1.KO K2network serverleri ile yıllardır bu oyunu oynatmakta. İnanın belli başlı serverlara girmek için klavyenizden olabilirsiniz. Ares sunucuları öyle bir şekilde tıkanmışki. Girdinmi sevincinden odana balonlar bile asarsın :). Fakat KO nun çıkardığı bir sistem o kadar değişikki insanın bir bakımdan zoruna gitmektedir. Bronz üyeliği alarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Para verdinizmi ücretsiz oyuncuyu dışarı atar ve sizi bünyesine alır gir babam gir. Takır Takır oyununuzu oynarsınız. İşte bu yapılan ücretsiz oyunculara bir haksızlıktır.
2. Oyun tamamen stres yaratıcı bir sisteme dönüşmüş. Buna gözümüzle rastladık bilinmedik öyle sistem açıkları varki ID ni o adama vererek şifreni alabilirsin. Bu ne demek olur ? Ben yıllarca oynayacağım bir anda Pokemonun birisi soyarak beni depresyonlara sokacak bu kadar güvensizliğin altında KO userları nasıl oynayabilir Hayret ediyorum.
3. KO da Dupe tekniği denen bir olay ile denge tamamen bozulmaktadır. Elinizdeki bilmem neyi çatır çatır kopyalayabilirsiniz. Garip ve kullanıcılar için güzel bir durum aslında yapamayanlar ise nasıl bir devrim ister bilemem :)
4. KO büyük bir şekilde efekt sorunu yaşamaktadır. Bu nedir Kardeşim Sanki Ms-Dos da oyunlar oynuyoruz. Mario yu tercih ederim. :)
5. Şu aşağıdaki resime bakın silkroadı ele alarak konuşuyorum. İkisindeki farka bakın. Bana hak verin nerede Aksiyon var ? Bir user Bir oyundan ne bekleyebilir? Hırsmı bekler ben 70 lvl olcam Dünyaya hakim olcam mantığı değil. Bu tür oyunlardan birazda zevk almamız gerekecek demi işte Silkroaddaki görüntüye baktıktan sonra Bana hak verin lütfen.
6. Bildiğimiz durum +8 Bilmem ne özelliklerinde silahlar vardır. Ve RGP oyun yapıcıları bu tür özellikteki silahlara değer kazandırabilmek için silahı ışıklı yapar. Aşağıdaki Resim Silkroaddaki +8 Değerindeki SON ve KO daki +8 Arasında ne kadar fark var demi ? Görüntü ne kadar inkar etsenizde Silkroad da muhteşem bir yapıt var.
7. KO da türklere özel bir yapıt yok! Ama Silkroadda isminden anlaşılabileceği gibi Ipek Yolu anlamına gelmektedir. ve Ipek yolunu herkes tarih derslerinde görmüştür. Ipek yolu denildiği zaman akıla türkler gelirdi bu bir gerçek. Oyuna girdiğiniz zaman ve lvl inizi yükselttiğiniz zaman Şehir değişirsiniz. ve en son güzel şeherilerden biri Hotan dır Hotan da cami benzeri bir görünüşü vardır. İnsanın adeta duygularını okşar. Ama bu hırslı KO cular için ne kadar okşayıcı olur bilemem :P
8. KO da amaç Mahluk Öldürmek. Güzel tamam bu oyunun bir tarzıda amaç devamlı bu olmamalı. Silkroad da mal taşımacılık olayı insana o kadar zevk verirki inanamazsınız hatta malı taşıdığınız anda size saldırmaya çalışan thiefler (hırsız) i öldürdüğünüzde çok güzel oluyor. Ama KO da devamlı kasaplık ;)
9. KO da ata vb. şeylere binmek yok. Sadece Clan başkanları biner o da savaş anında. ve KO cu arkadaşlardan şu cümleyi duyarım "Ya şu ata binme saçmalığı nedir kardeşim!" Abicim insan oğlu yüz yıllardır ata binmektedir. :D:D neden saçmalık olsun ?
10. Diğer KO culardan atılan bir iftira ise Silkroadda kaçış durumu. :) Siz koşarken nasıl koşarsınız? Dik durarakmı yoksa Öne eğilerekmi Hoşarsınız ? İşte Resmi Buyrun :)
11. Silkroadda Lvl leriniz atladıkca Vuruş teknikleriniz değişir yeni aksiyonlar ile karşılaşırsınız. Savaş teknikleri kazanırsınız. Ama KO da Lvl 1 dede Lvl 80 dede Vuruş haraketi aynıdır :)
12. Silkroadda Sizin kurdunuz olabilir belirli bir fiyata kendinize kurt alıp Yetiştirebilirsiniz. O kurt savaş anında sizinle birlikte savaşır. Size yardım eder. O da lvl atlar. Bu çok güzel bir durumdur inanın o kurt ile arkadaş bile olabilirsiniz. :)
Ko cular sankın bana ağır tepkiler vermeyin. :) Silkroad serverleri dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan yahoo serverlerinden desteklenmektedir. Tamamen güvenli ve eğlenceli bir oyundur silkroad. KO da emek vermiş lvl 70 lere gelmiş adamlar tabiki bana laf atacaklar ama eminimki o lvl lerden silkroada geçişleri olsa tak diye geçerlerdi. Eğer fazla adrenalin ve fazla zevk almak isterseniz Silkroadı tercih edin. Teşekkürler. Ve herkese saygılarımla... (sılkroad bulumun alıntı dır)
Pvp sistemi berabat hayatımda bu kadar sacma bir Pvp sistemi görmedim
(renkli boyunluklar war aynı renkde ise dalamazsınız ama farklı renk'de ise dalarsınız)
ayrıca cok lag war bi ara oynadım 10dk lag girdigi oluyordu......
ayrıca bot diye bi illet war görev alıyor weriyor pot alıyor kutu topluyor koxp'danda kötü yani....
ko nun pvp sindeki aksiyonu başka yerde bulamadım. ko yu zaten sadece pvp sinin cok ii olmasından dolayı tercih ediyorum
aslında para kazanmak yönünden koya da thief ticaret hunterlık gelse oyun daha başka olur bence .. gerçekten sürekli kasaplık sıkıcı olabiliyor