Şimdi Ara

Söylenti : Oyun kolundaki ÇİP 'EXPLOİT' Öncüsü !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Evet arkadaşlar şaka gibi ama daha önce bir başlık açmıştım yeni 2.40'ta bir enteresanlık var diye ! Bunu teyid eden bir haber yayınlandı !
    Herkesin bildiği gibi her FW update'den sonra restart olunca lütfen Controller'i bağlayın yazısı çıkar ve bağlamadan ileri gidilemez ! En son fw 'de bunun olmayışı HACKER'ları şüphelendirmiş ! PS3 kolu içinde dikkat çeken bir çipin aynısı PSP'de HACK için kullanılmaktadır !

Bu link çipin özelliklerini göstermekte (PDF) :http://documentation.renesas.com/eng/products/memory/rej03c0061_hn58x250204i.pdf

B linkte de PS3'deki bütün herşeyin : http://www2.electronicproducts.com/Sony_Playstation_3-whatsinside_text-10.aspx

NOT : Bu Başlık , HABER değeri taşımakta ve hiçbir türlü "KORSAN" kullanımını deteklememektedir !

KAYNAK

HABERİN ORJİNALİ :

quote:

Found this possible exploit. In the PS3 controller, there is a chip that is the same as on PSP and seems to control firmware in some fashion

Info on the chip is here:http://documentation.renesas.com/eng...58x250204i.pdf

List of chips in PS3
    Sony Playstation 3 - What's Inside_text - Electronic Products

This chip seems to allow firmware to be installed (When you install firmware on PS3, you always have to use the controller (Before 2.1, you had to plug the controller in via USB), EEPROM chip seems to allow firmware installation. Possible that this may lead to "Pandoras controller". For those who don't speak Spanish, they are currently looking into the contents of the chip and seeing whether this will lead to anything more. But long way to go yet.
    I take no account for this, taken off a spanish forum. Just thought i'd post this.
    Taken from Ya se puede instalar el firmware debug en la PS3! (90 de 95) @ ElOtroLado.net PlayStation 3 Scene y Linux

-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E3 -- 12 Temmuz 2008; 22:10:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

Bu mesaj silindi.
    bunun anlamı ne yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg_1453

bunun anlamı ne yani

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: asdfg_1453

bunun anlamı ne yani

Anlamı ps3te bi açık yakalandığı ve 2.40ın bu nedenle geri çekildiği...........
  • quote:

Orijinalden alıntı: JOELLAMBERT

quote:

Orjinalden alıntı: asdfg_1453

bunun anlamı ne yani

Anlamı ps3te bi açık yakalandığı ve 2.40ın bu nedenle geri çekildiği...........

Alıntıları Göster
    Benim icin kotu haber degeri tasiyor...

ama zaten herkes 2.41 e gecis yapti sony buyukl ihtimalle engel olur(ins.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Eğer oyunlar harddiskden çalıştırılacak şekilde kırılırsa ps3, hiçte engel olamaz blueray diskler.

Edit: yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thema -- 12 Temmuz 2008; 23:58:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thema

Eğer oyunlar harddiskden çalıştırılacak şekilde kırılırsa ps3, hiçte engel olamaz blueray diskler.

Edit: yazım yanlışı

Alıntıları Göster
    makina açırken kolu tanıtmanıza gerek olmaması korsan oyun oynatabilmesiyle ne alakası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRAPS

makina açırken kolu tanıtmanıza gerek olmaması korsan oyun oynatabilmesiyle ne alakası var.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: gainward6600gt

Her kapıyı açan bir kilit vardır ! Bu bazen yazılım bazen de donanım bazen her ikisidir ! PSP'yi biraz incele soruştur ! PSP'de hem yazılım hemde ÇİP ile oyun çalıştırıldı !
    Burada da ise (PS3'te) Bu işi yapan çipin PS3 kolunda saklı olduğuna inanılıyor ( Bende sanki efsanden rivayet anlatıyorum töbe töbe ) Oraya gidenler bir daha dönmedi Neyse nediyodum ha tamam Çip , BOOT yani REBOOT işleminde aktif rölü var ise şayet ! Ki daha önceleri hep PS kolununun açık halde olması gerekiyordu BIOS'a işlem yapılırken ki en son bu istenmediğine göre burada gariplik var demektir demişler ! Yani ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ulen koskoca oyun firmaları daha çözemediler aletin yapısını kıçıkırık hackerlar mı çözüp kıracak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inzu

Ulen koskoca oyun firmaları daha çözemediler aletin yapısını kıçıkırık hackerlar mı çözüp kıracak.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: inzu

havada bulup korsanı unut

• quote:

Orijinalden alıntı: Team NINJA

quote:

havada bulup korsanı unut

Alıntıları Göster
    Her şey zamanla olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

Her şey zamanla olacaktır

Alıntıları Göster
    Zamanı geldiğinde satışları arttırmak için, Sony izin verecek zaten bu olaya. İlla ki bir açık bıracaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inzu

Alıntıları Göster
    quote:

onları küçümseme.bence bunların çoğu o firmalarda çalışanlardan daha bilgili vede deneyimlidir.belkide çalışanlar hackerların ta kendileridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: smurf1971

quote:

onları küçümseme.bence bunların çoğu o firmalarda çalışanlardan daha bilgili vede deneyimlidir.belkide çalışanlar hackerların ta kendileridir.

Alıntıları Göster
    Bu işler sadece zamanla gerçekleşir.Bu senede kırılacağını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Bu işler sadece zamanla gerçekleşir.Bu senede kırılacağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    sonyt asla kendi aletini kirmaz cunku zaten aletten zarar ediyor oyunlar kopya olursa yanar

bunu yaparsa icerde yuksek mevkili biri yapar ve ps3kirma yontemini yuksek bir miktar paraya satar

ama bunun olacaginida pek sanmiyorum acikcasi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemi Ron

sonyt asla kendi aletini kirmaz cunku zaten aletten zarar ediyor oyunlar kopya olursa yanar

bunu yaparsa icerde yuksek mevkili biri yapar ve ps3kirma yontemini yuksek bir miktar paraya satar

ama bunun olacaginida pek sanmiyorum acikcasi

Alıntıları Göster
    psp kırılması 2yılı bulmuştur psx 2yılı bulmuştur ps2 2yılı bulmuştur aralarındaki farktan anlaşılıyorki ps3 açıgı kendi veriyor el altından birilerine sistem tam oturduktan 2yıl o konsolun gelen parayla oyunla ekmegine yag sürdükten sonra kırdırarak daha fazla satışların artmasını saglıyor zaten her konsol 5sene kullanılıyor psx (95-2000 ps2 2000-2005 ps3 2006-2011 gibi örnek verebilirz 2yılı firma kazanıyor 2yıldan sonra satışları 4de katlıyor yani önümüzdeki yılbaşı bu konsol kırılmış oyun oynanır hale çoktan gelmiş olacak gördügüm kadarıyla öncekilerle

paşa paşa kırdıracak kendisi hepsi işbirligi içinde adam istemezmi konsol kırılsın konsol satılsın stoklar erisin diye 2yıl oyundan ve konsoldan para trilyon kaznacaklar 2yılın sonunda konsol satışlarındakiş stokları eritecekler
    yeni modelleri piysaya çıkarıp 3yıl satış patlaması yaşatacak çakkallık budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-17 -- 13 Temmuz 2008; 15:50:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B-17

psp kırılması 2yılı bulmuştur psx 2yılı bulmuştur ps2 2yılı bulmuştur aralarındaki farktan anlaşılıyorki ps3 açıgı kendi veriyor el altından birilerine sistem tam oturduktan 2yıl o konsolun gelen parayla oyunla ekmegine yag sürdükten sonra kırdırarak daha fazla satışların artmasını saglıyor zaten her konsol 5sene kullanılıyor psx (95-2000 ps2 2000-2005 ps3 2006-2011 gibi örnek verebilirz 2yılı firma kazanıyor 2yıldan sonra satışları 4de katlıyor yani önümüzdeki yılbaşı bu konsol kırılmış oyun oynanır hale çoktan gelmiş olacak gördügüm kadarıyla öncekilerle

paşa paşa kırdıracak kendisi hepsi işbirligi içinde adam istemezmi konsol kırılsın konsol satılsın stoklar erisin diye 2yıl oyundan ve konsoldan para trilyon kaznacaklar 2yılın sonunda konsol satışlarındakiş stokları eritecekler
    yeni modelleri piysaya çıkarıp 3yıl satış patlaması yaşatacak çakkallık budur

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: MirrorMask

psp kırılması 2yılı bulmuştur psx 2yılı bulmuştur ps2 2yılı bulmuştur

hocam fena sallamışsın yanlız....ps2 amerika çıkışından ( avrupada 3 ay sonra çıktı ) 7 ay sonra ssx adı verilen çip geliştirildi...ps2 nin içinden çıkan orjinal demo cd sinde ssx oyununu seçip sonrada cd kapağına basıp 3 saniye içinde kopya oyunu koymak suretiyle çalışıyordu ( çünkü 3 saniye sonra cd kapağı otomatik olarak kapanıyordu )....ve tam 1.yılını doldurduğundada mesih çıktı

psp zaten daha 3. ayında kırıldı 1.50 versiyon upsdate ile olay bitti

• quote:

Orijinalden alıntı: ereneren

quote:

Orjinalden alıntı: MirrorMask

psp kırılması 2yılı bulmuştur psx 2yılı bulmuştur ps2 2yılı bulmuştur

hocam fena sallamışsın yanlız....ps2 amerika çıkışından ( avrupada 3 ay sonra çıktı ) 7 ay sonra ssx adı verilen çip geliştirildi...ps2 nin içinden çıkan orjinal demo cd sinde ssx oyununu seçip sonrada cd kapağına basıp 3 saniye içinde kopya oyunu koymak suretiyle çalışıyordu ( çünkü 3 saniye sonra cd kapağı otomatik olarak kapanıyordu )....ve tam 1.yılını doldurduğundada mesih çıktı

psp zaten daha 3. ayında kırıldı 1.50 versiyon upsdate ile olay bitti

Alıntıları Göster
    Bende diyorum ne 2 senesi ben mi bunadım

• quote:

Orijinalden alıntı: E3

Bende diyorum ne 2 senesi ben mi bunadım

Alıntıları Göster
    O hackerları küçümsemeyin ama. Mesela MS yeni bi' işletim sistemi çıkardığında piyasaya vermeden önce o hackerlara veriyor ki açıklar bulunup düzeltilsin. Çok da para yiyor hackerlar bu işten. Aynı kulvar değil tabii ki bilgisayar ile konsol işi ama çoğu yerde bu sistem geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

O hackerları küçümsemeyin ama. Mesela MS yeni bi' işletim sistemi çıkardığında piyasaya vermeden önce o hackerlara veriyor ki açıklar bulunup düzeltilsin. Çok da para yiyor hackerlar bu işten. Aynı kulvar değil tabii ki bilgisayar ile konsol işi ama çoğu yerde bu sistem geçer.

Alıntıları Göster
    Zaten MSin sitesini hacklersen (çok güvenliymiş) hapisten çıktığında sana iş teklif ediyolarmış.(söylenti)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonely_man

Zaten MSin sitesini hacklersen (çok güvenliymiş) hapisten çıktığında sana iş teklif ediyolarmış.(söylenti)

Alıntıları Göster
    FLAŞ FLAŞ FLAŞ : "FLAŞ : SEGA Genesis Ve SNES Emulator (XMB'de) " Aşağıdaki Linke tıklayıp Habere Ulaşın

LINK :
    http://forum.donanimhaber.com/m_24742349/tm.htm

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.