Bildirim
sql 2014 studio açılmıyor.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
-
Kurulumu yaparken "windows authentication" seçeneğini aktif yaptınız mı?
şurada çözüm anlatılmış, siz göz atın sorun çıkarsa yine yazmaya çalışacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senGitBenGeliyorum -- 18 Ocak 2015; 17:32:03 > -
Server Name : HARUN\SQLEXPRESS veya
Server Name : HARUN\MSSQLSERVER
dene bağlanır. 2 adet istance mevcut sende teki ile bağlanmayı dene -
quote:
Orijinalden alıntı: Gabriel.Espaso
dene bağlanır. 2 adet istance mevcut sende teki ile bağlanmayı dene
HARUN\MSSQLSERVER yazınca, sunucuyla bağlantı kurulurken hata oluştu, sunucu bulunamıyor veya erişilemiyor diyor.
HARUN\SQLEXPRESS yazınca, login failed for user harun\harun diyor.hata kodu 18456 imiş.
sa falanda yazdım ama genede açılmıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: olcay2012
quote:
HARUN\MSSQLSERVER yazınca, sunucuyla bağlantı kurulurken hata oluştu, sunucu bulunamıyor veya erişilemiyor diyor.
HARUN\SQLEXPRESS yazınca, login failed for user harun\harun diyor.hata kodu 18456 imiş.
sa falanda yazdım ama genede açılmıyor.
Name Pipes -- Enabled
TCP --- Enabled dene
Firewall ayarınlarında 1433 portu açık mı ? birde ona bak -
-
quote:
quote:
quote:
Name Pipes -- Enabled
TCP --- Enabled dene
Firewall ayarınlarında 1433 portu açık mı ? birde ona bak
naptın arkadaşım. o kadar uzağa gitmeye gerek var mı. önce sıradaki adımlar:
-server yerine . koymayı dene. bildiğin nokta.
-eğer nokta yani . yemezse, bilgisayarının ip numarasını yaz. ancak ip numarası her açılışta değişeceği için işkenceli bir hal alabilir. eğer ip numarası yazınca düzeliyorsa arkadaşın bahsettiği name pipes yiyebilir ama yemeyebilir de. ben sadece programcı olduğum için daha fazla yardım edemem. bir sql admin daha ilerisini bilir. ama bence nokta koyduğunda sorunun çözülür. ha bir de hizmetlere bak sql server hizmeti durmuş olabilir. eğer durmuşsa başlat...
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsis
quote:
quote:
quote:
Name Pipes -- Enabled
TCP --- Enabled dene
Firewall ayarınlarında 1433 portu açık mı ? birde ona bak
naptın arkadaşım. o kadar uzağa gitmeye gerek var mı. önce sıradaki adımlar:
-server yerine . koymayı dene. bildiğin nokta.
-eğer nokta yani . yemezse, bilgisayarının ip numarasını yaz. ancak ip numarası her açılışta değişeceği için işkenceli bir hal alabilir. eğer ip numarası yazınca düzeliyorsa arkadaşın bahsettiği name pipes yiyebilir ama yemeyebilir de. ben sadece programcı olduğum için daha fazla yardım edemem. bir sql admin daha ilerisini bilir. ama bence nokta koyduğunda sorunun çözülür. ha bir de hizmetlere bak sql server hizmeti durmuş olabilir. eğer durmuşsa başlat...
Uzak derken . ?
NamePipe Enabled ---- BilgisayarAdı/Instance için gerekli ... Varsayılan olarak açık olmayabilir.
TCP/IP Enabled --- KullanıcıIP veya KullanıcıIP/Instance için gerekli .. Varsayılan olarak açık olmayabilir.
Shared Memory . yerine ve (local) yerine geçen bir ayar ...
Bunlar basit ayarlar
tabil ilk olarak servis başlatılıp başlatılmadığı gibi işlemler var bunları es geçtim...
Zaten arkadaş problemi eski versyion kuarak gidermiş . Büyük ihtimalle kurulum sırasında oluşan bir bug veya seçimden dolayı oluştu.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X