Şimdi Ara

Sorunun Ne Olduğunu Bile Bilmiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Öncelikle bundan daha önce karşılaştığım sorunların çözümünde önemli bi' kaynak olmuştur bana DH. O yüzden çözmeyeceğimi anlayınca buraya geldim. Şimdi sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum, ben size sebepleri anlatayım, siz bi' şeyler bulursunuz gibime geliyo.

İlk olarak bilgisayarın özellikleri :

* DDR400 1GB RAM (2 parça-512-512)
    * nVidia 6200 512 MB AGP Ekran kartı
    * 2.4 GHz Celeron işlemci
    * 80 GB SAMSUNG HDD

Sorunum tam olmasa da şurada başlıyo :

Bilen bilir Warcraft III adlı bi' oyun var. Onu oynarken önceleri mavi ekrana düşmeye başladım.. Anakartı değiştirdim ancak problem devam ediyordu. Format attım ve hala devam ediyo. Bu mavi ekran ilk başta haftada birken artık her girdiğim zaman oluyo. Bu mavi ekranı alırken bilgisayarın üstünde 768 MB Ram vardı. (256 ve 512) Sonra bu ramlerden 256'yı çıkarıp tekrar girdim oyuna, ancak bu sefer de bilgisayar kitlemeye başladı. Ekran önce titriyo, sonra 0.5 saniye gibi bi anlık ekran kararıp geri geliyo .. En sonuda da görüntü titreyip bilgisayar donuyor. Ram takılı olduğu zaman ise direk olarak mavi ekrana düşüyo, bazen 1 saat sonra bazen 10 saat. Ama kesin olan bi' şey var düşüyo. Mavi ekranda da bana genel olarak nv4_disp.dll dosyasını gösteriyordu. Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp en güncel sürücüleri yükledim. Ama sorun değişmedi. Sonra o 256 MB rami çıkarıp yerine yeni bi' 512 taktım. Ama sorun devam ediyo.. Şimdi diyeceksiniz ekran kartını değiştirsene yavrucum.. Başka bi' problem de burada devreye giriyo. Elimde 2 farklı ekran kartı daha var.. Ancak bunları taktığım zaman sistemi açamıyorum. BIOS geçiyo ama OS yüklenmiyo. Windows XP SP3 kullanıyorum. Bazen BIOS'da donuyo, bazen de BIOS'u geçip
    "Aşağıdaki dosya bulunamadığından sistem açılamadı bilmemne diyor ve gösterdiği dosya : ntoskrnl.exe" Sistem kernelinin ekran kartıyla alakası ne bunu çözemedim. Windows'a pek meraklı değilim Ubuntu kurup BSOD'ları aşabilirim ama oyunu desteklemiyor Ubuntu. Kısacası ekran kartı değiştirip test edemiyorum, ramlerle de çözüme ulaşamıyorum.

BSView programıyla aldığım sonuçlar :http://www.mrtakdeniz.com/BSOD.txt
    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

• KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000008e 0xc0000005 0xbf8019df 0xb50b1ba8 0x00000000

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x0000000a 0x00001031 0x000000ff 0x00000000 0x804de744

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000008e 0x10000004 0xb40e6bdb 0xb48b6940 0x00000000

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP 0x0000007f 0x0000000d 0x00000000 0x00000000 0x00000000

ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC 0x000000b8 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000
    bu hatalar için anakart ve bios cipini kontrol et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda ML

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000008e 0xc0000005 0xbf8019df 0xb50b1ba8 0x00000000

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x0000000a 0x00001031 0x000000ff 0x00000000 0x804de744

KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000008e 0x10000004 0xb40e6bdb 0xb48b6940 0x00000000

UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP 0x0000007f 0x0000000d 0x00000000 0x00000000 0x00000000

ATTEMPTED_SWITCH_FROM_DPC 0x000000b8 0x00000000 0x00000000 0x00000000 0x00000000
    bu hatalar için anakart ve bios cipini kontrol et
    ram HDD ayrıca yazılılımları kontrol ed son 2 hata ısınmadan kaynaklanır
  • quote:

Alıntıları Göster
    ekran kartı driverlarını guncelle olmassa ram HDD işlemci anakart gibi bileşenleri kontrol ed
  • quote:

Alıntıları Göster
    @arda_skl BIOS Chipi ve Anakartı kontrol et derken? BIOS Chipi yerinde bahsettiğiniz şey buysa, ama farklı bi' şey söylemek istediyseniz tam olarak anlayamadım. :\
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtAkdeniz

@arda_skl BIOS Chipi ve Anakartı kontrol et derken? BIOS Chipi yerinde bahsettiğiniz şey buysa, ama farklı bi' şey söylemek istediyseniz tam olarak anlayamadım. :\

Alıntıları Göster
    anakartı test et demek istemiştim sayın @mertakdeniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda ML -- 3 Haziran 2012; 22:00:50 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam işte bunun için öneriniz nedir? Başka bi' anakartla değiştirip test etmekse elimde maalesef anakart yok.
  • quote:

Alıntıları Göster
    windows onarmayı dene... HDTune ile Error scan yaptır kırmızı kareler varsa bad sector vardır...
  • quote:

windows onarmayı dene... HDTune ile Error scan yaptır kırmızı kareler varsa bad sector vardır...

Alıntıları Göster
    HDTune şu an tarıyo, biter bitmez fotoğrafı ekleyeceğim buraya.
  • quote:

HDTune şu an tarıyo, biter bitmez fotoğrafı ekleyeceğim buraya.

Alıntıları Göster
    heath ve error scandan fotolar koyun
  • quote:

heath ve error scandan fotolar koyun

Alıntıları Göster
    Hocam bu health scan :

Error scan'da da hepsi yeşil çıktı.
  • quote:

Hocam bu health scan :

Error scan'da da hepsi yeşil çıktı.

Alıntıları Göster
    diskin sağlam birde ramlari memtest ile test ed
  • quote:

diskin sağlam birde ramlari memtest ile test ed

Alıntıları Göster
    Teker teker?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertAkdeniz

Teker teker?

İkisini birlikte dene. Sorun çıkarsa teker teker dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pulmicort

quote:

Orijinalden alıntı: MertAkdeniz

Teker teker?

İkisini birlikte dene. Sorun çıkarsa teker teker dene

Alıntıları Göster
    İkisini beraber denerken
    bu hatayı verdi.

Bende birini söktüm şimdi onu test ediyorum.

• quote:

İkisini beraber denerken
    bu hatayı verdi.

Bende birini söktüm şimdi onu test ediyorum.

Alıntıları Göster
    İlk üstünde olan RAM'i tarattım ve hata çıkmadı. Şimdi bugün taktığım RAM'i takıp deneyeceğim.
  • quote:

İlk üstünde olan RAM'i tarattım ve hata çıkmadı. Şimdi bugün taktığım RAM'i takıp deneyeceğim.

Alıntıları Göster
    Bugün taktığım RAM de hata vermedi.

Ekran kartını test edebilmek için öneriniz var mı? Çünkü ekran kartı değiştiği an sanki yanlış sistem kurulduğunda başlatırken dosya eksik demesi gibi ntoskrnl.exe dosyası bulunamıyor şeklinde hata veriyo.
  • quote:

Bugün taktığım RAM de hata vermedi.

Ekran kartını test edebilmek için öneriniz var mı? Çünkü ekran kartı değiştiği an sanki yanlış sistem kurulduğunda başlatırken dosya eksik demesi gibi ntoskrnl.exe dosyası bulunamıyor şeklinde hata veriyo.

Alıntıları Göster
    ekran kartında bi arıza var gibi geldi bana
  • quote:

ekran kartında bi arıza var gibi geldi bana

Alıntıları Göster
    Windows onarmayı deneyin. Ve sonucu buraya tekrar yazın. ntoskrnl.exe büyük ihtimal hasar görmüşdür.

Ekran kartının Güncel driveri bulup internetten indir ve yükle.Eski driver'dan dolayı olmuş olabilir.
  • quote:

Windows onarmayı deneyin. Ve sonucu buraya tekrar yazın. ntoskrnl.exe büyük ihtimal hasar görmüşdür.

Ekran kartının Güncel driveri bulup internetten indir ve yükle.Eski driver'dan dolayı olmuş olabilir.

Alıntıları Göster
    http://support.microsoft.com/kb/124550/tr

Bu hatayı veren bir bilgisayara ne işlem yapacağımız konusunda internet’te epey bir araştırma yaptım fakat konu ile ilgili çok az bilgi bulabildim bu yüzden çözümü sizinle paylaşmak istedim. Çözüm aslında oldukça basit, size gereken sadece bootable (cd’den açılabilen) bir xp cd’si. Windows XP cd’sini takıyor ve boot olarak açıyorsunuz. İlk mavi kurulum ekranı geldiğinde siz “r” tuşuna basarak kurtarma konsoluna gidiyorsunuz.

Eğer tek işletim sistemi kullanıyorsanız “1″ seçeneğini seçip (“1″ yazıp enter tuşuna basın) ilerliyorsunuz. Fakat birden fazla işletim sistemi kullanıyorsanız size hangi işletim sisteminde işlem yapacağınızı soracaktır. İşlem yapacağınız işletim sistemini seçtikten sonra sizden yönetici şifrenizi isteyecektir. İşletim sistemi kurulumunda herhangi bir Administrator şifresi girmediyseniz hiç birşey yazmadan sadece “enter” tuşuna basıp geçebilirsiniz. Burada bir not düşeyim bilgisyarınızın xp açılışına koyduğunuz kullanıcı şifresi ile admin şifresi birbirinden farklıdır. O yüzden karıştırmayınız.

Eğer şuana kadar herşey yolunda gittiyse kurtarma konsolundayız. Konsol yardımı ile Windows kurulum cd’sinde bulunan i386 klasörüne girmemiz gerekiyor. Bunun için alttaki komutları uygulayınız. Cd’nin bulunduğu sürücü genelde “e:” olarak geçer ancak bazı bilgisayarlarda bu “d:” yada “f:” olarak hard-diskinizi ayırdığınız bölüm sayısına göre değişir.

E:

komutu ile cd’nin içine giriyoruz. Daha sonra

CD i386

yazarak i386 klasörüne giriyoruz.

Komut satırının alması gereken son hali “E:/i386/” olması gerekiyor. Buraya kadar bir sorunumuz yoksa alttaki komutu girerek bozuk olan dosyamızı cd’de bulunan sağlam dosya ile değiştireceğiz.

Komutunu uyguladıktan (komutta bulunan “/” ve “\” işaretlerinin yönleri önemlidir” sonra size varolan dosyayı değiştireyim mi? sorusu gelecektir bu soruya evet “e” diyerek onayladıktan sonra “1 adet dosya genişletildi” yazısı gelecektir. Sonra Cd’yi çıkartıp “EXIT” yazarak bilgisayarınızı yeniden başlatıp açabilirsiniz raver adlı forum üyesinden alıntıdır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.