Şimdi Ara

Squier Affinity Strat mı Tele mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisini tercih edeyim arkadaşlar ilk gitarım olacak. Hard rock blues ve rock n roll ağırlıklı olmakla birlikte az da olsa metal çalacağım. Metal için pedal desteği gerekecek onları da zamanı gelince hallederim. aklım strat kalbim tele diyor. Telenin görüntüsüne hastayım ama stratta da 3 manyetik ton seçeneğini artırıyor sizce ne yapayım? Birde bu affnity strat ve affinity stratocaster farklı modeller mi öyleyse farkları ne? Amfi olarak da roland micro cube düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz Penguen -- 15 Şubat 2013; 18:21:03 >

• strat al hss dizilimli manyetikleri olsun...
  • Telecaster bin kat daha güzel Stratocasterden. YouTube'de Nevada Music videolarını izle ona göre kararını ver ama ben şiddetle Telecaster tavsiye ederim. Elektroların Cadillacıdır kendileri bir de boyaları döküldü mü tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: alohaa34

strat al hss dizilimli manyetikleri olsun...

şu aralar strat baya kafama yattı ama sss olanı çünkü ben köprü pozisyonundaki single tonunu da seviyorum bunun için de alıp daha sonra elime para geçince single görünümlü humbucker takmayı planlıyorum birde o manyetiği hem single hem humbucker olarak kullanmayı sağlayan bir aparat varmış 20-30 tl civarında onu da alırım olay tamamdır ondan sonra benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz Penguen -- 17 Şubat 2013; 22:36:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khagan

Telecaster bin kat daha güzel Stratocasterden. YouTube'de Nevada Music videolarını izle ona göre kararını ver ama ben şiddetle Telecaster tavsiye ederim. Elektroların Cadillacıdır kendileri bir de boyaları döküldü mü tadından yenmez

Hocam videoları daha önce izlemiştim ama stratta 3 manyetik var. Bana da ton aralığı geniş gitar lazım, sanırım strat alıp bir üst mesajda anlattığım modifiyeyi yapacağım. Ama hala tam karar verebilmiş değilim.

Yanlız boyaları dökülünce gerçekten harika oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz Penguen

quote:

Telecaster bin kat daha güzel Stratocasterden. YouTube'de Nevada Music videolarını izle ona göre kararını ver ama ben şiddetle Telecaster tavsiye ederim. Elektroların Cadillacıdır kendileri bir de boyaları döküldü mü tadından yenmez

Hocam videoları daha önce izlemiştim ama stratta 3 manyetik var. Bana da ton aralığı geniş gitar lazım, sanırım strat alıp bir üst mesajda anlattığım modifiyeyi yapacağım. Ama hala tam karar verebilmiş değilim.

Hocam 3 manyetik var ama hepsi Single yani çok fazla ton aralığı bekleme. Madem ton yelpazesi geniş olsun istiyorsun HSS olan modelini al.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Uykusuz Penguen

quote:

Hocam 3 manyetik var ama hepsi Single yani çok fazla ton aralığı bekleme. Madem ton yelpazesi geniş olsun istiyorsun HSS olan modelini al.

sss alıp köprü manyetiğini single görünümlü humbucker ile değiştirmek var kafamda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cort x5 hakkında
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Up.
  • Up.
  • Stratdaki single manyetiği değiştirmek yerine HSS dizilimli alman daha mantıklı, gitarın orijinalliğini bozmaya değmez bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tele'nin kendine has cok tatlı bi tonu var acayip hosuma gidiyor. Ama tele strat kadar cok yonlu degil ayrıca o fiyata teleden pek bisey bekleme hss manyetikli strat idare eder seni

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RingThalion

Stratdaki single manyetiği değiştirmek yerine HSS dizilimli alman daha mantıklı, gitarın orijinalliğini bozmaya değmez bence.

yalnız manyetiği değiştirince aynı manyetiği hem single hem humbucker olarak kullanbileceğim. Manyetiği bölmek için bir şey takılıyormuş. Orijinal hss ye de uygulanabilir mi ki bu acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolución

Tele'nin kendine has cok tatlı bi tonu var acayip hosuma gidiyor. Ama tele strat kadar cok yonlu degil ayrıca o fiyata teleden pek bisey bekleme hss manyetikli strat idare eder seni

ton aralığı az telenin ya o yüzden strat düşünüyorum artık hss alacağım gibi duruyor.
  • 2si arasında en mantıklısı strat hss
  • söylediğin iki gitarda çok iyi gitarlardır ancak manyetik dizilimleri açısından metal müziğe çok uygun değildir. Ancak manyetiklerini modifiye edeceğim dersen olabilir. söylediğin müziklerde humbucker gerekli.
    telenin kasasını beğeniyorsan, manyetik dizilimleri farklı olan tele modellerini seçebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurleryilmaz

söylediğin iki gitarda çok iyi gitarlardır ancak manyetik dizilimleri açısından metal müziğe çok uygun değildir. Ancak manyetiklerini modifiye edeceğim dersen olabilir. söylediğin müziklerde humbucker gerekli.
    telenin kasasını beğeniyorsan, manyetik dizilimleri farklı olan tele modellerini seçebilirsin.

hocam metal çok çalmayacağım blues ve rock n roll ağırlıklı çalacağım. Hss strat almaya karar verdim fakat şimdi de bullet mı alsam diye düşünmeye başladım aradaki 250-300 tl lik farka değmez diyenler var.
  • bullet kötü bir gitar değil ancak iyi bir başlangıç gitarıdır. eğer seviyen daha yüksekse bullet değilde daha üst modeller tavsiye ederim. hss seçeneği zaten sana ton olarak yeterli açıklığı sağlayacaktır. ister heavy metal, ister daha soft ton yelpazesi olacaktır.

ama dediğim gibi seviyen yüksekse bullet yeni başlangıç olarak tavsiye edilecen bir gitardır.

250-300 tl fark sestede gerçekten fark yaratacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.