Şimdi Ara

Sony Z3 Compact Yazım Denetimi Sözlük Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben tek elle mesaj yazmayı seviyorum tabii bu arada sözlüğün otomatik olarak yeni kelimeler ile bana yardımcı olması hayati öneme sahip akıcı yazmak için. Bundan evvel Xperia Ray kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım.

Sorun şu, mesaj yazarken saçma sapan bir şey bile yazmaya kalksam telefon bu saçma sapan şeylerden kombine ederek bambaşka saçma sapan kelimeler öneriyor. Sözlükte olmayan bu kelimeler ile tabii ki yazma hatamı düzeltmeyip beni daha da karmaşık yazmaya yönlendiriyor. İşimi zorlaştırıyor. Ayarlardan ne yaptıysam çareyi bulamadım, sizde de böyle mi, sözlükte saçma bir şey yazdığınızda bu sözlükte varmış gibi mi hareket ediyor?

Bir de yeni kelime kurması çok zor bunda, kurdun diyelim hemen geri gidip hafızaya almasıın istiyorsun ama hemen almıyor sözlüğü açıp kapama simgesine bastıktan sonra yeni kelimeyi altını çizip hafızasına alıyor.

Sizde de böyle mi? Aynı sorunu yaşayan var mı veya çözen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 15 Aralık 2015; 11:00:38 >

• Önerilen kelimeye gelip uzun bastığın zaman sözlükten kaldırılsın mı diyor oradan yazarken çıkan istemediğin kelimeyi silebilirsin.Yine klavyede sağda ayarlar tuşu çıkıyor oradan klavye ayarlarından istediğin ayarı yapabilirsin, sözcüklerimden daha önce mesajlarında geçen önerilmesini istemediğin kelimeleri silebilirsin.Sözlüğe yeni kelime eklemek için yeni kelimeyi mesajında kullanman gerekiyor sanırım başka türlü ekleme yapılmıyor ben bulamadım.
  • Sözcük önerilerine girip 'Sözcüklerin ve harflerin hiçbir zaman değiştirilmesini istemiyorum' seçeneğini işaretle.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    O dediğiniz bölümdei bütün her şeyi denedim. fark eden bir şey yok. Çok kolay kelimleri bile sözlüğünde bulamıyor, tekrar tekrar ve de terar kendim yazıp hafızasına itelemek zorundayım. Yazarken de kendini kaptırıp saçma bir kelime oluşturduğunda hala ve de hala o saçma sapan kelimenin varyasyonlarını bana sunarak beni sinir ediyor. Hayatımda en kötü mesaj yazma daha doğrusu yazamama problemi ile uğraştığım telefon modeli oldu.

Sözüm ona akıllı bir telefon ve ben 1500 lira gibi bir fiyata aldığım akıllı telefon ile doğru dürüst mesaj yazamıyor isem ne yapacağım ki bu telefonu?

Mesaj kutusu yeri ile yollayıcı yerini bile değiştirmiş bazen acilen mesaj yazıyorum bakıyorum o kutu meğer alıcı seçme kutusuymuş, ne akla hizmet yapıyorsun ki sen bunu Sony sanırsın yılların telefon üreticisi değil de piyasaya yeni girmiş bir üçüncü dünya ülkesi telefonu.

Hızlı arama özelliğini de kaldırmış, çabucak arayacağım en az beş kişiyi kısa yolla ön panele ekliyordum önceden şimdi o da yok. Hızlı arayacağım kişilere favoriler bölümüne 4 tıklama ile ulaşıyorum. O da nasıl yapıldığını bulabilirsen bir sürü simgenin arasından tahmin ediyorsun nasıl oraya ulaşacağını. Oysa rehbeni açar açmaz hemen favori kişiler listesi görünmeli, bunun nerede olduğunu aramaman lazım. Son arananları da göstermek zorunda değil, rehbere giriyor isem rehbere girebilmeliyim, saçmalığın daniskası.

Saçmalıklarla dolu yazılım hatası barındıran dünyanın en geri zekalı telefonu Sony Xperia Z3C. O kadar para ver hızlı olsun da sen buna mantıklı bir yazılım koymazsan ben ne yapayım senin hızlılığını. Aptal bir telefon üretmişler lamı cimi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.