Kardeşim öncelikle üşenmeyip uzun uzadiya yazdığın için teşekkür ederim. elimde fazla m.2 ssd var ilk firsatta yukarida anlattiklarini uygulucam. Sadece bir sorum olacak. -cms nin kapatilmasindan bahsetmissiniz ancak nvidia indirme sayfasında on yuklemeyi uefi den legacye gecirin diyor buda asus anakartlarda cms aktif edildiginde alt basliklarda ortaya cikiyor. normalde zaten disable durumda. - < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sorun Monitör de mi yoksa ekran kartında mı? (2. sayfa)
-
-
tek yapman gerekeni anlatıyorum. biosa gir onboard vga yı kapat. kolay gelsin. eger first graphic gibi ilk seçenek seçtiren yer varsa PEG seç igp vs seçme. auto da olmasın. PEG. kolay gelsin.
-
eve gittigjmde bunu da denicem. teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk önce Nvidia sayfasında ki işlemleri uygulayın siz. Şayet sorun çözülmezse sonraki adımların üzerinden tekrar geçeriz.
-
Hocam sizin paylaştığınız update yaptım ancak zaten güncel uyarısı verdi.
diğer arkadaşın paylaştığı displayport güncellemesini ise maalesef yapamıyorum. nvidia nı önerdiği bir kaç yolu denedim ama faydası olmadı. bu arada garanti süreci de başlattım az önce. Sorunu detaylıca açıklamaya yazdım... şuan sadece benim monitor ve ekran kartı arasında sorun olduğu için nasıl bir cevap verecekler merak ediyorum.
-
PSU'nuz kaç watt ve ATX 3.0 destekli mi ?
-
1000w ve atx 3.0
az once farkli bir diske win 10 kurdum. Suan ise "this update is not applicable to the graphics card in your pc" hatasi veriyor. sanirim yapabilecegim cok fazla bir sey kalmadi...yarin guncel bir dp kablosu gelecek linkini yukarda paylasmistim. sorun duzelmezse artik servise vericem.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bütünleşik ekran kartınızı gördüğü için yazmış olabilir ya da yanlış firmware'yi indirmiş olabilirsiniz.
-
Hocam win 10 da DP 4080 e takılı halde işlemcinin gpu yu hem iptal ederek hem de etmeden denedim. Ayrıca DP kablosu anakarta takarak denedim..her durumda da aynı hatayı verdi...Anakarta bağlayıp CSM aktif ederek pc yi açmaya çalıştığım da boot etmiyor...DP yi mecbur ekran kartına takıyorum ama otomatik csm iptal ediyor. Tool aracının indirilebilecek eski sürümleri yok bildiğim kadar, nvidia tarafından tek sayfa da sunuluyor.
www.nvidia.comDownload NVIDIA, GeForce, Quadro, and Tesla Drivershttps://www.nvidia.com/content/DriverDownloads/confirmation.php?url=/Windows/uefi/firmware/1.0/NVIDIA_DisplayPort_Firmware_Updater_1.0-x64.exe&firmware=1&lang=us&type=OtherBu arada ekran kartına yeni güncelleme geldi ve şuan ki durum da boot süresi 2 sn daha kısaldı, ekran 15 sn falan siyah kalıp masaüstü geliyor...Bu güncelleme ile sorun nispeten düzeldi...Burdan anlaşılan sorun tamamen nvidia yazılım kaynaklı gibi.
-
Yaklaşık 1 ay boyunca uğraştığım süre aklıma geldi de valla çıldırmamak elde değil.
Umarım sorunu driver ile çözebilirler ama sanmıyorum. Sorununun aslında temelinde ekran kartının ekranı ya da ekranları tanırken displayportun ya da hdmi girişinin monitörlere id atayamamasından ileri geliyor. Daha detaylı teknik açıklamayı nvidia'nın kendi sitesinde mühendisin yazdığı teknik formları okudum. Sorunu tanımlamışlar ama çözüm konusunda tamamen salak gibi davranıyorlar. Ben dahil yüzlerce kullanıcı firmware update sonrası hala sorun yaşıyoruz demesine rağmen hiç oralı değiller. En fazla garantiye verin deniyor.
Umarım garanti ile sorunu çözersiniz ama teknik serviste sorunsuz çalışırsa, bu durumu anlatmak mümkün olmayacağından yapılabilecek en anlamlı şey ya sistemi komple değiştirmek ya satıp yeni kart almak ya da kartı yüksek voltaj ve akıma boğup garantiye göndererek değişim istemek.
-
Yaklaşık 2 haftadir bu sorunla ugrasiyorum ve bir arpa boyu yol alamadim. bugünkü güncelleme biraz umut oldu. biraz daha beklicem en azindan bir bios ve ekran karti guncellemesi daha... sonrasında servis için karar vericem. bu arada kartida satiliga koydum
yardimlarin için teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X