Selamlar herkese, son 6 aydır kullanmadığım masaüstü bilgisayarı çıkarıp formatlayıp kullanmaya karar verdim. Formatlarken bilgisayar kapandı.Açmaya çalıştığımda,bilgisayar açılıyor(görüntü,usb bellekte aktivite falan yok),10 saniye kadar sonra reset atıp öylece kalıyor. Sanırım anakart kendini korumaya alıp boot etmiyor. Benim denediğim çözümler sonucunda şöyle garip durum ortaya çıktı. ilk önce güç kaynağından olduğunu düşündüm ve başka güç kaynağı denedim. Olmadı. Bios Pilini çıkardım,jumper dan bios sıfırladım. Olmadı. ram bellekleri çıkardım,tek tek denedim.Olmadı. Artık buda olmayınca anakartta problem var diye düşündüm.Başka anakartta denedim ramlari onda da aynı problem. Gittim ram aldım.Başka bilgisayarda çalışıyor.Benim bilgisayara taktığımda yine reset atıyor. İşin garip kısmı şurada, bilgisayarda 2 bellek modülü var.biri 1 gb diğeri de 2 gb. daha önce ramları tek tek deneyip çalıştıramadığım bilgisayarı bu sefer,1 gün sonra sadece 1gb lık olanı taktığımda çalıştı. Bunun üzerine anakartın ram yuvalarında mı sorun oluştu diye düşünüp ikisinde de denedim sorun yok.1gblık modülde çalışıyor.Kafayı yemelik sorun., Gariplikler yeni başlıyor durun. diğer 2 gblık modülü,çalışan başka bilgisayara ilk taktığımda onda da aynı sorun oluşmuştu.Ama sonradan o sorun da gitti.ramı tanıyor bilgisasyar ram dan da değil. Anakartta sorun olsa hiç görmez diye düşünüyorum. işlemci den de değil. Sorun nerededir güzel kardeşlerim kafam yandı benim. gittim bide 4 lük ram aldım elimde patladı :( < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtturukusu -- 27 Mayıs 2021; 11:8:40 > |
Sorunun ne olduğu belli olmayan sorun
-
-
anakartın modeli ne belki desdeklediği maksimim ram miktarı ve mhz hızları orada yazar elinizdeki ram anakarta uygun mu değil mi oradan anlarsınız
-
anakartın modeli ecs-h61h2-m2. Ramlar 1333mhz yeni aldığım da eskisi de.Taktığım en fazla 4 gb ram.Desteklememesi gibi bir durum olamaz.
-
Anlattığınıza göre anakart hariç bütün parçaları başka yerde denediğinizde çalışıyor. Doğru mudur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidddd -- 27 Mayıs 2021; 14:40:46 > -
Evet,doğrudur.
-
Anakartta sorun olabilir. Şöyle ki eğer üstündeki kapasitörler zarar gördüyse patlama veya şişme gibi durumlar söz konusu ise çok çok değişik tepkiler verebiliyor anakart. Bir açtığını bir açmıyor ne yapacağı belli olmuyor. Üstündeki kapasitörleri bir kontrol edin isterseniz
-
mosfetlere transistörlere kapasitörlere falan baktım da,gözle görülür hiçbirşey yok
-
Ramlar da boyle hatalar oluşturabiliyor ama diğer sistemlerde çalışıyor demişsiniz. Buyuk ihtimal anakart sıkıntısı kaliyor geriye..umarim cok sıkıntılı bir durum değildir -
quote:
Orijinalden alıntı: davidddd
Ramlar da boyle hatalar oluşturabiliyor ama diğer sistemlerde çalışıyor demişsiniz. Buyuk ihtimal anakart sıkıntısı kaliyor geriye..umarim cok sıkıntılı bir durum değildiryapacak birşey yok o zaman.Sağlam ucuz anakart buldumu hemen alırım.Kalsın köşede.İlk bilgisayarım diye saklarım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X