Şimdi Ara

speedfan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

gigabyte ga-p35-s31 boardım da
    intel core 2 quad 2.4 ghz işlemci ile
    windows xp pro 2011 kullanıorum
    asus vento a9 kasa ya

önden fan yeri açıp akasa viper 12cm fan yerlestirdim ve 4 pin olan system fan a bagladım
    işlemci fanı olarak OCZ Vendetta baglı ve yine 4 pinli olan cpu fan girişine baglı
    son olarak eksoz cıkışına yine akasa viper 12cm baglı boardım da baska 4 pin fan baglıcak yer olmadıgı için 3 pin olan yere baglantı yaptım

speed fan programını yukledim ve
    su anda cpu fan ve ön fan PWM kontrollu olarak düşük devirde calışmakta fakat eksoz fanı tahmini 3 pine baglı oldugu için 1800 civarı
    ben bunu yaşamamak için en basta fanları alırken

http://www.hepsiburada.com/liste/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45/productDetails.aspx?productId=bs300043&categoryId=105307&SKU=BS300043&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbs300043%26fh_lister_pos%3d10%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dakasa%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

kablo siparişi verip cpu fanı 4 pin olan girişin 1 tanesine
    diger 4 pin cıkış olan systen fan a da ön ve arka fanları bu kablo vasıtası ile baglayıp kontrol etmek istemiştim fakat bu kabloya ön ve eksoz fanını baglayınca hiçbirşekilde fanları gormedi ve fanların her ikisi de son hızlarında çalıştı cpu fan da hiç çalışmadı durdu bende kabloyu iade ettim

şimdi ilk bahsettigim şekilde fanlarım ara kablo olmadan baglı

ben bu konu da

http://forum.donanimhaber.com/m_27910591/tm.htm

arkadasın manuel ayarlama yaptıgı şekilde bir kurulum yapıp ısı ya gore artan azalan şekilde ayarlayıp hepsini otomatik olarak kontrol etmek ve istedigimde de kendim mudahale edicek şekilde programlamak istiyorum 3gundur ugrasıyoum fakat beceremedim birturlu yardımlarınıza ihtiyacım var

• arkadaslar yardım edebilicek kimse yokmu youtube da videoları izledim speedfan ile ilgili önceki butun konuları okudum ama yine beceremedim bu konuda tecrubeli birisine ihtiyacım var :(
  • dostum 3 pin fanlara müdahale edemiyor speedfan. ama 4 pin dersen yardımcı olmaya çalışırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

dostum 3 pin fanlara müdahale edemiyor speedfan. ama 4 pin dersen yardımcı olmaya çalışırım...

cok tesekkur ederim yardımın için,
    3 fanın 1 tanesi 3 pin diger 2 si 4 pin e baglı 4 pin cıkışa 2 fanı cogaltıcı kablo ile bagladıgımda da bu sefer fanları hiç gormuyor ve diger 3. fanı durduruyor, acaba lehim yapıp seri yada pararel baglasam istediğim gibi kontrol edebilirmiyim calışırmı?

3 pin ile baglı olan ekzos fanı 1800 de full çalışıyor kasa ısgarasını kesmeme ragmen baya ses yapıyor :/
    bir şekilde hepsine mudahale etmem gerekiyor
    zaten ben speedfan ı kurmaktan baska hiçbirşey yapamadım, 4 pin olanları dahi programa adapte edip mudahale edemiyorum bekliyorum yardımınızı...

aşadaki şemada gostermeye çalıştım baglantılarımı

speedfan yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK-BATU -- 14 Şubat 2013; 4:58:03 >

• burda cpu fan ve ön fana speedfan yardımıyla fanların 4 pinse müdahale edersin. ama egzos fana müdahale edemezsin. ona ya fan kontrolcü alman lazın yada devir düşürücü kablo var ondan alman lazım. o kabloyu alsanda yine müdahale edemezsin sadece düşük devirde çalışır. ama bir pwm çoklayıcı ve bir yeni 4 pin (pwm) fan alırsan hepsine müdahale edersin speedfan yardımıyla. bende speed fan kullanıyoum gayet güzel bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuz42

burda cpu fan ve ön fana speedfan yardımıyla fanların 4 pinse müdahale edersin. ama egzos fana müdahale edemezsin. ona ya fan kontrolcü alman lazın yada devir düşürücü kablo var ondan alman lazım. o kabloyu alsanda yine müdahale edemezsin sadece düşük devirde çalışır. ama bir pwm çoklayıcı ve bir yeni 4 pin (pwm) fan alırsan hepsine müdahale edersin speedfan yardımıyla. bende speed fan kullanıyoum gayet güzel bence.

fanlarımın hepsi 4 pin ve pwm kontrolu mevcut elimde akasahttp://www.hepsiburada.com/liste/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo-ak-cbfa03-45/productDetails.aspx?productId=bs300043&categoryId=105307&SKU=BS300043&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbs300043%26fh_lister_pos%3d7%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dakasa%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch kablo da var ama bu kablo ile de baglayınca cpu fan calışmıyor vede bu kabloyu kullanınca bu kabloya baglı olan fanları speed fan gormuyor!
    speed fan ı senkronize etmeme nasıl yardımcı olabilirsiniz?
    uzaktan falan baglanma şansınız varmı?

• Yaşadığınız soruna benzer sorunu bende 1 haftadır yaşamaktayım.Benimde elimde 2 adet akasa viper ve pwm çoklayıcı var anakartta yeterli 4 pin olmadığı için almıştım.Seri ve paralel olarak bağlamayı da denememe ragmen hala çözüm bulabilmiş değilim.Bu sefer anakart görmüyor her ikisini de.Speed fanı da çok kurcaladım.3 pine müdahale edilemiyor.Çoklayıcı ile bağlayınca biri istediğim gibi çalışırken diğeri tam güçte.ee çoklayıcının bi anlamı kalmıyor.3 pine bağlar tam güçte kullanırdım.Speed fan zaten çoklayıcıdaki fanları ayrı ayrı algılaması mümkün değil.O yüzden aynı marka ve model kullandım ki aynı rpm değerlerinde yavaşlatırım diye ama hala çözüm bulamadım.Ürünün tekini iade etmeyi düşünüyorum.Tam güçte çıkan hava sesi dayanılmaz.
  • 4 pin den hangisi yada hangilerinin devir kontrolü yaptığını öğrenme şansınız varmı. 3 pinli olan yere taktiğiniz fanın 4. pin yerini sistem faninin devir kontrolü sağlayan pin kablosun dan alma imkanı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

4 pin den hangisi yada hangilerinin devir kontrolü yaptığını öğrenme şansınız varmı. 3 pinli olan yere taktiğiniz fanın 4. pin yerini sistem faninin devir kontrolü sağlayan pin kablosun dan alma imkanı olabilir.

ben fiyatını haketmeyen molex ten guc alan akasa coklayıcıyı bir arkadasıma hediye ettim :)
    su anda speed fan ile ön ve cpu fan ı kontrol edebiliyorum arka fan tam gaz calışıyor ebay dan 10$ a fan kontrol siparişi verdim onu bekliyorum speedfanı dan kurtulcam inşallah aslın da guzel program fakat benm için cok detaylı eski kafa kendim kontrol etcem en iyisi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

4 pin den hangisi yada hangilerinin devir kontrolü yaptığını öğrenme şansınız varmı. 3 pinli olan yere taktiğiniz fanın 4. pin yerini sistem faninin devir kontrolü sağlayan pin kablosun dan alma imkanı olabilir.

kullandıgımız coklyıcı molexten guc 4 pinden de sadece hız vs verilerini alıyor fakat bu şekilde bir baglantı speedfan ın fanları gormemesine neden olyor en basiti ya 3 pinli olan fanın voltajını dusurerek sessizleştirmek yada manuel fan kontrolu kullanmak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.