınca ekrandakı SONY logosu sılındı :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmmpower

evet soyledıgınız dogru. telefon kutudan cıkınca ekran bandını kaldırıyorsunuz altında fabrıkasyon bır ekran koruyucu bant daha var. bunu ancak dıkkatlı gızler farkedebılır. ben bu tarz korumalara uyuz oldugumdan bunuda bıraz zorda olsa cıkardım. fakat cıkartınca ekrandakı SONY logosu sılındı :)))

eğer sonyi geri isterseniz teknik servis ücret karşılıgında yeniliyormuş aradım ögrendim aklınızda olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: berhan?

quote:

Orijinalden alıntı: mmmpower

evet soyledıgınız dogru. telefon kutudan cıkınca ekran bandını kaldırıyorsunuz altında fabrıkasyon bır ekran koruyucu bant daha var. bunu ancak dıkkatlı gızler farkedebılır. ben bu tarz korumalara uyuz oldugumdan bunuda bıraz zorda olsa cıkardım. fakat cıkartınca ekrandakı SONY logosu sılındı :)))

eğer sonyi geri isterseniz teknik servis ücret karşılıgında yeniliyormuş aradım ögrendim aklınızda olsun

bu ıyıydı ıste :) kaça yenılıyormus acaba? sony logosu ayrı bır estetık ve hava katıyor.

• Sordum bilemem dedi telefonda kadın

• Sony Xperia Z nin ekranında ki SONY logolu koruma jelatini ekranın kırılmasını önleme özelliğine sahiptir. Benim telefon ekranının üzerine beton zemine düştü. Ekrana hiçbir şey olmadı Sadece koruma jelatini çizildi. Garanti kapsamında firma bu jelatini değiştiriyor. Ama siz bu jelatini sökerseniz telefon garanti kapsamından çıkıyor. Bu nedenle jelatini sökmemeniz gerekiyor. İlle de sökmek isterseniz telefonunuzun garantisinin dolmasını bekleyin. Piyasadan alacağınız hiç bir jelatin telefonun üzerindeki ile aynı özelliğe sahip değildir.
  • bu jelatini çıkardıktan sonra ekran çiziliyor mu acaba hiç bir yerde bunun bilgisine ulaşamadım ekranın dragontrail olduğu da yazmıyor z1 ya da z1 mini almayı düşünüyorum ancak bu ekran olayı cidden düşündürüyor beni ben galaxy ace'yi 2 senedir kullanıyorum jelatinsiz ekranda çizik dahi yok 2.000 lira verip ekran çizilecekse ne anladık biz bu işten ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

bu jelatini çıkardıktan sonra ekran çiziliyor mu acaba hiç bir yerde bunun bilgisine ulaşamadım ekranın dragontrail olduğu da yazmıyor z1 ya da z1 mini almayı düşünüyorum ancak bu ekran olayı cidden düşündürüyor beni ben galaxy ace'yi 2 senedir kullanıyorum jelatinsiz ekranda çizik dahi yok 2.000 lira verip ekran çizilecekse ne anladık biz bu işten ?

Hayır çizilmiyor, aynı şekilde Z'nin ekranı da çiziklere karşı dayanıklı. O jelatin Sony'nin kendi taktığı jelatin. Telefonun yere düştüğünü düşünerek hareket etmişler bence. Ekranı hemen patlamasın dağılmasın diye özel bir durum o.
    Söktüğün zaman ekranı çizik içinde kalacak diye bir durum da yok ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

bu jelatini çıkardıktan sonra ekran çiziliyor mu acaba hiç bir yerde bunun bilgisine ulaşamadım ekranın dragontrail olduğu da yazmıyor z1 ya da z1 mini almayı düşünüyorum ancak bu ekran olayı cidden düşündürüyor beni ben galaxy ace'yi 2 senedir kullanıyorum jelatinsiz ekranda çizik dahi yok 2.000 lira verip ekran çizilecekse ne anladık biz bu işten ?

Hayır çizilmiyor, aynı şekilde Z'nin ekranı da çiziklere karşı dayanıklı. O jelatin Sony'nin kendi taktığı jelatin. Telefonun yere düştüğünü düşünerek hareket etmişler bence. Ekranı hemen patlamasın dağılmasın diye özel bir durum o.

hocam ekrana dragontrail deniyor arka cama da gorilla glass 3 deniyor ancak youtube da tek bi test dahi göremedim jelatini çıkarıp denediniz mi siz ?

• quote:

quote:

quote:

hocam ekrana dragontrail deniyor arka cama da gorilla glass 3 deniyor ancak youtube da tek bi test dahi göremedim jelatini çıkarıp denediniz mi siz ?

Hayır denemedim. Zaten o jelatin belli olmuyor ki takılı olduğunu anlayamazsın. Ben ek olarak onun üstüne de parlak ekran koruyucu yapıştırdım öyle kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

bende aradım bulamadım. bilgisi olan yazsa güzel olur... ama gorilla glass 2 nin çizilmediğini biliyorum.

• 1)En son Nisan da atılan mesajlı bir konuyu canlandıranı kutluyorum.
    2)Ekranda hazır yapıştırılmış jelatin var bu jelatin ekranı biraz daha dayanıklı yapıyor elbette fakat ekranın kırılmaması için yapılan bir jelatin değil bu çok bilinen bir yanlış. Sadece ekran kırılırsa parçaları dağılmasın ekran patlamasın diye konulmuş ekran kırılırsa parçaların dağılmasını önlüyor. İnternette de Xperia Z ekran çizilme testleri var orda aslında çizilen ekran değil jelatindir. Xperia Z nin arka camı ne bilmiyorum fakat ön cam Dragontrail cam. Bu cam çok zor çizilen bir cam. Jelatin ise çizilebiliyor hemen videolarda gördüğünüz gibi. Jelatin olmasa kesinlikle bu kadar kolay çizilmezdi fakat bi nebze de olsa ekranın dayanıklılığı azalırdı. Ben yine de ek olarak ön ve arkada parlak darbe için yapılan jelatin kullanıyorum parlak jelatin.Bu arada arkadaki Xperia yazısı çıkmıyor fakat eğer öndeki jelatini çıkartırsanız SONY yazısı da gidiyor o yazı jelatinin yazısı.Ayrıca bu jelatinin kalınlığı saç telinden çok az daha fazla bir kalınlıkta kısacası çok ince.Çıkarmak için gerçekten uğraş vermek gerekiyor ince bir bıçaktan veya toplu iğne gibi sert ve ince bir şey kullanmazsanız çıkartamazsınız.Çıkartırken de ekranı çizip hasar vermeniz çok kolay.

• Abi dursun işte ne zararı var

• beyler benim ekran jelati çizildi ve jelatini çıkarmayı düşünüyorum çıkarttmanın kolay bir yolu varmı. jelatinin ucunu nasıl çıkartabilirim. kenarları belli bile olmuyor. bu arada gorilla galas1 ve 2 olan iki telefon kullandım. anahtarla tornavidayla çizmek nerdeyse imkansız.
  • Konu öldü heralde. Kac gündür cevap yok.

• diabl0 kullanıcısına yanıt
    Eğer garantisi varsa servise gönder jelatini değiştiriyorlar diye biliyorum.
  • Merhaba ,ben konuyu tekrar canlandıracağim belki de. Ben de Sony Xperia Z 2.el aldım.İlk olarak farkedemedim ama sonra Sony logosunun ön yüzde olmadığını farkettik.Acaba bu logolu jelatini servis dışında bir yerden temin edebilirmiyiz ve kendimiz yerleştirebilirmiyiz?Sony servislerinde acaba kaç liraya taktırabiliriz.E-bay veya Amazon... gibi sitelerden bunu alamam.Dükkan gibi yerlerden alırım ancak veya kargoyla ödemeli yollayabilecek olan bir yer.Pahalı olmazsa takmak istiyorum.Bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M 9

Merhaba ben daha yeni farkettim bilmiyorum siz biliyormusunuz yabacı forumlardan baktıgım kadarıyla telefon fabrikasyon olarak ekran koruyucusu ile birlikte geliyor yani ilk aldıgımızda o mat jelatinin altında bir koruyucu daha bulunuyormuş ve onu söktüğümüz zaman sony yazısı da çıkıyormuş. Kullanan arkadaşlar siz o koruyucuyu söktünüz mü? Ya da zıt bir soru, üstüne ek herhangi bir koruyucuya gerek var mı?

oncelikle selamlar telefonunuzdaki orjinal ekran koruyucu jelatini cikardiginiz da sony yazisi da jelatinle birlikte cikmaktadir..birde sony turkiye servisi vs.servisler orjinal ekran koruyucu jelatini fabrikasyon oldugundan dolayi takamamaktadir .yani siz ya bu sekilde kullanacaksiniz.yada ekrani kaldirdiginizda sony yazisi gideceginden normal bu ekran koruyucu takacaksaniz..karar sizin...iii gunler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.