Şimdi Ara

Speedtouch 530 Dns ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Speedtouch 530v5 kullanıyorum. Okulumda hocalar opendns kullanarak ağ yönetimi yapıyor. Şöyleki; opendns dns lerini modem ayar sayfasından kaydedip, opendns hesabından sabit ip adresini ekleyip site filtre işlemlerini oradan yapıyorlar. Ve bir bilgisayardan site ismi yazıldığı zaman opendns e istek gidiyor ve opendns isteği kabul yada red edip gerekli sayfayı gönderiyor. Ayrıca türktelekom dns lerinden daha hızlı.

Şimdi bende aynı sistemi ev ağımda kurmak istiyorum. Ancak modemimde dns girecek biryer yok. Bağlandığı anda dns leri otomatik alıyor. Anca her pc den yerel ağ ayarlarından yapıcam.. O da kullanıcılar dns leri kendileri değiştirip yine filitrelemeye takılmadan istediğini yapabilir. Speedtouch 530 dns ayarlarını bilen varmı aranızda ?

• http://www.speedtouch.net.nz/Virtual%20ST510v40/adv%20-%20dns%20-%20new%20hostname.htm

http://www.speedtouch.net.nz/Virtual%20ST510v42/adv%20-%20dns%20-%20hostname%20table%20-%20new.htm

artık hangi firmware versiyonu varsa sende

şöyle de yapabilirsin. mevcut konfigurasyonunu *.ini olarak save et. bu ini dosyasını txt ile açıp dns' olarak arattırıp, mevcut ip' leri silip open dnsleri ekleyebilirsin.
    editlenmiş olan *.ini dosyasını da tekrar modemine geri yükle. böyle de olur gibi de. en güzeli yukarıdaki iki linke bakıp giriş yapmak.

• Hala ihtiyacın varmıdır bilmiyorum ama, bu işi modemin explorer ile eriştiğin kontrol panelinden yapamazsın. Bunun için telnet kullanarak modemine bağlanman gerekiyor. Bağlandığında yine aynı kullanıcı adı ve şifrenle login ol, orda "DNS" bölümü var "Client" kısmından "dnsadd" diyerek dnsleri eklemen gerekiyor. Bende Speedtouch 510 var eski firmware'de farklıydı yenisinde metric bölümünü eklemişler onları düşük tutmak gerekiyor. Biraz teknik bilgi gerekiyo, birde senin modeminin arayüzünü tam bilemediğim için detaylı anlatamıyorum ama telnetten yapman gerekiyo bu kesin. Netten modeminin telnet bölümüyle ilgili bilgi bulabilirsin sanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.