Şimdi Ara

Spec Q9ret A31 Quad Core 2GB 9.7' Retina Tablet İncelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
20.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde bozulan D9RET modeli için Q9RET ile değişim bekliyordum, onayladılar ve gönderdiler. D9RET inanılmaz yavaştı hareket etmiyodu ama Q9RET oldukça iyi.
    Şuan tek sıkıntım bataryasını çok hızlı içmesi, çok hızlı tükeniyor. Umarım bir sonraki güncellemede hallederler.
  • Maalesef SPEC Rockpad Q9RET tabletim bozuldu. Açılışta ekranda android simgesi gözüküyor tepki vermiyor.
    Spec bilişime gönderdim cihaza Ainol Novo9 Spark firmware yüklendiği için boot loop içine girmiş olabileceği Farklı bir firmware yüklenmiş olduğu için cihaz garanti dışı işlem görecektir, bununla ilgili çıkabilecek masrafları kabul ediyorsanız tamir işlemine başlayacağız, işlem sonucunda da cihazın düzelmesiyle ilgili bir garanti veremiyoruz. şeklinde cevap geldi.

1.Cihazda Ainol Novo9 Spark değil muadil cihaz olan Plug FORCE android 4.2 firmware yüklüydü (SPEC firması yazılımsal destek vermediğinden hala 4.2 yi çıkarmadı 4.1 sorunlu sürekli çöküyor bu nedenle android 4.2 yi yüklemek zorunda kaldım)
    2.Sorunun ne olduğundan emin değiller şu olabilir diyorlar ve tamir garantisi veremezken garanti dışı kaldı diyorlar.
    3 Cihazda donanımsal bir arıza olamaz mı dediğimde bilemiyoruz diyorlar...
    Maalesef SPEC Rockpad Q9RET tabletim bozuldu. Açılışta ekranda android simgesi gözüküyor tepki vermiyor.
    Spec bilişime gönderdim cihaza Ainol Novo9 Spark firmware yüklendiği için boot loop içine girmiş olabileceği Farklı bir firmware yüklenmiş olduğu için cihaz garanti dışı işlem görecektir, bununla ilgili çıkabilecek masrafları kabul ediyorsanız tamir işlemine başlayacağız, işlem sonucunda da cihazın düzelmesiyle ilgili bir garanti veremiyoruz. şeklinde cevap geldi.

1.Cihazda Ainol Novo9 Spark değil muadil cihaz olan Plug FORCE android 4.2 firmware yüklüydü (SPEC firması yazılımsal destek vermediğinden hala 4.2 yi çıkarmadı 4.1 sorunlu sürekli çöküyor bu nedenle android 4.2 yi yüklemek zorunda kaldım)
    2.Sorunun ne olduğundan emin değiller şu olabilir diyorlar ve tamir garantisi veremezken garanti dışı kaldı diyorlar.
    3 Cihazda donanımsal bir arıza olamaz mı dediğimde bilemiyoruz diyorlar...

Bu şekilde Şikayet var.com a yazdım umarım sonuç alırım olmaz ise tüketici hakem heyetine başvuracağım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggne -- 12 Eylül 2013; 19:37:50 >

• peki neden spece gönderdiniz

10 saniye basılı tutunca kapanmıyor muydu?

sonra firmware yükleme adımları ile yeni firmware yüklenmiyor muydu?

kolay kolay brick olan bir tablet değildir de ondan şaşırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

peki neden spece gönderdiniz

kapanıyor açıldığında bilgisayar görmüyor onlarda yükleme yapamamışlar üreticiden aldıkları bilgiye göre içi açılıp pil sökülürse düzelebilirmiş ama bunu da garanti edemiyorlar

Spec bilişimden gelen mail....

Merhaba,

Üreticiden bilgi geldi, cihaz üzerine yüklenen firmware'in Ainol Novo9 Spark firmware olduğu ve burada bir boot loop içine girmiş olabileceği söyleniyor. Ainol firmware'in ADB moduna girmek için kullandığı ses açma kapama tuşları bizim ürünümüzün üzerine olmadığından bu boot loop'tan çıkarmak için cihazın kasasının açılarak özel yöntemler uygulanması gerekli.

Farklı bir firmware yüklenmiş olduğu için cihaz garanti dışı işlem görecektir, bununla ilgili çıkabilecek masrafları kabul ediyorsanız tamir işlemine başlayacağız, işlem sonucunda da cihazın düzelmesiyle ilgili bir garanti veremiyoruz.

boot loop içine girmiş olabileceği söyleniyor böyle teknik servismi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggne -- 12 Eylül 2013; 22:03:24 >

• Vallahi geçmiş olsun

teknik olarak firmware yüklemek riskli bir işlemdir ve kendi orijinal firmwarei dışında hiç bir üretici garanti vermez

tabii bu durum spec'in ainol v.s. gibi zamanında 4.2.2 desteği vermediği için bizim başka firmwarelerden medet umduğumuz gerçeğini değiştirmez

biz spec de diğer firmalar gibi hızlı firmware çıkarsa ne diye force plug v.s. firmwarelerle uğraşalım

aslında pil tamamen bitse ya da sökülse düzelir gibi duruyor ancak işiniz zor Allah kolaylık versin
  • Spec firmasinda teknik destek veren onur beye su şekilde mail attim.

> Date: Wed, 11 Sep 2013 09:17:47 +0300
    >
    > ONUR BEY ; HIZLI AL.COM DAN ALDIGIM "SPEC Rockpad Q9RET 9.7" 16GB
    > Android Siyah" TABLETİ DONANIMSAL OLARAK GUZEL BULDUGUM İCİN TERCİH
    > ETTİM. ANCAK AYNI ODADAKI WIRELESS MODEME BAGLANMAKTA SORUN
    > YASIYORUM...BAZEN OLUYOR HIC BAGLANMIYOR GUNLERCE ..BAZEN OLUYOR KENDI
    > KENDINE BAGLANIYOR..DIKKAT ETTIM NE ZAMAN MODEMIN ARKASINDAKI WPS
    > TUSUNA BASIP TABLETTE DE WPS EŞLEŞTİRME TUSUNA BASARSAM İLK Bİ O ZAMAN
    > BAGLANIYOR..AMA AYARLAR KAYDEDILMESINE RAGMEN TÖVBE BİR DAHA
    > BAGLANMIYOR..DİBİNE KADAR GETİRİYORUM TABLETİ YİNE BAGLANMIYOR..BU
    > ALDIGIM TABLET ICIN COK BUYUK BIR SORUN..SONUCTA INTERNETE GIREMEDIKTEN
    > SONRA NE YAPAYIM BEN BU TABLETI...URUN ARIZALIMIDI DIYE INTERNETTE
    > BIRAZ ARASTIRDIM..AMA BU SORUNU YASAYAN EPEY BIR TUKETICI OLDUGUNU
    > GORDUM...BEN BU URUNU IADE ETMEK ISTESEM NASIL YOL IZLEMELIYIM
    > YADA...BU DONANIMSAL YADA YAZILIMSAL OLAN SORUNU
    > COZEBILIRMISINIZ...SIZDEN ACIL CEVAP BEKLIYORUM ONUR BEY...SAGLICAKLA
    > KALIN...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende aynı odada ve arkadaki odada problem yok, yani arada tek duvar varken de 720p video stream izleyebiliyorum. Ancak konumu modeme çaprazda kalan bir odam daha var orada durum kötü, bağlanmıyor.
  • ONUR BEYDEN GELEN CEVAPTA ŞU İDİ

" Merhaba,

Bir başka müşterimizde de benzer bir problem vardı fakat firmware güncellemesi ile çözüldü. Rica etsem yeni Android 4.2 sürümünü yükleyip deneyebilir misiniz?

Beta firmware, giriş ekran logo dosyası farklı ama Q9RET cihazla uyumlu
    http://www.spec.com.tr/media/firmware/q9ret/A31_link_ET903_3.2_1.0v1.rar

Kurulum talimatları (buradaki firmware dosyasını kullanmayın yukarıdaki linkte verdiğim dosyayı kullanın):
    http://www.spec.com.tr/q9ret_sdk2_2304_firmware

Kurulum talimatları içindeki Phoenix Suit yazılımının adım adım resimli kurulmu için de şu adrese bakabilirsiniz:
    http://www.spec.com.tr/phoenix_suit_yukleme

BURDAKİ ANLATILANLARI YAPTIKTAN SONRA TABLET ADETA UCUYOR..WİRELESS SORUNUDA ORTADAN KALKTI..TABLETİME DEGİSİK BİR ARAYUZ GELDİ..DAHA KULLANISLI VE DAHA ŞIK..YANİ TABLET KENDİNİ BULDU DİYEBİLİRİM.

Ancak yukarıdaki arkadasın anlattıgı gibi tablet bozulursa bunun sorumlusu Spec olur..Cunku bu yazılımı bana yukleten kendi teknik servislerindeki onur bey..ve bu mailler bende kanıt olarak da saklı..Ancak pek sorun olacagını sanmıyorum..cunku guncellemeyi yapalı 72 saat gecti ve sorunsuz bir sekilde kullanıyorum tabletimi..

• Bu arada Spec Teknik Destek teki ONUR BEY'e Teşekkür Ederim..Beni bu şekilde yönlendirmemiş olsa Tabletten soğuyacaktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Bu arada Spec Teknik Destek teki ONUR BEY'e Teşekkür Ederim..Beni bu şekilde yönlendirmemiş olsa Tabletten soğuyacaktım.

Onur Bey'e bende teşekkür ediyorum, batarya konusunda 1.5 saat giden tablet için 4.2.2'den 4.1'e geçmemi söyledi ve batarya sıkıntısını atlattım ve tablette boşta kalan RAM miktarı azalmasına rağmen (1200den > 950ye geriledi) sıfır takılma ile çalışıyor. Yalnız 4.2.2'den 4.1'e geçtiğimde sadece Youtube'ta video izleyemiyorum. Tarayıcıdan girdiğimde sıkıntı oluşturmuyor ama YOUTUBE uygulamasında görüntü yok maalesef.

Youtube Apk dosyasının sürümünü değiştirdim olmadı, Flash Player APK sürümünü değiştirdim olmadı, sadece ses gelmekte. Bilen ya da önceden yaşayan arkadaş varsa önerilerinizi bekliyorum.
    İYİ FORUMLAR...

• quote:

Orijinalden alıntı: ggne

quote:

peki neden spece gönderdiniz

kapanıyor açıldığında bilgisayar görmüyor onlarda yükleme yapamamışlar üreticiden aldıkları bilgiye göre içi açılıp pil sökülürse düzelebilirmiş ama bunu da garanti edemiyorlar

Spec bilişimden gelen mail....

Merhaba,

Üreticiden bilgi geldi, cihaz üzerine yüklenen firmware'in Ainol Novo9 Spark firmware olduğu ve burada bir boot loop içine girmiş olabileceği söyleniyor. Ainol firmware'in ADB moduna girmek için kullandığı ses açma kapama tuşları bizim ürünümüzün üzerine olmadığından bu boot loop'tan çıkarmak için cihazın kasasının açılarak özel yöntemler uygulanması gerekli.

Farklı bir firmware yüklenmiş olduğu için cihaz garanti dışı işlem görecektir, bununla ilgili çıkabilecek masrafları kabul ediyorsanız tamir işlemine başlayacağız, işlem sonucunda da cihazın düzelmesiyle ilgili bir garanti veremiyoruz.

boot loop içine girmiş olabileceği söyleniyor böyle teknik servismi olur

Sorunumu pili çıkarıp takarak çözdüm ama garanti çöp oldu.

sonra root olayında sorun yaşadım uygun TWRP yi kurduğumda TWRP ana ekran geliyor ama dokunmatik çalışmıyor herhangi birşey yapamıyorsun bunuda TWRP kurmadan root ederek çözdüm aynı sorunu yaşayanvarsa şu şekilde root yapabilirler...

Rooting

1. On your PC extract ROOT_Core4_supersu.zip file.
    2. Go to system/xbin and copy su to your ADB folder
    3. Go to system/preinstall and copy superuser.apk to your ADB folder
    4. Connect device to PC and open ADB
    5. In ADB type:
    adb remount
    adb push su /system/bin
    adb push su /system/xbin
    adb shell chmod 4755 /system/bin/su
    adb shell chmod 4755 /system/xbin/su
    adb install superuser.apk
    6. Reboot

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggne -- 19 Eylül 2013; 9:17:58 >

• Bendede pd80 wise var .android 4.2.2 firmware V3.2 20130628 sürümünü yükledim takılma ,ısınma, donma ve wireless çekmeme probleminden eser kalmadi.tavsiye ederim.bana göre cihazda 2 problem kaldı.ilki pili 2 saat bile gitmiyor( öncesindede böyleydi).ikincisi internette sayfa üzerinde tek parmağınızı yavaşça hareket ettirirseniz cihaz zoomlamaya çalışıyor.sarjda internet kullanımında şarjın gücü (5v 3A)ancak cihazi çalıştırmaya yetiyor.şarj etmeye yetmiyor.beni zayıf wireless çekim derdinden kurtardı ya gerisi boş yüklemek isteyenlere tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_lee

quote:

Bu arada Spec Teknik Destek teki ONUR BEY'e Teşekkür Ederim..Beni bu şekilde yönlendirmemiş olsa Tabletten soğuyacaktım.

Onur Bey'e bende teşekkür ediyorum, batarya konusunda 1.5 saat giden tablet için 4.2.2'den 4.1'e geçmemi söyledi ve batarya sıkıntısını atlattım ve tablette boşta kalan RAM miktarı azalmasına rağmen (1200den > 950ye geriledi) sıfır takılma ile çalışıyor. Yalnız 4.2.2'den 4.1'e geçtiğimde sadece Youtube'ta video izleyemiyorum. Tarayıcıdan girdiğimde sıkıntı oluşturmuyor ama YOUTUBE uygulamasında görüntü yok maalesef.

Youtube Apk dosyasının sürümünü değiştirdim olmadı, Flash Player APK sürümünü değiştirdim olmadı, sadece ses gelmekte. Bilen ya da önceden yaşayan arkadaş varsa önerilerinizi bekliyorum.
    İYİ FORUMLAR...

şunu bir dene

YouTube_4.2.16.apk

https://mega.co.nz/#!6oA0ybxT!Tz7RVSx35Mg5cjwUQ9KKPB7SRaUetEs5YV5FF3BZJxA

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: semih_lee

quote:

İYİ FORUMLAR...

şunu bir dene

YouTube_4.2.16.apk

https://mega.co.nz/#!6oA0ybxT!Tz7RVSx35Mg5cjwUQ9KKPB7SRaUetEs5YV5FF3BZJxA

Dostum çok sağol, ben 4.0.23ü felan yüklediğimde olmamıştı, 4.2.16 işe yaradı. Yayınladığın eski linkte ölü olunca yazmak zorunda kalmıştım ; tekrar teşekkürler.

Bu arada şu sorunlar hakkında deneyimli olduğun için bulmuşken hepsini tek seferde sorayım dedim ;
    1- Kilit ekranı açılırken "çat" diye ses geliyor,
    2- Ekran parlaklığı en kısıkta bile çok fazla,
    3- D9RET ile çözünürlüğü düşük ya da HD olarak seçebiliyorken bunda sadece "Screen Adaption" kısmında bir seçim var ama "tik" işaretli olmasada bi değişiklik farkedemedim.
    4- Son olarakta tablet üzerinde 4.1 orijinal yazılıma döndüğümde 1 saatlik kullanım süresi 3 saate çıktı, şöyle 5-6 saati bulan ROM önerin varsa biraz zaman geçince denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_lee -- 19 Eylül 2013; 22:11:31 >

• 1- evet bende de o çat sesi var demek ki normal
    2- ne güzel işte herkes parlak olsun istiyor sen de olmasın
    3- nedense bu model böyle sanırım normal ekran modu yok gibi duruyor
    4- bu tabletlerin en büyük problemleri bu sanırım bu çekirdekleri efektif kullanamıyor yazılımları bir de çin tableti oldukları için Çinliler Allah 1 dese inanmayacaksın bu içlerindeki piller 8000 amper filan değil anladığım kadarıyla sürekli kullanıma uygun değil bir asus bir samsung gibi kullanma şansımız yok ama onlarda da ips ekranlı model yok gülü seven dikenine katlanır ben işyerinde evde ve arabada tableti sürekli şarjda tutarak çözdüm olayı ama öğrenci filan olan arkadaşlar yandı hiç tat vermez bu şarj olayı
  • Bu tablet için deri görünümlü kılıf kullanan ve tavsiye edebilecek biri varmı? Acaba ipad4 kılıfı olurmu ölçüleri neredeyse aynı.ipad4 ölçüleri; 241.2 x 185.7 x 9.4 mm. Bizim tabletin ölçûleri ise;241.2 x 185.7 x 9.9mm Gördüğüm kadarıyla Kamera konumu farklı,başka fark varmı bilmiyorum giriş çıkışlar gibi.Alıp kullanan varsa bilgilendirebilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1- evet bende de o çat sesi var demek ki normal
    2- ne güzel işte herkes parlak olsun istiyor sen de olmasın
    3- nedense bu model böyle sanırım normal ekran modu yok gibi duruyor
    4- bu tabletlerin en büyük problemleri bu sanırım bu çekirdekleri efektif kullanamıyor yazılımları bir de çin tableti oldukları için Çinliler Allah 1 dese inanmayacaksın bu içlerindeki piller 8000 amper filan değil anladığım kadarıyla sürekli kullanıma uygun değil bir asus bir samsung gibi kullanma şansımız yok ama onlarda da ips ekranlı model yok gülü seven dikenine katlanır ben işyerinde evde ve arabada tableti sürekli şarjda tutarak çözdüm olayı ama öğrenci filan olan arkadaşlar yandı hiç tat vermez bu şarj olayı

Aynen öyle dostum 8000 felan yalan, çat sesi ve içinde çok hafif oynayan parçası var heralde sallayınca oynuyor parlaklık gece göz köreltiyor ve mecbur bende arada şarjda kullanıyorum.
    Cevaplar için sağol sadays eksik olma

• quote:

Orijinalden alıntı: sawruk

Bu tablet için deri görünümlü kılıf kullanan ve tavsiye edebilecek biri varmı? Acaba ipad4 kılıfı olurmu ölçüleri neredeyse aynı.ipad4 ölçüleri; 241.2 x 185.7 x 9.4 mm. Bizim tabletin ölçûleri ise;241.2 x 185.7 x 9.9mm Gördüğüm kadarıyla Kamera konumu farklı,başka fark varmı bilmiyorum giriş çıkışlar gibi.Alıp kullanan varsa bilgilendirebilir mi?

sawruk iki farklı kılıfım var elimde onların resimlerini çektim. Bu kılıf tablete çok iyi uyuyor ve kaliteli. Sadece giriş için delikleri uymuyor ama çok önemli değil, resimde gördüğün gibi ufak bi delik açabilirsin. Sadece hoparlör kısmı arkaya geliyo ve ses kaybı hissedilir bir seviye düşüyor. Zaten tabletin sesi az, biraz daha azalıyor. Ama ben kılıftan ses engellemesi haricinde oldukça memnunum ve 20 TL ücreti var. Adres istersen özelden atarım. Kılıfın Resimleri :

Spec Q9ret A31 Quad Core 2GB 9.7' Retina Tablet İncelemesi

Bu da 20 TL Klavyeli kılıf. Tableti sağ ve soldan tutmadığı için unutupta yan çevirirsen tableti düşürebilirsin, kılıfın kalitesi umduğumun çok üzerinde geldi oldukça kaliteli derisi var. Yalnız çok portatif olduğu söylenemez çünkü stand olarak elde tutulamıyor ve arkasındaki aparat bacakta pek durmuyor. Masada NETBOOK olarak kullanmak için oldukça uygun ve dokunmatik ekranla klavye ikilisi oldukça tatminkar. Kılıfın Resimleri :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_lee -- 23 Eylül 2013; 21:13:44 >

• Orijinalden alıntı: semih_lee

Orijinalden alıntı: sawruk

Bu tablet için deri görünümlü kılıf kullanan ve tavsiye edebilecek biri varmı? Acaba ipad4 kılıfı olurmu ölçüleri neredeyse aynı.ipad4 ölçüleri; 241.2 x 185.7 x 9.4 mm. Bizim tabletin ölçûleri ise;241.2 x 185.7 x 9.9mm Gördüğüm kadarıyla Kamera konumu farklı,başka fark varmı bilmiyorum giriş çıkışlar gibi.Alıp kullanan varsa bilgilendirebilir mi?

sawruk iki farklı kılıfım var elimde onların resimlerini çektim. Bu kılıf tablete çok iyi uyuyor ve kaliteli. Sadece giriş için delikleri uymuyor ama çok önemli değil, resimde gördüğün gibi ufak bi delik açabilirsin. Sadece hoparlör kısmı arkaya geliyo ve ses kaybı hissedilir bir seviye düşüyor. Zaten tabletin sesi az, biraz daha azalıyor. Ama ben kılıftan ses engellemesi haricinde oldukça memnunum ve 20 TL ücreti var. Adres istersen özelden atarım.

Bu da 20 TL Klavyeli kılıf. Tableti sağ ve soldan tutmadığı için unutupta yan çevirirsen tableti düşürebilirsin, kılıfın kalitesi umduğumun çok üzerinde geldi oldukça kaliteli derisi var. Yalnız çok portatif olduğu söylenemez çünkü stand olarak elde tutulamıyor ve arkasındaki aparat bacakta pek durmuyor. Masada NETBOOK olarak kullanmak için oldukça uygun ve dokunmatik ekranla klavye ikilisi oldukça tatminkar.

Dostum adresleri atarsan çok memnum Olurum.özellikle ilk kılıf epey iyi bir şeye benziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawruk -- 13 Mart 2014; 22:21:48 >

• PM atıldı dostum, NOT : (ilk kılıfın yanında dokunmatik kalem + ekran koruyucu hediye)
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.