Şimdi Ara

Spot(kaçak) kullananlar,alıcaklar DİKKAT!!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.055
Cevap
0
Favori
114.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi imei kontrol ettigimizde bulunamadı-kayıt dışı-kayıtlı cevapları war dimi .şimdi bulunamadı ve kayıt dışına mı telefonunuzu kaydettirin mesajı gelcek ikisine de??????
  • peki arkadaslar bende yurtdısından k750 getirttim. ordan alınan faturası mevcut. bu durumda ben gümrükte kayıt ettirmedim yinede kaçak durumunamı düşüyo benim telefonum?
  • ya arkadaşlar ben 9 temmuzda avrupadan faturalı k750i aldım turkcell hattımı koyup kontorlu uluslararası dolaşımla 9-10-11-12-13-14 temmuz tarihlerinde konuştum bende mi bu yasadan etkilenicem??
    edit: bu arada bulunamadı yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anorian -- 25 Temmuz 2005, 11:53:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atomx

ya arkadaşlar ben 9 temmuzda avrupadan faturalı k750i aldım turkcell hattımı koyup kontorlu uluslararası dolaşımla 9-10-11-12-13-14 temmuz tarihlerinde konuştum bende mi bu yasadan etkilenicem??

Bulunamadı veya Kayıtlı
    çıkmasının 12 temmuzla alakası yok ki bu yorumlara neden?

Spot kaçak Telefonu 12 temmuzdan önce alanlar rahat olsunlar 28 AĞUSTOS tan sonra kayıt yapabileceksiniz.
    KAyıtlar 28 Ağustosta başlıyor

Tek sorun yasa çıktıktan sonra spot ve kaçak telefon alanların cihazlarını kayıt edip etmeyecekleridir

Şöyle ki bir senaryo yazıyorum Genel kanı Telekom şubelerinde kayıt ettirileceği yönündedir.

20 temmuzda telefon adlım spot
    30 ağustosta kayıt bürosuna gidip
    "ben telefonumu kayıt ettirmek istiyorum işte cihazım " dediğinizde
    Ordaki kayıt yapan personel eline cihazı alıp bazı şeyleri kontrol ederek

"12 temmuzdan sonra almışsın kayıt edilmez kapanır " mı Diyecek

Yoksa basit bir kayıt personeli cihazlardan anlamaz başvuran kişileri 5 YTL ile kayıt mı yapar

Ama GSM firmaları kayıt yaparlarsa işte o zaman iş değişebilir.

O nedenle tekrar yazıyorum
    12 temmuz öncesi yurtdışı veya TR den spot cihaz alanların içi rahat olsun
    Onlar kayıt ettirilecek
    Çünkiolmayan 12 temmuzdan önce olmayan bir yasa için hiç bir işlem yapılmaz
    ÜStelik sen kullanıcısın yani ticaret yapan biri de değilsin

Bütün bunları nerden mi biliyorum
    Mantığım söylüyor ve yasayı okudum
    Yasanın çıkış tarihi ve kullanıcı hakkında hiç bir bilgi yazmamışlar

Son yorum Bence alış tarihine bakılmaksızın 14 ARALIK a kadar alınan tellerin hepsi kayıt ettirilecektir.

Şimdi tek yapılması gereken şu
    12 Temmuz sonrası da Doğubanktan telefon alanlar var
    Bu arkadaşlar 28 ağustostan 1 gün sonra sms gelmesini beklemeden kayıt şubelerini gidip cihazlarını kayıt ettirsinler
    Bakalım ne olacak Kayıt olursa herkes 14 ARALIK a kadar spot alabilir

Sakın ha biri çıkıp ta bir 28 Ağustostan sonra alınanlar kayıt edilemz demesin
    Bu 28 AĞUSTOS tarihi kayıt alt yapısını tamamlamak için verilen bir tarihtir. Başka bir mana çıkmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 25 Temmuz 2005, 12:09:56 >

• sana katılıyorum tiske 12 temmuz oncesi alınanada bulunamadı veya kayıtdışı diyor sonra alınanada
  • quote:

Orjinalden alıntı: ogguzko

sana katılıyorum tiske 12 temmuz oncesi alınanada bulunamadı veya kayıtdışı diyor sonra alınanada

O listenin güncel olduğunu zannetmiyorum. Riske girmeyin.
  • Ankara TT müdürlüğündeki yetkili:
    0312 550 53 40 Ramazan Bey...

birileri bu yasa ile ilgili bir telefon varmı demişti..
    daha önce de varmiştim ama arkdaşlardan bazıları aramak yerine telefonculara sormuştu..
  • ha bu arada geçen hafta k750i alan arkadaş telefonunu dün p900 ile değişmiş..
    ikinci el bir garantili bulumuş..şimdi içi rahat..
    benden bir tavsiye sabredin zaten telefon ağustos sonunda w800 gelince şu an ki spot fiyatına yakın olucak..
    o zaman garantilisini alırsınız..
    ben elektronikte şuna inanıyorum..bir aletin ne kadar çok özellik ve ayrıntısı varsa o kadar çok arıza çıkarır..aldığınız spot k750 lerinde nerde noolucağı belli değil..ben açıkcası öyle bir telefonu garantisiz almak pek istemem..
  • garantilide alabilirim ama daha fazla beklemem lazım ozaman 650ytl ye düşmesini beklicez nezaman düşer 650 ye bu k750i
  • valla şu an ben 730 a buldum garantilisini..
    ama bekliycem en geç ağustos sonu şu w800 işi çıksın otomatik 100 ytl düşer..
    k700i almıştım çıkar çıkmaz 800 ytlye 6 taksit ben son taksiti öderken alet 550 ye bluetooth kulaklık ile satılmaya başladı..o zaman dedim bir daha çıkar çıkmaz alırsam xxxxxxxx oluyum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Atomx

ya arkadaşlar ben 9 temmuzda avrupadan faturalı k750i aldım turkcell hattımı koyup kontorlu uluslararası dolaşımla 9-10-11-12-13-14 temmuz tarihlerinde konuştum bende mi bu yasadan etkilenicem??
    senin avrupadan aldıgın tlf kayıtları bizde görünme şansı varmı tabi kayıtsız cıkacak benimde spot almanyadan geldi herneyse tabiki kayıtlı degil ama ben 3 kartan birini taktım sistem beni veri tabanına aldı iş kaldı kayıta oda 5ytl ye bitecek...
    adamlar diyorki 12 temmuzdan sonra bile bile spot alısan kabul etmiyecegim haberin olsun diyor yanı yasa dışı alımsatım her neyse kayıt dışı kabul etmiyorum diyor devlet daha ne desin iyi kaçak devam etsin yılsonuna kadar olurmu tabi bir tarih koyuyor daha evvel bizi sisteme almasa tantana yapacaktık nasıl olur diye ben kaçak tlf aldım bunu kayıt edin ama şimdi diyorlarki tarih bu kardeşim alan katlanır devlet 3milyar$ zarar etmiş yeter diyor biz daha nasıl olur diyoruz...

• quote:

Orjinalden alıntı: secco24

valla şu an ben 730 a buldum garantilisini..
    ama bekliycem en geç ağustos sonu şu w800 işi çıksın otomatik 100 ytl düşer..
    k700i almıştım çıkar çıkmaz 800 ytlye 6 taksit ben son taksiti öderken alet 550 ye bluetooth kulaklık ile satılmaya başladı..o zaman dedim bir daha çıkar çıkmaz alırsam xxxxxxxx oluyum...

730 a nerde buldun. w800 çıkınca 100 ytl civarı düşse eylulde alırım teli inşallah 650 ama spotlarda kalkınca fiyatlar yukselebilir???mi??
  • email e cevap geldi sadece bunu yazmışlar bi bakın:
    Sayin Tüketici,
    5392 sayili yasa 12 milyon adet kayit disi telefonu kapsamaktadir.
    Diger telefonlarla ilgili düzenlemeler hazirlanacak olan yönetmelikle
    belirlenecektir. Bilgilerinizi rica ederim.
    sizde bişiler yazın da açıklıga kavuşturalım şu işi ala ala anlamadım gitti hade email atın bi şurdan-------------------------------------------------->http://www.tk.gov.tr/bilgiedinme/bilgi_edinme_formlari.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogguzko -- 25 Temmuz 2005, 14:21:00 >
  • benim bi telefoncum var..adam hem genpa,kvk falan satıyo hem de spot..ben istedim vermedi bana spot..
    bu bana özel fiyat mı bilmem yıllardır adamdan alıyom çünkü..
    spotlar kalkınca fiyatlar yükselmez..zaten spot fiyatları garantili telefon fiyatı baz alınarak çıkıyodu..
    şimdi spot yok nasılsa diye abanacaklar diyosanız kesinlikle olmaz bence...yani adamlar zaten satıcakları fiyata satıyo spot olsa da olmasada..genpa k750i 850 ytl iken spota 580 dedi adam bana..şimdi spot 580 diye adamlar fiyatı düşürmediğine göre spot kalkıncada arttırmazlar..hatta düşer bence..daha çok insan artık garantili alıcağı için..sürümden kazanıcaklar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: akay635

Odogankaya iyice rahatlamışsındır şimdi.

Ewet
  • tamam da simdi gordum bu telefonunu degisenler var yani 12 temmuzdan sonra spot almıs simdi gitmis garantili almıs geri verip!!!!eger 12 temmuz olayı varsa o kisiler zaten ceza yicek cunku o kacak IMEI nosu o kisilerin hattından olasmıs durum GSM oparetorlerine haksızmıyım???sen elinden cıkarmıssın bise farketmez.ama 12 temmuz bizleri zaten etkilemiyo oda ayrı bise
  • müşteri herzaman haklıdır...
  • telefonu aldın..adam spot değil dedi..taktın hattını kontrol ettin IMEI noyu..
    anaaaa bi baktın kayıtlı değil..şimdi bu durumda devlet niye sana ceza versin..o cezalar aralıktan sonra satan için falan..yoksa diyelimki benim şarşım bitti arkadaşın cebine taktım hattı..aradım çıkardım..
    noolucak şimdi asıcaklar mı beni..artı telefonu geri veren arkadaş o hattı daha önce başka telefonlara da taktı yani o numaraya ait kullanım kyıtlarında önceki IMEI kayıtlı..
  • secco24 sen ne diosun 14 temmuz a sonra alınan teller kayıt ettiriliomu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: secco24

evet..
    3 ayrı durum var yani..
    kayıtlı,kayıt dışı ve bulunamadı ki bu çok kötü demek..
    bu arada kvk falan telefonları piyasaya çıkarmadan kaydettiriyor..
    ama kaçak kullanılan telefonlar siz hattınızı taktınızda sisteme kaydoluyor..yani telefonun 12 temmuzdan önce alınmış olması önemli değil..önemli olan ilk kez ne zaman hat takıp sisteme bağlandığınız..
    bu yüzden burda ben mayıs da aldım yada 1 temmuzda aldım falan demeyin..telefonu kullanım tarihi önemli yani..

yani yuh sana ben telefonumu gecen sene mayısta aldim bir yildan fazladir kullanıyorum telefonumu kapattigimi hatırlamiyorum telsim ve aycell kullaniyorum benimkine bile bulunamadı diyor ve benim telefonum spot yani kacak.. simdi resime de bak milleti heyecanlandirma

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.