Şimdi Ara

SOY AĞACIMIZI BULALIM(AÇIKLAMALI!!!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
15
Favori
435.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Hocam ben babaımn dedesini buldum da birey nosu kalmadı girilcek. diyelim ki en son bulunan kişini aile nosu 20 birey nosu 1.Bu kişinin babasını bulmak için aile nosundan 1 azaltıp birey sıra numarasınıda 9999 dan geriye doğru mu gircez tabi mantıkta da bunu gerektiyo ama emin olmak için bi soruym dedim 9950 ye kadar gittim in cin top oynuyo kimseler yok

Aynı şey bende de oldu 1908 e indim gerisini sizin yöntemle hatta cilt numarasını yada her ıkısını de bır basamak düşürerek 99 hane denedim kımse cıkmadı.

Ama sizinki de baya bir geniş hani 9999 valla bıkıyor insan

Numara var dıyo ama ad soyad tutmuyor dıyo

Alıntıları Göster
    Beyler ben olayı sökemedim. Birey sıra numaram 3.. 3 ten geriye saysam ne olacak? 2 annem, 1 babam.. Dedeme falan ulaşamıyorum ki. Sadece aile içi bireyleri görebiliyorum.

Yapan nası yapmış hiç anlayamadım. Aile birey nosu 15 olan adamın annesi tavşan olsa gerek ki en az 13 tane kardeşi varmış...

• quote:

Orijinalden alıntı: [cins]

Beyler ben olayı sökemedim. Birey sıra numaram 3.. 3 ten geriye saysam ne olacak? 2 annem, 1 babam.. Dedeme falan ulaşamıyorum ki. Sadece aile içi bireyleri görebiliyorum.

Yapan nası yapmış hiç anlayamadım. Aile birey nosu 15 olan adamın annesi tavşan olsa gerek ki en az 13 tane kardeşi varmış...

Alıntıları Göster
    sanırım soyağacı muhabbeti beni bayağı bir kastı...bitmiyor bu yaw

• 1876 babamın dedesinin bilgilerini bulabildim ilerisi için biraz daha uğraşmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: metas

1876 babamın dedesinin bilgilerini bulabildim ilerisi için biraz daha uğraşmak lazım
    1981 babamın dedesini buldum. heralde ondan önce soyadı kanunu ve nüfus cüzdanı yoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamacti Jun

1981 babamın dedesini buldum. heralde ondan önce soyadı kanunu ve nüfus cüzdanı yoktu

Alıntıları Göster
    1889 dedemin dedesi anca buraya kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskteen

1889 dedemin dedesi anca buraya kadar

Alıntıları Göster
    pardon dedemin babası
  • quote:

Orijinalden alıntı: kskteen

pardon dedemin babası

Alıntıları Göster
    babamın dedesini buldum 1857 de buraya aile no 1 oldu bundan sonra napıcam arkadaşlar bilen varsa yardımcı olsun plss baya bi sardı b iş benidaha da çıkmazsa soyağacı çıkaran bazı kurluşlar var danışıcam valla

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider

babamın dedesini buldum 1857 de buraya aile no 1 oldu bundan sonra napıcam arkadaşlar bilen varsa yardımcı olsun plss baya bi sardı b iş benidaha da çıkmazsa soyağacı çıkaran bazı kurluşlar var danışıcam valla

Alıntıları Göster
    Yahu baba tarafı iyide ya anne tarafını nasıl bulucaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: My_Libido

Yahu baba tarafı iyide ya anne tarafını nasıl bulucaz?

Alıntıları Göster
    Aradım ama zaten adını bildiğim büyük dedemde takıldım kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dor Niro

Aradım ama zaten adını bildiğim büyük dedemde takıldım kaldım

Alıntıları Göster
    Aile no:1 olunca neyi değiştireceğiz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpforever

Aile no:1 olunca neyi değiştireceğiz acaba?

Alıntıları Göster
    Başka bir forumda bu bilgileri buldum .
    Gerçekten bu bilgileri veriyolarmı acaba hiç deneyen varmı?

Alıntı...

"Türkiye’nin soyağacı çıktı, Osmanlı zamanındaki akrabalar öğrenilebilecek

Vatandaşlar artık soylarının nereye kadar uzandığını öğrenebiliyor. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nin (MERNİS) hayata geçmesiyle Osmanlı döneminde yaşayanlarla birlikte toplam 125 milyon kişinin soyağacı, 10 saniye içinde tüm detaylarıyla çıkarılıyor.

Vatandaşlar Osmanlı döneminde yaşayan akrabaları hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

31 yıldır çalışmaları süren MERNİS, Türkiye’nin en uzun süreli projesi oldu. Projenin hayata geçmesiyle 70 milyon kişinin tüm ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim, güvenlik ve adli işlemlerine birkaç tuş hareketi ile anında ulaşılabiliyor. MERNİS Projesi ile Osmanlı döneminde yaşayan 55 milyon kişi ile birlikte toplam 125 milyon kişilik ‘bilgi bankası’ oluşturuldu. Vatandaşlar soyağaçlarına on saniye içinde ulaşabiliyor. Bağlı bulundukları nüfus müdürlüğüne başvuran vatandaşlar artık soylarının hangi döneme ve kime kadar uzandığını öğrenebiliyor. Online bağlantılı 932 nüfus memurluğundan Etkileşimli Kimlik Numarası Bulma Programı ile kimlik bilgilerinin girilmesinin ardından soyağacı dökümü vatandaşlara veriliyor. Dökümde, akrabaların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No’su, baba adı, anne adı, doğum yeri ve tarihi yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nca kurulan iller sergisinde Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün standında vatandaşların soyağacına bakıldı. Sergide standın önünde uzun kuyruklar oluştu. 3 gün içinde 50 bin vatandaşın soyağacı çıkarıldı. İlgiden memnun kalan yetkililer önümüzdeki günlerde Kızılay’da sürekli faaliyet gösterecek stant açmayı planlıyor. Soyağacı bilgilerinin vatandaşa sunulmasının akrabalık ilişkilerini de güçlendireceği ifade ediliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: alpforever

Başka bir forumda bu bilgileri buldum .
    Gerçekten bu bilgileri veriyolarmı acaba hiç deneyen varmı?

Alıntı...

"Türkiye’nin soyağacı çıktı, Osmanlı zamanındaki akrabalar öğrenilebilecek

Vatandaşlar artık soylarının nereye kadar uzandığını öğrenebiliyor. Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi’nin (MERNİS) hayata geçmesiyle Osmanlı döneminde yaşayanlarla birlikte toplam 125 milyon kişinin soyağacı, 10 saniye içinde tüm detaylarıyla çıkarılıyor.

Vatandaşlar Osmanlı döneminde yaşayan akrabaları hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

31 yıldır çalışmaları süren MERNİS, Türkiye’nin en uzun süreli projesi oldu. Projenin hayata geçmesiyle 70 milyon kişinin tüm ekonomik, sosyal, sağlık, eğitim, güvenlik ve adli işlemlerine birkaç tuş hareketi ile anında ulaşılabiliyor. MERNİS Projesi ile Osmanlı döneminde yaşayan 55 milyon kişi ile birlikte toplam 125 milyon kişilik ‘bilgi bankası’ oluşturuldu. Vatandaşlar soyağaçlarına on saniye içinde ulaşabiliyor. Bağlı bulundukları nüfus müdürlüğüne başvuran vatandaşlar artık soylarının hangi döneme ve kime kadar uzandığını öğrenebiliyor. Online bağlantılı 932 nüfus memurluğundan Etkileşimli Kimlik Numarası Bulma Programı ile kimlik bilgilerinin girilmesinin ardından soyağacı dökümü vatandaşlara veriliyor. Dökümde, akrabaların Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No’su, baba adı, anne adı, doğum yeri ve tarihi yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı’nca kurulan iller sergisinde Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün standında vatandaşların soyağacına bakıldı. Sergide standın önünde uzun kuyruklar oluştu. 3 gün içinde 50 bin vatandaşın soyağacı çıkarıldı. İlgiden memnun kalan yetkililer önümüzdeki günlerde Kızılay’da sürekli faaliyet gösterecek stant açmayı planlıyor. Soyağacı bilgilerinin vatandaşa sunulmasının akrabalık ilişkilerini de güçlendireceği ifade ediliyor

Alıntıları Göster
    Beyler böyle bişi buldum inceliyorum sizde bakın.

http://www.soyagaci.gen.tr/

" kayıt olun arama hakkı kazanın" bakalım ne ayak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 18 Şubat 2007; 11:02:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeraltından Notlar

Alıntıları Göster
    yaw bu siteye galiba kayıt olanlar sadece birbirini buluyor
    Üyelikte fazla detay var üye olmayada çekindim kaldık ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 18 Şubat 2007; 11:14:37 >

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: slyn

• bunun kultur bilimle ne ilgisi var kardesim, ayrica bu yolla sadece baba tarafini bulursunuz anne tarafini bulamazsiniz cunku anne nin soy adi degisiyor ve nufusu evlendigi erkegin nufus kutugune geciyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

bunun kultur bilimle ne ilgisi var kardesim, ayrica bu yolla sadece baba tarafini bulursunuz anne tarafini bulamazsiniz cunku anne nin soy adi degisiyor ve nufusu evlendigi erkegin nufus kutugune geciyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

bunun kultur bilimle ne ilgisi var kardesim, ayrica bu yolla sadece baba tarafini bulursunuz anne tarafini bulamazsiniz cunku anne nin soy adi degisiyor ve nufusu evlendigi erkegin nufus kutugune geciyor.

Anne tarafını bulmak için annenizin babasından yola çıkmanız yeterli olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoman_solider

quote:

Orjinalden alıntı: kara_eylül

Anne tarafını bulmak için annenizin babasından yola çıkmanız yeterli olacaktır

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_8808462/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: visualize

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: visualize

Düzeltme ;

Off geç kalmışız, Artık paralı olduğundan Nüfus müdürlüklerinden parayla döküman alabiliyoruz, yani programın bilgilere ulaşması engellenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeraltından Notlar -- 23 Şubat 2007; 19:19:07 >

• quote:

quote:

Düzeltme ;

Off geç kalmışız, Artık paralı olduğundan Nüfus müdürlüklerinden parayla döküman alabiliyoruz, yani programın bilgilere ulaşması engellenmiş

Alıntıları Göster
    ben nüfus müdürlüğüne gitsem bana soy ağacımı çıkartacaklar mı şimdi bir de kaç para ve istenen belge falan varmı dilekçe aile üyelerinin onayı falan yoksa nufus cüzdanı ile gitmem ve parayı bayılmam yeterli mi
    quote:

quote:

Düzeltme ;

• quote:

Orijinalden alıntı: kara_eylül

ben nüfus müdürlüğüne gitsem bana soy ağacımı çıkartacaklar mı şimdi bir de kaç para ve istenen belge falan varmı dilekçe aile üyelerinin onayı falan yoksa nufus cüzdanı ile gitmem ve parayı bayılmam yeterli mi
    quote:

quote:

Düzeltme ;

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu kadar uğraşmanıza gerek yok ki,bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüklerinde şecere sicilleriniz mutlaka vardır bir dilekçe ile soy kütüğünüzü öğrenmeniz gayet mümkündür.İnternet ortamında t.c kimlik numarasıyla öğrenilecek şey değil bu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.