Şimdi Ara

Sony Xperia Z Serisinin Can Yakan Tasarım Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle markayı kötülemek amacıyla bu başlığı açmadığımı belirteyim bilmeyenler eski topiklerime bakarak hayatım boyu sadece Sony marka cep telefonu kullandığımı ve kullanmaya da devam edeceğimi görebilir. Markanın müptelasıyım ve bu yüzden de eksik veya gözden kaçan hususları konusunda yazı öneri ve eleştiri getirmeyi kendime borç bilirim.

Uzunca bir süre ufak telefonum Xperia Ray kullandım ve çok memnundum. Tek elle telefon kullanmayı seviyorum, mesaj harflerini tuş takımı şeklinde ayarlayınca mesaj yazmak benim için tek parmakla çocuk oyuncağı oluyor. Ama teknoloji ile birlikte biraz daha hızlı telefonlara geçme kararı alıp biraz daha büyük ama yine tek elle kullanılır diye tasarlanmış Xperia Z3 Compact modele geçiş yaptım.

Ergonomi benim için önemli, daha önce 4.7 inch telefon kullanmadığımdan tecrübesiz de olduğumu belirteyim. Yani alırken bana bu kadar sıkıntı vereceğini ve canımı yakacağımı tahmin edemedim aklıma gelmedi. Ama yaklaşık üç gündür kullanıyorum ve avucumun içi ağrıyo, telefonu neresinden tutayım karar veremiyorum, telefon bana çok acı veriyor. Karpal Tünel olmuş gibi hessettiriyor. Çok ağır sayılmaz ama hafifte sayılmayan bu telefonu tasarlayan Japon arkadaşlara buradan selam eder, be gülüm hiç mi biriniz bu güne kadar şikayet almadı ve şu telefonu bir hafta elinizde tutup da hiç mi birinizin canı yanmadı demeden kendimi alamıyorum.

Sorun şu. Telefonun köşeleri çok sivri. Ayrıca arka tarafındaki tasarımında da sert malzeme kapakla arasında bir girinti olduğundan kesinlikle yumuşak değil. Ekstra keskin köşelere sahip. Telefonu tek elde kullanmak, avuç içine tam köşesinin gelmesini gerektiriyor. Bu da avuç içine telefonun uzunca bir süre baskı yapmasına neden oluyor. Bu köşeler ne kadar sivri ise yaptığı baskı ve verdiği acı da bir o kadar yüksek oluyor. Samsun ve İphone modellede buraları daha kavisli yapmalarını şimdi anlıyorum ama modelleri kopyalamamak adına Sony buna girişmese bile, sadece alt tarafı kavisli -resimde örnek verdiğim gibi- piyasada olmayan bir model üreterek müşterisinin canını yapmamayı tercih edebilirdi dişe düşünüyorum. Zira aşağıdaki kendi yaptığım örnekte de görüldüğü gibi, alt tarafta hatırı sayılır siyah ve ölü bir alan var. Ekrana girmeyen bu alan kavis olarak kullanılabilir ve müşteri mutlu edilebilirdi.

Sözümü kısa kesip yaptığım foto montajlarla derdimi paylaşmayı ve fikirlerinizi almayı istiyorum. Belki de Japonlar bu mesaja ulaşıp ki kendilerine de özel mesaj atacağım bu resimleri, bir sonraki Xperia Z6'nı tabanını daha kavisli yapar. Kimbilir.

Yaparlar mı, yaparlar bence. Seviyorum çünkü Sony ve markasını ve bizleri de duyacaklarına eminim. Ha duyarlarsa, artık piyano siyahı hiç bir şey üretmeyin lütfen, leş gibi, sıtkım sıyrılıyor silmekten, piyano siyahı berbat bir malzeme. Çirkin ötesi... Oh, içimi döktüm.

Sony Xperia Z Serisinin Can Yakan Tasarım Sorunu! Sony Xperia Z Serisinin Can Yakan Tasarım Sorunu! Sony Xperia Z Serisinin Can Yakan Tasarım Sorunu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Kasım 2015; 12:37:21 >

• Sony ye sesini duyurmak istiyorsan sony nin ceo suna mail at işte mail adresi:kazuo.hirai@jp.sony.com
  • sadece sony degil tum koseli telefonlar ayni. tutmada ve kullanirken sorun cikariyorlar. Az birsey oval yapsalar daha rahat olacak.
  • Sony'nin cam kaplamalı telefonlarını kılıfsız uzun süre düşürmeden kullanmayı becerebilenlere ödül vermek lazım!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Markanın modelleri ile sorunu var. Sanıyorum bunu bilincli yapıyorlar. Çünkü daha ucuz modellerinde malzemeyi daha el izi yapmayan, yumuşak plastik ve daha oval kenarlar olarak düşünürken model ne kadar pahalı oluyor ise kenarlarının sivri, malzemesinin çabuk bozulabilir çizilebilir ve müşterinin küfürünü çok daha yükseltebilir olarak yapmaya özel bir gayret gösterdiklerini fark ettim...

Neyseki o çirkin piyano siyahı kasasını ve keskin kenarlı kasasının acıbını görmemek için uygun bir kılıf aldım, kenarlarını yumuşak ve kasayı da gizleyen kılıf ile Z3C'nin saçma çirkin tasarımını görmüyorum elim de acımıyor artık, kılıf diye bir şey var şükür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 12 Kasım 2015; 12:32:06 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben telefonu serçe parmağımla alttan destekelyerek tutuyorum. Birde öyle deneyin. Köşe avuç içime neredeyse hiç değmiyor.

• YasiN® Y kullanıcısına yanıt
    yok onu denedim maalesef serçe parmağım bir süre sonra bu ağırlıktan özürü felç geçiriyor. onun yerine daha yumuşak kenarlı bi kılıf aldım, el ve avuca rahat oturuyor.

aynı sorun Z5 serisinde de var. bir video incelemde dış kenarlarının çıkıntılarının avuç içini acıttığını söyledi incelemeyi yapan uzman, herhangi bir yer değil ünlü bir teknoloji sitesinde donanımhaber de olabilir, hangi videouydu hatırlayamadım.

sinek küçüktür mide bulandırır hesaabı bunca şeyi yap sen adamın elinin avucunu düşünme. japon zekası işte.
  • Zevk meselesi, bence böyle çok güzel. Hatta daha köşeli daha güzel olur.
  • narslanx kullanıcısına yanıt
    köşeli olmasını geç, ayrıca kapak ve sırt arasına çıkıntı bırakılmış bu da avucu yaralayabiliyor. bu bir mazoşist zevk veriyor ise bilemem tabii.
  • herzaman dikdörtgen prizma telefonlara karşıyım, oval tasarımlar daha şık duruyor
  • narslanx kullanıcısına yanıt
    Bende aynı fikirdeyim. Bu şekilde daha güzel gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapperKabus -- 25 Kasım 2015; 20:52:25 >
  • RapperKabus kullanıcısına yanıt
    ben aynı fikirde değilim, gerek samsung gerek iphone oval telefon yapıyorlar hatta altında bir de tuş bölümü olarak bayağı ekranda olmayan boş alan var.

sony yukarıda verdiğim örnekte ekranda bir fonsiyonu olmayan bir hayli boş siyah alan bulunduruyor. ben resim ekleerek ekranı küçültmeden oval yapılabileceği örneğini vermişim hala nasıl daha fazla ekran gözüküyor dersiniz anlaması güç. ekranı kçültmüyorum ki çerçeveyi değiştiriyorum.

çok ezber laflar etmeyin lütfen. önce okuyun bakın araştırın sonla laklak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 27 Kasım 2015; 11:10:53 >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Boş kısımlardan bende şikayetçiyim ama 'narslanx' arkadaşımın dediği gibi ''Zevk meselesi'' Sen ezber laf etmeyin derken ezber laf etmişsin arkadaşım? Neyini araştıracaksın ayrıca? Benim evimde zaten Z, Z1, Z3 olarak Sony'den 3 tane telefon var... Ayrıca bana laklak ediyorsun diyemezsin! Ben fikrimi söylüyorum. ZEVK MESELESİ. Ben oval olsun istemezdim ve bu şekilde hoşuma gidiyor. İnsanlara biraz ılımlı olun artık ya. Söylediğine katılmayınca yok laklak ediyorsun yok bilmiyorsun yaftası yapıştırmayın. Biraz Saygı...
  • İlginç bir araştırma olmuş. Ben problem yaşamıyorum ama bilemedim şimdi bu kadar kafaya taktığına göre :)
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Vallahi kılıf kullanınca rahat oluyor bu sorunu hissetmiyorum ama kılıfı çıkartıp ne zaman ki gerçek cihazı elime alıyorum kenarlarının keskinliği Avucumu acıtıyor ve hemen tekrar kılıfla kullanıyorum başkalarının bunun farkında olmaması ilginç

• quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Vallahi kılıf kullanınca rahat oluyor bu sorunu hissetmiyorum ama kılıfı çıkartıp ne zaman ki gerçek cihazı elime alıyorum kenarlarının keskinliği Avucumu acıtıyor ve hemen tekrar kılıfla kullanıyorum başkalarının bunun farkında olmaması ilginç

Hocam o zaman sen Asus zenfone a falan geçmeye çalış zaman içinde. Çünkü samsungda artık köşeliye geçmeye başladı onlar da rahatsız eder seni.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Yok ben Sony ürünlerini seviyorum dayanıklılar ama akla ziyan ve müşteri kaçırmak için yaptığı hamleleri anlamakta güçlük çekiyorum. Iphone bunlara dikkat ediyor dikat ederseniz cihazların son modellerinde kenarlarının oval ve yumuşak yapıyor, belli ki bu konularda kullanıcıların geri dönüşümüne dikkat ediyor, sürekli avuç içinde bulunan bir cihazın köşelerinin keskin değil yuşumak ve oval tutulması her aklı selim tasarımcının bilmesi gereken bir gerçek.

Gerçi Sony tasarım konusunda son senelerde benden tamamen zayıf not alıyor. Hele Playstation tasarımlarını gördüğümde herhalde Sony tasarımlarını patronun çocuklarına filan yaptırıyor dersem hiç yanılmam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.