Şimdi Ara

SSD performans testleri SSD tavsiyesi SSD alacaklar okusun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yanıt için teşekkür ederim.

bi terbiyesizlik yapıp 860 evo aldım 320 küsür papele amazondan.50-60 lira için risk yüksek.Ps ve Illustrator ağırlıklı çalışıyorum pek kıymetli verilerimi emniyete almalıydım.

ayrıca konuyla doğrudan ilgisi olmasa da surf ve tasarım için Windows 7 ile 10 arasında bariz bir performans farkı bulunuyor mu?macera aramaya gerek var mı?
    tekrar teşekkürler.
  • paranoiavana P kullanıcısına yanıt
    860mi uygun almisiniz. 850-860lar en iyileri zaten. anakart sata 3se win 7 win 10 performans farki göze batacak sekilde olmaz. benim testlerimde sadece 4k hizlari biraz farkediyodu. Bu arada ssd'den tam performans alabilmek için mutlaka ahci modu etkin yapmaniz lazim biostan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat performans olarak sizce hangisi ön plana çıkıyor??

SSD performans testleri SSD tavsiyesi SSD alacaklar okusun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Normal sata girişi olarak en iyi samsung 850 evo modelidir. Fiyat performans birincisidir.

PCIe M.2 NVMe işin içine girince samsung 970 evo açık ara performans anlamında en üstlerdedir ve fiyat performans birincisi diyebiliriz.

970 evo'nun okuma hızı 4kat yazma hızı 3kat. 4k hızları ise yaklaşık %50 daha iyidir 850 evo'dan.

Ben 2016 yılında samsung 500gb 850evo'yu 500-600tl gibi bi rakama aldıgımda yanlış hatırlamıyosam pci m.2 ssd'ler 970 evo'lar 2000tl'nin üzerindeydi günümüzde ise fiyatlar birbirine yaklaştı alınabilir seviyeye geldi. aradaki performans farkına değer. Hatta ssd ve Pci m.2 ssd'lerin performasn farkı ile fiyat farklı neredeyse eşdeğer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoFiX -- 21 Kasım 2018; 19:56:43 >
  • TeknoFiX T kullanıcısına yanıt
    Eyvalla dostum saolasın 👍 peki hard disk için ne önerirsin 2tb lık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alprux -- 21 Kasım 2018; 19:58:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WD WD2005FBYZ
    Gold 2TB

https://hdd.userbenchmark.com/

burdan okuma yazma hızlarına bakabilirsin gayet iyi 4k erişimide hdd'ye göre çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoFiX -- 21 Kasım 2018; 20:7:34 >
  • Arkadaşlar herkese merhabalar,

Laptop'umun özellikleri yukarıdaki linkte yer alıyor,

Bu laptopa uygun ssd önerebilecek birisi var mı? Neye göre ssd almalıyım, nasıl takabilirim?

Çok tşkler yardımlarınız için

• investing kullanıcısına yanıt
    1.samsung 850 evo almani öneririm bu modeli 5yil garantilidir.

2.adata su800

3.crucial mx500

performan siralamasina göre tr'de şatışı olanlarin modellerini yazdım senin laptop usb 3 özellikgi var usb 3olan laptoplar yüzde 90 sata 3 destekliyor yani bu ssd'leri verimli kullanabilirsin.

laptoplarda ram ve ssd degişmek takmak kolaydır genelde 2vida söküp laptopu sökmeden takarsın. nette modelini yazip videosuni bulabilirsin. önemli olan windows kurulumu yaparken ahci mode yi biostan
    etkinlestirip ahci üzerine kurman windowsu ide olarak kurarsan verim alamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoFiX -- 22 Kasım 2018; 13:57:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknoFiX

2.adata su800

3.crucial mx500

performan siralamasina göre tr'de şatışı olanlarin modellerini yazdım senin laptop usb 3 özellikgi var usb 3olan laptoplar yüzde 90 sata 3 destekliyor yani bu ssd'leri verimli kullanabilirsin.

laptoplarda ram ve ssd degişmek takmak kolaydır genelde 2vida söküp laptopu sökmeden takarsın. nette modelini yazip videosuni bulabilirsin. önemli olan windows kurulumu yaparken ahci mode yi biostan
    Yardımınız için çok teşekkürler, yarın bakayım uygun fiyat yakalayabilirsem bu üç modelden birisini alacağım :)
  • Uygun fiyata ssd aldim 250mb okuyor 70 mb yaziyor sorun nerde acaba anakart h61 asus sata 2

• quote:

2.adata su800

3.crucial mx500

urun.gittigidiyor.com
    Adata 120GB SU650 3D NAND 2.5" Sata 3.0 Ssd Disk ASU650SS-120GT-R Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/adata-120gb-su650-3d-nand-2-5-sata-3-0-ssd-disk-asu650ss-120gt-r-390475564

hocam bu ürün nasıldır?

• bende indirimden aldım bugün baya bir araştırmadan sonra yaklaşım 2 aydır da takip ediyordum fiyatını. Siparişi geçtim.
    www.hepsiburada.com
    Samsung 970 Evo NVMe 250GB 3400MB-1500MB/s M.2 SSD Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-nvme-250gb-3400mb-1500mb-s-m-2-ssd-mz-v7e250bw-p-HBV00000BNF2O

• quote:

2.adata su800

3.crucial mx500

Hocam selamlar tekrardan,

urun.gittigidiyor.com
    Adata 120GB SU650 3D NAND 2.5" Sata 3.0 Ssd Disk ASU650SS-120GT-R Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/adata-120gb-su650-3d-nand-2-5-sata-3-0-ssd-disk-asu650ss-120gt-r-390475564

bugünkü indirimle birlikte 81 tl ye aldım bu ürünü.

umarım pişman olmayız :(

• investing kullanıcısına yanıt
    Aldıgın fiyat pişman olacak bi fiyat değil pişman olursan gönder bana aldıgın fiyattan alırım senden :) fiyatına göre çok iyi almışın 2elleri bile 100tl'den aşagı 120gb sdd yok zaten ayni fiyatlara ikinci el almak mantıksızlık sıfırı varken. bende pc'de samsung 850 evo 500gb laptopda ise Crucial BX200 240GB var. Dünde indirimlere bakarken bi ssd gördüm araştırdın onu aldım yedek sistem kurarsam kullanırım diye James Donkey JD120 120GB 119tl ye incehesaptan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknoFiX -- 23 Kasım 2018; 18:25:29 >
  • Listeye bi ürün daha ekliyorum bugun kampanyası var fiyatına göre çok iyi performanstada listeye girer.

2.adata su800

3.crucial mx500

4.James Donkey JD120 120GB 119tl
    James Donkey JD120 240GB 209tl
    James Donkey JD120 480GB 379tl
  • hala 850 evo alınmaz 75 tb garantisi ve eski olması zaten almamak için büyük nedenlerden

860 dan aşağısı alınmaz
  • Kardeşim bütün mesajları okusaydın zaten ben 850-860lar en iyileri demişim. 4k Hızlar konusunda 850evo 860tan bir tık daha iyidir kullanım ömrü olarak 860takibi daha iyi fakat piyasadaki garanti ve ömür açısından 850 en üstlerdedir 5yıl garanti süresi var.

SSD'ler zaten arşiv server copy paste için kullanılmaz SSD lere sistemini kurar oyunlarını programlarını kurarsın arşiv için ise dahili veya harici bir hdd kullanırsın. bu şekilde 850-860 ların ömrü kolay kolay bitmez.
  • 860 evo da da 5 yıl garanti + 150tbw yazma garantisi var
  • quote:

Aldıgın fiyat pişman olacak bi fiyat değil pişman olursan gönder bana aldıgın fiyattan alırım senden :) fiyatına göre çok iyi almışın 2elleri bile 100tl'den aşagı 120gb sdd yok zaten ayni fiyatlara ikinci el almak mantıksızlık sıfırı varken. bende pc'de samsung 850 evo 500gb laptopda ise Crucial BX200 240GB var. Dünde indirimlere bakarken bi ssd gördüm araştırdın onu aldım yedek sistem kurarsam kullanırım diye James Donkey JD120 120GB 119tl ye incehesaptan aldım.
    hocam selamlar tekrardan, dün pc ye taktım ve formatı attım (Ahcı mode on). buna ekstradan ne yapmamız gerekiyor.
    taktık oldu bitti mi yani? :)

eski hdd yi çıkartmak zorunda kaldım, bir aparat aldım onu da birlikte kullanabilmek için dvd bölümü yerine.

Herhangi bir öneriniz var mıdır?

• bilgisayarim asus 5738z james donkey 120 gb ssd sonuc bu anlamadim neden bu kadar dusuk bilgisayardan mi kaynakli acaba

SSD performans testleri SSD tavsiyesi SSD alacaklar okusun120

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.