Şimdi Ara

SPDIF nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
100.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: c0mic

Şimdi bende bir spdif cıkıslı realtek ses kartı olan bir acer 5920g notebook var.. ayrıca HDMI cıkıslı.. eskiden HDMI dan tv ye baglar sesı de hdmı a verır tv den ızlerdım ama yakın zamanda Sony Dav-DZ730 ses sistemi aldım.. divx gösteriyor fakat mkv dosyalarını göstermiyor şimdi sorularım şu;

1- Pc yi HDMI dan tv ye bağladık, ayarlarını yapıp baglantı ile ses sisteminin optik girisine bağladık diyelim. ses sisteminden 5+1 ve DTS ses alırmıyız?

2- Ayrıca pc yi HDMI dan tv ye bağlayıp direk optik kablo ile hdmı ile TV ye aktardığımız sesi TV den optik kablo ile direk ses sistemine giriş yaparsak yine 5+1 ve dts ses alırmıyız.

3- Aynı şekilde şuan receiverden tv ye hdmı ile bağlıyım, home theater den de tv ye hdmı dan baglıyım.. ses aktarımını uydu receiverden den ses sistemine scart ile yapıyorum (stereo). bir üstteki yöntem ile ses alırsam scartı cıkartacagım peki hangisi daha kaliteli ses verir. euro av dan girisli altın uclu scart mı yoksa tv den ses sistemine giden optik kablo mu..

4- Son olarak ayrıca işyerimde philips in 5+1 ses sistemi var fakat bu pc ler için olanından dolayısıyla receiveri ve optik girişi yok. Aynı şekilde spdif cıkısından 5+1 ses çıkışı için 3 adet (ön+arka+center) 3,5 mm lik jacklarına 5+1 bağlantı yapabilirmiyiz. Yani spdif ten 3 jacklı ses sistemine çevirici yapılabilir mi? Böyle bir aparat bulabilirmiyim?

Yardımlarınız için şimdiden cok tesekkur ederim.

1. ve 2. sorulara ben de cevap arıyorum. Resimdeki gibi bağlantı ve adaptör ile 5.1 ses alabilir miyim?

- Bilgisayarda sadece 3.5mm ses çıkışı var ve mini pc olduğu için parça değişimi veya ekleme yapılamıyor. (HP 300-050nt)
    - Ses sisteminde dijital giriş sadece optik olarak mevcut. (Technics Sa-Dx940)
    - Televizyonda da HDMİ-Arc, koaksiyel dijital out ve kırmızı beyaz koaksiyel L-R out çıkışları var. (Philips 46PFL9705H)

Şu an için pc'den tv'ye sesi hdmi ile ya da ses sistemine 3.5mm L-R koaksiyel ile alabiliyorum.
     SPDIF nedir?
    Bu mesaja eklenen görseller:

SPDIF nedir?

• Asus z390 Rog Strix E Gaming anakartım var ses çıkışı şu şekilde

SPDIF nedir?

Buradaki line out amfi çıkışı diye biliyorum doğru mu

Peki Spdif çıkışı ne işe yarıyor hangi çıkış daha kaliteli ses verir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.