arkadaşlar, kaç gündür bu kamera ile ilgili bilgi arıyorum ama nereye baktıysam ayrıntılı bir kullanan incelemesine rastlayamadım, bana epey yenilikçi ve güzel geldi, hatta media markette biraz inceleme fırsatım da oldu.. satıcının dediğine göre ve gece çekim videolarından anladığım kadarıyla az ışıklı ortamlarda çok olumlu sonuçlar veriyormuş. 30 optik zoom harikaydı... geniş açı çekim vs.. şuan itibariyle de konyada satış yapan bir firmadan e-ticaret yoluyla kdv dahil 1350tl'ye satın aldım, henüz elime ulaşmadı, ürün hakkında bilgi sahibi olanlar varsa bu kamera hakkında fikirlerini ve düşüncelerini yazarlarsa sevinirim... topic sabit kalırsa bilgi sahibi olmak isteyenler açısından da yararlı olacaktır. saygılarımla
Ben Japonyadan HDR-XR500E modelini almıştım, Okadar kaliteli görüntü veriyordu ki sanki evdeki plazma tv den camdan dışarı bakıyormuşsun gibi hissediyordum. Ama foto makinası alacam diye onu sattım, Bu kameranın da çok farklı olacağını sanmıyorum. Yalnız PC lerde oynatırken sıkıntı oluyor, benim evdeki kallavi ekran kartlı masaüstü PC o kameranın FullHD görüntülerini atlatıyordu. Bu PC ile şu anki en güncel oyunları 1920*1080 açabiliyor ayarlarını da High yapabiliyorum :)
slm, sony xr500e xr160e'den çok çok farklı bir kamera gibi görünmüyor, xr500e özellikler:
1920 x 1080 HD 120GB HDD 1/2.88" Exmor-R CMOS 37mm G-Lens 12x Optical Zoom Optical SteadyShot 3.2" Wide Xtra Fine LCD 0.27" Color Viewfinder
gördüğüm kadarıyla sensör olarak xr500e çok iyi bir kamera... düşük ışıkta xr160e'den daha iyi sonuç vereceği kesin fakat ürün şuan itibariyle elime geçi ve bir kaç izlenimimi yazmak istiyorum, ürün görünüş olarak standart bir hd kamera ve avuca tam olarak oturyor, kontrol düğmelerinin yerleşimi gayet rahat noktalarda, ağır değil, kamera 160gb hardiske sahip ve en iyi modda (1920*1080 50p) yaklaşık 14 saat çekim yapıyor. çekim kalitesi düşürüldükçe de bu süre uzuyor, lcd ekran dokunuşlara gayet duyarlı ve net, gayet kolay bir menüsü var, kameradan çok anlamasanız bile bir iki denemeden sonra kendi standartınızı yakalayabiliyorsunuz, ilk denemelerde elde çekim yapmama rağmen titremelerin önüne gayet iyi geçebiliyor ve hissettirmiyor, 30 optik zoom gayet yeterli, uygun açıyı yakaladığınızda ve fazla titretmezseniz güzel sonuçlar alabiliyorsunuz, gece çekiminde mükemmel değil fakat ışık azda olsa ortamda varsa gözle gördüklerinizi ve hatta daha ayrıntılı olarak aynen alabiliyor, ses zoom özelliği sadace standart çekimde kullanılabiliyor, sesleri gayet net algılayabiliyor ve isteğinize göre sesi alçaltıp yükseltebiliyorsunuz, henüz çekimleri tv'de izlemedim, fotoğraf kalitesi orta seviye, yani iş görür ama kalite beklemeyin... zaten fotoğraf için video kamera kullanmak da çok tercih edilmeyen bir durum, şuan için yazacaklarım bu kadar.. bilgisayarda oynatmama sorunu belki medya oynatıcınla yada kodeklerle ilgili bişi olabilir. yoksa ekran kartından kaynaklı bir sorun olacağını düşünmüyorum, eğer bilgisayarında full hd bir görüntüyü izleyebiliyorsan onuda izlemen gerekli... en yakın zamanda bende denicem, sonucu yazarım...
Hocam hayırlı olsun güle güle kullan,
Videolar hangi formatta kaydediliyor, mpeg mi avi mi? sd kartı cıkarıp PC de oynatabiliryor musun?
Aynı kameradan bende kullanıyorum. akşam ışık altındaki çekimleri biraz zayıf gibi geldi bana. Herhangi bir ayar yapıyor musunuz bunun için?
Hocam hayırlı olsun güle güle kullan,
Videolar hangi formatta kaydediliyor, mpeg mi avi mi? sd kartı cıkarıp PC de oynatabiliryor musun?
SELAM ARKADAŞIM KONUYU AÇALAI BAYA OLUYO GALİBA AMA BU KAMERA ŞUAN 869 LİRA HIZLIAL.COM DA VE ALMAK ÜZEREYİM ALIPTA KULLANDIYSAN BİLGİLENDİRİRMİSİN BİZİ NASIL KAYITLARI GÜZEL Mİ