Şimdi Ara

Soyka ne demek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
20.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar soyka nın anlamı ney?ama sözlük anlamını sormuyorum günlük kullanımdaki anlamı nedir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Soyka Ne Demek?

"Soyka", Corvus cinsine ait bir kuş türüdür. Orta ve büyük boyutlu kuşlardır ve tipik olarak parlak siyah veya mavi tüyleri, konik gagaları ve uzun, sivri kuyrukları bulunur.

Soyhana Kalsın Ne Demek?

"Soyhana kalsın" deyimi, bir şeyin belirsiz bir geleceğe bırakıldığını veya sonuçlarının bilinmediğini ifade eder. Soykanın ağaçtan ağaca uçan ve nerede oturacağı belli olmayan doğasından esinlenmiştir.

Soyka Argoda Ne Demek?

Argo dilinde "soyka", kurnaz veya hilekar bir kişiyi tanımlamak için kullanılır. Soykanın zekası ve çevikliği, bu argo kullanımına ilham vermiştir.

Soykana Kalsın Ne Demek?

"Soykana kalsın" ifadesi, "soyhana kalsın" ile aynı anlama gelir ve bir şeyin geleceğe bırakıldığını veya sonucunun belirsiz olduğunu belirtir.

Soyha Ne Demek?

"Soyha", Arapça kökenli bir kelime olup "bağırma" veya "seslenme" anlamına gelir. Soykanın yüksek ve gürültülü sesleri, bu kelimenin kullanımına yol açmıştır.

Deli Soyka Ne Demek?

"Deli soyka", aşırı heyecanlı veya kontrolsüz bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Soykanın hareketli ve öngörülemeyen doğası, bu deyimin oluşmasına ilham vermiştir.

Kara Soyka Ne Demek?

"Kara soyka", Corvus cinsine ait, tamamen siyah tüyleri olan bir kuş türüdür. Şu an nesli tükenmiş olan bu kuş, "kara soyka" adıyla bilinirdi.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • aşagalama anlamında söyleniyo diye biliyorum genclere.

feci bi devrik cümle oldu
  • Alıntı yapıyorum

- iç anadoluda gerçek değerinden fazla değer verilen, işe yaramaz şey anlamına gelir.

-5.bir ölünün üzerinden çıkan giysiler eşyaları

-yaramazlık yapan çocuğa karşı söylenen bir kızma ifadesi.

seç beğen kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mihimihi

Alıntı yapıyorum

- iç anadoluda gerçek değerinden fazla değer verilen, işe yaramaz şey anlamına gelir.

seç beğen kullan

yav aga ben belirttim sözlük anlamı değil başka bi anlamı var galiba kötü bi kelime olması lazım evdeki kimse anlamını sölemedi.
  • bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak? yakışır mı bunca günahsızı, çoluğu çocuğu, karda kışta sokağa atmak, aç bırakmak? ama nasıl yakışmasın! sen değil misin öz kızına bile acımayan, bir damlacık saadeti çok gören. anlamıyor musun beyim, bu çocuklar birbirini seviyor. ama ben boşuna konuşuyorum. sevgiyi tanımayan adama, sevgiyi öğretmeye çalışıyorum. hıh, sen, büyük patron, milyarder, fabrikalar sahibi saim bey! sen mi büyüksün? hayır, ben büyüğüm! ben, yaşar usta! sen benim yanımda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç! gözümde pul kadar bile değerin yok. ama şunu iyi bil, ne oğluma ne de gelinime hiçbir şey yapamayacaksın. yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin bizi. çünkü biz birbirimizr parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. bizler birbirimizi seviyoruz. biz bir aileyiz. biz güzel bir aileyiz. bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun? dokunma artık aileme! dokunma çocuklarıma! dokunma oğluma! dokunma gelinime! eğer onların kılına zarar gelirse, ben, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan ben, yaşar usta, hiç düşünmeden çeker vururum seni! anlıyor musun, vururum ve dönüp arkama bakmam bile!

• Soyka diye yazılabilir fakat genellikle soyha olarak okunur söylenir..

değişik anlamlarda kullanılabilir,alet,araç gereç,istenmeyen,sevilmeyen şey,
    ve buna benzer anlamlar..
    arkadaş iç anadolu bölgesi demiş,bizim oralardada çok kullanılır..Gümüşhane-Bayburt-Erzincan-Erzurum vs
    örneğin;
    çek şu soyhayı gözümün önünden

soyhası batasıca

..

gider böyle..
  • kanka = kan kardeşi
    soyka = soy kardeşi
    milka = çikolata
  • Soyka, insanın kendine yakışanı giymesidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: haLit.

quote:

Orijinalden alıntı: mihimihi

Alıntı yapıyorum

seç beğen kullan

yav aga ben belirttim sözlük anlamı değil başka bi anlamı var galiba kötü bi kelime olması lazım evdeki kimse anlamını sölemedi.

yahu kızma hemen ya ekşi sözlüğe falan bak orada da var değişik anlamları ben yazmayım şimdi sen bak bence

• quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

kanka = kan kardeşi
    soyka = soy kardeşi
    milka = çikolata

Sesli güldüm lan çok iyi
  • soyhandan soyulada hıyringe verile
  • quote:

Orijinalden alıntı: HakikiVisco

kanka = kan kardeşi
    soyka = soy kardeşi
    milka = çikolata

Kahkaha attım kanka
  • Sivasta ölünün malı olarak kullanılıyor mesela ;

Ölünün çocuğu : Soyka

Ölünün hayvanı : Soyka

Ölünün gereçleri : Soyka

Bkz. soyka kalmak
  • Soykası batasıca derler bizim orda da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.