Şimdi Ara

Ssd almak istiyorum yardım eder misiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bunu yazmaya gelmiştim ben de.

Eğer sadece bir SSD olsun HDD'den hızlı çalışsın diyen insan için evet en ucuzu alınır. Lakin ben sistemi onun üzerine kuracağım ve sürekli kullanacağım, ayrıca 2 yıl sonra veri kaybı riskine tahammülüm yok diyorsan gider DRAM cache olan düzgün bir model alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Adata su650-Toshiba Tr200 gibi modeller hem Dram bulundurmazlar hemde 3 yıl garantileri vardır.

300 TL bütçen varsa tartışmasız Samsung 860 Evo almalısın. DRAM'lidir ve 5 yıl garantisi vardır , 150 TBW ömrü vardır.

DRAM SSD için önemlidir internette araştırırsın
    300 TL'ye 250 GB alınıyor.

DRAM'siz model 480 GB alınabiliyor.

Burada önemli olan fiyat performanstır. Fiyat performans olarak 860 evo çok pahalı. DRAM önemli birşey ama çoğu kullanıcı buna dikkat etmez. Fiyatlarda bu halde olunca 480 GB alınıyor o fiyata. 2 katı kapasite varken sırf DRAM olduğu için Samsung alınmaz.

Yukarıdada bahsettim parası kısıtlı olan ve kısıtlı para ile max verimi almak isteyen adam için konuşuyorum. Parası varsa zaten Samsung alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    O dediğin kişiye göre değişir. TR200 ve Su650 kullandım kullanmasam kafadan sallamış olurum.

Adata su650 neden bilmiyorum ama 60 dereceye kadar dayanıyordu sıcaklarda 120 GB modeli.

Su650 ve Tr200'de de ortak yaşadağım başka bir sorun dram içermediğinden özellikle yüksek boyutlu dosyalarda bir sure sonra 20-30 MB gibi aktarım hızlarına düşüyor , hatırlatırım bu SSD 500 MB yazıyorya güya.

Niye bedavaya satıyorlar zannediyorsunuz performansı berbat gittim gene mecbur 860 Evo aldım.

Yani 480 GB değil 800 GB ta verse dram içeren bir SSD alırım 10 senelik HDD bile 50-60 MB aktarım hızına sahipken ssd'nin 20-30 MB hızlarda olması can sıkıyor.

SSD alacak arkadaşta ona göre değerlendirip kararını verir artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Temmuz 2019; 15:23:8 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

O dediğin kişiye göre değişir. TR200 ve Su650 kullandım kullanmasam kafadan sallamış olurum.

Adata su650 neden bilmiyorum ama 60 dereceye kadar dayanıyordu sıcaklarda 120 GB modeli.

Su650 ve Tr200'de de ortak yaşadağım başka bir sorun dram içermediğinden özellikle yüksek boyutlu dosyalarda bir sure sonra 20-30 MB gibi aktarım hızlarına düşüyor , hatırlatırım bu SSD 500 MB yazıyorya güya.

Niye bedavaya satıyorlar zannediyorsunuz performansı berbat gittim gene mecbur 860 Evo aldım.

Yani 480 GB değil 800 GB ta verse dram içeren bir SSD alırım 10 senelik HDD bile 50-60 MB aktarım hızına sahipken ssd'nin 20-30 MB hızlarda olması can sıkıyor.

SSD alacak arkadaşta ona göre değerlendirip kararını verir artık
    Kişiden kişiye değişir evet. Ama çoğu kişinin buna dikkat ettiğini düşünmüyorum. Açıkçası 3 senedir Toshıba OCZ kullanıyorum. DRAM'li model hiç kullanmadım. Bütün arkadaş çevremde tanıdıklarımda hepsi DRAM'siz SSD kullanıyor.

Kardeşimin bilgisayarında dandik denilen James Donkey var. Hiç bir zaman başım ağırmadı 3 senedir. Çevremdekilerinde başı ağırmadı. Bir şikayet görmedim. Modelden modele değişen kronik sıkıntılar olabilir fakat 480 GB SSD'lerin çoğu bu fiyatlarda zaten. Hepsi mi sıkıntılı o zaman? Dediğim gibi size katıldığım noktalar mevcut fakat katılmadığım noktalarda var. Açıkçası 480 GB DRAM'siz model mi, 250 GB DRAM'li model mi diye sorsalar şöyle yaparım; eğer hali hazırda depolama sıkıntım yoksa sadece ekstradan bir SSD alıyorsam DRAM'li tercih edebilirim. Fakat depolamam yetmiyorsa ve SSD almak istiyorsam o fiyata gider 480 GB SSD alırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dvd yani cd rom yerine tak hdd yi kalan 2 yere de ssd di tak

• Mar00N kullanıcısına yanıt
    Dram'siz SSD'de pek birşey yapmaz isen 5 senede kullansan sorun olmaz sanırım.

Video edit , iso düzenleme , sürekli dosya transferi yapınca SSD resmen ölüyor , 15-20 sene evvelki İDE disklere dönüyor zaten sıkıntı burda benim bu ssd'lerden dilim yandı almak isteyeni uyarıyorum.

Konu sahibi arkadaş sadece günlük kullanım ve oyun için alacaksa isterse 480 GB tercih etsin.

480 GB alacaksa Toshiba TR200 alsın. Isınma problemi yok bu seride benim gördüğüm.

Crucial bx500 ve Adata Su650 ısınma problemleri mevcut 55-60 dereceleri görüyor

• quote:

Video edit , iso düzenleme , sürekli dosya transferi yapınca SSD resmen ölüyor , 15-20 sene evvelki İDE disklere dönüyor zaten sıkıntı burda benim bu ssd'lerden dilim yandı almak isteyeni uyarıyorum.

Konu sahibi arkadaş sadece günlük kullanım ve oyun için alacaksa isterse 480 GB tercih etsin.

480 GB alacaksa Toshiba TR200 alsın. Isınma problemi yok bu seride benim gördüğüm.

Hocam benim halihazırda windows kurulu ssd var ama 120 GB olunca oyun için yer kalmıyor onun için düşünüyordum. Alırsam sırf oyun atıcam yani içine :D Ama kabloları falan çok karışık geldi emin değilim nereye takacağımı da bilmiyorum. Şu an ki ssd nin yanında başka yer yok kasada. Ama dvd writer da yok oraya takılabilir mi acaba ?

Edit : Hocam birde nvme diye bir şey varmış. Ram kadar bir boyutu var. Hiç kabloyla falan uğraşmadan direk takabilirim diye düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz gerek var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11_serhat_11 -- 9 Temmuz 2019; 17:25:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 11_serhat_11

Hocam benim halihazırda windows kurulu ssd var ama 120 GB olunca oyun için yer kalmıyor onun için düşünüyordum. Alırsam sırf oyun atıcam yani içine :D Ama kabloları falan çok karışık geldi emin değilim nereye takacağımı da bilmiyorum. Şu an ki ssd nin yanında başka yer yok kasada. Ama dvd writer da yok oraya takılabilir mi acaba ?

Edit : Hocam birde nvme diye bir şey varmış. Ram kadar bir boyutu var. Hiç kabloyla falan uğraşmadan direk takabilirim diye düşündüm. Siz ne düşünüyorsunuz gerek var mı ?

Alıntıları Göster
    SSD montajı çok sıkıntı olan birşey değil illa harddisk gibi bir yuvaya otutturup vidalamak zorunda değilsin.

Çift taraflı bant varsa kasada boş bir yere dahi yapıştırabilirsin ağırlığı yok darbeden pek etkilenmiyorlar.

Bağlantı konusu şöyle elinde bir tane sata kablosu olucak yani Alman gerekecek.

Sata kablosunun ucuna bakarsan L şeklindedir. L şekline dikkat ederek sata kablosunun bir ucunu Ssd'deki girişe takıcan diğerini de anakarttaki sata girişlerine takıcan.

Birde psu'ndan uzanan bazı kablolar var ucunda siyah renk ince-geniş başlıklara sahip. Onuda gene SSD'de sata kablosunu takınca kenarda bir boşluk var gene L şeklinde daha büyük oraya takıcan.

Şu anki SSD'ne dışardan bakınca ne dediğimi anlarsın. İnternetten video izlemeni tavsiye ederim anlatmakla da pek olmuyor

Nvme ssd'ye gerek yok bence onu Alman için anakartın destekliyor mu bakmak lazım hemde pek ucuz değiller. SSD montajı zor birşey değil 3-5 video izle şu anki takılı diskine bak az çok anlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Temmuz 2019; 18:19:11 >

• quote:

SSD montajı çok sıkıntı olan birşey değil illa harddisk gibi bir yuvaya otutturup vidalamak zorunda değilsin.

Çift taraflı bant varsa kasada boş bir yere dahi yapıştırabilirsin ağırlığı yok darbeden pek etkilenmiyorlar.

Bağlantı konusu şöyle elinde bir tane sata kablosu olucak yani Alman gerekecek.

Sata kablosunun ucuna bakarsan L şeklindedir. L şekline dikkat ederek sata kablosunun bir ucunu Ssd'deki girişe takıcan diğerini de anakarttaki sata girişlerine takıcan.

Birde psu'ndan uzanan bazı kablolar var ucunda siyah renk ince-geniş başlıklara sahip. Onuda gene SSD'de sata kablosunu takınca kenarda bir boşluk var gene L şeklinde daha büyük oraya takıcan.

Şu anki SSD'ne dışardan bakınca ne dediğimi anlarsın. İnternetten video izlemeni tavsiye ederim anlatmakla da pek olmuyor

Nvme ssd'ye gerek yok bence onu Alman için anakartın destekliyor mu bakmak lazım hemde pek ucuz değiller. SSD montajı zor birşey değil 3-5 video izle şu anki takılı diskine bak az çok anlarsın

Alıntıları Göster
    İnceleyince çok güzel oturdu hocam. Birde güç kablosunda yeteri kadar giriş var mıdır ? Onun için de mi ayrı kablo almak gerekiyor yoksa sadece sata kablosu yeterli olur mu ?

Son olarak bu tür şeyleri nerden biliyorsunuz hocam kendiniz mi öğrendiniz yoksa mesleğiniz falan mı ?

• 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt
    Sata kablosu yeterli olmaz hem sata kablosu + psudan gelen sata güç kablosunu beraber takmam gerek SSD ye.

Sata güç kablosunun fotosunu ekledim.

Sata güç kablosu zaten senin şu anki psunda vardır dışardan almana gerek yok.
    Ssd almak istiyorum yardım eder misiniz ?

Normal sata kablosu da bu. Sata güç kablosundan daha küçük.

İkisinide ssd üzerindeki girişlere takacaksın büyüklük-küçüklüğüne ve L uçlarına dikkat ederek.

Girmiyorsa zorlama kırarsın biraz video izleyip yapmanı tavsiye ederim

Ssd almak istiyorum yardım eder misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 9 Temmuz 2019; 20:37:23 >

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Hocam güç kablosu var demişsiniz şimdi benim bilgisayarımda halihazırda 1 ssd ve 1 hdd mevcut acaba ek ssd için de güç kablosu var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarında bulunan güç kaynağının kablolarına bakman lazım genelde 3-4 tane koyarlar ayrı bir aparat almadan takabilmen gerekir.

Yukarıda fotosunu attım bir bakman gerek yoksa aparat Alman gerekiyor

• quote:

Bilgisayarında bulunan güç kaynağının kablolarına bakman lazım genelde 3-4 tane koyarlar ayrı bir aparat almadan takabilmen gerekir.

Yukarıda fotosunu attım bir bakman gerek yoksa aparat Alman gerekiyor
    Peki hocam çok sağolun :)
  • quote:

www.nanokatalog.com
    Western Digital Blue 3D monolitik sürücü 2.5'' 500 GB Serial ATA III Solid State Disk SSD WDS500G2B0A - Nanokatalog
    https://www.nanokatalog.com/urun/western-digital-wds500g2b0a-serial-ata-iii-internal-solid-state-drive

Hocam bu ssd nasıldır?Sanırım dram li

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.