Şimdi Ara

Sony Xperia Z5 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. İlçedeki cep telefoncudan sony xperia z5 premium aldım. 1500 tl para verdim. Bana telefonun sıfır olduğunu, 18 ay garantisi olduğunu söyledi. Baktım cihazı hiçbir sorunu yoktu kutusu falan mevcuttu. Garanti belgesini sorduğumda, şuan nerde olduğunu bilmediğini, herhangi bir sorunda kendileri garantiye ücretsiz göndereceklerini, sorun çıkmayacağını söyledi. Daha sonra imei den garanti sorguladığımda 6 ay garantisi olduğunu gördüm. Tekrar sordum, zaten bu ürünün sıfırı 1700 lira birşey. O da bana daha önce garantiye gidip sıfır ürün gönderildiğini, faturasında 1 yıl garanti süresinin uzatıldığını söyledi. Tabi faturası onlarda ama dükkanın neresinde olduğunu bilmiyorlar. Hiçbir sorun çıkmayacağını söyledi. Bende 1500 lira verip aldım.
    3 gün kullandım hiçbir sorun yoktu. Ama ekranında bir yavaşlık sezdim. Acaba bu telefoncu ekranını değiştirip 600 liralık malı sıfır diye bana 1500 liraya mı sattı die düşünmeye başladım. Ardından telefonu denemeye karar verdim. Telefonu yaklaşık 30 saniye suya tutup ekranını falan yıkadım. Su geçirmez ve sıfır ürün olduğu için açıkcası umursamadım. Bişi olursa garantiye yollarım yenisi gelir diye. Neyse ürünün hala çalıştığını gördüm. Daha sonra kulaklık takıp yaklaşık 30 dk telefon konuşması yaptım. Sonra aniden telefon kapandı. Ön kamerada buğulanma vardı. Telefonu açmaya kalktığımda sony yazısı gelip 3 kere titreyip kendini kapatıyordu. Su geçirdiğini anladım.
    Direk telefoncuya gidip telefona 1 bardak su döküldü dedim. Bu ürün sıfır dimi, su geçirmez nasıl su geçiriyor falan dedim. Garanti belgesini istedim, kendimin garantiye göndereceğini söyledim. Onlar da hiçbir sorun olmadığını garantiye kendilerinin gönddereceklerini ve büyük ihtimalle sıfır cihaz geleceğini söylediler. Yaklaşık 2 haftadır telefonsuz bekliyorum. Bana yedek telefon da vermiyor. Garantiye gönderecekleri gün gittim konuştum, bana anakartı değişecek büyük ihtimal dedi. Bende ne alaka sıfır ürün garantili, neden ana kartı değişiyor. Bi kağıda yazdım. garantiye giderken dilekçeye bunu da ekleyin. " Ürün su geçirmez fakat su geçirdi. Ürünün yeni bir ürünle değiştirilmesini veya ücretinin iade edilmesini istiyorum. Ayrıca ürün üzerinde herhangi bir işlem yapılması için benden onay alınmasını ve yapılan işlemin evrakını istiyorum dedim.
    Dün bir daha gidip telefoncu ile görüştüm. Teknik servis ne dedi falan diye. Bana ürün işlemde gözüküyor, büyük ihtimal haftaya gelir dedi. Nasıl yani dedim, ürünün neyi var ki, adamlar size sormadan parça değiştirip fatura mı çıkartıyorlar ? O ürün üzerinde kafalarına göre işlem yapamazlar. Sen bana gelmiş diyorsun ki ürün haftaya elimde olur. telefoncu 180 derece döndü. Bana dedi ki çok biliyosan kendin gönderseydin garantiye. Ben de dedim garanti belgesini vermedin ki. Sana özellikle söyledim fatura ve belgeyi ver kendim göndereceğim diye. O da dedi ki ben bugüne kadar hiçbir cihazı faturalı garanti belgeli göndermedim, istemiyorlar zaten. İmei den garantisine bakıp işlem yapıyolar dedi. Kusura bakma ama dedim, o telefonu garanti belgeli gönderseydim ben, bana sormadan hiçbir işlem yapamazlardı. Ayrıca bir işlemde tarafıma yazılı belge göndermek zorunda olacaklardı. Ben de o belge ile mahkemeye gidip su geçirmez ürün ayıplı ve su geçirdi diye ücret iadesi veya sıfır ürünle değişimini isteme hakkına sahip olurdum. Bunun üzerine bana dediği şey: Ya o ürün garantili değildi ki 2. eldi dedi. Ya ne saçmalıyorsun dedim. 18 ay garantisi var dedin bana hem ayrıca imei de 6 ay garantisi gözüküyor. Onu da geçtim, sıfırı 1700 lira olan telefona sıfır deyip bana 1500 liraya sattın . 2. el telefon o para eder mi ? 600 liraya satmadın bana farkında mısın dedim. Yine dönmeye başladı telefoncu, şey pardon ben z3 2. el sattım biliyordum seni birisi ile karıştırdım dedi.
    Telefoncunun bu konuşmasından anladığım kadarıyla bana daha önce arızalı olan bir ürünün parçalarının değiştirilip sıfır fiyatına satıldığından şüpheleniyorum. Büyük ihtimal teknik servis de diyecektir ( telefoncu bana söylemez tabi ) bu ürün daha önce açılmış garanti dışı, anakart değişimi vs işlem oldu 600-800 lira fatura çıkartıp gönderir. Telefoncu da bana telefonu geri almam için bu faturayı ödemem gerektiğini söyleyecek.
    Ne yapmalıyım ? Yardımcı olabilecek var mı ? Telefoncuyu hakem heyetine vermeyi düşünüyorum ? Nasıl bir sonuç çıkar ? Ayrıca telefoncu dediğim gayet büyük ve işlek bir dükkan. Sanırsam Vodafonu un temsilciliğini de yapıyor. Ayıplı ürün sattığını düşünüyorum. Başta dediğim gibi teknik servis bana kullanıcı hatası gibi bir bahane söyleseydi kafam rahattı, verirdim hakem heyetine alırdım parasını. Ama telefoncu ayıplı ürün de satmış olabilir fahiş fiyattan.
    Kısaca ne yapmalıyım aydınlatacak biri var mı ?

• Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun. Bende elden Xperia z5 aldım telefonun sıkıntısı yok dedi satan şerefsiz. Arka kapağı düştü elimde kaldı adamı arıyorum msj atıyorum açmadı telefonu.

Senin derdini gayet iyi anlıyorum, şerefsizler çoğaldı kardeşim haram lokma nedir bilmeyen karaktersizler. Sen sen ol telefonuyla hiç alışveriş yapma, bana ürün sattı biri imdi atılmış cihaz bide sıfır dedi sen düşün gerisini. Polise git derdini anlat, tutanak tuttur, eğer öğlene paranı vermezse tükür yüzüme bunlar bundan anlıyorlar. Dolandırıcı diye şikayette bulun öğlene paran elinde. Bu aklı da kimseden duyamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizci535 -- 5 Kasım 2017; 10:22:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim telefon 2 haftadır teknik serviste, şuan telefonun bana gelmesini bekliyorum. Eğer teknik servis anakartı değiştirip garanti kapsamı dışında der, 700 lira masraf çıkartırsa, öncelikli olarak teknik servisin neden garanti dışı ücretli işlem yaptığı hakkında bir belge isteyeceğim. O belge sonucunda sony firmasını veya telefoncuyu dava etmeyi düşünüyorum. Şuan sadece beklemedeyim, telefon garantiden gelsin. Ne olmuş ne bitmiş bileyim.
  • Hocam cihazın sahibi siz değilsiniz ki THH'ye gidesiniz. İkinci El Satış sözleşmenin olduğunu da sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahibi olmama gerek yok sonuçta o telefonu 1500 liraya sıfır die aldım. Bu sadece sony firmasında sıkıntı çıkartır. Ben büyük ihtimal telefoncuyu dava edecem.
  • Geçmiş olsun hocam yapacağınız tek şey delil toplayıp satıcıyı dava etmek, keşke tartışmanın ses kaydını alsaydınız. Ayriyetten ben öyle bir faturanın olduğunu da düşünmüyorum, büyük ihtimalle cihaz doğubank gibi bir yerde açıldı ve kalitesiz bir panel takılıp 3.parti adesif yapıştırıcı ile kapatıldı. Burda markanın bir suçu yok.

Buradan tüm okuyuculara sesleniyorum, burası Türkiye, burada %99 ihtimalle ucuz etin yahnisi kart olur, kimse maddi çıkarı olmayan bir işte size iyilik yapmaz. Bu yüzden satıcının ufak da olsa kıvırıp yan çizdiğini gördüğünüz bir durumda hemen o alışverişten vazgeçin.
  • Yaklaşık 3 hafta sonra cihaz kvk dan geldi. Ama hiçbir işlem yapılmamış. Nedeninde de tüketici arandı ve ulaşılamadı denilmiş. Cihazı tekrar yollamışlar. Telefon numaramı doğru yazdım. telefoncu bana dedi ki sanırsam bizim eleman yanlış numara yazmış forma. Nedir bu çektiğim yaa. Bana dedi ki istersen cihazı burada tamir edeyim. Dalga mı geçiyorsun dedim ürünü senden sıfır aldım 1500 lira para verdim. Garantiye gidecek ve yenisini alacağım. Veya ücret iadesi isteyeceğim. Neden sıfır cihazı 600-700 lira masraf edip sana tamir parası vereyim dedim. Kökü 1700 lira cihazın. Ne yapacağını sordu. Ben de tekrar garantiye yolla dedim. Ürün 1 haftadır garantide. Şimdi telefonuma mesaj geldi . xxxxxxxxxx imei no'lu cihazınız kayıt dışıdır. 120 gün sonra kapatılacaktır. z5 premium un imei nosu kontrol ettim. Şimdi cihaz teknik serviste ana kartı mı değiştirildi diye böyle mesaj geldi, yoksa ürünü yenilediler mi ? Bilgisi olan var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony Xperia X Compact
    8 yıl önce açıldı
    Xperia Z3 Root yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt
    O telefoncuyu elinde cihaz varken dava etmediysen bu zamana kadar sana daha verecek aklım yok sevgili kardeşim. O telefondan da ümidi kes sen bence, artık delilin de kalmamış elinde anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 18 Kasım 2017; 22:37:22 >
  • offffffffff
  • thh ye git durumu anlat,ayrıca telefoncuya gidip tüm bu olanları konuşup ses kaydı al,thh fatura sahibi olmasan bile belki bi umut dolandırıldığın için paranı geri almada yardımcı olabilir,keşke faturasız ürüne para verip almasaydın,bu devirde kim kime faturan yok ama gel sana garantiyi ben sunacağım der,yarın öbür gün o adama birşey olsa napıcan?sana ders olmuş olur bu olay,birdaha faturasız ürün alma ve bilinmedik satıcıardan telefon alma
  • haklısın giren girdi bi kere
  • Gittim bugün telefoncuya. Hayret ettim. (: Şuan ürünün sıfırını garanti göndermiş. Teşekkürler . Hala işini yapanlar varmış (: Cihaz elimde ve sıfır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.