Şimdi Ara

spdif nedir ne işe yarar??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şu spdif çıkışı ne işe yarar?? anakartım asus p4800
    ozaki em928 5+1 speaker alacam ama bağlantısının analog olduğu yazıyor.
    bunu o/b ses kartıma bağlayabilirmiyim? spdif için bi aparata ihtiyacım varmı??

ozaki dişinda başka bi speaker mı önerirsiniz max 120 ytlye

• spdif Sony ve Philips firmalarının birlikte geliştirdiği bir ara birimdir.Günümüzdeki hoparlörlerde neredeyse hiç kullanılmamaktadır.Sony Philips Digital Interface in kısaltmasıdır.Bütçeyi 150 ytl ye çekerseniz Logitech x530 alabilirsiniz.Ayrıca ses sisteminizden iyi bir performans alabilmeniz için ses kartı almanız şart.
  • eyvallah
    açıkçası şu ana bi ses kartı için bütçem yok
    bu o/b ses kartı ile gerçek 5+1 ses alma imkanım yokmu??
  • Bildiğim kadarıyla anlatıyım,
    Hoparlörlerin hepsinden de ses alırsın ama bu kastedilen 5.1 diil sanırım.
    5.1 dvd filmlerde ve dvd-audio larda dolby dijital ve dts gibi kodların yardımıyla gerçekleşen bi durum.
    Bazı anakartların üstünde dolby digital falan yazıyo ama ne kdr iyi çözer bunu bilen biri yazsa daha iyi.
    Sonuç olarak 5.1den kastın 5 uydu ve subwooferdan ses almaksa o/b bu işi görür ama büyük ihtimalle arkalardan daha az ses gelir onuda güncel sürücüleri yükleyerek aşabilirsin ama yinede o/b hiç bi kartın yerini tutamaz.
  • verdiğiniz bilgiler için saolun
    ancak kafam iyice karıştı şimdi ya
    en iyisi ben bi 2+1 aliim yoksa kafayı iyice yiyecem
    (ha bu arada 5.1 ses almadan kastım surround ses alabilmek çok film izlediim yok ama istediğim oyunlarda kullaniim)

• Yani oyunlarda 5.1 ses alabilirsin o/b ile.
    Ama yine bi ses kartı alırsan eax teknolojisi sayesinde bu sesler daha güzel olacaktır
    Bu arada bahsettiğim kart 50 milyondan başlar ama o/b ile arasında epey fark olucaktır.
  • 5.1 de alsan 2.1 de alsan iyi ses alabilmen için ses kartı alman şart.Ama x530 onboard kart ile seni bir süre götürür.
  • eyvallah
    valla kafamda artık x530 var bi kaç ay sonrada ses kartı alırım heralde
    saolun bilgiler için
  • sende x530 cular kervanına katıldın yani he
  • Bir- iki farklı model ozaki denemek gibi bir şansım oldu ki hepsinde de hayal kırıklığına uğramıştım. hatta bunlardan birini de inceleme olarak bu sitede bir yerlerde yayınlamıştım.
    Bu sebeple Ozaki almanı tavsiye etmiyorum.
    Alternatif olarak arkadaşların önerdiği X530 modelini alman çok daha uygun olur. Uygun fiyatlı güzel bir hoparlörmüş... Alanlar pişman değil.
    Ses kartı olarak da o/b seskartına uygun fiyatlı bir alternatif olarak Zoltrix Pro 6 Titanium alabilirsin.. Elbette Creative Audigy2 Zs'nin yerini tutmaz ama o/b ses kartına göre çok iyi performans veriyor. Ayrıca da 25$ gibi uygun bir fiyatı da var. Yani X530 ile iyi bir ikili oluşturabilir. o/b ses kartları ile üst düzey, pahalı ses kartları arasına yerleştirilebilecek uygun fiyatlı, iyi bir ses kartıdır.
  • walla bende x530 cular kervanına katılıyorum ama eskişehirde fiyatı biraz yüksek söylediler (110$) hepsiburadada yok gözüküyor vatan bilgisayardan alabilirim fiyatıda en uygun orada heralde. bidahaki ayda bi 30-40$ bi ses kartı alırsam heralde beni idare eder.
    saolun
  • müziklerde zatn en fazla 5+1 ses alabilirsin,hangi ses kartına sahip olursan ol.ama filmlerde ve oyunlarda kaliteli bir 5.1 keyfi istiyosan ses kartı şart diyorum.snr farkınıda unurmamak lazım
    quote:

Orjinalden alıntı: acun1110

eyvallah
    açıkçası şu ana bi ses kartı için bütçem yok
    bu o/b ses kartı ile gerçek 5+1 ses alma imkanım yokmu??
  • evet görünüş o ki ses kartı kesin lazım
    eskişehire 2 el satabilecek arkadaş varmı 20-30 milyona ses kartı
    (2.el satışta aradım ama bulamadım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.