Şimdi Ara

SSD ETKİSİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ssd al tabi ancak enerji tüketimi konusunda anlatılanlar doğru değil. Geleneksel sata ssd'ler neredeyse daha fazla enerji tüketiyor hdd'lere göre.

E ama hızı her türlü çok daha iyi. Windows 10 ile çalışması daha verimli hale de geliyor. Windows 10 olan bir cihazda ssd olunca çok ciddi bir açılma kapanma hızı farkı oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de Hp Envy Dv7 7243 var.Ben de alacam fakat benim bilgisayarda iki adet hdd/sss yeri var ve birisi boş.Bunun için kablo ve vidaları internnetten temin edebilir miyim?Sata 3 veya 2 desteği hakkında fikri olan var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam 4 yıllık laptop'a geçtiğimiz ay SSD upgrade yaptım. Alet küllerinden doğdu resmen. Aşırı derecede etkisini gördüm. Sadece açılış kapanış değil, genel kullanımda da büyük fark var. Taktıktan sonra sistem sıfırlama yaptım, eskiden 7-8 saat süren sıfırlama işlemi SSD ile 1-2 saat arasına düştü.
  • Tüm mesajlara +1
    Ssd fark yapıyo gerçekten, ben de 5 yıllık laptopa taktım aşırı hızlandı.
    Sata2 de olsa sata3 de olsa hızlandırır kesinlikle alınmalı.

• Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende öyle düşünüyorum.

• porsche911gt2 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

• 7243CL olarak geçen model mi hocam?

Sata 3 desteği varmış.

Crucial
    RAM & SSD Upgrades | HP - Compaq ENVY dv7-7243cl | Crucial.com
    https://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/HP-Compaq/envy-dv7-7243cl

Samsung 860 evo alabilirsiniz.

Hocam aklıma şöyle bişey takıldı, ben mevcut hdd mi harici bir harddiske klonladıkdan sonra onu ssdnin içine nasıl atıcam ki😂
    Sonuçts boş ssd takınca windows felan açılsa yine anlarımda😂

• loley00 kullanıcısına yanıt
    😂, hocam 2.5 inçlik disk kutusu var mı elinizde? Ssd'yi ona takıp klonlarsınız veya usb den sataya dönüştürücü kablo alıp o şekilde de klonlayabilirsiniz.

• 10 yıllık toshiba u500 dizüstü bilgisayarım var.
    intel pentium p7350 2.0 ghz çift çekirdek işlemci
    4 gb ddr2 667 mhz ram
    dahili gpu.
    8 yıldır sata 2 portunda 128gb kingston ssd ile kullanıyorum. office uygulamalarında gayet hızlı. tarayıcıda biraz kasma yapıyor sadece. Bence sata2/3 farketmez her bilgisayarda bulunmalı ssd.
    Onu yazmayı unutmuşum.Benimki nr modeli.Bu arada ikinci boş yere takmak için kablo ve vidalı nereden temin edebileceğim hakkında fikriniz var mı?

• Bayağı fark ediyor alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cano37 -- 16 Şubat 2019; 16:17:57 >
  • elimde james donkey 240gb olanı vardı 8 yıllık laptopa taktım önceden 2 sekme Chrome açamazdım şimdi 10 sekme açabiliyorum oyun olarakta farkı çok rahat hissedersiniz

Bu arada laptop sata2 destekliyor testlerde veri aktarım hızı yarı yarıya düşük gösteriyor ama kullanım olarak yeni laptop almış gibi oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bunxkaya -- 16 Şubat 2019; 18:0:38 >
  • Kabloya ihtiyacınız yok hocam. Vidayı bilmiyorum şahsen nereden bulabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.