Şimdi Ara

Sosyalizm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Toplumculuğu savunan Eflatun’dan (Platon) doğan, Karl Marx tarafından son kez şekillendirilip, Vladimir Lenin, Mao Zedong, Fidel Castro ve Che Guevara gibi liderler tarafından uygulanan Sosyalizm, elbette ki filmlere de konu oluyor. Şimdi ise dünya siyasetindeki dengeleri değiştiren bu ideolojinin konu edildiği en iyi sosyalist filmleri huzurlarınıza getiriyoruz.

Rusya topraklarında son şeklini alan ve sonrasında dünyanın dört bir yanına yayılan sosyalizm ideolojisi, 1910’lu yıllardan itibaren Türkiye’ye de giriş yapmış olsa da 18 Ekim 1920 tarihinde kurulan Türk Komünist Fırkası ile resmiyet kazandı. Daha sonra ise çeşitli fraksiyonlar halinde yayılmaya devam eden sosyalizm, günümüz toplumunda da büyük bir rol üstlenmektedir.

Sosyalizm konulu en iyi filmleri bu listeden bulabilirsiniz:https://paratic.com/en-iyi-sosyalizm-filmleri/

• byob kullanıcısına yanıt
    Hocam, 1984 dediğiniz kitap, George Orwell'e ait olan kitap, Sosyalizm etkisi mi var? Kitapta siyasi konulara değindiğini duydum ama sosyalizm olduğunu duymadım.
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Kitap totaliterleşen Sovyet modeli sosyalizmi eleştirmek üzere yazıldı. Hayvan çiftliğinde olduğu gibi Orwell Stalinizmi eleştirir 1984'te.
  • Yani hocam Sosyalizm görüşünü övmüyor, Sosyalizm'in kötü yönlerini mi yansıtıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaan1840 kullanıcısına yanıt
    Sosyalizm övmüyor demek tam özetlemiyor kitabı çünkü Orwell'in kendisi sosyalisttir. Stalinizm ve totalitarizm eleştirisi olarak bakıyorum kitaba.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.