Şimdi Ara

Sql koduna takıldım bu seferde dostlar... :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selemlar... Bi Asp.net projesi inceliyorum ona göre de kendime onun benzerini yapacağım.... Daha doğrusu stajımda yaptırıyolar...
    Fakat sql kodunun içinden çıkamadım... Öyle yazılmış ki okumakla bitmiyo... Tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum....
    Kod şöyle :

sql = "select convert(char(10),max(tarih),104) as alacakmaxtarih,borcmu,carikod,bag into T1 from chareket where borcmu='A' group by carikod,borcmu,bag select convert(char(10),max(tarih),104) as borcmaxtarih,borcmu,carikod,bag into T2 from chareket where borcmu='B' group by carikod,borcmu,bag SELECT dbo.cari.ckodu, dbo.cari.cunvan, dbo.carihesap.talacak, dbo.carihesap.tborc, dbo.cari.ccinsi, dbo.cari.krbag, case when dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak >'0' then dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak end as borcbakiye, case when dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak <'0' then ABS(dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak) end as alacakbakiye, dbo.T1.bag,T1.alacakmaxtarih,T1.borcmu,T2.borcmaxtarih,T2.borcmu FROM dbo.cari INNER JOIN dbo.carihesap ON dbo.cari.csira = dbo.carihesap.crbag FULL OUTER JOIN T1 on dbo.cari.csira=dbo.T1.bag FULL OUTER JOIN T2 on dbo.cari.csira=dbo.T2.bag WHERE ckodu between '" & cari_bas_kodu & "' and '" & cari_bit_kodu & "'" + sql + "drop table T1 drop table T2"

Sanırm halimi anlamışsınızdır... Şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k.o.r -- 1 Ağustos 2008; 11:54:51 >

• soru ne ? tamam kod bu da sizin yapmak istediğiniz ne de yapamıyorsunuz ?
  • Ya veri tabanından cari durum raporu oluşturacak... Öyle bişey yapacak işte.... Ama bu kodların ne yapmak istediğini ben de anlamadım...... :(
  • İngilizcen varsa şu kaynağa bir göz at:http://www.w3schools.com/Sql/sql_select_into.asp

Bir kere burada tek bir SQL komutu yok. Komutları ayırırsan, ve de düzenli yazarsan anlaman kolay olur. Yoksa böyle spagetti gibi karma karışık koddan hiç kimse birşey anlamaz.
    sql1 = "select convert(char(10),max(tarih),104) as alacakmaxtarih,borcmu,carikod,bag into T1 
    from chareket
    where borcmu='A'
    group by carikod,borcmu,bag"

sql2 = "select convert(char(10),max(tarih),104) as borcmaxtarih,borcmu,carikod,bag into T2
    from chareket
    where borcmu='B'
    group by carikod,borcmu,bag"

sql3 = "SELECT dbo.cari.ckodu, dbo.cari.cunvan, dbo.carihesap.talacak, dbo.carihesap.tborc, dbo.cari.ccinsi, dbo.cari.krbag,
    case when dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak >'0' then dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak end as borcbakiye,
    case when dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak <'0' then ABS(dbo.carihesap.tborc - dbo.carihesap.talacak) end as alacakbakiye,
    dbo.T1.bag,T1.alacakmaxtarih,T1.borcmu,T2.borcmaxtarih,T2.borcmu
    FROM dbo.cari INNER JOIN dbo.carihesap ON dbo.cari.csira = dbo.carihesap.crbag
    FULL OUTER JOIN T1 on dbo.cari.csira=dbo.T1.bag
    FULL OUTER JOIN T2 on dbo.cari.csira=dbo.T2.bag
    WHERE ckodu between '" & cari_bas_kodu & "' and '" & cari_bit_kodu & "'"

sql4 = "drop table T1"

sql5 = "drop table T2"

Bu kodlar ardarda çalışıyor. T1 ve T2 isminde ara tablolar, var olan tablolardaki bilgiler kullanılarak oluşturuluyor ve işin sonunda siliniyorlar.
    Burada sadece sql3 ile sql4 arasında bulunan + sql +" kısmını anlamadım. Anlamsız geldiği için de çıkarttım.

• Doğru söylüyorsun böyle daha anlaşılır olmuş...Her ne kadar tamamını anlayamamış olsamda...
    Peki şimdi burada 5 tana sql kodu var öyle mi??? Birbirinden bağımsız kodlar bunlar yani...

+sql + dediği "sql" diye string bir nesne var, ona da bazı koşullar giriyo(kodu yazmadan önce tabi iflerle sql nesnesine koşulları ekliyo) ve araya onu da eklemiş...

Ya hocam sana zahmet bu convert,case,join ile neler yapılıyo bana açıklayabilr misin?? Özellikle join karışık biraz....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.