Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankarada arkadaşlar görüsmüsler 14 araliga kadar bütün teller kayıt edilecek....
  • quote:

Orjinalden alıntı: granddevil

ankarada arkadaşlar görüsmüsler 14 araliga kadar bütün teller kayıt edilecek....

12 temmuz olayı yok mu yani
  • vallahı aynı dert bendede var sorguladım ama cıkmadı sanırım 5 mılyon gozıkıyor ısın ucunda acaba yatırsammı yatırmasammı dıye dusunuyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: aycin

vallahı aynı dert bendede var sorguladım ama cıkmadı sanırım 5 mılyon gozıkıyor ısın ucunda acaba yatırsammı yatırmasammı dıye dusunuyorum..

abi sen ne diyon allah aşkına yaa kayıt yaptırılsın da 20 ytl olsun vallaha vermeye razıyım
  • quote:

ankarada arkadaşlar görüsmüsler 14 araliga kadar bütün teller kayıt edilecek....

birz açarmısın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.A.G

quote:

12 temmuz olayı yok mu yani

Zorla kaşınıyorsun
    Ya eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmaya niyetin var yani
    Yasada olmayan bir işlemi yapamazlar boşuna uğraşmayın

Yasa da 12 temmuzdan sonra alınanlar kayıt ettirilemez diye bir ibare yok
  • o telefonlar elinizde patlıycak..
    ben gider 10 aralıkta alırım o zaman..ee devlet ne zaman beni tesbit edicek mesaj atıcak..
    yani bu işler için kesin bir son tarih olmalı..yasanın yürürlüğe girmesi ile kabul edilmesi arasındaki bu 5 aylık zamanda adamlar tesbit edip ona göre kayıt yapıcaklar...
    elinde patlasın aşk çiçekleri yoksa..
  • Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 75'ten fazla smile kullanılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • gecerli mazereti olanlarin 14 araliktan sonra bile kayıt edilecek bosuna telas etmeyin ortaligida telasa vermeyin...
  • Peki ben simdi gittim bir hat aldim ve kaçak telefonuma taktim.O zaman ne olacak durum?5 YTL ye kaydettiremeyecekmiyim(Telefonum eski hattim yeni.Gelde çik isin içinden)?12 temmuz diye bir sey olamaz arkadaslar.Kanunun çikis tarihi degil içerigi önemlidir ve okudugum kadariyla kanunda 12 temmuz ibaresi yok 14 Aralik tarihi var.Dolayisi ile kanun herkese esit uygulanir.Ancak 14 Aralik bir milattir.Bu tarihten sonra kaçak isi biter.Benim yorumum budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 1 Ağustos 2005, 21:47:26 >
  • beyler büyük bi üzüntü ile işte size resmi açıklama

14 Temmuz'da ya da daha ileri tarihte kaçak cep telefonu alanlar 5 YTL ödeyerek kayıt yaptırabilecek mi?

Hayır yaptıramayacak. Çünkü tarih yasa ile belirlenmiş, milad 14 Temmuz. 5 Aralık tarihinden itibaren bu telefonlara baz istasyonları sinyal göndermeyecek ve cep telefonlarınız çalışmayacak. Tek bir kurtuluş noktası var, cep telefonunuzun faturası olması. Eğer fatura varsa, faturayı kesen hakkında işlem başlatılacak. Ancak faturalı kaçak cep telefonunun kayıt altına alınıp alınmayacağı genelgeyle belli olacak.

işte web adresi de burası size iyi bi haber vermeyi isterdim ama....http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=305823

hepinizin başı saolsun ben de dahil olmak üzere ben alalı 1 hafta oladı iade edebilir miyim

• Maalesef bu haberi ben de okudum.Dogru ise karanlik bir nokta kalmiyor.Haberin tamami burada:
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    13 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren ve kaçak cep telefon kullanımıyla ilgili olarak ağır cezalar gerektiren yasa değişikliği bir çok kişinin başını derde sokacak.

Çünkü 14 Temmuz tarihinden itibaren 'sıfır kaçak' telefonu alanlar hakkında hukuki süreç başlatılacak. Buna göre faturasız kaçak cep telefonu kullananlar 100 YTl'den 10 bin YTL'ye kadar para cezasına çarptırılabilecek.

Televizyon ve gazetelerde yeni yasayı öğrenenler VATAN'ı telefon ve soru yağmuruna tuttu. Onların sordukları ve merak ettikleri konulan Türk Telekomünikasyon yetkililerine sorduk. İşte vatandaşların merak ettiği sorular ve cevapları:

12 milyon kaçak cep telefonunu nasıl belirlediniz?

SİM kartını cep telefonuna takıp konuşma yaptığınızda sizin cep telefonununuzn IMEI güvenlik numarası otomatik olarak baz istasyonarına gider ve burada kayıt tutulur. Bu noktada GSM operatörlerinden bu IMEI numaralarını istedik. Sonra ithalatçı firmaların getirdiği telefonların IMEI numaraları ile karşılaştırarak 12 milyon kadar kaçak cep telefonu tespit edildi.

Tespit edilen kaçak cep telefonları kanuni hale nasıl getirilecek?

Elimizde kaçak cep telefonlarının listesi ve kimlerin kullandığına dair bilgiler var. Bu kişilere 1 Eylül ve 1 Aralık 2005 tarihlerinde kısa mesaj yollanacak. Bu mesajlarda "Telefonunuz kayıtlı değil, kaydettirin" yazacak. 14 Aralık'a kadar kendilerine gösterilen merkezlere kayıt yaptırması istenecek. Eğer fatura getirirlerse ücret alınmayacak, fatura getiremeyenler için de 5 YTL alınarak telefonları sisteme kayıt ettirilecek.

14 Temmuz'da ya da daha ileri tarihte kaçak cep telefonu alanlar 5 YTL ödeyerek kayıt yaptırabilecek mi?

Hayır yaptıramayacak. Çünkü tarih yasa ile belirlenmiş, milad 14 Temmuz. 5 Aralık tarihinden itibaren bu telefonlara baz istasyonları sinyal göndermeyecek ve cep telefonlarınız çalışmayacak. Tek bir kurtuluş noktası var, cep telefonunuzun faturası olması. Eğer fatura varsa, faturayı kesen hakkında işlem başlatılacak. Ancak faturalı kaçak cep telefonunun kayıt altına alınıp alınmayacağı genelgeyle belli olacak.

Peki kaçak cep telefonu 14 Temmuz'dan önce aldıysa ne olacak?

5 YTL ödeyerek kayıtlı hale getirebileceksiniz.

14 Temmuz tarihi itibariyle kaçak cep telefonu alanlara hukuki yaptırım uygulanacak mı?

Kesinlikle. Kaçak cep telefonuna, SİM kart takıldığında anda SİM karttaki kimlik bilgileri GSM operatörleri tarafından tespit edilecek. Daha sonra GSM operatörleri bu bilgileri Çağrı Merkezi'ne gönderecek. Buradan da Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacak. Kaçak cep telefonu kullanan kişinin adı, soyadı ve kimliği hemen bildirilecek. Bundan sonra ise hukuki süreç başlayacak. Kişi 100 YTL'den 10 bin YTL'ye kadar para cezası ile yargılanacak.

Peki sistem ne zaman çalışmaya başlayacak?

Çağrı Merkezi 1 Eylül'de faaliyete geçecek ama sistem şimdiden çalışıyor. Dolayısıyla şu anda alanlar için kanuni işlem 14 Aralık tarihinden sonra başlayabilir.

17 Temmuz'da kaçak cep telefonu aldım. Daha sonra haberleri duydum ve ceza almamak için denize attım. Kurtulabilir miyim?

Hayır. Çünkü SİM kartınızı kaçak cep telefonuna taktığınız anda kimlik bilgileriniz tespit ediliyor. Dolayısıyla kurtuluş yok.

Dubai'den cep telefonu alan bu telefonu Türkiye'de kullandığında ne olacak?

Gümrük girişinde cep telefonunuzu tebliğ edip girişini yaptıracaksınız. Aldığınız belge ile oluşturulacak merkezlerde kayıt yaptırabilirsiniz. 1 Eylül'e kadar getirdiğiniz telefonları hemen kayıt yaptıramazsınız çünkü merkezler daha kurulmadı. Biraz beklemeniz gerekir. Ancak bunun içeriği ve sınırları da genelge ile belirlenecek.

Bu haberleri okuyan bir kişi 16 Temmuz'da aldığı kaçak cep telefonunu hemen satarak elden çıkarttı. Bundan sonra ne olacak? Telefonu ilk satın alan mı yoksa ikinci elden alan mı suçlu olacak? Yoksa her ikisi de mi?

Çok karışık bu durumlar. Detayları genelge ile belli olacak.

Haber: Öge Demirkan
    Kaynak:www.vatanim.com.tr

• quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

quote:

Orjinalden alıntı: tiske

quote:

Orjinalden alıntı: dr.A.G
    ya bu işin telaşımı kaldı herşey ayan beyan ortada işte kapatacaklar telefonları
    kanunu kimin çıkarttığının ne önemi var ki önemli olan çıkması yayınlanması bana görede araştırdığım kadarıyla 12 temmuzdan sonra alan yandı yani

Yasada olmayan bir şey nasıl yapılır ya da yapacaklar?
    Bunu nasıl ve hangi mantıkla düşünüp yazdın bir anlatsan da dinleyelim biz de öğrenelim.

Yasalar sence ve benceye göre yorumlanacaksa Hepten battık
    Yasaya göre net olacaksın

nası yook yasada aynen sole diyor.yasayururluge girmeden onceki 12 milyon kaçaktel 14 aralıga kadar kayıt ettirilebilecek. sen burdan ne anlıyosun????????

• quote:

14 Temmuz tarihi itibariyle kaçak cep telefonu alanlara hukuki yaptırım uygulanacak mı?

Kesinlikle. Kaçak cep telefonuna, SİM kart takıldığında anda SİM karttaki kimlik bilgileri GSM operatörleri tarafından tespit edilecek. Daha sonra GSM operatörleri bu bilgileri Çağrı Merkezi'ne gönderecek. Buradan da Adalet Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacak. Kaçak cep telefonu kullanan kişinin adı, soyadı ve kimliği hemen bildirilecek. Bundan sonra ise hukuki süreç başlayacak. Kişi 100 YTL'den 10 bin YTL'ye kadar para cezası ile yargılanacak.

Adam tezgahta telefon alıp satıyordur ya da teknik servis hizmeti veriyordur. Bir dolu telefon takmıştır sim kartına bugüne kadar deneme amaçlı. 14 Aralık'a kadar da bir bakmışsın 500 tane -yeni spot- telefona kart takmış. Herbiri 10.000 YTL'den 5 milyon YTL 'ye kadar ceza alabilir bu kişi.

• GEÇİCİ MADDE 6. — Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen
    elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde
    gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt
    ettirirler.

Burada kayıt ettirilemez veya direk ceza vardır dye bir ibareyi nasıl çıkarıyorsun böyle bir ibare yok
    Olan bir kayıt işlemi için bu tarihten sonrakiler kyıt olmaz denmiyor

Ayrıca haberdeki röportaja göre son cümle dikkat çekici

Yasada eksik kalan yönler 1 Eylül tarihine doğru veya 1 eylül den sonra genelge çıkaracaklar.
    İşte o zaman belli olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: tiske

GEÇİCİ MADDE 6. — Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce Kurum kayıtlarında yer almadığı belirlenen
    elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz kullanıcıları, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren beş ay içinde
    gerekli belgelerle birlikte Kuruma veya Kurumun göstereceği yerlere başvurarak ellerindeki cihazlarını kayıt
    ettirirler.

Burada kayıt ettirilemez veya direk ceza vardır dye bir ibareyi nasıl çıkarıyorsun böyle bir ibare yok
    Olan bir kayıt işlemi için bu tarihten sonrakiler kyıt olmaz denmiyor

Ayrıca haberdeki röportaja göre son cümle dikkat çekici

Yasada eksik kalan yönler 1 Eylül tarihine doğru veya 1 eylül den sonra genelge çıkaracaklar.
    İşte o zaman belli olur

yaw kardeş ne desek boş o zamn alın telefonu 1 eylüldede netlik getirsinler telofonunuzu kapatıyoz diye
    napcan o zmn devletin napacağı hiç belli olmaz yasada bi belirsizlik varsa daha kötü her an aleyhinize kullanılabilir işini garantiye almak isteyen kaçak almasın ne olur ne olmaz eşşeğinizi sağlam kazığa bağlayın...

• bence bu ceza gerektirir anlamına gelmiyor arkadaşlar ama yinede eşşeği sağlam kazığa bağlamak Türkiye gibi bir memlekette çok gerekli bişey
  • ben farklı yoldan bir soru maili gönderdim Telekomünikasyon kuruluna ve Gurbetçilerin yanlarında getirdiği tellere Türkiyede kullanmak için Sim kart satın alıp taktığı zaman kullanamayacaklarmı seneye felan dedim.Ayrıca seneye bana yurtdışındaki tanıdıklarım faturalı tel alsa oradan ve hediye etse kayıt ettirebilirmiyim ilerde gibi bir soru sordum.
    Cevap: (en alttaki mesaj ilk mailimdi-alttakinden üste doğru okuyun)

Bilgi talebinizde öğrenmek istediğiniz tüm bilgiler Kurum tarafından yapılacak
    teknik ve hukuki düzenlemeler sonrasında bellirlenecektir. Konu ile ilgili çalışmalar Kurumumuz tarafından
    sürdürülmekte olup, çalışmaların sonuçlanmasına mütaekkip kamuoyuna duyurulacaktır.
    Bilgilerinizi rica ederim.

Gönderilmiş: Sal 02.08.2005 12:28
    Kime: Bilgi Edinme
    Bilgi:
    Konu: Re: Gurbetci telefonlarının kayıt edilmesi

Cevabınız için teşekkür ederim.Belirttiğiniz hususlar bilgim
    dahilindedir.Benim sorduğum ise Gurbetçilerimizin 13 ARALIK tarihinden sonra
    Türkiye'ye izne geldiklerinde bulunduğu ülkede kullandığı GSM cihazına
    herhangi bir Türk operatörün sim kartını taktığında kullanamayacak olması
    karşısında ne yapması gerekmektedir.yada 2006 yaz mevsiminde izne gelecek
    olanlar sinyal alamayacaklardır.Bunların kayıt işlemleri için ne gibi bir
    prosedür gerekmektedir.
    Ve seneye gelecek bir faturalı hediye cihazın kullanımı için
    kayıt imkanı 13 aralıktyan sonrada devam edecekmi?
    Saygılarımla

----- Original Message -----
    From: "Bilgi Edinme" <bilgiedinme@tk.gov.tr>
    To:
    Sent: Tuesday, August 02, 2005 12:14 PM
    Subject: YNT: Gurbetci telefonlarının kayıt edilmesi

> Sayın *****>
    > 2813 sayılı Telsiz Kanunu'nu değiştiren 5392 sayılı kanun ile yasal
    > olmayan GSM telefon makineleri ile ilgili Kurum tarafından yapılacak
    > teknik ve hukuki düzenlemeler sonrasında 1 Eylül 2005 itibariyle kayıt
    > dışı GSM telefon makinesi kullananlara SMS ve basın yoluyla yapılacak
    > duyurularla istenecek bilgi ve belgelerle TK’nin göstereceği yerlere
    > başvurmaları istenecektir. Bilgi ve belgesi olanlar kayıtlarını ücretsiz,
    > bilgi ve belgesi olmayanlar 5 YTL ödeyerek yaptırabileceklerdir. 13 Aralık
    > 2005 tarihine kadar kayıt yaptırmayanların telefonları şebekeden hizmet
    > alamayacaktır.
    > Bilgilerinizi rica ederim.
    >
    > -----Özgün İleti-----
    > Kimden:
    > [mailto:
    > Gönderilmiş: Per 28.07.2005 08:53
    > Kime: Bilgi Edinme
    > Bilgi:
    > Konu: Gurbetci telefonlarının kayıt edilmesi
    >
    >
    > Sayın yetkili,
    > Yeni çıkan kanuna göre tüm kayıtdışı GSM telefonların 5 ay içinde kayıt
    > altına alınması gerekmektedir.
    > Ailem yurtdışında yaşamakta ve Türkiyeye geldiklerinde roaming yapmamak
    > için kontürlü hat satınalıp
    > telefonlarına takmaktadırlar.Tatilleri süresinde bu şekilde telefonlarını
    > kullanmaları ,bu kanunla çelişmektedir.
    > Örneğin yılbaşında izne geldiklerinde bu şekilde kullanamayacaklar gibi
    > gözüküyor.Ne yapmaları gerekmektedir?
    > Bir başka sorumda Agustos ayı içerisinde Türkiyeye gelecek olan aile
    > ferdim adıma fatura kestirilmiş bir cep telefonunu
    > Almanyadan satın alıp,bana hediye olarak getirecektir.Bu kanuna göre
    > Yurtdışından faturalı satın alınmıs olan telefonlar
    > için izlenecek prosedür nedir.
    >
    > Saygılarımla

• evet bu soru cevaplardanda işlerin tam oturmadığı goruluyor.ama bence %95 12 temmuz diye bir durum yok.adamlar 2006 daki olacak telefon icin bile daha kesin bise dememmis.icinizi rahat tutun bence kimse madur olmıcak
  • Arkadaşlar, ben telefonumu mart ayında isviçreden aldım ve kayıtlı da değil hiç bir yere. İmei sorgulamasında bulunamadı yazıyor. Mart ayından itibaren de avea şebeksiyle kullanıyorum. Ben bunu 5 milyon karşılığında nereye gidip te kayıt ettirebilrim? Elimde herhangi bir fatura falan da yok...

Burak / İZMİR

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.