Şimdi Ara

[SORUN] i9305 / Galaxy S3 LTE Orijinal Kablo Seçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung Galaxy S3 LTE / 4G telefonumu bundan 1.5-2 ay önce gece şarja takıp telefon ile birlikte uyuduktan sonra (priz yatağın yanında) sabah kalktığımda şarjın full olması gerekirken %60' larda olduğunu gördüm. Biraz şüphelendim, kablo ve adaptörü kontrol ettim, adaptör bozulmuştu kablo sağlamdı. (burada kullandığım adaptör küp şeklinde 5v 1a çin malıydı. Kablo s-Link)

Daha sonra telefonun PC' e bağlanmadığını ve farklı adaptör ve orijinal Nokia (yeni nesil) şarj cihazı ile de çalışmadını gördüm.

Telefonu tamirciye verdim, saat 15.00 gibi. 18.00' da gel al dedi. (orda da test ettik sonuç aynıydı)
    Telefonu ertesi gün aldım, orada tekrar aynı cihaz ile test ettik çalışıyordu.

Eve geldim, tekrar çin malı alet ile denedim (birkaç tane vardı) şansa bak ki çalışmadı. Ama Nokia ca-101d kablo ile pc bağlantısı sorunsuz çalışıyordu.

Ertesi gün tekrar tamirciye gittim, orda tekrar taktı nasıl işse çalışıyordu. (oynatmayı denedim, sorun çıkarmadı) Bu arada tamircide ki cihaz muhtelemen S4 orijinal şarj aletiydi. ve evet 70 lira vermek pek içime sinmedi.

Çinden kaliteli cihazlara bakmaya karar verdim, Nillkin 2a adaptör ve 2a 1.5metre düz USB kablo aldım. Bunların gelmesini beklerken evde duran ucuz adaptör ve Nokia ca-101d kablo ile işimi görmeye çalıştım...

2 hafta sonra kablo geldi PC bağlantısı denedim tepki bile vermedi telefon. Başka cihazlar sorunsuz çalışıyordu yani kablo sağlamdı.
    45 gün sonrada adaptör geldi. Sonuç hüsran oldu. Yine başka cihazlarda denedim, S4 şarj oluyordu, adaptörde sağlam.

Telefon hafizasini tamamen silerek orijinal ROM flaslama, bataryayi cikartip tekrar takma, port temizleme vs. Bunlari denedim.

ilginc olan su ki, Nokia kablonun digerlerinden tek farki lightning kablolar gibi cipli olmasi...

Diger cihazlarda calisan kablolar S3' de neden calismiyor veya neden kablo seciyor ki? bilen biri varsa mantikli bir aciklama bekliyorum. (port saglam ki ca-101d calisiyor...)

Yabanci dili olan arkadaslar yabanci forumlara bakip cozum veya ayni sorunu yasayan varmi diye bakabilirse sevinirim.

Edit: Discovery 1 ve 2' nin orijinal kablolarini da gordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL -TR -- 27 Eylül 2015; 18:21:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bir fikri olan?

• Orijinal Samsung seyahat tipi hizli sarj cihazi ile sorunsuz calisiyor ve PC baglantisi kuruyor... Ama hala diger kablolari gormuyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.