Şimdi Ara

Sql Server Uzak bağlantı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelike 1-2gündür araştırıyorum ve nette gördüğüm herşeyi yaptım yinede beceremedim.
    Yapmak istediğim kısaca sql server 2014'ümdeki database'ime başka bir pcden işlem yaptırmak.

ConnectionString'imde sanırsam hata var düzgün yazamıyor muyum ne !

Öncelikle yaptıklarımı yazayım.

1-Sql server configuration managerdan tcp/ip leri rehberlerdeki gibi açtım ip adress kısmındaki hepsinide yes diyip geçtim 1433 portları hepsini altına yazdım

2-airties 192.168.2.1 den girerek nattan portları doğru bir şekilde açtığıma inanıyorum(rehberdeki gibi)

3-Firewall ayarlarında yeni kural oluşturdum.(aynı rehberdeki gibi)

Ama gel gelelim ne yazdıysam uzak bağlantı sağlayamadım.(ip adres database adı ve şifre göstermemek için salladım)

"Data Source =212.233.161.218 ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =212.233.161.218,1433 ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =212.233.161.218/instance_name ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =212.233.161.218/(sql server man. stu. girerken ki direk server name) ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "server =212.233.161.218/instance_name ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "server =212.233.161.218; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source=212.233.161.218/instance_name,1433; Network Library=DBMSSOCN; Initial Catalog=deneme; User ID=sa; Password=deneme"
    .
    .
    .
    ve daha bir sürü deneme yinede giremedim.

Bu arada localde sorun yok tabi o zaman kendi private ip'mi (ipv4) giriyorum (hatta ipv6da girsem oluyor)
    oda şöyle ve hepsi giriyor.

"Data Source =192.168.2.203 ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =192.168.2.203,1433 ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =192.168.2.203 ; Initial Catalog =deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =192.168.2.203,1433 ; Initial Catalog = deneme; User ID =sa; Password = deneme"
    "Data Source =192.168.2.203 ; Initial Catalog = deneme; User ID =sa; Password = deneme"

Yukarıda alınan hata visual studio C#'ta ;
    "Additional information: Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: Named Pipes Provider, error: 40 - SQL Server için bağlantı açılamadı)"

Herkese şimdiden çok teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadalar -- 30 Ağustos 2015; 15:27:43 >

• ve neden "Airties İnternet IP Adresi" ile googledan bakılan ip adress farklı gerçi ikiside sorunumu çözmüyor
  • NAT doğru değimiyle PAT'dan dolayı end to end connection kuramadığın için erişemezsin. Database olduğu makinaya no-ip gibi araçlarla sabit ip yaparsan ancak ozaman bağlantı sağlarsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.