Şimdi Ara

SpeedTest Sonuçları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
1.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
     SpeedTest Sonuçları
  • Yaw bıkmadınız şu hız testi sonuçlarından çocuk gibisiniz valla , adam ne verirse onu alıyorsun işte bunun daha ötesi var mı? TTNET in derdi cebinizdeki parayı almak, sizin derdiniz hız testi ....
  • Bugün Ttnet Müdürlüğüne gittim ve santrale yakın olupta hattı destekleyen abonelerin otomatik olarak 24 mbs Hipernet'e geçtiğini söyledim. Benim de hattım destekliyorsa bende geçmek istiyorum dedim. İlk önce kendi aralarında 5-10 dk tartıştılar birisi Ultranet mi dedi diğeri yok o galiba hipernet dedi.

İnanın ttnetin kendi çalışanları bile daha fiber- hiper -ultranet -vdsl -adsl gibi kavramların ne olduğunu ve bunların farklarının ne olduğunu tam olarak bilmiyorlar. Neyse elemanlardan biri evet burada 32 mbs hipernet hizmeti var dedi. Dedim o zaman benim hattımı hipernete hemen taşıyalım. Ücret değişir ve modem almanız gerekiyor dediler. Dedim otomatik olarak geçiş işlemi yok mu? Bir çok arkadaşın bağlantısı hipernete geçmiş, modem vs değişmemiş. Öyle bir şey yok dediler ve bana 79 TL+ aylık 10 TL modem ücreti + 15 tel ücretinden bahsettiler.

Yani nerden baksanız yaklaşık 90 TL olacakmış ödeyeceğim aylık ücret. Yuh dedim ya sadece download hızımdaki "olası" 7 mbs'lik artış (şu anda 8'deyim max 15 civarı olabiliyormuş) ve yine "olası" ping süresi iyileştirmesi için 59'dan 90'a çıkartacaksanız faturayı ama buy artış olası değil "kesin" olacak.

Dedim ben online oyun oynamak için (MW3) kullanıyorum interneti ve bana yüksek upload hızı ile düşük ping süreleri lazım. Hadi upload'ı da geçtim en azından yurtdışı çıkışı ping sürelerim düzelsin oyun aratırken 125 ms ping yerine 75 ms ping'deki loby'lere girelim. Ping konusunda bilgimiz yok santrali arıyalım dediler. Santraldeki görevli ultranet 16 mbs'de hız değişmez dedi. Dedim ultra değil hipernet... onu tam olarak bilmiyorum ama galiba değişmez, çünkü hat ve port değişmiyor dedi. Dedim bu hipernet dediğimiz olayda eve normal hat gelirken santralden sonra bağlantımız fiber altyapıya benzer bir yapıya geçmiyor mu? Yok dedi hiç bir değişiklik olmuyor.

O zaman 8 mbs kullanırken 24'e hipernet'e geçen arkadaşların ping süreleri nasıl değişmiş o zaman?

Eleman'ın verdiği cevap: O arkadaşların telefonu var mı sizde arayıp soralım onlarınki nasıl olmuş? :)

Dedim o arkadaşların telefonlarını bilmiyorum sadece nicklerini biliyorum birisi "CeSiN" diğeri "K4S1R6A" :D

Yaw gülüyorum ama sinirden gülüyorum, gerçekten paramla rezil oluyorum arkadaş nedir bu çektiğimiz?
    Şimdi otomatik geçiş işlemi için napmam lazım kiminle görüşmem lazım? TTnet müdürlüğündeki elemanların hali ortada, hemen yeni taahütlü abonelik verelim para kazanalım diyorlar, santraldeki elemanlar zaten teknik değil keklik servis modundalar. Alternatifsizlik ve Çaresizlik içinde boğulmak bu olsa gerek...

• quote:

Orijinalden alıntı: miharbi00

ay sonunda kapattırıyorum bende.
     SpeedTest Sonuçları

Yazık yavv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BT_Ismail -- 7 Mayıs 2012; 14:11:48 >
  • 100mbit VDSL (Hipernet dedikleri olay)

SpeedTest Sonuçları

Ping genelde bu kadar yüksek olmuyor 5- 10ms arasında.
  • Çoğu kişinin ping hep 15 altı yada civarı oluyor ama benim hep 40 üstü

Son bir kaç aydır böyle yükseldi, ayrıca her modeme kapat-aç yaptığımda bulunduğum şehir değişiyor.

Geçen gün de internet gitti, adamları aradım hemen sonra internet geldi, eski hızımı alıyordum taki sabah olup TTNET arayana kadar, adam bağlantı sorununun giderildiğini söyledi ve ardından internet hızıma baktım 16'dan 12'ye düşürmüşler. Forumda da görüyordum ne zaman TTNET'i arasalar hızı düşürüyorlar diye.

• http://www.speedtest.net/wave/02f622489eb7a0fe?

bu linkte dunyadaki internet kullanıcılarının kullandıkları internetin download upload ve ping leri listelenmiş en iyiden en kötüye doğru. en son sayfaya bakıp sevinebilrsiniz lakin ilk sayfalara bakarsınız adamların upload hızı bizim download hızımızın 20-30 katı hatta daha fazlası. daha geçtim ücretinden falan. onlarda interneti kullanıyor bizde interneti kullanıyoruz. acınası halimize bakmak isteyenler yada bilipde tekrar kahrolmak isteyenler baksınlar listeye. çok uzak değil samsunun sinopun karşı kıyısı ukraynadaki hızlara bakın dahada ne denir bunun üzerine....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherlook -- 7 Mayıs 2012; 15:53:36 >
  • Hızımı 12'den 14 yaptılar az önce ve pingim ilk defa 40'ın altı oldu :)

Ama durmak yok eski hızımı alana kadar uğraşacağım, 16 mbit benim hakkım ve hattım destekliyor ise vermek zorundalar. Pes etmek yok...

SpeedTest Sonuçları
  •  SpeedTest Sonuçları
  • Ya arkadaşlar sürekli Down. hızı konuşuluyor. Online oyun oyanaynlar için Upload ve Ping süreleri önemli ama santral daki elemanlar hiç birşey bilmiyor nasıl olacak bu iş anlamadım ! O kadar mail attım geri dönüş yok. Sürekli Down. hızını yükseltrek isnanalrı kandırmayın diyorum ama cevap atmıyolar. Biraz şu Akk olayı kadar online oyun oynayanlarıda gö ardı etmemek için upload hızları ve Ping süreleri için baskı yapalım. Çünkü nline oyun oynayan büyük bir kitle mevcut faklat fazla sesleri çıkmıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kyosan

Bugün Ttnet Müdürlüğüne gittim ve santrale yakın olupta hattı destekleyen abonelerin otomatik olarak 24 mbs Hipernet'e geçtiğini söyledim. Benim de hattım destekliyorsa bende geçmek istiyorum dedim. İlk önce kendi aralarında 5-10 dk tartıştılar birisi Ultranet mi dedi diğeri yok o galiba hipernet dedi.

İnanın ttnetin kendi çalışanları bile daha fiber- hiper -ultranet -vdsl -adsl gibi kavramların ne olduğunu ve bunların farklarının ne olduğunu tam olarak bilmiyorlar. Neyse elemanlardan biri evet burada 32 mbs hipernet hizmeti var dedi. Dedim o zaman benim hattımı hipernete hemen taşıyalım. Ücret değişir ve modem almanız gerekiyor dediler. Dedim otomatik olarak geçiş işlemi yok mu? Bir çok arkadaşın bağlantısı hipernete geçmiş, modem vs değişmemiş. Öyle bir şey yok dediler ve bana 79 TL+ aylık 10 TL modem ücreti + 15 tel ücretinden bahsettiler.

Yani nerden baksanız yaklaşık 90 TL olacakmış ödeyeceğim aylık ücret. Yuh dedim ya sadece download hızımdaki "olası" 7 mbs'lik artış (şu anda 8'deyim max 15 civarı olabiliyormuş) ve yine "olası" ping süresi iyileştirmesi için 59'dan 90'a çıkartacaksanız faturayı ama buy artış olası değil "kesin" olacak.

Dedim ben online oyun oynamak için (MW3) kullanıyorum interneti ve bana yüksek upload hızı ile düşük ping süreleri lazım. Hadi upload'ı da geçtim en azından yurtdışı çıkışı ping sürelerim düzelsin oyun aratırken 125 ms ping yerine 75 ms ping'deki loby'lere girelim. Ping konusunda bilgimiz yok santrali arıyalım dediler. Santraldeki görevli ultranet 16 mbs'de hız değişmez dedi. Dedim ultra değil hipernet... onu tam olarak bilmiyorum ama galiba değişmez, çünkü hat ve port değişmiyor dedi. Dedim bu hipernet dediğimiz olayda eve normal hat gelirken santralden sonra bağlantımız fiber altyapıya benzer bir yapıya geçmiyor mu? Yok dedi hiç bir değişiklik olmuyor.

O zaman 8 mbs kullanırken 24'e hipernet'e geçen arkadaşların ping süreleri nasıl değişmiş o zaman?

Eleman'ın verdiği cevap: O arkadaşların telefonu var mı sizde arayıp soralım onlarınki nasıl olmuş? :)

Dedim o arkadaşların telefonlarını bilmiyorum sadece nicklerini biliyorum birisi "CeSiN" diğeri "K4S1R6A" :D

Yaw gülüyorum ama sinirden gülüyorum, gerçekten paramla rezil oluyorum arkadaş nedir bu çektiğimiz?
    Şimdi otomatik geçiş işlemi için napmam lazım kiminle görüşmem lazım? TTnet müdürlüğündeki elemanların hali ortada, hemen yeni taahütlü abonelik verelim para kazanalım diyorlar, santraldeki elemanlar zaten teknik değil keklik servis modundalar. Alternatifsizlik ve Çaresizlik içinde boğulmak bu olsa gerek...

Benım nıckı duzgun soyleyebıldın mı cok merak edıyorum :D neysde hocam bende soyle bısey var bız sıteye gectıgımız zaman hıpernet paketı oldu modem zaten ılk mecburen verılıyor daha sonrada sımdı fıbere gecsemde aynı modem desteklıyor tılgın.Yanı benım olay senınkınden farklı :D

• Senin nicki harf harf anlatana kadar Ttnet müdürlüğünde mesai bitti Ayrıca Türkiye'deki şanslı kullanıcılardan biri sayılırsın çünkü buraya fiber bağlantılar 1 yıl sonra gelecekmiş.

Kimsenin nickini falan söylemedim şaka bir yana ama bugün ttnetin kapısından çıkarken o çaresizliği sonuna kadar hissettim yaw. Aylık yaklaşık 75 tl ödüyorum ama upload hızım malesef 0,72 mbs ve speedtest.netteki yurtdışı ping sürelerim 135 ms civarında dolaşıyor. TTnet yüzünden Xbox'ta MW3 keyfi bile yaşayamıyoruz...
  •  SpeedTest Sonuçları

düne kadar hızım böyleydi. 3Mb/s'ye kadar DL yapabiliyordum çok rahat bir şekilde. Fakat 50GB denen ADİ(L) Kullanım Saçmalığından dolayı biz de nasibimizi aldık.

SpeedTest Sonuçları

Ferrari'den inip karıncaya bindik resmen. Teşekkürler Tetenet çok adi(l)sin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 8 Mayıs 2012; 7:36:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: equinoxtr

100mbit VDSL (Hipernet dedikleri olay)

SpeedTest Sonuçları

Ping genelde bu kadar yüksek olmuyor 5- 10ms arasında.

Kota kaçta
  • Foruma göre baya iyi aslında film falan indiriyorum bana yetiyor işte
     SpeedTest Sonuçları
  • 40gb indirmiş daha :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

8 mbps..ttnet

SpeedTest Sonuçları

Şu tip test sonuçları gelince seviniyorum. İnşallah doğrudur şu 3 megabit olayı.

8 Mbps ttnet
     SpeedTest Sonuçları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigHammer -- 8 Mayıs 2012; 10:40:22 >

• quote:

quote:

8 mbps..ttnet

SpeedTest Sonuçları

Şu tip test sonuçları gelince seviniyorum. İnşallah doğrudur şu 3 megabit olayı.

Yahu nesine seviniyorsunuz anlamıyorum ki. Adamlar sizi kendi paranızla rezil ediyor, dünyanın en pahalı ve en dandirikten internetini yarım yamalak bir hizmetle(!) sunuyor, üstüne üstlük 50GB denen insan mantığına uymayan bir kotayla da hızını düşürüyor, bu düşürdüğü hız önceden düşürdüğü hızdan az buçuk daha hızlı ama siz seviniyorsunuz. Sevinmeniz için AKN saçmalığının aylık en az 200GB düşürdükleri hızın da normal bağlantı hızının en az yarısı olması gerekmekte.

Eğer buna seviniyorsanız kusura bakmayın ama size her şey müstehak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krak3n -- 8 Mayıs 2012; 11:02:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

quote:

quote:

8 mbps..ttnet

SpeedTest Sonuçları

Yahu nesine seviniyorsunuz anlamıyorum ki. Adamlar sizi kendi paranızla rezil ediyor, dünyanın en pahalı ve en dandirikten internetini yarım yamalak bir hizmetle(!) sunuyor, üstüne üstlük 50GB denen insan mantığına uymayan bir kotayla da hızını düşürüyor, bu düşürdüğü hız önceden düşürdüğü hızdan az buçuk daha hızlı ama siz seviniyorsunuz. Sevinmeniz için AKN saçmalığının aylık en az 200GB düşürdükleri hızın da normal bağlantı hızının en az yarısı olması gerekmekte.

+1905

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.kiLLerMan

quote:

quote:

8 mbps..ttnet

SpeedTest Sonuçları

Katılıyorum.1 Haziran'da zaten uydunet'e geçiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigHammer -- 8 Mayıs 2012; 11:25:46 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.