Şimdi Ara

Sosyal fobisi olan forumdaşlar gelsin ( Çözüm Arayışı ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Max Eisenhardt

quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

Sosyal fobi belki de en kolay yenebileceğiniz fobidir.Rezil olmaktan korkmayın -kimse bir kelimeyi eksik,fazla söyledi diye veya konuşmaya başlarken kekeledi diye rezil olmaz- rezillik çok başka birşey.Fobiyi yenmek için sadece kız olmasına gerek yok erkek grubu ile de vakit geçirdiğin zaman açılırsın.Allah yardımcınız olsun zor valla.

Zormu kolaymi simdi anlayamadim.

Hocam hem zor hem kolay
    Karar veren insanın önünde durabilecek hiçbirşey yok

• Benimki tam sosyal fobi degilde kızlara karsi bi zaafım mı var diyim ne diyim. Kızlarla yuz yuze pek konusamiyorum ama erkek ortami oldugu zaman sıkıntı yok rahat rahat konusuyorum. Bilmiyorum belki kilomdan dolayidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yabancı kalabalık ortamlarda bulunmak hiç istemiyorum ben. kalabalıktan kastım konserler, barlar falan eğlence yerleri yani. yoksa sinema tiyatro,maç falan değil.

gelecek ay istanbula gidecem. ilk defa gezecem İstanbul'u ama sırf kalabalık diye biraz geriliyorum. zaten bomba da patlıyor çok. yalan yok korkum var bomba yüzünden.

• Napcaz asosyaller olarak toplanıp bi pikniğe felan gidiyor lim belki anlaşırız.

• Bakın beyler ben 1 yıldır bu sorunu yaşıyorum, yaşamaya da devam ediyorum. Bu sorun özgüvensizlikten kaynaklanıyor. Sosyal fobi özgüvensizliğin bir sonucu.

Özgüven o kadar güzel bir duygu ki,insanın kendisine güvenmesi, sevmesi,dış dünyayı umursamaması. Bazen kendi kendime hiçbirşeyim olmasada sadece özgüvenim olsa diyorum. Ama sadece demeyle kalıyor tabi bu.

• evet dostum doğru söylüyorsun , özgüveni artırmak içinde yeni şeyler deneyip korkularımızın üstüne gitmemiz lazım.

• Bu hep yaşadiginiz ortam aile cevrenin etkisinden kaynaklaniyo ne kadar vahim bi durum

• benim sosyal fobim meyve sebze mevismi gibi okulların kapanması ile çevre ile ilişkimi kesiyorum nisan mayıs gibi sosyalleşiyorum
    Fakat bulunduğunuz ortam ile de alakalıdır 2-3 kız arkdaşım olsun diye çalışıyım diyorum yarısından fazlası kendisini beğenmiş tipler okulda örnek vermek gerekirse
    okulda TÜBİTAK proje sergisi yapılıyor(Sosyal fobiden kurtulma denemeleri ) kodamanlar geleceği için prova yapılıyor karşımızdaki projedeki kızlar bana projeniz ne falan diye sordular güzelce cevapladım. sonrasında amacınız ne diye sordular bu sefer yanındaki kız atladı amacı olmayan proje . O an dan sonra içimden türlü türlü küfürler geçti. fakat bunların amacı kendilerini yüceltmek olduğunu düşünerek salladım uzakdan bakıldığında asosyal gibi gözlüyorsanız sizi ezmek isteyenler çok olacaktır. Fakat sizi ezmek isteyen kişi sizden daha alt seviyededir.

Ayrıca özgüveni olupda sosyal fobisi olan yok dur diye düşünüyorum bu yüzden Kendinize bir konuda yetenek kazandırmaya çalışın spor gibi ben bilgisayar yüzünden sosyal fobimin arttığını düşünüyorum bu yüzden kendimi bigisayardan uzak tutmaya çalışsamda çok zor oluyor geçen yıl yaz tatilinde 1 -2 defa dışarı çıkmışımdır.Ayrıca kelime haznenizin az olduğu için sohbet dönmeyebilir bu yüzden kitap okursanız hem sohbet sırasında konu bulunur ve 2.dk da sohbetiniz bitmez. birde ben evden çıkmayan birisiyim fakat arada bir şeyler almak gerektiğinde dışarı çıkınca az biraz sosyal fobimi yendiğimi hissediyorum bu yüzden azda olsa mahallenizde 20-25 dk turlayın Umarım yazdıklarım işinize yarar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.