Şimdi Ara

sözel bölüm öğrencisi olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oquzuqur

quote:

Orijinalden alıntı: TheMatador2

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sıradışı*

Nedir bu millette sözel öğrencisi aptaldır düşüncesi ?

bence aptal değil ama mantıksızlık var bende sözelden gireceğim ama "bölüm yok " buraya dikkat et sözel bölümde 1 tane bile ışte bu bölüm süper çıkınca garanti iş çok para kazanıyon veya kpssde hemen atanıyon diyebileceğin bölüm yok . Diyeceksinki sen niye o zaman sözelden giriyorsun diye mecburum yani mat1 yok mat2 hiç yok fen bilgisi benim ilk okuldan beri yok o yüzen sözelden giriyorum ve hedefimde düşük zaten ya pmyo yada ilahiyat gibi ygsden alan bölümler benim düşüncem bu saygılar .

matematiğin yoksa pmyo imkansız ygsde istenilen puanı almakla iş bitmiyor maalesef

biliyorum onu bu sene tecrübe ettim zaten matematiğim hiç yok değil bu seneki pmyoda matematikten 10net yaptım inşallah seneye çalışıp 20ye çıkarırsam olur inşallah

inş kardeş bende bu sene kazanamadım matematik yüzünden seneye birdaha deniyecem

inşallah kardeşim benim netler çok düşük geldi ya kaydırma yaptım yada yanlış okudular anlamadım . Senin kaç net vardı

matematik 3 tane çözdüm toplam 60 dogru 27 yanlıs vardı benim

• quote:

Orijinalden alıntı: devran_01

Tm den yada sayısaldaki meslekler garantimi mi mezun olduğunda önüne tekliflermi yağacak herkes sözel diyor sözelde iş yok kendine güvenirsen hırslıysan her yerde süper işlere girersin yok tm den garanti meslek söyleyin bir hukuk var başka yok garanti olarak...saçma sapan konuşuyorsunuz..

olurmu hocam ya a birsürü bölüm var ;sınıf öğretmenliği,pdr ,sosyal hizmet,hukuk,sivil havacılık , sağlık yönetimi var var oğlu var daha aklıma gelmeyenlerde var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sıradışı*

Nedir bu millette sözel öğrencisi aptaldır düşüncesi ?

bence aptal değil ama mantıksızlık var bende sözelden gireceğim ama "bölüm yok " buraya dikkat et sözel bölümde 1 tane bile ışte bu bölüm süper çıkınca garanti iş çok para kazanıyon veya kpssde hemen atanıyon diyebileceğin bölüm yok . Diyeceksinki sen niye o zaman sözelden giriyorsun diye mecburum yani mat1 yok mat2 hiç yok fen bilgisi benim ilk okuldan beri yok o yüzen sözelden giriyorum ve hedefimde düşük zaten ya pmyo yada ilahiyat gibi ygsden alan bölümler benim düşüncem bu saygılar .

matematiğin yoksa pmyo imkansız ygsde istenilen puanı almakla iş bitmiyor maalesef

biliyorum onu bu sene tecrübe ettim zaten matematiğim hiç yok değil bu seneki pmyoda matematikten 10net yaptım inşallah seneye çalışıp 20ye çıkarırsam olur inşallah

inş kardeş bende bu sene kazanamadım matematik yüzünden seneye birdaha deniyecem

inşallah kardeşim benim netler çok düşük geldi ya kaydırma yaptım yada yanlış okudular anlamadım . Senin kaç net vardı

matematik 3 tane çözdüm toplam 60 dogru 27 yanlıs vardı benim

benim 50 net civarındaydı ama kesin bi yanlışlık oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• atanma problemi yok arkadaşlar

kpss den çakın 100+ neti bakın nasıl atanıyorsunuz
  • bi kere sözele gidenler sorun bakalım bir çok ilköğretim hayatından bu yana ya öğrtmenleri iyi değildir temelleri yoktur bnm öyle zırt pırt öğrtmen değişirdi ve mat temelim çok düşük kaldı e insan haliyle korkuyo ama unutmayın sayısalcılar problemlerle cebelleşirken sözeller okuyup kültür seviyesi yüksek insanlar olur
  • sözel öğrencisiyim ve türkiyedeki bu enteresan ön yargının kurbanları olduğumuzun farkındayım. ama enteresandır ki bize geri zekalı diyen insanların çoğu karşısına geçip muhabbet etmeye kalktığınız zaman entellektüel bilgiden yoksun insanlar oluyor.
    anlamadıkları şey ise sözel öğrencisini daima küçümsemelerinin saçmalıktan ibaret olduğudur. bir kere sözel öğrencisi her daim hayat ile iç içedir. bir tarih sorusu çözerken, coğrafya dersinde nüfusun gelişimini tartışırken, felsefede-psikolojide-sosyolojide insanın yaptığı, yapabileceği, düşünebileceği şeyleri okurken, düşünürken her daim sosyal hayatın içinde yaşıyor aslında.
    bize gereken değerin verilmediği ise ap açık ortada. en büyük kanıtı. psikoloji, sosyoloji, felsefe, hukuk bu gibi meslekler tamamen sözel zekaya, sosyalliğe dayanan insan psikolojisi ile ilgili meslekler ve bu mesleklere uygun bir şekilde eğitim alanlar da biziz.
    bir tm öğrencisi ne kadar düşünür sosyal olayları ?
    ya da felsefede ortaya atılmış bir düşünceyi enine boyuna ne zaman düşünür ? ne kadar düşünür ?
    matematikten kafasını kaldırırsa az biraz düşünmeye fırsatı olur. onu da konuyu tam bilmediği için ince eleyip sık dokuyamaz zaten.
    kısacası biz sözel öğrencileri bu ülkenin incileriyiz arkadaşlar. bu ülkede iletişimde, eğitimde, hakta hukukta, insanın kendi içinde bile doğruluğu sağlama yeteneğine sahibiz çoğumuz. kim ne derse desin bir insanın entellektüel bilgisi yoksa ya da yok denecek kadar az ise o insan sadece dışında insandır. içi bom boştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarutobi

sözel öğrencisiyim ve türkiyedeki bu enteresan ön yargının kurbanları olduğumuzun farkındayım. ama enteresandır ki bize geri zekalı diyen insanların çoğu karşısına geçip muhabbet etmeye kalktığınız zaman entellektüel bilgiden yoksun insanlar oluyor.
    anlamadıkları şey ise sözel öğrencisini daima küçümsemelerinin saçmalıktan ibaret olduğudur. bir kere sözel öğrencisi her daim hayat ile iç içedir. bir tarih sorusu çözerken, coğrafya dersinde nüfusun gelişimini tartışırken, felsefede-psikolojide-sosyolojide insanın yaptığı, yapabileceği, düşünebileceği şeyleri okurken, düşünürken her daim sosyal hayatın içinde yaşıyor aslında.
    bize gereken değerin verilmediği ise ap açık ortada. en büyük kanıtı. psikoloji, sosyoloji, felsefe, hukuk bu gibi meslekler tamamen sözel zekaya, sosyalliğe dayanan insan psikolojisi ile ilgili meslekler ve bu mesleklere uygun bir şekilde eğitim alanlar da biziz.
    ya da felsefede ortaya atılmış bir düşünceyi enine boyuna ne zaman düşünür ? ne kadar düşünür ?
    matematikten kafasını kaldırırsa az biraz düşünmeye fırsatı olur. onu da konuyu tam bilmediği için ince eleyip sık dokuyamaz zaten.
    kısacası biz sözel öğrencileri bu ülkenin incileriyiz arkadaşlar. bu ülkede iletişimde, eğitimde, hakta hukukta, insanın kendi içinde bile doğruluğu sağlama yeteneğine sahibiz çoğumuz. kim ne derse desin bir insanın entellektüel bilgisi yoksa ya da yok denecek kadar az ise o insan sadece dışında insandır. içi bom boştur.

+1

Bunca bilgi birikimine ve düşünsel yetiye rağmen sırf bu ülkedeki eğitim sistemi yüzünden harcanıyoruz. Psikoloji, sosyoloji, felsefe, hukuk, arkeoloji vs. gibi tamamen sözel olan bölümleri eşit ağırlığa geçirmek bildiğiniz saçmalıktır. Matematik çözerek arkeolog oluyorlar ama coğrafya bilgisi yok. Geometri ile felsefe kazanıyorlar ama bu adamlar daha klasik mantık bile görmemişler. Sonra ülkede niye filozof yok derler. Bırakmıyorsunuz ki olalım? Ben şu an çok istediğim halde sırf matematik yapamadığım için felsefe, psikoloji okuyamıyorsam (ki bunlar benim alanımdır) bu eğitim sisteminin suçudur.

• halkla ilişkiler bölümünün iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum.iş imkanı gayet geniş.sürpriz olmazsa ege halkla ilişkilerdeyim bu sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zamnest

quote:

sözel öğrencisiyim ve türkiyedeki bu enteresan ön yargının kurbanları olduğumuzun farkındayım. ama enteresandır ki bize geri zekalı diyen insanların çoğu karşısına geçip muhabbet etmeye kalktığınız zaman entellektüel bilgiden yoksun insanlar oluyor.

+1

Bunca bilgi birikimine ve düşünsel yetiye rağmen sırf bu ülkedeki eğitim sistemi yüzünden harcanıyoruz. Psikoloji, sosyoloji, felsefe, hukuk, arkeoloji vs. gibi tamamen sözel olan bölümleri eşit ağırlığa geçirmek bildiğiniz saçmalıktır. Matematik çözerek arkeolog oluyorlar ama coğrafya bilgisi yok. Geometri ile felsefe kazanıyorlar ama bu adamlar daha klasik mantık bile görmemişler. Sonra ülkede niye filozof yok derler. Bırakmıyorsunuz ki olalım? Ben şu an çok istediğim halde sırf matematik yapamadığım için felsefe, psikoloji okuyamıyorsam (ki bunlar benim alanımdır) bu eğitim sisteminin suçudur.

evet. bizim alanlarımız bizim yeteneğimizi karşılayan bölümler elimizden alınıyor.
    adam felsefe psikoloji okuyor ama mantık dersi diye bir şey görmüyor. nerede kaldı bunda mantık ? al buradan yak.
    bu ülkede düşünmeye yer yok kardeş. düşünmek için bize verilen bir şans yok çünkü. müfredata bir bak. ezber diyor adam bunu eğitim hayatın boyunca ezberle diyor. gerçi bu tabu yeni yeni yıkılmaya başladı ama yeterli mi ? hayır. eğer ben insan ilişkilerinde kendime güvendiğim halde, yeteneğim olduğu halde sadece iki matematik sorusu ile uğraşmıyorum diye pdr okuyamıyorsam gerçekten çok büyük sorunlar var eğitimimizde. ama merak etmeyin. bu sorunu yine biz sözelcilerden birileri çözer ilerde. ne türkçe-matematikciler ne de matematik-fenciler bir halt etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarutobi -- 16 Ağustos 2012; 21:18:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 26birkan

halkla ilişkiler bölümünün iyi bir bölüm olduğunu düşünüyorum.iş imkanı gayet geniş.sürpriz olmazsa ege halkla ilişkilerdeyim bu sene

evet halkla ilişkilerde kendini geliştirdiğin takdirde gerçekten çok zevk alır ve iyi bir yerde çalışırsın. inşallah istediğin yere gidersin.
    ben de halkla ilişkiler ve reklam düşünüyorum. insan psikolojisi, iletişim, kişisel gelişime yönelik bir bölüm olduğu için çok dikkatimi çekiyor.
  • O değilde LYS'de felsefe sorularını sözelciler çözüyor ama Felsefe bölümüne TM'den alıyolar. Bunun gibi birkaç bölüm daha var da sözelde olması gereken en bariz bölüm Felsefe. Ulan ben de oturmuşum Türkiye'de mantık arıyorum.
  • Tmler de girdiği sınavlardan ne edebiyat seçebiliyorlar Ne coğrafya ne matematik ne geometri

Ama en kral bölümlerde tmlerde tabi,malesef

Felsefe grubu bizim olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

O değilde LYS'de felsefe sorularını sözelciler çözüyor ama Felsefe bölümüne TM'den alıyolar. Bunun gibi birkaç bölüm daha var da sözelde olması gereken en bariz bölüm Felsefe. Ulan ben de oturmuşum Türkiye'de mantık arıyorum.

haklısın kardeş. türkiye de mantık aramak karadeniz de bor aramak gibi bir şey
    haksızlığa uğradığımız ap açık ortada. umarım bir gün düzelir bu mantıksızlık.
  • DÜZ LİSede okuyorum matematiqim hiç yok . sözelim cok cok ii . sözel bölümndeydim arkilerim bölüm yok sözelde atanamazsın felan deyince eşit ağrlığa geçtim şuanda eşit aqrlıktayım ama matemtk qeomtri derslerine qiriorum ne kdar dinleyip çabalasamda anlayamıorum :( 10.sınıftayım . bide 2 seneliğim korkuorum sözelde atanamıom die tmde kalmaktan . sizce sözel cokmu kötü . tm mi ? sözelmi ?
  • Aptal değil ama zeki de değildir
  • 2 cümleyi bir araya getirip konuşamayan, sabahtan akşama kadar formul ezberleyip zeki olduğunu düşünen insanlardan daha zeki olduğumuzu düşünüyorum.
    Biz düşünüyoruz, sorguluyoruz, eleştiriyoruz, yorumluyoruz ve hayatımızın içinde bilgi olarak edindiğimiz her şeyi uygulamaya çalışıyoruz...
    Peki ya Sayısal ve Eşit ağırlıkçılar ne yapıyor?
    Sadece ezberliyor :)

Ezberlemek kolay, ben sadece "düşünmek" istediğim için sözel bölüm seçtim isterse 1 tane bölüm olsun seçtiğim için de mutluyum...
    Tüm Türkiye sözelcileri aptal olarak görsün gerekirse, öyle olmadığımızı biliyorum.
    Ha şöyle de bir gerçek var inkar etmeyelim, sırf matematik yapmak istemediği için yatarak geçmek istediği için sözele geçen "aptal" arkadaşlar yok değil. Ama onların önü lise diploması alana kadar açık kalacak daha sonrasında elenip gidecekler..

Her neyse..
    İyi ki sözelciyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zamnest

quote:

+1

haklısın.halbuki dünyayı sözelci adamlar yönetiyor.bir başkan başbakan millet vekilinin önüne kağıt konduğu zaman onu okuyup yorumlayan sözel zekadır.konuşmayı iyi yapmak sözel zeka işidir.birde o saydığın bölümlere glecek olursak o bölümleri bizden aldılar sözeli bitirdiler.onlar sanki dahamı ilkel düşünüyor değilmi.şimdi öğretmenlikelrde kapandı yakında fef de kapanır sözelciler isyanda olur.
    +++++++++11111111111111

• after1 kullanıcısına yanıt
    +++ 3,14 ........................
  • quote:

Orijinalden alıntı: EBvulves

İngiltere'de psikoloji, siyaset gibi bölümlerde okuyan arkadaşlarım (IGCE sanırım onların sınavları) YGS Mat 1 ayarında bir sınav hariç hep sözel dersler gördüler. Yani sözelcilere yapılan saçmalık Türkiye'ye has sanırım

onlar daha ilkel düşünüyo heralde
  • EBvulves E kullanıcısına yanıt
    küfredecem de kendimi zor tutuyorum ha etsem ne değişecek onu da bilmiyorum çok öfkeliyim kardeş paspas yaptılar bölümü Allahım sen bizi düzlüğe çıkar Ya Rabbim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.