Şimdi Ara

Spor Toto Süper Lig l 3.Hafta l FENERBAHÇE - GAZİANTEPSPOR | 21.09.2014 - 20:00 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
613
Cevap
1
Favori
13.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelikle Fenerbahceli oldugumu belirteyim, bu yorumumun taraflı oldugunu dusunecek arkadaslar simdiden okumasın bosversin.

Su konuda hemfikiriz ki sahada oynanan futbolun klası "profesyonel futbol"...

Profesyonel futbolda pres, kontra atak gibi sıradan taktiklerin yanında stratejik olarak planlanmıs taktikler de mevcuttur...

Bunlardan biri de 'taktik fauller'dir. Bunu daha cok basketbolda goruyor olsak da futbolda da yadsinamaz bir oneme sahiptir 'taktik fauller'.

Ornegin ani gelisen bir kontra atakta rakip oyuncunun forması cekilerek atak baslamadan bitirilir yahut omuz atılarak futbolcunun dengesi bozulur ve faul alınır, bu tamamen kasti bir harekettir.

Atak hemen kesildigi icin kart vb. durum olmaz, olsa da pozisyon zaten kritik oldugu icin onemsenmez. Macin berabere oldugu yahut onde goturuldugu durumlarda bu tip taktik faullerin yapılması tamamen stratejiktir yani onceden planlanmıstır ve uygulanması takımı guc durumlardan kurtarır.

Aynı sekilde 80 dakika golsuz gecen bir macta kasti olarak penaltı alınmaya calısılması da stratejiktir ve tamamen profesyonel futbol kapsamındadır, bu hareket kimseye soz konusu futbolcunun karakterini elestirme hakkı tanımaz.

Gokhan dusmeden (ya da kendini yere atmadan) once omzundan mudahaleye maruz kalmıstır, bu, pozisyonda alenen goruluyor, her ne kadar oyuncuyu sarsacak olcude bir mudahale olmasa da o esnada oyuncu kendini bırakıp faul isteme hakkına sahiptir, orada kararı veren hakem oldugu icin (sahada 6 hakem oldugunu da dusunursek) kararın yahut kendini bırakmanın etik olup olmadıgı tartısılamaz, karakter meselesi de yapılamaz. Bunu karakter meselesi yapacaksak guzide ligimizde 'Kral' diye adlandırılan bazı futbolcuların da ona bu lakabı takanların da yerin dibine sokulması gerekir.

Her seyden once futbol da bir oyundur ve her takım 'oyun kurallarına uydugu muddetce' istedigi olcude taktik yapma hakkına sahiptir, buna stratejik olanlar da dahildir.

Oyunun kurallarını bilmeyenlerin ve futbolu karakter meselesi yapanların elestiri hakkı yoktur, size gore futbol iki kale arasında donen gol atma rekabetiyse izlemeyin de bir zahmet.

Nitekim futbol baslı basına bir strateji oyunudur vesselam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ObamaBarack1453 kullanıcısına yanıt
    geçen sene şampiyon olduk da bjk nin gsnin hali de ortadaydı geçen sene. Bunu kabul etmek gerek
  • Maçı izlemedim penaltı pozisyonunu şimdi gördüm ulan bu nasıl bi şeydir 5 yaşındaki çocuk bile penaltı olmadığını anlar yazıklar olsun

• basis35 kullanıcısına yanıt
    Beşiktaşın ve Galatasarayın geçen seneki hangi durumundan bahsettiniz anlamadım.
  • o değil de haftaya gs kendi sahasında sivas ile oynayacak. Bakalım böyle bir penaltı ile galip gelince burada atıp tutan kişiler yazacakmı yine "tff ve hakemler 4. hafta renklerini belli ettiler" diye çok merak ediyorum
  • bu fenerli gsli bjkli muhabbetleri benim midemi bulandırıyor şu adaletten bahsettiklerinde. Türk futbolunun kara yüzü varsa bu istanbul hegamonyasıdır. Yüreği yiyen açıp 1959 yılı lig kurulmadan öncesinde Türkiye turnuvalarında şampiyon olan takımları araştırır.

çok şükür gözüm açıldı. artık daha stadını görmediğim takım için insanlara küfür etmiyorum. doğduğum şehrin takımını destekliyorum. bu arad bunu yaparken, Türk ligi denilen krugunun ne kadar miğde bulandırıcı olduğunu, daha stadlarını görmeyen insanların birbirleri ile laf yarışına girmeleri ise traji komik olduğunu ...

memleketsporluyum çok şükür.
  • Bir GALATASARAY lı olarak o penaltının penaltı olmadığını net bir şekilde söyleye bilirim amma ve lakin bizde de Burak Yılmaz diye bir gerçek var. En azından bu yan hakem lig başında saçmaladı bizimkine Beşiktaş maçında verilen penaltı fakelerin efsanesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ObamaBarack1453

Beşiktaşın ve Galatasarayın geçen seneki hangi durumundan bahsettiniz anlamadım.

kötülerdi yani hiç iyi futbol oynamadılar geçen sene
  • Aziz başkan çalışıyor
  • Çok tanıdık geliyor sizin bu antrenör birilerine.Sonu da aynı olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nz9

Bir GALATASARAY lı olarak o penaltının penaltı olmadığını net bir şekilde söyleye bilirim amma ve lakin bizde de Burak Yılmaz diye bir gerçek var. En azından bu yan hakem lig başında saçmaladı bizimkine Beşiktaş maçında verilen penaltı fakelerin efsanesidir.

FENERBAHÇE li olarak seni tebrik ederim arkadaşım biz de zaten penaltı konusunda hemfikiriz. Ama burada atıp tutan o kadar çok kişi var ki sanki kendileri burak sayesinde zamanında arif erdem sayesinde hiç penaltı kazanmamış gibi gökhan gönülde ne ahlak bıraktılar ne terbiye
  • fb ne zaman hakkınla bir defa da olsa maç kazanacan sen.gökhanın penaltı pozisyonundan sonra hakeme işarentini gördünüz, anlamı iş tamam. yuh be aciz takım .

• quote:

Orijinalden alıntı: basis35

quote:

Bir GALATASARAY lı olarak o penaltının penaltı olmadığını net bir şekilde söyleye bilirim amma ve lakin bizde de Burak Yılmaz diye bir gerçek var. En azından bu yan hakem lig başında saçmaladı bizimkine Beşiktaş maçında verilen penaltı fakelerin efsanesidir.

FENERBAHÇE li olarak seni tebrik ederim arkadaşım biz de zaten penaltı konusunda hemfikiriz. Ama burada atıp tutan o kadar çok kişi var ki sanki kendileri burak sayesinde zamanında arif erdem sayesinde hiç penaltı kazanmamış gibi gökhan gönülde ne ahlak bıraktılar ne terbiye

İşte ak olmadan bok atmamak lazım dostum. Yapacak bir şey yok, insanların doğru bildiklerini söylemelerini engelleyen egoları var.

• Fenerbahçeli olarak yazıyorum:

Pozisyon penaltı değil Gökhan omzuna dokunur dokunmaz atmış kendini net bir şekilde.

Fakat Gökhanı Burakla karşılaştırmak Gökhana küfürdür beyler. Gökhanın Buraka yetişebilmesi için en az bi 50 kere daha böyle atlaması lazım.

Öte yandan Aziz Başkan hani Fenerbahçeyi Ersun Yanal şampiyon yapmamıştı? O gidince takım niye berbat bi halde?
  • gaziantepspor başkanı gerekli açıklamayı yapmıştır
  • basis35 kullanıcısına yanıt
    Evet öylelerdi hatta bence Galatasaray bu sene daha kötü. Beşiktaşlı olduğum için değil de bu sene kadıköydeki maçta bile beşiktaşın ben fenere karşı tehlike yaratacağını düşünüyorum. Çünkü atak oynayan takımlara karşı bizim oynadığımız futbol belli, çok keyifli olacak bizim karşılaşmalarımız bu sene. İnşallah kazanan futbol olur, kavgasız, hakem hatasız, derbi derbiler olur.
  • quote:

quote:

quote:

İşte ak olmadan bok atmamak lazım dostum. Yapacak bir şey yok, insanların doğru bildiklerini söylemelerini engelleyen egoları var.

dostum baktılar maçı alamiıyorlar her defasında aynı yönteme başvuruyorlar.zaten emenike ile emre de birbirine giriyor.takım zaten dağılıyor.sürekli birbiriyle didişiyorlarl.kimsenin kimseye güveni yok. en son satılık insanlar giriyor devreye.ya asistan hakem azcık adaletli ol.pozisyon tam gözünün önünde oldu.ordan bile göremiyor ya .penaltı diyor. gözün mü kör , yoksa vicdanın mı kör senin ey hakem

• quote:

Orijinalden alıntı: nevercollapsed

quote:

quote:

quote:

dostum baktılar maçı alamiıyorlar her defasında aynı yönteme başvuruyorlar.zaten emenike ile emre de birbirine giriyor.takım zaten dağılıyor.sürekli birbiriyle didişiyorlarl.kimsenin kimseye güveni yok. en son satılık insanlar giriyor devreye.ya asistan hakem azcık adaletli ol.pozisyon tam gözünün önünde oldu.ordan bile göremiyor ya .penaltı diyor. gözün mü kör , yoksa vicdanın mı kör senin ey hakem

Para her kapıyı açar hocam yapacak hiç bir şey yok

• Şimdi özeti izledim de gene 80 de penaltı olmayan bir pozisyon ve fener maçı almış

Gerçi bu sene bizim rakibimiz Fenerbahçe değil ama olsun
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.