Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
5
Favori
18.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: x-rayted

Merhaba ; 2000li yıllarda SSKlı işçi olarak çalıştığım şirketin patronları beni de ortak etti. SSKlılığım devam ettiği için Bağkura geçmene gerek yok dediler. Daha sonra 2010 yılında şirket faaliyetine son verdi ve tasfiye sürecine girdi. Benim yeni bir işyerinde işçi olarak çalışmaya başlamam 5 gün sürdü. Yasaya göre şirket ortağı olduğumdan Bağkura geçmem gerekiyormuş bunu bilmiyordum. Yeni yerimde işçi olarak SSklı çalışırken 2014te bana ceza bildirimi geldi. O tarihten yasanın değiştiği 2012 mi 2013mü ne süreye kadar olan bağkur prim borçlarını faiziyle ödemem istendi. Yapılandırmaya girdik. Çevremizdekiler SGKya dilekçe ver. Bağkur için borçlandırılan kısımdaki SSK primlerini geri alabilirsin dediler. Bu dilekçeyi verdim. Ancak böyle bir geri ödeme . 1 yıldır SSK beni sallıyor. En sonunda yapılandırma nedeniyle daha borcun tam bitmediğinden vermiyoruz dediler. Ben de gecikmeyen kısmın faizini de vererek bu borcu kapattım. Gene ödemiyorlar . Şimdi de işverenin ilçe SGK müdürlüğüne gitsin oradakilere haber versin bizim açımızdan sakınca yok, bu primleri geri verebilirsiniz desin diyorlar. Beyefendi böyle devlet yönetimi mi olur. Verebilirsiniz desinler diyerek kamu kurumu mu yönetilir. Ayrıca patron gidip parayı çalışana verin der mi? ... BU SSK primlerini geri alabilme şansım var mıdır , veya ne yapmalıyım sizce?
    Bağkurluyum , Bağkura 1600 TL Kadar Prim borcum var yaklaşik 4-5 aylık kadar ..

Fakat şuana kadar borcum olmasına rağmen hastanede bakılabiliyor ilaç alabiliyordum..

Ama şimdi HİZMET VERİLEMEZ Uyarısı alıyorum ve bakılamıyorum ilaç alamiyorum..

Nedendir ne yapmam lazım ?

• belirli sureli özleşmelerde tazminat hakki ihtarname tazminati var mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meraba arkadaşlar
    Özel bi şirkette calismktayim Ben geçen hafta özel bi hastahanede ameliyat oldum. 1 hafta kadar da raporluydum.
    Raporumu şirkete teslim ettim. 1 hafta raporlu olduğum için kesinti olacakmış. bu kesinti neden var özel bi hastahanede ameliyat oldum yeterince hastahaneye para bayıldım birde birde ssk kesinti yapicakmis. Ben devlette olmadimki ameliyatı neyin kesintisidir bu. Bi kurtuluşu yokmu bu işlemin. Kesintinin belli bi kısmını geri alacakmisim ama çok az bi kısmını..

Herkeste bu sorun boylemidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafaca

Meraba arkadaşlar
    Özel bi şirkette calismktayim Ben geçen hafta özel bi hastahanede ameliyat oldum. 1 hafta kadar da raporluydum.
    Raporumu şirkete teslim ettim. 1 hafta raporlu olduğum için kesinti olacakmış. bu kesinti neden var özel bi hastahanede ameliyat oldum yeterince hastahaneye para bayıldım birde birde ssk kesinti yapicakmis. Ben devlette olmadimki ameliyatı neyin kesintisidir bu. Bi kurtuluşu yokmu bu işlemin. Kesintinin belli bi kısmını geri alacakmisim ama çok az bi kısmını..

Merhaba hocam sgk işe giriş ile ilgili bir şey danışmak istiyorum.

Pazartesi günü evrak teslimi yapan biri aynı gün içinde sgk iş bildirimi yapılıp işe başlayabilir mi ?

Normalde ertesi gün başlanıyor ya pazartesi istisnai diye biliyorum.

Bu konuyla ilgili madde var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterKill88

Merhaba hocam sgk işe giriş ile ilgili bir şey danışmak istiyorum.

Pazartesi günü evrak teslimi yapan biri aynı gün içinde sgk iş bildirimi yapılıp işe başlayabilir mi ?

Normalde ertesi gün başlanıyor ya pazartesi istisnai diye biliyorum.

Bu konuyla ilgili madde var mı

Merhabalar;

İşe giriş bildirimleri, işe başlamadan önceki gün yapılmalıdır. Şayet işe giriş tarihinin bir gün öncesi resmi tatil günü ise, işe giriş bildirimi izleyen gün yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf Mogolo

belirli sureli özleşmelerde tazminat hakki ihtarname tazminati var mi

Merhabalar;

Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar tazminatı hiçbir şekilde söz konusu olmayıp, kıdem tazminatı mevcuttur ve belirsiz süreli sözleşmelerdeki şartlara tabidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karafaca

Meraba arkadaşlar

Merhabalar;

Raporlu olunup da çalışılmayan günler için üç güne kadar işveren isterse ücret öder, istemezse ödemez. Üç günü aşan süreler için ise Sgk tarafından geçiçi iş göremezlik ödeneği ödenir.

Hastane masrafları için tarafınızdan tahsil edilecek olan tutar hakkında, hastanenin Kurumla olan anlaşmasını görmeden fikir beyan etmek sağlıklı olmayacaktır.

• Merhabalar;

Bağkur prim borcu olan kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanamamaktadır. Bunun istisnası olarak 2015 yılının son aylarında düzenleme yapılmış ve faydalanma hakkı getirilmişti. Yılbaşından itibaren eskisi gibi devam edildiğinden, hizmet alamamanız normaldir.
  • gorkem0707 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Şayet çalışma saatlerinizde toplamda bir artma veya dinlenme saatlerinizde toplamda bir azalma olmuyorsa, bu uygulama bir problem oluşturmayacaktır.
  • KyLeGs kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Kapıcılar için asgari ücretin piyasadakinden farkı, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi içermemesidir. Bunun sonucunda, kapıcıya asgari geçim indirimi de ödenmez. Diğer tüm oranlar aynıdır.

Hesaplama şu şekildedir;

Brüt ücret: 1.647,00
    Sgk işçi payları: %14, 230,58
    İşsizlik sigortası işçi payı: %1, 16,47
    Kesintiler: 247,05
    Net ödenecek olan: 1.399,95
  • tırışka kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;

Gss prim borcu varken sağlık hizmetlerinden faydalanmanıza sistem müsaade etmez. Bunun istisnası, borcunuzu taksitlendirmiş olmanızdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliyeci18

quote:

Merhabalar;

Belirli süreli iş sözleşmelerinde ihbar tazminatı hiçbir şekilde söz konusu olmayıp, kıdem tazminatı mevcuttur ve belirsiz süreli sözleşmelerdeki şartlara tabidir.

patron yok diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mogolo

quote:

Orijinalden alıntı: maliyeci18

quote:

Merhabalar;

patron yok diyor

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    SGK başlangıcım 2008, 1.5 ay prim ödenmişti. 2000 yılından beri de parçalı olarak SGK'dan 4800 küsur günüm var, günümün dolmasına yaklaşık3 yıl kaldı. Babam SGK'dan emekli, herhangibir işi ya da ticari faaliyeti yok. Maaşlı çalıştığım işten ayrılıp kendi işimi kurmak istiyorum ancak Bağkurada geçmek istemiyorum. Destek priminin kalktığını duydum. Babamın şahıs firmasında kendimi işçi olarak göstersem babam ya da benim için sıkıntı olabilir mi?
    Teşekkürler?

• Patronunuz neye göre yok diyor? Çalışma süreleriniz nedir? Sözleşmeler gerek belirli olsun, gerekse belirsiz olsun 1 ( bir ) yıl şartını dolduran tüm çalışanların iş akdi işveren tarafından feshedildiği taktirde kıdem tazminatı ödenir. Sizin çalışma süreniz 1 ( bir ) yılın altında olabilir mi?
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Tsk ederim geri dönüş icin

• quote:

Orijinalden alıntı: sruiv

Patronunuz neye göre yok diyor? Çalışma süreleriniz nedir? Sözleşmeler gerek belirli olsun, gerekse belirsiz olsun 1 ( bir ) yıl şartını dolduran tüm çalışanların iş akdi işveren tarafından feshedildiği taktirde kıdem tazminatı ödenir. Sizin çalışma süreniz 1 ( bir ) yılın altında olabilir mi?

seninde yazdigin gibi isten cikarilinca gecerli herhalde tazminat belirli sureli sözleşme de adam is bitti küçülmeye gidiyorum diye fesih yaparsa tazminat nasil alicaz

• Ben sözleşme devam ederken ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durum nedeniyle iş akdinin feshi durumundan söz ettim.

Sözleşmen belirli süreli dahi olsa da.. sözleşme bitiminde aynı iş verene ait şirkette ki kıdemin 1 yılın üstündeyse kıdem tazminatına hak kazanırsın.

Örnek vermek gerekirse;

01.01.2015-01.02.2016 tarihleri arasında bir iş yerinde belirli süreli iş sözleşmesine tabi olarak bir çalışman var ve işverenin "iş bitti, küçülmeye gidiyorum" diyerek senin kıdem tazminatını ödemeden iş akdini feshedemez.. Çünkü iş yerinde ki kıdemin 1 senenin üstünde.

Ama

01.01.2015-01.09.2015 tarihleri arasında ki çalışma sonrasında iş yerinde ki kıdemin 1 senenin altında kalacağı için işveren işin bitiminde herhangi bir tazminat ödemeden iş akdini feshedebilir.
    Merhaba,
    Sabit bir işte çalışmadığım için sigortam düzenli yatmıyor.
    İlk işe giriş tarihim 29.08.2005(edevlette yazan tarih), ancak bu tarihte hiç sigorta günüm gözükmüyor. İlerde emekliliğim hesaplandığında bu tarihten mi hesaplanır, yoksa ilk sigorta günümün olduğu tarihten mi (2010) hesaplanır?
  • İyi gunler arkadaslar oncelikle forumda emegi olan tum arkadaslarimiza tessekkur ediyorum.

4 ay once kalp krizinden dolayi babami kaybettim ve sgk emekliligi icin basvuru yaptik fakat babamin pirim gunlerinin askerlik borclanmasi haric 750 gun oldugunu soylediler ve pirim gunlerinin vefat etmeden once 900 gune tamamlanmis olmasi gerektigini belirttiler, borclanma ile emekliligini istedik bi seferde gunlerin iki kati 1800 gun olmasi gerektigini belirttiler, fakat askerlik 540 gun sayiliyor gene emekli edemedik, bilgisi olan arkadaslar varsa yardimci olursaniz sevinirim...

Cevabınız için teşekkürler.
    Kapıcının eline geçen maaş konusunda bir sıkıntı yok aramızda. E-bildirge'de PEK ücretini 1647 TL olarak giriyoruz, kapıcı olmasından dolayı burada bir değişiklik yok değil mi?
    Bir de şu prim tablosuna bakabilir misiniz? Sizin verdiğiniz oranlarla farklılık göstermiyor mu?

Bu mesaja eklenen görseller:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.