Şimdi Ara

Sorunsuz bir x99 anakart (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kardeşim yıllarca asus-foxconn ikilisinden az çekmedik...
    mside corsairin yanı zaten... böyle yan olunca bilinki o işin içinde birşeylar vardır.
    şimdi senin alacağın anakart 1000 lira diyelim... millet 2 tane oyun hediyesine tav olup msi alıyor...
    gigabyte'in anakartları gerçekten sağlam... artık yazmaktan yoruldum.
    gigabyte'i kötüleyende azaldı artık. sorun yaşayanda yok. ama kendilerinde msi olduğu için kötülemek istemiyorlar kendilerini böyle tatmin ediyorlar...
    adama soruyorsun sen sıfır anakartı 2 ayda 2 sefer garantiye götürmüşsün kardeş, kötü değilmi msi diyorsun, adamda diyorki yok hayır çok güzel :D

bak şimdi eski msi ekran kartlarında falan şu gtx670 lerde bolca fan kırılıyor, çalışırken parmak dokunsa fan kırılıyor. durduğu yerde kırılan bile var...
    bu fan plastiğini biraz daha kaliteli yapmayan firmadan birşey alınır mı ? bir bilgisayar fanına çalışırken parmak deyince kırılabiliyorsa çok adidir demektir...
    elektrik gelip gidince garantiye gönderiyorsan yine adidir demektir...

gigabyte'ın üzerindeki kondansatörler, çipsetler, bobinler, kapasitörler, pasif soğutucular, ses girişleri, usb slotları asus ve msi'ye göre daha kalitelidir...
    elektronikten çok anlamam ama. bildiğim bunlar.

• turk66 T kullanıcısına yanıt
    Tomshardware nin incelemelerini derlemişler kriterler arasında pci-e slotu sayısından anakart faz yapılarına kadar bir sürü kriter mevcut aynı işlemci ile oc performansı (altın yumurtayı elemek için) da göz önüne alınmıştır.

Her şeyi 4-4 lük yapan bir firma yok malesef Üstelik bunlar ilk ddr4 geçişidir yani skylakeden öncedir. İlk x99 mobolar pek ustalık eseri de değildi.

ilk başlarda Asus un da stabilite problemi vardı gigabytenin de vardı msinin de vardı alayının vardı Çoğu Bios güncellemeleri ile toparlandı bunun dışında servislik arızaya kalanlar için 2015 veya 2016 Rma rate yazın bakın

En tepe rampage bile sorun çıkarabilirhttps://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?199-Rampage-V-Extreme-(X99)

Her firmanın belli çipsette belli ürünü öne çıkar Bütçene göre F/p de tatmin edecek özellikleri ihtiyacı karşılayanı alabilirsin.

• american_husbull_terrier kullanıcısına yanıt
    Gigabayte ın malzeme kalitesini üst seviyede tuttugu yorumlarını cok gördüm evet. Fakat iki oyun veriyo diye malzemeden kısıp verdigi oyunların parasına ekleyip kart almak ne kadar tuhaf.. genelleme ne kadar dogru bilmiyorum. Yani msi topyekün kötüdür demek de pek mantıklı degil.

Mesela msi x model kartlar arasında ürettigi bir model muazzam olabilir her acıdan kalitesi stabilite vs diger rakiplerine göre.. aynı durum digerleri icinde gecerli.

Gigabayte kaliteli tamam da x99 larda gigabayte nasıl ürettiği kartlar ne durumda kalitesini farkını ortaya koymus mu ? Bu aslolan.. asus a ne diyosunuz eski tecrübeli olması onu hep bi kösede dursun dedirtiyor fakat cok sikayet var artık asus icin unumu eledim zaviyesinden bakıp banko alıcım var nasıl olda deyip bastan sagma kartları kalitesiz üretip marka satıyorsa o da biter..

Msi tamam kötü kalitede diyelim bu x99 icin gecerli mi? Belki olmuş dedirten kartlar üretti vs .. yani dogru tek ama kime neye göre olayı da var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Sonuc olarak teknolojik ürünler bunlar arıza hata vs cıkmaması içten degil. İllaki hepsinde eksik gedik sorun vardır. Fakat azami en az sorunu olan karta yönelmek cabam..

Son olarak siz alacak olsanız x99 kart seciminiz ne olurdu diye sorayım ve x99 sistem icin ram tercihiniz.. İlk seriler sıkıntılı belli, o halde yeni seri x99 almak faydalı.. Yeni seri ve eski seri x99 ları nasıl ayırt edeceğiz bu halde..

16 gb yeterli boyutta. 4x4x4x4 seklinde mi almak mantıklı tek slot seklinde yoksa 8x2 seklinde mi almak. Dual kit olayı x99 sistemlerde önemli mi ve mhz değerleri render dısında cok cok önemli midir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turk66 -- 25 Eylül 2016; 16:13:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turk66 T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle x99 çipsette quad channel var ve dual channel olmuyor olarak biliyorum Yani ramler 4x şeklinde temin edilip gösterilen şekilde slotlara yerleştirilmeli İşin teorisi bu yönde ha bakarsan belki oyunlarda hissedilir bir fark oluşmayabilir.

Ben öyle gaming mamingmiş o tarz kartları sevmem çoğu zaman içi boş olur Bütçeye de bağlı ama en tepe olarak Asus X99-A versiyon II düşünürdüm İşimi görürdü. Güncel seri Aradığım portlar var Overclock performansı iyi

Artısının eksinin açıkca yazıldığı şu tarz incelemelere göre seç derim Misal m2 okuma performansı testte daha aşşağı çıkmış diğer modellerden.

http://www.eteknix.com/asus-x99-ii-lga2011-3-motherboard-review -

Aslında mesele Bizim fiyatlar kötü paramızın değeri yok vergisi algısı kAr derken uçuyor. yukarda yazdım taichi misal 217 dolarlık kart asus x99 -A II 230 dolarlık kart.

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Aynen bende şu gaming serilerini hiç haz etmiyorum, görüntüleri çok yapay ve aldatıcı.. Yani kaliteden ziyade renkli renkli kalitesiz bileşenleri cilalayıp kaliteli gibi lanse ederek fiyatları ucuruyorlar diye düsünüyorum ve gaming kartlardan uzak durmak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.